News , Guide

Βροχές στα ορεινά σήμερα, σκόνη σε όλη την Κύπρο από αύριο

Αναλυτικά η πρόγνωση

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2019

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά θα αυξάνονται, από αύριο.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εμφανίζονται ψηλές νεφώσεις. Στα ορεινά, αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ παροδικά στα νοτιοδυτικά θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ παροδικά στα νοτιοδυτικά θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ αργότερα θα καταστεί μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες, ψηλές ή και μέσες, νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close