Μουσική , Music News

Ποιος είναι ο 19χρονος Bilal Hassani που φαίνεται να κερδίζει τη φετινή Γιουροβίζιον;

Λίγο μετά την πρώτη του πρόβα στο Τελ Αβίν εκτοξεύθηκε στους πίνακες των γραφείων στοιχημάτων και φιγουράρει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2019

Ο Bilal Hassani με το τραγούδι «Roi» (Βασιλιάς) είναι ο φετινός εκπρόσωπος της Γαλλίας στον διαγωνισμό της Γιουροβίζον που θα πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Τελ Αβίβ. Ο νεαρός Bilal απασχόλησε ιδιαίτερα τα διεθνή ΜΜΕ μετά την επιλογή του από τη Γαλλία για να συμμετάσχει στη Γιουροβίζιον τόσο με την ιδιαίτερη εμφάνισή του αφού αρέσκεται στον να φοράει περούκες και γυναικεία ρούχα χωρίς να κρύβει τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις αλλά και για το γεγονός ότι είναι Μουσουλμάνος. 

Το τραγούδι έγραψαν οι Madame Monsieur, οι περσινοί εκπρόσωποι στον διαγωνισμό και εξ αρχής δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Τις τελευταίες όμως ημέρες όλα τα Μέσα ασχολούνται με το who is who του Bilal, την εμφάνισή του, τον αποκαλούν νέα Κονστίτα που κέρδισε το διαγωνισμό το 2015 αλλά και το τραγούδι του το οποίο μιλά για τη διαφορετικότητα και το πως πρέπει ο καθένας να αποδέχεται τον εαυτό του ως έχει. Ο Bilal είναι μαροκινής καταγωγής, έχει ένα μεγαλύτερο αδελφό ενώ ο πατέρας του ζει στη Σικγαπούρη. Ο ίδιος έχει δεχθεί πολλές φορές απειλές για τη ζωή του αφού μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του ενώ η μητέρα του τον στηρίζει και δηλώνει περήφανη για το παιδί της. 

Η Γαλλία λόγω του ότι ανήκει στην ομάδα των BIG 5 χωρών του διαγωνισμού περνάει απευθείας στον τελικό κι έτσι θα δούμε τον Bilal στον τελικό του Σαββάτου να συμμετέχει μάλιστα στο δεύτερο μισό της διοργάνωσης σύμφωνα με κλήρωση που έγινε χθες. 

O Bilal ξεκίνησε την πορεία του στην μουσική απο τη γαλλική έκδοση του "The Voice" για παιδιά, όπου είχε ερμηνεύσει και το «Rise Like a Phoenix» της Conchita Wurst. Από χαριτωμένο αγόρι με ωραία φωνή έγινε μέσα από τα social media γρήγορα ένα μουσικό εκκεντρικό είδωλο, αποκαλύπτοντας ότι είναι ομοφυλόφιλος. 

Λατρεύει να φορά περούκες με μακριά μαλλιά, έχει ήδη πιστούς οπαδούς αλλά και φανατικούς haters, σε σημείο που να έχει δεχθεί άγριες διαδικτυακές επιθέσεις και να δημιουργηθεί πολιτικό ζήτημα στη Γαλλία. Οι απειλές για τη ζωή του (με αναφορές στο Μπατακλάν και το Ορλάντο, μεταξύ άλλων) προκάλεσαν την αντίδραση δύο Γάλλων Βουλευτών, που ζήτησαν από τους διαχειριστές του Twitter στη Γαλλία περισσότερη προστασία και αυστηρότητα απέναντι στα κηρύγματα μίσους. 

Η Γαλλία, πλέον έχει εκτοξευτεί στην τρίτη θέση στα προγνωστικά για τη νίκη και θεωρείται το νέο μεγάλο φαβορί στο διαγωνισμό. Στην πρώτη θέση βρίσκεται σταθερά εδώ και καιρό το τραγούδι της Ολλανδίας και ακολουθεί η Σουηδία στη δεύτερη θέση.

Δείτε το βίντεο από την πρόβα του  Bilal.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close