Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

22 υπέροχα πράγματα να κάνεις το σαββατοκύριακο

Επιλέγουμε τα καλύτερα του τρίτου weekend του Μάη και σου τα προτείνουμε

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2019

Επιλέγουμε τις καλύτερες εκδηλώσεις για το τρίτο σαββατοκύριακο του Μάη στην Κύπρο. Τώρα μάλιστα που ο καιρός έφτιαξε για τα καλά, εμείς σου δίνουμε τις καλύτερες αφορμές για να βγεις, να διασκεδάσεις και να χαλαρώσεις! 

Μουσική, θέατρο, παιδικές δραστηριότητες, φεστιβάλ, και όλα όσα θα σε διασκεδάσουν, βρίσκονται πιο κάτω:

Το Ριάλτο γιορτάζει τα 20ά γενέθλιά του 
Η Πλατεία Ηρώων ζωντανεύει απόψε με μια ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση για τα 20χρονα του Ριάλτο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικόνες και σταθμούς από τη μέχρι σήμερα πορεία του. Στην εκδήλωση συμμετέχουν καλλιτέχνες από το θέατρο, τον χορό και τη μουσική όπως ο ηθοποιός Ανδρέας Μακρής, η χορεύτρια και χορογράφος Ελεάνα Αλεξάνδρου, η σοπράνο Ρεβέκκα Σαββίδου Τριμικλινιώτου με τη συνοδεία της Ζωής Παισάνου Μάρκου στην κιθάρα και του Δώρου Ζήσιμου στο τσέλο, ομάδα Πνευστών με τους Ηλία Ιωάννου, Γιώργο Ελ Χάπερ, Νίκο Κουκοβίνο και Δημήτρη Γερασίμου. Συμμετέχουν επίσης η Παιδική Χορωδία της Διάστασης και η Ομάδα Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Πάφου. Τις προβολές συνοδεύουν μουσικές, μεταξύ άλλων και συνθέσεις του Δημήτρη Σπύρου. Στο υπόγειο του Μνημείου της Πλατείας Ηρώων θα λειτουργήσει ένα Ψηφιακό Μουσείο, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ταξιδέψει στις παραστάσεις του Ριάλτο τα τελευταία 20 χρόνια.
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77 77 77 45.
 
Τσάι με μια γκέισα επί σκηνής
Μια πρωτότυπη παράσταση στα αγγλικά, το «Tea Ceremony», παρουσιάζει ο ΘΟΚ στη Νέα Σκηνή του. Το έργο, που συνδυάζει επινοημένο (devised) και «σωματικό» κείμενο, κινείται στο όριο του χρονικού διαστήματος που απαιτεί το σερβίρισμα τσαγιού, με «οικοδεσπότη» τον βραβευμένο Κύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου, σε σκηνοθεσία και δραματουργία του Achim Wieland. Πώς η ηρεμία, η δοτικότητα, η ευγένεια, η πολυτέλεια και οι απολαύσεις που συμβολίζει μια γκέισα, γίνονται το μέσον ανάδειξης της φτώχειας και της βίας που μαστίζουν τις άτυχες χώρες της γης; Πώς καταφέρνει μια τελετή τσαγιού να χωρέσει τον πόνο του θεού και του ανθρώπου; Η παράσταση είναι ένα κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο στην εκμετάλλευση του αδύναμου από τον ισχυρό και στο υπέρτατο τίμημα που πληρώνει η ανθρωπότητα στο σκοτεινό και αδηφάγο σύστημα που τη σαγηνεύει.
>> Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαΐου, Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 77 77 27 17.
 
«Υπάρχει και φιλότιμο» με τον Γιάννη Μπέζο
Μετά από έναν θριαμβευτικό χειμώνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η σπουδαία κωμωδία των Σακελλάριου και Γιαννακόπουλου  «Υπάρχει και Φιλότιμο» έρχεται στην Κύπρο. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Γιάννης Μπέζος ο οποίος πρωταγωνίστησε μαζί με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη και τον Τάσο Κωστή επικεφαλής 10 μελούς θιάσου. Το πρώτο ανέβασμα του έργου έγινε από το Θέατρο Τέχνης το 1950 σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επιχειρεί νέο ανέβασμα στη σκηνή και φυσικά στην κινηματογραφική οθόνη. Η καρδιά της γραφής των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου χτυπά ακόμα δυνατά. Η μεγάλη κωμωδία δεν ασχολείται με τύπους και πρόσωπα αλλά με συμπεριφορές. Τα σκηνικά που σχεδίασε ο Αντώνης Χαλκιάς θα μεταφερθούν όλα από την Αθήνα ώστε οι παραστάσεις της Κύπρου να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτε από αυτές που έγιναν στην Ελλάδα. 
>> Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαΐου,  Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία.
>> Κυριακή 19 Μαΐου,  Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 17.30 & 20.30. Πληρ. www.tickethour.com.cy και ACS Courier.
 
Κουκλοθέατρο για τον κόσμο της εξουσίας 
Ο βασιλιάς μίας φανταστικής χώρας, μετά από ένα ατύχημα, αναγκάζεται να περπατά με δεκανίκια. Επειδή όμως βασιλιάς είναι, ό,τι θέλει κάνει, διατάζει όλους τους υπηκόους του να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά και εκείνοι δεκανίκια. Με τα χρόνια, οι άνθρωποι αρχίζουν να ξεχνούν πώς περπατούσαν πριν το διάταγμα. Όμως, κάπου, η μνήμη ζει ακόμα και ετοιμάζει την ανατροπή. Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή από την Κύπρο και ο κουκλοπαίκτης Roberto Braham (Canicula Puppets) από τη Γουατεμάλα, ενώνουν τις τέχνες τους σε μία δυναμική σύμπραξη αφηγηματικού κουκλοθεάτρου ζωντανεύοντας έναν ολόκληρο κόσμο εξουσίας και αντίστασης, αστείου και δράματος, σκοταδιού μα και φωτός. Για ενήλικες, εφήβους και παιδιά 10 χρονών και άνω.
>> Παρασκευή 19 Μαΐου, Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, Λεμεσός, 19.30. Πληρ. 25343464.
 
Χρώματα Ορθοδοξίας
Ενενήντα έργα στα οποία αποτυπώνεται ο πλούτος και η πολυχρωμία της Ορθοδοξίας στην πολωνική επικράτεια, αλλά και στην Κύπρο, ελεύθερη και κατεχόμενη παρουσιάζονται στην έκθεση «Χρώματα Ορθοδοξίας: Κύπρος - Πολωνία» που οργανώνει η Πινακοθήκη του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Μέσα από τα εύστοχα φωτογραφικά κλικ οι φωτογράφοι παρουσιάζουν μια πολιτισμική κληρονομιά πολλών αιώνων –τελετές, παραδόσεις, σύγχρονη λειτουργική ζωή– πρόσωπα και τόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία και στην Κύπρο, ενώ παρουσιάζουν και την κατάσταση εγκατάλειψης και λεηλασίας των πλείστων εκκλησιαστικών μνημείων στις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Κύπρου.
>> Παρασκευή 19 Μαΐου, Πινακοθήκη του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία, εγκαίνια 19.00. Πληρ. 22 430008. Μέχρι 12 Ιουνίου 2019.

"Hello Κήτη": Δημήτρης Σταρόβας και Στάθης Παναγιωτόπουλος έρχονται Κύπρο
Μετά από δεκάδες εμφανίσεις με χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα, τα δύο ιερά τέρατα (ή απλώς τέρατα…) του παγκοσμίου χιούμορ ανεβαίνουν στη θεατρική σκηνή για να κάνουν standup comedy (είχαμε και στο χωριό μας τέτοια…), να παίξουν μουσική, να τραγουδήσουν, να διηγηθούν αστείες ιστορίες και να παίξουν με το κοινό. Δεν χρειάζεται άλλη περιγραφή, η κάθε βραδιά είναι τόσο απρόβλεπτη… Η μόνη εγγύηση είναι το άφθονο γέλιο!  Για λίγες παραστάσεις, έρχονται το Μάιο σε όλη την Κύπρο! Το "Hello Κήτη" είναι το σταυροδρόμι του dj set και του stand up comedy, που στην πράξη σημαίνει ότι θα πούνε ιστορίες, θα τραγουδήσουν, θα κάνουν πλάκα, θα βάλουν μουσικές και θα περάσουμε όλοι μια εξαιρετική βραδιά! Ο Δημήτρης Σταρόβας, είτε μόνος του, είτε με τους Άγαμους Θύτες και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός (Jammin', Ράδιο Αρβύλα κ.ά.) είναι έτοιμοι για όλα. Το τι θα προκύψει άγνωστο, μιας και η κάθε βραδιά μαζί τους είναι απρόβλεπτη. Μοναδική τους υπόσχεση η εξασφαλισμένη διασκέδαση για την οποία μας δίνουν ραντεβού.
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20:30.
>> Σάββατο 18 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20:30
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 20.30.

Fork Food Market
Η δεύτερη και τελευταία εκδήλωση του μήνα για το Fork Food Market έρχεται αυτήν την Παρασκευή 17 Μαΐου, στον Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας (πίσω από τη Βουλή και απέναντι από το Παλιό Νοσοκομείο). Ωστόσο, αν οι υποχρεώσεις δεν σου επιτρέπουν να είσαι εκεί, μην ανησυχείς, θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις καθ' όλη σχεδόν την σεζόν του καλοκαιριού! Γι' αυτό αναμένετε κι άλλες ξεχωριστές, πρωτόγνωρες γεύσεις και καταπληκτικές βραδιές!  Όπως πάντα το φαγητό θα σερβίρεται από τις 19.00-23.00 ενώ η μουσική θα συνεχίσει μέχρι τις 24.00. Τη μουσική της βραδιάς θα αναλάβει ο Vova Yukhno!
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας, 19.00.

Η "Ιφιγένεια εν Ουαλία" του Γκάρι 'Όουεν ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το Dream theatre με πρωτοβουλία της ηθοποιού Μάρας Κωνσταντίνου παρουσιάζει  το θεατρικό έργο Ιφιγένεια εν Ουαλία του Άγγλου συγγραφέα  Γκάρι Όουεν, σε μετάφραση της Κωνσταντίνας Αγαθοκλέους, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο. Μια νέα Ιφιγένεια μόνη και ανυπεράσπιστη, έρμαιο στην σκληρότητα της κοινωνικής αναλγησίας. Την βλέπουμε να ακροβατεί ανάμεσα στο δικαίωμα  της  για ζωή και στη δολοφονία των ονείρων της. Πρόκειται για ένα έργο προκλητικό και  μαστιγωτικό απέναντι στην κοινωνική αδικία. Μια παράσταση που ταξιδεύει τον θεατή σε δυνατά, εναλλασσόμενα συναισθήματα, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Ένα έργο που σίγουρα θα προβληματίσει τον κάθε ένα από εμάς. H βρετανική εφημερίδα Guardian αναφερόμενη στο συγκεκριμένο θεατρικό, γράφει, «…αυτό είναι το τέλειο θέατρο: έξυπνο, συγκινητικό και τρομερά, τρομερά σύγχρονο και σχετικό. Μα περισσότερο απ’ όλα, στις τελευταίες του στιγμές, το νιώθει κανείς σαν την αρχή μιας επανάστασης".
>> Kάθε Παρασκευή,  Flea Theatre, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99 744 227 / Γενική είσοδος 12 ευρώ.

Η "Περσεφόνη" του Γιάννη Ρίτσου
Ο "χωροΤόπος" παρουσιάζει το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου "Περσεφόνη" στο θέατρο Wherehaus 612. Το ποιητικό αυτό έργο του Γιάννη Ρίτσου είναι βασισμένο στον μύθο της αρπαγής της κόρης της Δήμητρας ,θεάς της καρποφορίας και της γονιμότητας, υπεύθυνη για την καλή σοδειά και του Δία. Μία μέρα, η Περσεφόνη παρέα με τη θεά Αθηνά, την Άρτεμη και τις Ωκεανίδες νύμφες, μάζευαν λουλούδια στο Νύσιον πεδίον. Ανέμελη η Περσεφόνη, απομακρύνθηκε από τη συντροφιά της, αναζητώντας το πιο όμορφο λουλούδι. Τη στιγμή που έσκυψε να πιάσει έναν νάρκισσο, η γη χωρίστηκε στη μέση και από τα έγκατα εμφανίσθηκε ένα άρμα με τον Πλούτωνα αρπάζοντας την Περσεφόνη. Η θεά Δήμητρα από τη λύπη της, μάρανε την πλάση, οι σοδειές δεν καρποφορούσαν πια και τα λουλούδια δεν άνθιζαν, απαίτησε από τον Πλούτωνα να επιστραφεί η Περσεφόνη, αλλιώς δεν θα άφηνε τη γη να ξανανθίσει. Ο Δίας, παρακινημένος απ’ τις ικεσίες των ανθρώπων που πεινούσαν, διέταξε τον Πλούτωνα να ελευθερώσει την Περσεφόνη. Ο Πλούτωνας δεν ήθελε να χάσει την αγαπημένη του, κι έτσι κατέληξαν σε έναν διακανονισμό, η Περσεφόνη να είναι στη Γη 6 μήνες με την μητέρα της και 6 στον κάτω κόσμο μαζί του και μάλιστα για να το εξασφαλίσει αυτό, της έδωσε να φάει καρπό ροδιού για να ξαναγυρίσει, γιατί όποιος έτρωγε καρπό στον κάτω κόσμο έμενε εκεί.
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, Wherehaus 612, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος: 15 ευρώ / 10 ευρώ. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22666610. 

"Θέλω να πω ήμουν απλά ένα παιδί" στο Παλιό Ξυδάδικο
Τι γίνεται αλήθεια όταν το σώμα ερωτεύεται; Όταν ο άνθρωπος παύει να είναι ελεύθερος; Όταν ο έρωτας θεωρείται ανήθικος; Όταν η αφήγηση μιας ιστορίας λογοκρίνεται; Τι γίνεται όταν το σώμα κατακρεουργείται και ο άνθρωπος δεν είναι παρά ένας αριθμός;  Με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, την ύπαρξη των γυναικείων σωφρονιστικών ιδρυμάτων που έμειναν στην ιστορία ως «Πλυντήρια των Μαγδαληνών», τέσσερις γυναίκες ηθοποιοί προσπαθούν να κάνουν την δική τους ανάγνωση πάνω στο θέμα. Συνειδητοποιώντας ότι οι ίδιες βρίσκονταν εν ζωή όταν έκλεισε το τελευταίο «πλυντήριο» το 1996, ανακατασκευάζουν πραγματικές ιστορίες γυναικών που φυλακίστηκαν στα ιδρύματα γιατί η συμπεριφορά τους κρίθηκε ανήθικη ή παραβατική.
Η παράσταση αποτελεί την αποσπασματική διήγηση τεσσάρων γυναικών. Tι απέγινε η πέμπτη; Η απουσία μιας γυναίκας, που θα έπρεπε να είναι εκεί δίπλα τους, είναι η αφορμή να ακουστούν ιστορίες που αντανακλούν το πρώτο σοκ της εισδοχής στα ιδρύματα, της βάναυσης μεταχείρισης, του ψυχολογικού και σωματικού πολέμου, την αναμονή αλλά και την ελπίδα. Ιστορίες με κοινό παρονομαστή την αγάπη, μια αγάπη ‘ανήθικη’ που δεν χωράει σε στεγανά, την αγάπη που τιμωρείται. Μια παράσταση στην οποία η βία υποδηλώνεται με χιούμορ και ειρωνεία.
To κείμενο της παράστασης «Θέλω να πω ήμουν απλά ένα παιδί», όπως και η σκηνοθεσία ανήκουν στην Ελένη Αναστασίου. Η πρώτη εκδοχή της παραγωγής έγινε στο πλαίσιο του theYard.Residency τo 2017, με ηθοποιούς τη Μαρίνα Βρόντη, Μαρίνα Μακρή, Άντρια Ζένιου και Έλενα Καλλινίκου. Μια πρώτη εκδοχή του κειμένου παρουσιάστηκε στο πρόγραμμα ανάδειξης και προώθησης της κυπριακής γραφής play on το 2018 το οποίο διοργανώνει το Κυπριακό Ινστιτούτο Θεάτρου.  Η τελική εκδοχή ως παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του Κέντρου παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και της Ελένης Αναστασίου και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου ΘΥΜΕΛΗ.
>> Σάββατο 18, 20.30 & Κυριακή 19 Μαΐου, 18.30, Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός.

Πανηγυράκι αγάπης «Μια ζωή, μια αγκαλιά»
Στο τριήμερο Πανηγυράκι Αγάπης «Μια ζωή, μια αγκαλιά» που θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18 και 19 Μαΐου 2019, με στήριξη και συμμετοχή των Ειδικών Σχολείων Λάρνακας και Αμμοχώστου, θα βραβευθούν όλα τα παιδιά των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου που συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Ειδικούς Αγώνες 2019 στο Άμπου Ντάμπι και θα παρουσιαστεί και τις τρεις βραδιές καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετέχουν και παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία. Στον χώρο θα παρευρίσκονται αθλητές και γνωστοί καλλιτέχνες της Κύπρου, ενώ θα υπάρχουν και πολλά παιχνίδια (συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, φουσκωτά, face-painting, βαρκούλες) αλλά και λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους (ποπ κορν, κρέπες, μαλλί της γριάς, λοκμάδες). Όλα τα έσοδα από το Πανηγυράκι, θα διατεθούν στα ειδικά σχολεία προς όφελος των παιδιών με ειδικές ικανότητες. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. 
>> Παρασκευή 17, Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου, Πλατεία Ευρώπης, Παραλία Φοινικούδων, στη Λάρνακα.

Tea Ceremony με τον Μάριο Ιωάννου στον ΘΟΚ
Το Tea Ceremony, μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει επινοημένο (devised) και «σωματικό» κείμενο, σε σκηνοθεσία/δραματουργία του Achim Wieland,  κινείται στο όριο του χρονικού διαστήματος που απαιτεί το σερβίρισμα του τσαγιού, με «οικοδεσπότη» τον βραβευμένο κύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου. Πως η ηρεμία, η δοτικότητα, η ευγένεια, η πολυτέλεια και οι απολαύσεις που συμβολίζει μια γκέισα γίνοναι το μέσον ανάδειξης της φτώχειας και της βίας που μαστίζουν τις άτυχες χωρες της γης, Πως καταφέρνει μια τελετή τσαγιού να χωρέσει  τον πόνο του θεού και του ανθρώπου;
Στο Tea Ceremony, η Γκέισα του Μάριου Ιωάννου ως σύμβολο ομορφιάς, κομψότητας και σαγήνης, αμφισβητεί τον ίδιο της το ρόλο, προκαλεί και προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι με σαφείς αναφορές στην παιδική κακοποίηση, το εμπόριο σώματος και ψυχής, την απληστία, τον πόνο και την ασχήμια που επιφέρει η εμμονή των ανθρώπων στις εφήμερες απολαύσεις και στο προσωπικό συμφέρον.
>> Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαϊου, στις 21:00, ΘΟΚ, Λευκωσία.

Η Λεμεσός υποδέχεται το πρώτο Poké εστιατόριο στην Κύπρο με ένα υπέροχο πάρτι
Την Παρασκευή 17 Μαΐου, το συγκρότημα Columbia Restaurants, προσκαλεί τους λάτρες της ψαγμένης υγιεινής, εξωτικής διατροφής (και όχι μόνο), να γιορτάσουν το πρώτο Poké εστιατόριο στην Κύπρο. H νέα γαστρονομική άφιξη της Λεμεσού με όνομα Pokéloha, έφερε στις αρχές του 2019 για πρώτη φορά στην Κύπρο, το περιβόητο Poké trend, σερβίροντας πολύ ιδιαίτερες επιλογές από χαβανέζικο σούσι και κλέβοντας από την πρώτη μπουκιά, τις καρδιές και τις εντυπώσεις των ήδη πολλών του οπαδών. Η ολοήμερη γιορτή «Say Aloha to Pokéloha», είναι μια μοναδική ευκαιρία για όσους δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη τις εκρηκτικές γεύσεις του εστιατορίου, να απολαύσουν μια συναρπαστική και γευστική εμπειρία με κεφάτο εορταστικό vibe, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τροπικό περιβάλλον. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, το οποίο καλείται να έρθει με ανεβασμένη διάθεση και άδειο στομάχι, για να απολαύσει στο έπακρον, μια μέρα αφιερωμένη στη διασκέδαση à la Hawaii. Στο χώρο θα υπάρχει ο πιο νόστιμος Τροχός της Τύχης, μοιράζοντας δωροκουπόνια για Poké bowls και γλυκά Mochi Balls με γέμιση παγωτού, ενώ οι selfies θα έχουν χαβανέζικο twist με την βοήθεια ενός ειδικά σχεδιασμένου τροπικού photo wall. Ραντεβού στις 17 Μαΐου λοιπόν, στο Pokéloha στην οδό Αγ. Ανδρέου στη Λεμεσό, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, για μια πρωτότυπη γιορτή γεύσης που υπόσχεται να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους αλλά και χορτοφάγους και καλοφαγάδες παντός είδους. 
>> Παρασκευή 17 Μαϊου, Pokéloha, Αγ. Ανδρέου, 12.00-αργά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις σελίδες poke-loha.com, facebook.com/Pokeloha και instagram.com/pokeloha.

"Όλα τα υπέροχα πράγματα"... συνεχίζουν
Η Θεατρική Ομάδα Persona ανακοινώνει επιπλέον παραστάσεις για την παράσταση «Όλα τα υπέροχα πράγματα» τωνDunkan MacMillan και Jonny Donahoe η οποία ήδη αγκαλιάστηκε ζεστά από τους θεατές εισπράττοντας υπέροχα και εγκωμιαστικά σχόλια.  Οι παραστάσεις στη Λευκωσία θα διαρκέσουν μέχρι 31 Μαΐου  (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή) στη Λέσχη Βιβλίου «Υφαντουργείο», ενώ η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λεμεσό στις 19 και 20 Μαΐου στο «Vinylio Wine Etc.». Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η δρ. Μαρία Κωνσταντίνου, τη σκηνοθεσία η Μαρίνα Βρόντη και επί σκηνής βρίσκεται η Χριστίνα Κωνσταντίνου με την ενεργή  συμμετοχή του κοινού, όπου κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. "Είσαι εφτά χρονών. Η μαμά είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς λέει ότι η μαμά έκανε κάτι πολύ ανόητο γιατί της είναι δύσκολο να είναι ευτυχισμένη. Τότε εσύ κάνεις μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν  στον κόσμο. Μια λίστα με όλα αυτά για τα οποία αξίζει να ζεις". 
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, Υφαντουργείο, Λευκώνος 67-71, Λευκωσία, 20.00, €10. Τηλέφωνο Επικοινωνίας και Κρατήσεων: 70000138.

Η "Γαρυφαλιά" του Στέλιου Θεοχάρους 
Κάποιες ιστορίες πρέπει να τις λέμε ακριβώς όπως είναι. Κάποιες ιστορίες απλά πρέπει να τις λέμε. Αν δεν τις λέμε, είναι παραμύθια και τα παραμύθια είναι μόνο αγγελικά πλασμένα. Οι ιστορίες που λέμε είναι ο κόσμος που ζούμε, μια "κλωστή" μακριά από τα παραμύθια! Η Γαρυφαλλιά περνάει πολλές ώρες της ημέρας στο εργαστήρι – ατελιέ του θεάτρου όπου εργάζεται, ράβοντας και επιδιορθώνοντας κουστούμια. Μοναδική της συντροφιά, τα δημιουργήματά της. Η Γαρυφαλλιά τα βάζει με το σύστημα, τα στερεότυπα, τις αξίες της κοινωνίας, τον ρατσισμό, με την ίδια, με μία κλωστή. Χορεύει - τραγουδά- διαμαρτύρεται – αγαπά-αναπολεί. Προσπαθεί να χάσει όσα πρέπει να χαθούν και να βρει ότι πρέπει να βρεθεί. Αντισυμβατική και παράτολμη, θα μπορούσε να ηγηθεί της επανάστασης της μοναξιάς. Άλλωστε για ποιον δουλεύουμε;
Ερμηνεία: Μικαέλλα Κάσινου, Κείμενο - Σκηνοθεσία: Στέλιος Θεοχάρους. Σκηνικά - Κουστούμια: Μικαέλλα Κάσινου. Μουσική: Μαρία Κάσινου. Κίνηση: Γεωργία Ανδρέου. Ηχητικά εφέ: Πέτρος Σωλιάτης.
>> Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου, Flea Theatre, Λευκωσία, 20:30. Γενική είσοδος €10. Πληροφορίες | κρατήσεις: 99 798948.

13η Γιορτή Τριαντάφυλλου
Η κοινότητα Αγρού διοργανώνει και φέτος την 13η Γιορτή Τριαντάφυλλου, τα Σαββατοκύριακα 11-12 και 18-19 Μαΐου 2019. Κατά την διάρκεια της Γιορτής, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις τοπικές βιοτεχνίες και να μάθουν για την απόσταξη των τριανταφύλλων, να επισκεφτούν την έκθεση σχετικά με το τριαντάφυλλο καθώς και μικρά περίπτερα που πωλούν παραδοσιακά προιόντα, να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς και μουσικές παραστάσεις καθόλη την διάρκεια της γιορτής, να δοκιμάσουν φαγητό και ποτό από τα περίπτερα, να κάνουν μια βόλτα με το τρενάκι της κοινότητας, καθώς και να επισκεφτούν όλα τα αξιοθέτα του χωριού τα οποία θα είναι ανοικτά για το κοινό. Μάλιστα από το φετινό πρόγραμμα της γιορτής το οποίο μπορείς να βρεις στη σελίδα http://rosefest.agros.org.cy ξεχωρίζουν τόσο οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις όσο και οι διαγωνισμοί ζωγραφικής και πρωτότυπων εδεσμάτων, η συγκομιδή τριαντάφυλλων κ.ά.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Σάββατο 18-Κυριακή 19 Μαΐου, Αγρός, επ. Λεμεσού. 

2o Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Λεμεσού by Inspired Family Fun
Μαγικό νεραϊδοχωριό, λουλουδένιο photobooth, βόλτες με άλογα και πόνυ και μοναδικές στιγμές με οικογένεια και φίλους! Η φύση φορά τα γιορτινά της και γιορτάζουμε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά την Άνοιξη στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού. Το Σάββατο 18 και την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 το 2o Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Λεμεσού by Inspired Family Fun στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού, δίπλα στην Αρχή Αδειών, καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και υπόσχεται τις πιο μαγικές στιγμές! Με πολλές εκπλήξεις όπως παραστάσεις με παπαγάλους και ξεχωριστές δραστηριότητες όπως paintball, τραμπολίνo με bungee jumping και πολλά άλλα παιχνίδια, τα οποία θα συμβάλουν στην δημιουργία μιας χαρούμενης και δημιουργικής ατμόσφαιρας! Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος. Η είσοδος είναι δωρεάν προς το κοινό.
>>  Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου, Δασικό Πάρκο Λεμεσού, 10.00-20.00. Πληρ. 99300256.

Family Fun Day στη δημοφιλή φάρμα της Λευκωσίας
Την Κυριακή 19 Μαΐου η Playtech Services Cyprus Ltd. σας καλωσορίζει στο πάρκο Petrides Farm Park για να στηρίξουμε όλοι μαζί ένα καλό σκοπό περνώντας μια όμορφη μέρα. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν στο ‘Σύνδεσμο για Ατομα με Αυτισμό Κύπρου’, όπου κύριος σκοπός του Συνδέσμου είναι η εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής σε άτομα με αυτισμό. Στην εκδήλωση, θα υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες για να περάσετε μια όμορφη μέρα μικροί και μεγάλοι. Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους πεζόδρομους της φάρμας και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας στα παιχνίδια και τις παιδικές δραστηριότητες. Η εκδήλωση διεξάγεται βάσει του νόμου για τη διενέργεια εράνων 68 (Ι) / 2014 και τους σχετικούς κανονισμούς. 
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Petrides Farm Park, Λευκωσία. Είσοδος: 5 ευρώ ανά άτομο. 

Το Havana Experience μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της κουβανέζικης κουλτούρας
Το Havana Club, πριν ακόμα το γευτεί κανείς, μας προϊδεάζει για ένα εξωτικό ταξίδι στη γενέτειρα του. Εμπνευσμένο από τη ψυχή της Αβάνας, έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να αποτελεί φόρο τιμής στη μακρόχρονη ιστορία του αλλά και για να γιγαντώνει τον μύθο του. Έτσι λοιπόν, το Havana Experience είναι ο ιδανικός τρόπος για να το γνωρίσουμε ξανά και να μάθουμε τα ιδιαίτερα μυστικά του. Όταν αυτό συνδυάζεται με καλή μουσική, θρυλικά cocktails όπως το Cuba Libre, Havana Daiquiri, Old Fashion αλλά και το Cuban Mojito τότε η «γνωριμία» γίνεται ακόμα πιο ελκυστική… Το Havana Experience μετά την τεράστια επιτυχία του σε Λευκωσία και Λάρνακα, μεταφέρει το κέφι σε καλοκαιρινούς προορισμούς  με 1 μοναδικό πάρτι, στο Ammos Beach Bar στη Λάρνακα στις 19 Μάϊου, υποσχόμενο ακόμα περισσότερες στιγμές διασκέδασης για τους λάτρεις του αυθεντικού κουβανέζικου ρούμι.
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Ammos Beach Bar, Λάρνακα.

Μαγιάτικο Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ
Μια μέρα γεμάτη χαρά και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους, αλλά ταυτόχρονα και με καλό σκοπό, ετοιμάζει στη Λεμεσό ο ΠΑΣΥΚΑΦ. Συγκεκριμένα μας προσκαλεί σε ένα Μαγιάτικο Πανηγυράκι γεμάτο παιχνίδι και παιδικά χαμόγελα. Χορός, τραγούδια, φουσκωτά, τραμπολίνο, bowling, ψάρεμα, face painting και πολλές άλλες δραστηριότητες περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Kanika Elias Beach Hotel, Λεμεσός,10.00-18.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 25 747 750.     

Φεστιβάλ Μέλισσας!
Η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας θα εορτασθεί στο γραφικό Μελισσοχώρι Ορά στις 19 Μαΐου με το φεστιβάλ Μέλισσας που θα περιέχει σεμινάριο για την προστασία της Μέλισσας, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γαστρονομία με Μέλι, αγορά Μελιού και προϊόντων Μέλισσας, καλλυντικά και χειροτεχνίες με θέμα την Μέλισσα. Η όλη εκδήλωση θα γίνει κάτω από την Αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κυρίας Ιωάννας Παναγιώτου. Το φεστιβάλ Μέλισσας, αποτελεί κομμάτι των Δρόμων του Μελιού στην Ορεινή Λάρνακα, που δημιουργήθηκαν κάτω από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDFEST.
>> Κυριακή 19 Μαΐου, Ορά, επ. Λάρνακας. 

Τα τρία Γουρουνάκια και ο λύκος ο Τελευταίος
Μετά τις SOLD OUT μας παραστάσεις και την μεγάλη μας επιτυχία σε όλη την Κύπρο μας, επιστρέφουμε και πάλι για ένα μαγικό χαρούμενο τελευταίο ταξίδι στην Λευκωσία – για ΔΥΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ μόνο, ακόμα πιο υποσχόμενοι για τρελές περιπέτειες και όχι μόνο! «Τα τρία Γουρουνάκια και ο λύκος ο Τελευταίος», είναι η νέα παραγωγή από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ. Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαμε με τα προηγούμενα δύο γουρουνάκια μας : «Τα τρία γουρουνάκια και ο λύκος ο Λίλύκος και το δεύτερο μέρος στην σειρά με τον λύκο Τράλα – λύκο τον ξάδελφο» , επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε , με το τρίτο και τελευταίο μας μέρος , με έναν ακόμα λύκο, τον Τελευταίο.
>> Σάββατο 18, 15:00 & 17:30 & Κυριακή 19 Μαΐου, 11:00 & 15:00, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. Πληρ. 96403029 - 96020301.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close