Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι 15 καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2019

Επιλέγουμε τις καλύτερες εκδηλώσεις για τη δεύτερη εβδομάδα του Μάη στην Κύπρο.

"Οικογενειακός Φίλος" στον Όμιλο
Με τη γαλλοκαναδική ταινία του Φιλίπ Λιορέ «Οικογενειακός Φίλος» (Le Fils de Jean-2016) συνεχίζονται οι προβολές του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου. Στην υποψήφια για δύο βραβεία Σεζάρ (για τους δύο υπέροχους πρωταγωνιστές) ταινία, ένα μυστικό ορίζει μια σχέση. Ο 33χρονος Γάλλος Ματιέ δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του. Μέχρι που ένα τηλεφώνημα τον πληροφορεί πως ήταν Καναδός και μόλις πέθανε στον Καναδά. Επίσης, μαθαίνει ότι έχει δύο ετεροθαλή αδέρφια και αποφασίζει να πάει στην κηδεία για να τα γνωρίσει. Φτάνοντας όμως εκεί, προκειμένου να μάθει την αλήθεια για το άγνωστο παρελθόν του, συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή του. Παίζουν οι Πιερ Ντελαντοσάμπ, Γκαμπριέλ Αρκάντ, Μαρί-Τερέζ Φορτίν, Κατρίν ντε Λεάν. Η ταινία προβάλλεται και τη Δευτέρα 20 Μαΐου.
>> Δευτέρα 13 Μαΐου, Σινέ Στούντιο, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 964209491.
 
«Στο Παζάρι των Φύλων»   
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας, η Αυστριακή Πρεσβεία στη Λευκωσία παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Στο Παζάρι των Φύλων» της βραβευμένης αυστροϊρανής σκηνοθέτιδας Σουμπαντέ Μορτεζάι. Ένας μοναχικός μεσήλικας, μια διαζευγμένη μητέρα και ένας πρόσχαρος νεαρός μουλάς είναι οι πρωταγωνιστές αυτών των «στενών σχέσεων» μεταξύ των δύο φύλων στο Ιράν. Οι ιστορίες τους περιστρέφονται γύρω από τον θεσμό του προσωρινού γάμου, που ονομάζεται επίσης γάμος του πόθου (ή mut'a (ευχαρίστηση), στα Φάρσι γνωστό ως sighe), μια πρακτική που εφαρμόζουν οι Σιίτες που επιτρέπει σε έναν άνδρα και μια γυναίκα να παντρευτούν νόμιμα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα το οποίο κυμαίνεται από μία ώρα έως 99 χρόνια. Είναι αυτή μια άλλη μορφή πορνείας σε μια πολύ περίπλοκη κοινωνία; Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του προγράμματος Women’s Film Days.
>> Δευτέρα 13 Μαΐου, Σπίτι της Συνεργασίας, Λευκωσία, 17.30. Ελεύθερη είσοδος.
 
«Εκεί που δεν με σπέρνουν»
Ο ανατρεπτικός ποιητής Στέφανος Παντελίδης επιστρέφει για να μας αναστατώσει πάλι με την αυθεντική, ωμή και εντελώς εκτός νόρμας ποίηση του. Ο τίτλος της τρίτης συλλογής του είναι «Εκεί που δεν με σπέρνουν» και παρουσιάζεται στην Καστελιώτισσα. Πρόκειται για επιγραμματική ποίηση γραμμένη σε απλή και κατανοητή γλώσσα  που πραγματεύεται καίρια υπαρξιακά και κοινωνικά ζητήματα με παιγνιώδη σαρκαστικό λόγο και ιδιαίτερη έφεση στις καυστικές κριτικές επισημάνσεις. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος και η αγωνία και η πάλη του να αντεπεξέλθει στα σύγχρονα κοινωνικά και φιλοσοφικά αδιέξοδα. Τη συλλογή παρουσιάζει ο ποιητής Ε. Μύρων και ο ψυχοθεραπευτής Λάμπρος Σταύρου. Ο ποιητής Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου απαγγέλλει ποιήματα και από τις τρεις συλλογές του Παντελίδη.
>> Δευτέρα 13 Μαΐου, αίθουσα Καστελιώτισσα, Λευκωσία, 18.00.
 
Στο Πάνθεον το «Smuggling Hendrix»
Έχοντας πραγματοποιήσει μια λαμπρή φεστιβαλική πορεία, η πολυβραβευμένη ταινία του Μάριου Πιπερίδη «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» προβάλλεται και στους κυπριακούς κινηματογράφους. Με τις προβολές να συνεχίζονται στα Κ-Cineplex και Ρίο σε όλη την Κύπρο, από σήμερα η ταινία προβάλλεται και στο Πάνθεον στη Λευκωσία με αγγλικούς υπότιτλους. Βασικός ήρωας είναι ένας ξοφλημένος μουσικός που σχεδιάζει να εγκαταλείψει την Κύπρο μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, ο οποίος όμως το σκάει προς την τουρκοκρατούμενη πλευρά και εγκλωβίζεται στα κατεχόμενα. Ο απελπισμένος ιδιοκτήτης ζητά τη βοήθεια της πρώην φιλενάδας του και Τούρκου έποικου για να φυγαδεύσουν τον σκύλο πίσω στις ελεύθερες περιοχές. Παίζουν οι Αδάμ Μπουσδούκος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Φατίχ Αλ και Οζγκιούρ Καραντενίζ.
>> Δευτέρα 13 Μαΐου, Πάνθεον Art Cinema, Λευκωσία, 20.00 & 22.00. Πληρ. 22675787 - Κ Cineplex (77778383) 8μ.μ. Ρίο (25871410) 7.45μ.μ.
 
«Αποδημητικά πουλιά» στη Λέσχη
Με την κολομβιανή ταινία των Σίρο Γκέρα και Κριστίνα Γκαγιέγκο «Αποδημητικά πουλιά» συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Λεμεσού. Στην ταινία, που άνοιξε επίσημα στο περσινό 15ήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, συγκρούονται η παράδοση με τη νέα εποχή, η ηθική με τη διαφθορά. Στη βόρεια Κολομβία τη δεκαετία του ’60 ένας νέος άντρας παντρεύεται μια όμορφη ιθαγενή και γίνεται μέλος της μητριαρχικής οικογένειάς της, δεμένης με τις παραδόσεις και τα έθιμα της φυλής. Για να εξασφαλίσει την προίκα, όμως, αναγκάζεται να μπλεχτεί με το εμπόριο μαριχουάνας, συνεχίζοντας και μετά το γάμο τις επικερδείς δραστηριότητές του, κάτι το οποίο θα αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων την ζωή της οικογένειάς του, αρχικά με πολυτελή και τελικά με τραγικό τρόπο. Παίζουν οι Χοσέ Ακόστα, Καρμίνα Μαρτίνεζ, Ναταλία Ρέγιες, Τζον Ναρβάεζ.
>> Δευτέρα 13 Μαΐου, Σινεμά Ρίο 3, Λεμεσός, 20.15.

"Θέλω να πω ήμουν απλά ένα παιδί" στο Παλιό Ξυδάδικο
Μια παράσταση επινοημένου θεάτρου, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στα "Πλυντήρια των Μαγδαληνών". Τι γίνεται αλήθεια όταν το σώμα ερωτεύεται; Όταν ο άνθρωπος παύει να είναι ελεύθερος; Όταν ο έρωτας θεωρείται ανήθικος; Όταν η αφήγηση μιας ιστορίας λογοκρίνεται; Τι γίνεται όταν το σώμα κατακρεουργείται και ο άνθρωπος δεν είναι παρά ένας αριθμός; Με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, την ύπαρξη των γυναικείων σωφρονιστικών ιδρυμάτων που έμειναν στην ιστορία ως «Πλυντήρια των Μαγδαληνών», τέσσερις γυναίκες ηθοποιοί προσπαθούν να κάνουν την δική τους ανάγνωση πάνω στο θέμα. Συνειδητοποιώντας ότι οι ίδιες βρίσκονταν εν ζωή όταν έκλεισε το τελευταίο «πλυντήριο» το 1996, ανακατασκευάζουν πραγματικές ιστορίες γυναικών που φυλακίστηκαν στα ιδρύματα γιατί η συμπεριφορά τους κρίθηκε ανήθικη ή παραβατική. Η παράσταση αποτελεί την αποσπασματική διήγηση τεσσάρων γυναικών. Tι απέγινε η πέμπτη; Η απουσία μιας γυναίκας, που θα έπρεπε να είναι εκεί δίπλα τους, είναι η αφορμή να ακουστούν ιστορίες που αντανακλούν το πρώτο σοκ της εισδοχής στα ιδρύματα, της βάναυσης μεταχείρισης, του ψυχολογικού και σωματικού πολέμου, την αναμονή αλλά και την ελπίδα. Ιστορίες με κοινό παρονομαστή την αγάπη, μια αγάπη ‘ανήθικη’ που δεν χωράει σε στεγανά, την αγάπη που τιμωρείται. Μια παράσταση στην οποία η βία υποδηλώνεται με χιούμορ και ειρωνεία.
To κείμενο της παράστασης «Θέλω να πω ήμουν απλά ένα παιδί», όπως και η σκηνοθεσία ανήκουν στην Ελένη Αναστασίου. Η πρώτη εκδοχή της παραγωγής έγινε στο πλαίσιο του theYard.Residency τo 2017, με ηθοποιούς τη Μαρίνα Βρόντη, Μαρίνα Μακρή, Άντρια Ζένιου και Έλενα Καλλινίκου. Μια πρώτη εκδοχή του κειμένου παρουσιάστηκε στο πρόγραμμα ανάδειξης και προώθησης της κυπριακής γραφής play on το 2018 το οποίο διοργανώνει το Κυπριακό Ινστιτούτο Θεάτρου.  Η τελική εκδοχή ως παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του Κέντρου παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και της Ελένης Αναστασίου και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου ΘΥΜΕΛΗ.
>> Δευτέρα 13 Μαΐου, Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός, 20.30. Κρατήσεις : 99818208. Είσοδος: €12.

Ensemble Het Collectief & Katrien Baerts
Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος σηκώνει αυλαία την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στον συναυλιακό χώρο του Ιδρύματος Φάρος στη Λευκωσία, The Shoe Factory, για να παρουσιάσει το διακεκριμένο Βελγικό σύνολο Het Collectief και την φημισμένη σοπράνο Katrien Baerts, η οποία έχει χαρακτηρισθεί από τον τύπο ως «μαγευτική» (Place de l' Opera), με «φωνή και ερμηνεία που αποτελούν μια αποκάλυψη» (Trouw) σε «ανατριχιαστικούς άθλους φωνητικής ευελιξίας» (The Telegraph). Το πρόγραμμά τους αποτελείται από ένα συναρπαστικό κράμα Γαλλικής μουσικής – των Ραβέλ, Ντεμπισί, Ντυτιγιέ και Φιλίπ Γκομπέρ – για σύνολο και φωνή με διάσπαρτες πινελιές κομματιών της σύγχρονης Φιλανδής συνθέτριας Κάια Σααριαχο.
>> Τρίτη 14 Μαΐου, The Shoe Factory, Λευκωσία, 20.30. 


"Είμαστε Κύπριοι": Έκθεση & παρουσίαση βιβλίου
Ανάμεσα στο 2015 και το 2018, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για την επανένωση και το επακόλουθο ναυάγιό τους, η Γερμανίδα φωτογράφος Lisa Fuhr επισκέφθηκε Κύπριους σε ολόκληρο το νησί και τους φωτογράφησε στο καθημερινό τους περιβάλλον. Αυτές οι οικίες φωτογραφίες και οι εκτεταμένοι διαλόγοι που τις συνοδεύουν, αντικατοπτρίζουν τη σημερινή καθημερινότητα στην Κύπρο. "Πάντοτε με ενδιέφερε να ανακαλύπτω τι υπάρχει πίσω από αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά σε μια χώρα του εξωτερικού", λέει η Fuhr. Σε αυτή την έκθεση η προσοχή επομένως πέφτει στα αισθήματα των Κυπρίων και τις προσωπικές τους ιστορίες ζωής σε μια διχασμένη, μοιρασμένη χώρα. Στα εορταστικά εγκαίνια της έκθεσης - στις 15 Μαΐου η ώρα 7μ.μ. – η Lisa Fuhr θα παρουσιάσει επίσης το βιβλίο της "Wir sind Zyprioten/We are Cypriots" (Είμαστε Κύπριοι). Τη συζήτηση με τη Lisa Fuhr θα συντονίζει ο Klaus Hillenbrand, Βερολινέζος δημοσιογράφος στην εφημερίδα Tageszeitung (taz). Ο Hillenbrand έχει συντάξει ένα αναλυτικό πρόλογο για το χρονικό των 400 σελίδων της Fuhr, όπου περιγράφει τα ιστορικά και σύγχρονα γεγονότα καθώς και τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις που σημάδεψαν το νησί και τους Κύπριους μέχρι σήμερα. Το χρονικό της Fuhr μας οδηγεί πίσω από τα παρασκήνια και αφηγείται προσωπικές ιστορίες, οι οποίες συχνά παραμένουν ανείπωτες. Πλάι σε 28 συνεντεύξεις και προσωπικές αφηγήσεις στα Γερμανικά και τα Αγγλικά, στο βιβλίο περιλαμβάνονται και 110 έγχρωμες φωτογραφίες.
>> Τετάρτη 15 Μαΐου (εγκαίνια), Goethe-Institut Cyprus (Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου), Λευκωσία, 19.00.

Ρομαντική Οδύσσεια
Ρεσιτάλ πιάνου με την Anita Tomasevich. Η εκρηκτική εκφραστικότητα του Rachmaninov. Οι όμορφες μελωδίες του Chopin. Οι ερμηνείες του Busoni στις θεϊκές επικλήσεις της θλίψης του Bach. Η Anita Tomasevich στο πιάνο παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα έργα των κυριότερων εκπροσώπων του Ρομαντισμού. Η σερβικής καταγωγής Anita Tomasevich σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία του Νόβι Σαντ, στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης με διακεκριμένους καθηγητές και ακολούθως έγινε δεκτή για διδακτορικές σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της εμφανίστηκε σε μερικούς από τους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Ρωσίας, της Κύπρου και της Σερβίας και βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς. Έχει επίσης εμφανιστεί στο Σερβικό Εθνικό Ραδιόφωνο και Τηλεόραση. Ηχογράφησε έργα των Scarlatti, Chopin, Scriabin και Prokofiev. Εντός της ερχόμενης σεζόν θα παρουσιάσει σόλο ρεσιτάλ και μουσικής δωματίου στη Σερβία, την Ολλανδία, την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Γερμανία.
>> Τετάρτη 15 Μαΐου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και στο ταμείο του θεάτρου.

Η "Περσεφόνη" του Γιάννη Ρίτσου
Ο "χωροΤόπος" παρουσιάζει το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου "Περσεφόνη" στο θέατρο Wherehaus 612. Το ποιητικό αυτό έργο του Γιάννη Ρίτσου είναι βασισμένο στον μύθο της αρπαγής της κόρης της Δήμητρας ,θεάς της καρποφορίας και της γονιμότητας, υπεύθυνη για την καλή σοδειά και του Δία. Μία μέρα, η Περσεφόνη παρέα με τη θεά Αθηνά, την Άρτεμη και τις Ωκεανίδες νύμφες, μάζευαν λουλούδια στο Νύσιον πεδίον. Ανέμελη η Περσεφόνη, απομακρύνθηκε από τη συντροφιά της, αναζητώντας το πιο όμορφο λουλούδι. Τη στιγμή που έσκυψε να πιάσει έναν νάρκισσο, η γη χωρίστηκε στη μέση και από τα έγκατα εμφανίσθηκε ένα άρμα με τον Πλούτωνα αρπάζοντας την Περσεφόνη. Η θεά Δήμητρα από τη λύπη της, μάρανε την πλάση, οι σοδειές δεν καρποφορούσαν πια και τα λουλούδια δεν άνθιζαν, απαίτησε από τον Πλούτωνα να επιστραφεί η Περσεφόνη, αλλιώς δεν θα άφηνε τη γη να ξανανθίσει. Ο Δίας, παρακινημένος απ’ τις ικεσίες των ανθρώπων που πεινούσαν, διέταξε τον Πλούτωνα να ελευθερώσει την Περσεφόνη. Ο Πλούτωνας δεν ήθελε να χάσει την αγαπημένη του, κι έτσι κατέληξαν σε έναν διακανονισμό, η Περσεφόνη να είναι στη Γη 6 μήνες με την μητέρα της και 6 στον κάτω κόσμο μαζί του και μάλιστα για να το εξασφαλίσει αυτό, της έδωσε να φάει καρπό ροδιού για να ξαναγυρίσει, γιατί όποιος έτρωγε καρπό στον κάτω κόσμο έμενε εκεί.
>> Τετάρτη 15 Μαΐου, Wherehaus 612, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος: 15 ευρώ / 10 ευρώ. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22666610. 

 


Tρίο Λεβάντε, Κουιντέτο Ιωάννης Βαφέας και Ηλίας Μάντικος σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ριάλτο
Ένα εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι όπου διαφορετικοί ήχοι και μουσικές σχολές συναντώνται μέσα από αυτοσχεδιαστικές διαδρομές. Μια παράσταση που μεταφέρει σχηματικά την εξέλιξη της τζαζ μουσικής στο χρόνο, με τα στοιχεία  τα οποία την εμπλουτίζει ο κάθε λαός στον τόπο του, δίνοντάς της πολλές φορές άλλο χρώμα και χαρακτήρα. Η παράσταση προσβλέπει να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, η οποία εμπλέκει καλλιτέχνες που έχουν την ικανότητα  να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν τόσο στους παραδοσιακούς ήχους όσο και στους ήχους της τζαζ. Επί σκηνής θα συναντηθούν δύο μπάντες: Το Trio Levante σε συνεργασία με τον Ελλαδίτη Ηλία Μάντικο στο κανονάκι  και η δεύτερη, το Ιωάννης Βαφέας quintet, που αποτελείται από Κύπριους καλλιτέχνες της νέας και παλαιότερης γενιάς μουσικών της τζαζ. Σκοπός τους να... «παντρέψουν» επί σκηνής δυο είδη, από δύο διαφορετικές σχολές με κοινό παρονομαστή τις αυτοσχεδιαστικές ικανότητες των καλλιτεχνών. Ξεκινώντας με παροδοσιακούς Κυπριακούς ήχους με τα ιδιαίτερα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία των Trio Levante και την αυθεντικότητα με την οποία προσεγγίζουν τη μουσική και το κοινό τους, σταδιακά ο κάθε καλλιτέχνης θα αντικαθίσταται με έναν καλλιτέχνη από τη δεύτερη μπάντα. Έτσι, ενώ το λαούτο θα αποσύρεται τη θέση του θα παίρνει το μπάσο, κι ενώ το βιολί θα αποσύρεται τη θέση του θα παίρνει το σαξόφωνο και η τρομπέτα. Κοινός παρονομαστής και στις δύο μπάντες θα είναι το ακουστικό μπάσο το οποίο θα δένει τα δύο σχήματα. Η μίξη αυτή θα γίνεται και ανάποδα, δηλαδή ένα κλασσικό τζαζ κομμάτι θα καταλήγει στο τέλος στα χέρια των παραδοσικών μουσικών αφού θα έχει περάσει από τις αυτοσχεδιαστικές ικανότητες και παρεμβάσεις του κάθε μουσικού.
Η παράσταση θα ολοκληρωθεί με όλους τους καλλιτέχνες  επί σκηνής σε ένα εορταστικό και εντυπωσιακό φινάλε, ένα πολυφωνικό μουσικό συναπάντημα. 
IOANNIS VAFEAS QUINTET: Χρήστος Γερολατσιτης(πιάνο), Μιχάλης Μέσσιος (μπάσο) Ιάκωβος Πάρπας (σαξόφωνο), Μιχάλης Μιχαήλ (τρομπέτα), Ιωάννης Βάφεας (ντραμς)
ΤΡΙΟ ΛΕΒΑΝΤΕ: Πέτρος Κουλουμής (τραγούδι, λαούτο), Παύλος Μιχαηλίδης (βιολί), Παντελής Ιωνάς (ούτι) και ο  Ηλίας Μάντικος (κανονάκι)
Ενορχήστρωση: Μιχάλης Μέσσιος. Θεματολογία / Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ιωάννης Βαφέας
>> Τετάρτη 15 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, 20:30. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45. Εισιτήρια: € 15 /10. E-ticket: www.rialto.com.cy.

 

"

Όλα τα υπέροχα πράγματα"... συνεχίζουν

Η Θεατρική Ομάδα Persona ανακοινώνει επιπλέον παραστάσεις για την παράσταση «Όλα τα υπέροχα πράγματα» τωνDunkan MacMillan και Jonny Donahoe η οποία ήδη αγκαλιάστηκε ζεστά από τους θεατές εισπράττοντας υπέροχα και εγκωμιαστικά σχόλια.  Οι παραστάσεις στη Λευκωσία θα διαρκέσουν μέχρι 31 Μαΐου  (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή) στη Λέσχη Βιβλίου «Υφαντουργείο», ενώ η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λεμεσό στις 19 και 20 Μαΐου στο «Vinylio Wine Etc.». Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η δρ. Μαρία Κωνσταντίνου, τη σκηνοθεσία η Μαρίνα Βρόντη και επί σκηνής βρίσκεται η Χριστίνα Κωνσταντίνου με την ενεργή  συμμετοχή του κοινού, όπου κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. "Είσαι εφτά χρονών. Η μαμά είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς λέει ότι η μαμά έκανε κάτι πολύ ανόητο γιατί της είναι δύσκολο να είναι ευτυχισμένη. Τότε εσύ κάνεις μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν  στον κόσμο. Μια λίστα με όλα αυτά για τα οποία αξίζει να ζεις". 
>> Τετάρτη 15 Μαΐου, Υφαντουργείο, Λευκώνος 67-71, Λευκωσία, 20.00, €10. Τηλέφωνο Επικοινωνίας και Κρατήσεων: 70000138.


"Hello Κήτη": Δημήτρης Σταρόβας και Στάθης Παναγιωτόπουλος έρχονται Κύπρο
Μετά από δεκάδες εμφανίσεις με χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα, τα δύο ιερά τέρατα (ή απλώς τέρατα…) του παγκοσμίου χιούμορ ανεβαίνουν στη θεατρική σκηνή για να κάνουν standup comedy (είχαμε και στο χωριό μας τέτοια…), να παίξουν μουσική, να τραγουδήσουν, να διηγηθούν αστείες ιστορίες και να παίξουν με το κοινό. Δεν χρειάζεται άλλη περιγραφή, η κάθε βραδιά είναι τόσο απρόβλεπτη… Η μόνη εγγύηση είναι το άφθονο γέλιο!  Για λίγες παραστάσεις, έρχονται το Μάιο σε όλη την Κύπρο! Το "Hello Κήτη" είναι το σταυροδρόμι του dj set και του stand up comedy, που στην πράξη σημαίνει ότι θα πούνε ιστορίες, θα τραγουδήσουν, θα κάνουν πλάκα, θα βάλουν μουσικές και θα περάσουμε όλοι μια εξαιρετική βραδιά! Ο Δημήτρης Σταρόβας, είτε μόνος του, είτε με τους Άγαμους Θύτες και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός (Jammin', Ράδιο Αρβύλα κ.ά.) είναι έτοιμοι για όλα. Το τι θα προκύψει άγνωστο, μιας και η κάθε βραδιά μαζί τους είναι απρόβλεπτη. Μοναδική τους υπόσχεση η εξασφαλισμένη διασκέδαση για την οποία μας δίνουν ραντεβού.
>> Πέμπτη 16 Μαΐου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20:30.
>> Παρασκευή 17 Μαΐου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20:30.



Η "Ιφιγένεια εν Ουαλία" του Γκάρι 'Όουεν ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το Dream theatre με πρωτοβουλία της ηθοποιού Μάρας Κωνσταντίνου παρουσιάζει  το θεατρικό έργο Ιφιγένεια εν Ουαλία του Άγγλου συγγραφέα  Γκάρι Όουεν, σε μετάφραση της Κωνσταντίνας Αγαθοκλέους, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο. Μια νέα Ιφιγένεια μόνη και ανυπεράσπιστη, έρμαιο στην σκληρότητα της κοινωνικής αναλγησίας. Την βλέπουμε να ακροβατεί ανάμεσα στο δικαίωμα  της  για ζωή και στη δολοφονία των ονείρων της. Πρόκειται για ένα έργο προκλητικό και  μαστιγωτικό απέναντι στην κοινωνική αδικία. Μια παράσταση που ταξιδεύει τον θεατή σε δυνατά, εναλλασσόμενα συναισθήματα, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Ένα έργο που σίγουρα θα προβληματίσει τον κάθε ένα από εμάς. H βρετανική εφημερίδα Guardian αναφερόμενη στο συγκεκριμένο θεατρικό, γράφει, «…αυτό είναι το τέλειο θέατρο: έξυπνο, συγκινητικό και τρομερά, τρομερά σύγχρονο και σχετικό. Μα περισσότερο απ’ όλα, στις τελευταίες του στιγμές, το νιώθει κανείς σαν την αρχή μιας επανάστασης".
>> Kάθε Πέμπτη & Παρασκευή,  Flea Theatre, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99 744 227 / Γενική είσοδος 12 ευρώ.


      

Mια μουσική βραδιά με τους Γ. Θεοφάνους, Κ. Χριστοφόρου και Δ.Ολυμπίου στο Μόντε Καπούτο
Το  ΔΗ.ΚΟ Λεμεσού  παρουσιάζει σε μια ξεχωριστή βραδιά, στο MONTE CAPUTO, τουςΓιώργο  Θεοφάνους ,Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και Δέσποινα Ολυμπίου.
Την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 20.00 με πρόγραμμα πολλών εκπλήξεων, θα χαρίσουν στο κοινό ανεπανάληπτες στιγμές διασκέδασης !
Εισιτήρια από €25 με φαγητό και ποτό.
Πληροφορίες και προκρατήσεις στο τηλέφωνο 25360177.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close