Μουσική , Music News

Ανατροπές στα προγνωστικά της Γιουροβίζιον: Μεγάλη πτώση για την Κύπρο, ποια χώρα φλερτάρει με την πρωτιά

Δύσκολα θα προβλεφθεί ο φετινός νικητής του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2019

Μετά από την ολοκλήρωση της δεύτερης πρόβας για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Τελ Αβίβ φαίνεται πως αντί να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα όσον αφορά στα φαβορί του διαγωνισμού περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. 

Οι μνηστήρες της νίκης 
Το 2018, τέτοια εποχή τα πράγματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα αφού το παιχνίδι της νίκης παιζόταν ξεκάθαρα μεταξύ Κύπρου με την Ελένη Φουρέιρα και το Ισραήλ με τη Netta. Φέτος, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά αφού δεν μπορούμε να μιλάμε για δύο μόνο φαβορί αλλά για πολλά περισσότερα κι αυτό πάντα σύμφωνα με τους πίνακες προγνωστικών και αποδόσεων των γραφείων στοιχημάτων.

 


 
Η Ολλανδία παραμένει μεν στην πρώτη θέση αλλά με πτωτικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα δυνατό φαβορί. Η μπαλάντα της Ολλανδίας φαίνεται όμως η επικρατέστερη για τη νίκη χωρίς όμως να δημιουργείται ιδιαίτερο «ρεύμα» γύρο από αυτή τη συμμετοχή. 

 

 

 


Η Σουηδία αν και φιγουράρει από την αρχή στην πρώτη πεντάδα εντούτοις τις τελευταίες ημέρες ανέβηκε στη δεύτερη θέση και πολύ κοντά στην Ολλανδία πράγμα που δείχνει πως κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με την άρτια φωνή του εκπροσώπου της χώρας αυτής όσο και με τη δυναμική του σκηνική παρουσία.  

 

 

 

 


Η Γαλλία είναι τελικά η χώρα που κάνει την μεγαλύτερη έκπληξη αλλά και τη μεγάλη ανατροπή. Αν και η συγκεκριμένη συμμετοχή συζητήθηκε ιδιαίτερα όταν επιλέχθηκε το τραγούδι τόσο για την διαφορετικότητα του ερμηνευτή όσο και για την μουσουλμανική του καταγωγή εντούτοις ο Bilal Hassani με το τραγούδι Roi που έγραψαν οι περσινοί εκπρόσωποι της Γαλλίας, Madame Monsieur φαίνεται να βάζει προς ολοταχώς για την πρωτιά. Πρόκειται για ένα πολύ συναισθηματικό τραγούδι που οι στίχοι του μιλάνε για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη του ανθρώπου να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Ένα πιασάρικο θέμα με ένα ιδιαίτερο ερμηνευτή με μία συγκιρνητική ιστορία πίσω του. Όλα αυτά δημιουργούν την ιδανική συνταγή νίκης για τη Γιουροβίζιον. 

Η Ρωσία με τον Σεργκέι Λαζάρεφ φαίνεται να ξεφουσκώνει και δεν πιστεύουμε πως θα οδηγηθεί σε νίκη αλλά το Αζερμπαιτζάν που ανέβηκε ξαφνικά μετά τις πρόβες στην πεντάδα έχει όλα τα φόντα για την πρωτιά επίσης. 
Η μάχη για τη νίκη του φετινού διαγωνισμού αναμένεται να δοθεί ανάμεσα σε αυτές τις πέντε χώρες με πιθανή νικήτρια την Ολλανδία και τη Γαλλία ως αουτσάιντερ. 

 

 

Εκτός παιχνιδιού φαίνεται να μένει η Ιταλία που δεν άρεσε και τόσο η σκηνική της παρουσία, η Ελβετία που έπαιζε στις ψηλές θέσεις αλλά και η Ισλανδία. 


Δύσκολα τα πράγματα για την Κύπρο 
Η Κύπρος φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα όσον αφορά τις επιδόσεις της στους πίνακες των προγνωστικών αφού από την 7η θέση που βρισκόταν σταθερά για εβδομάδες εκτοπίστηκε στη 12η θέση και κινδυνεύει μάλιστα να μείνει και εκτός δεκάδας στον τελικό. 

 

 


Η σκηνική παρουσία της κυπριακής συμμετοχής δεν φαίνεται να είχε την αναμενόμενη υποδοχή και τα προβλήματα στον ήχο στη δεύτερη μας πρόβα δημιούργησαν ένα αρνητικό κλίμα απέναντι στο τραγούδι της Κύπρου. Η περσινή εντυπωσιακή πορεία της Κύπρου ανέβασε κατακόρυφα τον ορίζοντα των προσδοκιών τόσο εμάς όσο και των φαν του διαγωνισμού που ανέμεναν με αγωνία τη φετινή συμμετοχή της χώρας μας. Τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά γεγονός που δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει ανατροπή στα προγνωστικά πράγμα που το έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει στον διαγωνισμό.
 
Από την άλλη όμως τα πράγματα στον πρώτο ημιτελικό φαίνεται να είναι πολύ εύκολα για τη χώρα μας αφού τα γραφεία στοιχημάτων μας δείχνουν να περνάμε δεύτερη μετά την Ελλάδα στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. 

Ο πρώτος ημιτελικός που συμμετέχουν Κύπρος και Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14 Μαΐου στις 22.00 και θα μεταδίδεται από το ΡΙΚ. 
 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close