Cine News , Κινηματογράφος

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2019

"John Wick: Chapter 3 - Parabellum" το τρίτο μέρος του πετυχημένου και γεμάτου αδρεναλίνη franchise είναι η ταινία που ξεχωρίζουμε αυτή την εβδομάδα. 

John Wick: Chapter 3 - Parabellum
Ο ασταμάτητος John Wick επιστρέφει στο τρίτο μέρος του πετυχημένου και γεμάτου αδρεναλίνη franchise, πιο εκδικητικός από ποτέ, με τον Keanu Reeves να ενσαρκώνει ξανά τον εκτελεστή μαφίας. Ο John Wick σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο. Ο John Wick ταξιδεύει στον κόσμο προσπαθώντας να ξεγελάσει και να δραπετεύσει από τους διώκτες του. Στη διαδρομή του θα πέσει επάνω στην Director (Angelica Huston) ένα μέλος του High Table που επιβλέπει τους εκτελεστές, καθώς και στη Sofia (Halle Berry) μια φίλη - εκτελέστρια που συνοδεύεται από μερικά σκυλιά-δολοφόνους. Στο πλευρό του Wick θα δούμε και το πιστό pitbull του από την πρώτη ταινία. Το cast εσυμπληρώνουν οι Ιan McShane και Lawrence Fishburne, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Chad Stahelski ("Atomic Blonde").
K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός ) 19.30, 22.15 
K Cineplex (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.30, 22.15 
RIO (Λεμεσός) 19.45, 22.15
RIO (Λευκωσία) 19.45, 22.15

Pokémon Detective Pikachu
Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συλλέγουν Πόκεμον για να κάνουν μάχες, ένα αγόρι συναντά τον Πίκατσου που επιδιώκει να είναι ένας ντετέκτιβ. Η πρώτη live action ταινία των αγαπημένων μας Πόκεμον με τον Ryan Reynolds να δανείζει τη φωνή του στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πίκατσου. Οι απανταχού φαν των Πόκεμον μπορούν τώρα να δουν τον Πίκατσου στη μεγάλη οθόνη όπως ποτέ άλλοτε, ως Ντετέκτιβ Πίκατσου, ένα Πόκεμον που σαν και αυτό, άλλο δεν υπάρχει! Στην ταινία εμφανίζονται και πολλοί άλλοι αγαπημένοι χαρακτήρες Πόκεμον, ο καθένας με τις δικές του μοναδικές ικανότητες και προσωπικότητα. Η ιστορία ξεκινά όταν ο ατσίδας ντετέκτιβ Harry Goodman εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ωθώντας έτσι τον 21χρονο γιο του Tim να μάθει τι συνέβη. Στη διερεύνηση τον βοηθά ο πρώην συνεργάτης του Harry, ο Ντετέκτιβ Πίκατσου: ένας ξεκαρδιστικός, λατρευτός σούπερ μπελάς που μπορεί να μπερδέψει ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του. Συνειδητοποιώντας ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, ο Tim και ο Πίκατσου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναρπαστική περιπέτεια για να ξεδιπλώσουν το μυστήριο. Ψάχνουν για ίχνη κάτω από τα νέον φώτα των δρόμων της πόλης Ράιμ - μιας σύγχρονης μητρόπολης όπου οι άνθρωποι και τα Πόκεμον ζουν δίπλα-δίπλα – και συναντούν μία σειρά από χαρακτήρες Πόκεμον. Σταδιακά ξεδιπλώνεται μία συγκλονιστική πλοκή, καθώς απειλείται η ειρηνική συνύπαρξη των Πόκεμον με τους ανθρώπους, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν τους. Η σκηνοθεσία είναι του Rob Letterman, ενώ πρωταγωνιστούν οι Justice Smith, Kathryn Newton και Ken Watanabe.
(EN)
K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 17.30, 19.45, 22.30 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex (Λευκωσία) 17.30, 19.45, 22.30 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex (Λεμεσός )  17.30, 19.45, 22.30 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex (Λάρνακα) 17.30, 19.45, 22.30 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.30, 19.45, 22.30 σ/κ επίσης 15.15
RIO (Λεμεσός) 19.45, 22.00 σ/κ επίσης 15.15, 17.20, 19.45
RΙΟ (Λευκωσία) 17.30, 19.45, 22.15  σ/κ επίσης 11.30, 15.15, 17.30  

Long Shot
Αυτός είναι ένας αυστηρός πολιτικός συντάκτης με ταλέντο στους μπελάδες. Αυτή είναι η καλύτερη διπλωμάτης της χώρας, με ταλέντο σε όλα. Όταν ο Fred Flarsky ενώνεται ξανά με την πρώτη του... καψούρα, που τυγχάνει να είναι και η νυν Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Charlotte Field, την γοητεύει με το αυτοσαρκαστικό χιούμορ του και τις αναμνήσεις του απο τον νεανικό ιδεαλισμό της. Καθώς αυτή ετοιμάζεται να θέσει μια αιφνιδιαστική υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, η Charlotte προσλαμβάνει τον Fred, για να ετοιμάσει τις προεκλογικές ομιλίες της και η αδιαμφισβήτητη χημεία μεταξύ τους οδηγεί σε μια σχέση χωρίς σύνορα. Όμως, οι απερισκεψίες του Fred, παλιές και καινούργιες, μπορεί να θέσουν σε κινδύνο την καμπάνια της, πρίν καν αυτή ξεκινήσει. Ο Jonathan Levine ('Snatched') σκηνοθετεί μια απολαυστική κομεντί με τους Charlize Theron και Seth Rogen να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να αποτελούν ένα αντισυμβατικό δίδυμο-έκπληξη στη μεγάλη οθόνη! 
K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 22.30
K Cineplex (Λευκωσία) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός ) 22.30 
K Cineplex (Λάρνακα) 19.40, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 20.00, 22.30 
RIO (Λεμεσός) 19.45, 22.45
RIO (Λευκωσία) 19.45, 22.15

A Violent Life
Κορσική, δεκαετία ’90, ένα πεδίο πολύ βίαιων εθνικιστικών συγκρούσεων, που στόχο είχαν την αυτονόμηση του νησιού από τον έλεγχο της Γαλλίας. Δεκάδες νεκροί και ένα νησί παραδομένο στη βία. Ο σκηνοθέτης, Thierry de Peretti, στη δεύτερη ταινία του, που προβλήθηκε στις Κάννες, θέλησε να καταδείξει τις ολέθριες επιπτώσεις που είχαν τα εθνικιστικά κινήματα στη γενέτειρά του, αφηγούμενος την ιστορία ενός νεαρού, ο οποίος αναγκάζεται να μεταναστεύσει στη Γαλλία, προκειμένου να ξεφύγει από το βίαιο παρελθόν του, καθώς υπήρξε ενεργό μέλος εθνικιστικών οργανώσεων. Ο θάνατος ενός παλιού συντρόφου, του ξυπνά μνήμες και συνειδητοποιεί όλα όσα τον μεταμόρφωσαν από έναν νέο άνθρωπο της μεσαίας τάξης, γεμάτο όνειρα και σχέδια για το μέλλον σε έναν ριζοσπαστικό, ακτιβιστή επαναστάτη, που περνάει τη ζωή του μόνιμα καταδιωκόμενος. Η απόφαση στο δίλημμα να παραστεί ή όχι στην κηδεία του συντρόφου του στο νησί όπου είναι καταζητούμενος, είναι αυτή που θα καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής του. Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό πορτρέτο της ανόδου και της πτώσης ενός νεαρού άνδρα, εκφραστή μιας χαμένης γενιάς, που κινηματογραφικά ισορροπεί περίτεχνα μεταξύ των ταινιών "Γόμορρα" και "Ο Νονός".
K Cineplex (Λευκωσία) 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 22.15

Επίσης... 

Προβολή της ταινίας "The Cakemaker" στο σινεμά Ρίο 3 στη Λεμεσό
Ο Thomas, ένας ταλαντούχος Γερμανός ζαχαροπλάστης, είναι ο εραστής του Oren, ενός παντρεμένου άνδρα από το Ισραήλ, που επισκέπτεται συχνά το Βερολίνο για δουλειές. Όταν ο Oren σκοτώνεται σε τροχαίο, ο Thomas ταξιδεύει στην Ιερουσαλήμ για να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του αγαπημένου του. Εκεί θα πλησιάσει τη γυναίκα του, την Anat, κρατώντας κρυφή την ταυτότητά του και προτείνοντάς της να δουλέψει στο καφέ της. Εκείνη δέχεται. Τα γλυκά που φτιάχνει θα φέρουν κοσμοσυρροή στο κατάστημα, αλλά ο ίδιος κάνει δύο βασικά λάθη: δεν χρησιμοποιεί κοσέρ υλικά και αδυνατεί να προβλέψει πού θα καταλήξει η σχέση του με τη νεαρή χήρα. Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ο 37χρονος Ισραηλινός Ofir Raul Graizer εντυπωσιάζει με την ώριμη αφηγηματική του λιτότητα. Χωρίς πολλά λόγια αλλά και χωρίς αργόσυρτες, βαρύγδουπες σιωπές, με πιο ενεργητικό, κινητικό φιλμάρισμα στο Ισραήλ και πιο μεθοδικά αυστηρό στη Γερμανία, ακολουθεί τον αμήχανο ήρωα σε ένα ταξίδι ανακάλυψης όλων όσα έκρυβε η σύντομη, παθιασμένη σχέση του και μέσω αυτών όλα όσα δεν γνωρίζει ακόμη για τον ίδιο του τον εαυτό. Εσωστρεφής και λιγομίλητος, θα πλησιάσει την σύζυγο του Oren, την Anat, μέσω της μαγειρικής, πιάνοντας δουλειά στο café της, πρώτα ως λαντζέρης και κατόπιν ως ζαχαροπλάστης, χωρίς φυσικά να της αποκαλύψει το παραμικρό. Η αίσθηση της γεύσης και η διαδικασία της ετοιμασίας του φαγητού, μία από τις βασικότερες ανθρώπινες τελετουργίες και μεθόδους επικοινωνίας, θα τους φέρει κοντά, με τον Graizer να χειρίζεται δεξιοτεχνικά τα ψέματα που τους ενώνουν και τις ιστορικές (Γερμανός - Εβραία) και πολιτισμικές (το café τηρεί την αυστηρή θρησκευτική δίαιτα κόσερ) διαφορές που μπορούν να τους χωρίσουν. Η ταινία κέρδισε το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι 2017. 
Δευτέρα 20 Μαίου στις 20.15

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close