Μουσική , Συναυλίες & Events

Ποια είναι η πόλη της Ολλανδίας που θα φιλοξενήσει την Γιουροβίζιον του 2020;

Οι Ολλανδοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τη νίκη και ξεκίνησαν ήδη τις διεργασίες για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2019

Ο Duncan Laurence χάρισε στην Ολλανδία την 5η της νίκη στην ιστορία της μετά από 44 χρόνια που κέρδισε για τελευταία φορά που ήταν το 1975. Η συναισθηματική μπαλάντα της Ολλανδίας χάρισε μία ενθουσιώδη νίκη στου Ολλανδούς και τη χώρα τους πράγμα που ήταν αναμενόμενο αφού τα γραφεία στοιχημάτων την ήθελαν νικήτρια εδώ και μήνες. Η προετοιμασία ξεκίνησε αρκετές εβδομάδες πριν αφού οι Ολλανδοί ήταν σχεδόν σίγουροι για τη νίκη όπως αναφέρει το eurovisionary.com. 

Οι πρώτες σκέψεις για την πόλη διεξαγωγής του διαγωνισμού έγιναν χωρίς να είναι σίγουρο πως ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον θα πραγματοποιηθεί όπως όλοι περιμένουμε στο Άμστερνταμ αν όλοι αυτό ευχόμαστε. 

Χωρίς να έχει παρθεί ακόμα καμία απόφαση για τη διοργανώτρια πόλη το γνωστό site που αγαπά τον διαγωνισμό το eurovisionary.com κάνει τις δικές τους υποθέσεις για την πόλη που θα μας φιλοξενήσει για τη Eurovision 2020. 

Οι πιθανές πόλεις

Άμστερνταμ
Πρώτη επιλογή φαίνεται να είναι φυσικά το Άμστερνταμ που είναι και η πρωτεύουσα της χώρας με 860.000 κατοίκους. Με το αεροδρόμιο Schiphol να βρίσκεται κοντά στην πόλη θα κάνει τη διακίνηση για τις αντιπροσωπείες, τον Τύπο και τους οπαδούς τους διαγωνισμού πιο εύκολη. Το Άμστερνταμ είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες φυσικά ενώ υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουν στους φαν του διαγωνισμούς και τις χώρες που θα διαγωνίζονται. Με χωρητικότητα 17.000 άτομα, το Ziggo Dome θα ήταν πολύ κατάλληλο για τη Eurovision. Πολύ κοντά υπάρχει και το γήπεδο Johan Cruijff ArenA χωρητικότητας 50.000 που θα μπορούσε να είναι μία επιλογή. Το Άμστερνταμ θα μπορούσε να διοργανώσει την τέλεια Eurovision σε αυτή την περιοχή. Με το Ziggo Dome ή την ArenA ως τον χώρο διεξαγωγής τους διαγωνισμού, το AFAS Live ως το Euroclub και μία μεγάλη ανοιχτή πλατεία εκεί που θα μπορούσε να γίνει το Eurovision Village. Όλα πολύ κοντά μεταξύ τους. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος για μία καλή διοργάνωση;

Ρόττερνταμ
Μετά το Άμστερνταμ μία πολύ καλή επιλογή θα είναι και το Ρόττερνταμ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας με 630.000 κατοίκους. Σε αντίθεση με το Άμστερνταμ το Ροττερνταμ είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά από βομβαρδισμούς των Γερμανών το 1940. Η πόλη ξανακτίστηκε από την αρχή και τις δεκαετίες του '50 και του '60 κατοικήθηκε ξανά. Η Ahoy Arena hosted φιλοξένησε την Junior Eurovision του 2007 και περιλαμβάνει τρεις μεγάλους χώρους με τον μεγαλύτερο να είναι χωρητικότητας 15.000 ατόμων ενώ οι άλλοι δύο 6000 και 4000. Αυτό δίνει μία πολύ καλή προοπτική για τη διοργάνωση όπου θα συνυπάρχει η αρένα του διαγωνισμού με το press centre στο ίδιο κτήριο. 

Χάγη 
Με 510.000 κατοίκους η Χάγη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας. Σε αντίθεση με άλλες χώρες η πρωτεύουσας της Ολλανδίας δεν είναι η έδρα της κυβέρνησης της χώρας αλλά η Χάγη. Το ADO The Hague Stadium θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη Eurovision. Το στάδιο όμως δεν έχει στέγαστρο αλλά αυτό θα μπορούσε να λυθεί όπως ακριβώς έγινε στη Δανία στη διοργάνωση του 2001. Τον περασμένο Απρίλιο ενώ οι προβλέψεις ήθελαν νικήτρια την Ολλανδία η Χάγη ήταν η πρώτη πόλη που εξέφρασε το ενδφιαφέρον της για να διοργανώσει τον διαγωνισμό τους 2020. Η Χάγη δεν είναι όμως ξένη με τον διαγωνισμό αφού τον φιλοξένησε στο παρελθόν άλλες δύο φορές. Μία το 1976, όταν κέρδισε το διαγωνισμό η Ολλανδία για τελευταία φορά και το 1980 όταν το Ισραήλ αρνήθηκε να διοργανώσει τη Γιουροβίζιον για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι δύο αυτές διοργανώσει φιλοξενήθηκαν στο World Forum Den Haag το οποίο καταστράφηκε το 2006 και τη θέση του πήρε ένα νέο κτήριο χωρητικότητας 5.000 ατόμων που φαντάζει μικρό για να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό.  

Ουτρέχτη 
Αυτή είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας με 350.000 κατοίκους. Είναι πολύ πιο εύκολο να φτάσετε εκεί αφού σε πολύ κοντινή απόσταση με τα πόδια βρίσκεται ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ουτρέχτης - ο πιο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της χώρας. Μπορείτε να πάρετε τρένο για την Ουτρέχτη από σχεδόν κάθε πόλη της Ολλανδίας. Το Jaarbeurs Utrecht είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα κτηρίων με 11 διαφορετικούς χώρους για τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων. Δεν χρησιμοποιείται όμως για τέτοιες διοργανώσεις αλλάφιλοξένησε πρόσφατα το Thunderdome μία μεγάλη εκδήλωση της μουσικής τέκνο που φιλοξένησε πάνω από 40.0000 άτομα. Παρόλα αυτά το στάδιο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να φιλοξενήσει την Γιουροβίζιον αφού χρειάζεται να γίνουν αρκετές τεχνικές αλλαγές στον χώρο που θα τον καταστήσουν όμως ιδανικό για τη διοργάνωση. Απλά σκεφτείτε πως μεταμόρφωσαν οι Δανοί το 2014 ένα παλιό ναυπηγείο στην καλύτερη αρένα που φιλοξένησε το διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα στην περιοχή υπάρχουν και άλλοι χώρου όπως το  Beatrix Theatre που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς του διαγωνισμού.

Άρνεμ
Η πόλη αυτή έχει 150.000 κατοίκους και βρίσκεται πολύ κοντά στα γερμανικά σύνορα. Το Άρνεμ επίσης καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το GelreDome Arnhem είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 40.000 ατόμων και διαθέτει στέγαστρο πράγμα ιδανικό για τη φιλοξενία της Γιουροβίζιον. 

Μάαστριχτ
Η πόλη του Μάαστριχ βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και έχει 125.000 κατοίκους. Το 1992 η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε εδώ τη θεμελιώση συνθήκη του Μάαστρχτ με την οποία ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύγχρονος θεσμός. Η πόλη εκδήλωσε ήδη το ενδιαφέρον της για να φιλοξενήσει την επόμενη Γιουροβίζιον αλλά ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση θα είναι ένα μεγάλο θέμα. Ο εκθεσιακός χώρος της πόλης, το Mecc Maastrict exhibition centre είναι ένας χώρος 30.000 m2 που χωρίζεται σε άλλους μικρότερους.  Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι το the Euro Centre, χωτηρικότητας 5000 ατόμων. 

Η Ολλανδία λοιπόν φαίνεται να έχει όλα τα φόντα για να διοργανώσει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι η Γιουροβίζιον και μάλιστα θα έχει πρόβλημα για το ποια πόλη θα επιλέξει. Πιθανότερος χώρος για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού θα είναι μία αρένα χωρητικότητας 15.000 – 20.000 ανθρώπων. Ιδανικά θα χρειαζόταν ένας χώρος όπου θα συνδέεται με το press centre όπου εργάζονται κάθε χρόνο γύρω στους 1500 δημοσιογράφους. Μετά από 44 χρόνια η Ολλανδία κερδίζει την διοργάνωση και μετά από 39 χρόνια θα την διοργανώσει και πάλι γι' αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να επιλέξει ένα μικρό χώρο ή μία μικρότερη πόλη αφού αυτή η νίκη της χώρας είναι ιδιαίτερη και ιστορική γι' αυτό υποθέτουμε ότι θα επιλέξει να πραγματοποιήσει μία φαντασμαγορική διοργάνωση με πιθανότερη πόλη διεξαγωγής το Άμστερνταμ. 

Με πληροφορίες από eurovisionary.com    

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close