Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

33 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο

Επιλέγουμε τα καλύτερα του δεύτερου weekend του Μάη και σου τα προτείνουμε

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2019

Επιλέγουμε τις καλύτερες εκδηλώσεις για αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο.

 

Larnaca "Europe Square Food Festival" 2019
Στο πλαίσιο της Μέρας της Ευρώπης, διοργανώνεται το Larnaca "Europe Square Food Festival" 2019, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας, της πολυπολιτισμικής κουλτούρας και της γνωριμίας των γεύσεων που ζουν ανάμεσά μας. Το Φεστιβάλ, στοχεύει να μεταδώσει κοινωνικά μηνύματα, ψυχαγωγία στην κοινωνία της πόλης, σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Μάλιστα σημαντικό μέρος των εσόδων θα ενισχύσουν το πολύ σημαντικο έργο της EUROPA DONNA CYPRUS. 
Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν ακούσματα από διάφορα μέρη της Ευρώπης από σχήματα και Dj (με πολύ ήπιο ήχο), χορευτικά σόου από ντόπια και ξένα συγκροτήματα, περίπτερα ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (σε συνεργασία με το σπίτι της Ευρώπης στην Κύπρο), περίπτερο προβολής της δράσης της EUROPA DONNA CYPRUS και πολλά αλλά.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Μαΐου, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα, 16.00. 

"Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" 
Η παράσταση με θέμα τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν, όπου καταγράφει τα γεγονότα όπως τα βίωσε η ίδια ως αυτόπτης μάρτυρας. Η παράσταση έχει ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας θεματολογία, που αγγίζει όλους όσους έχουν ακούσει από διηγήσεις οικείων ή έχουν βιώσει οι ίδιοι τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες ή έχουν υπάρξει θύματα γενοκτονίας (Αρμένιοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες). Πρόκειται για μια παράσταση διατήρησης της ιστορικής μνήμης. 1915. Γενοκτονία των Αρμενίων. Μια αληθινή ιστορία. Μια συγκλονιστική μαρτυρία. Η Ανζέλ Κουρτιάν θυμάται τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη... Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, βλέπουμε τον πόλεμο και την προσφυγιά.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Εισιτήρια: tickethour.com. Tιμή Εισόδου 20 Ευρώ. Τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στη Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη.

Fork Food Market και το Μάιο στην καλύτερη τοποθεσία
Το Fork Food Market, η επιτυχημένη υπαίθρια διοργάνωση της πρωτεύουσας, επιστρέφει και το Μάιο με δύο διοργανώσεις και εμείς έχουμε πολλούς λόγους για να χαιρόμαστε. Ένας καλός λόγος είναι και το γεγονός ότι η εκδήλωση επιστρέφει στο Δημοτικό Κήπο της πρωτεύουσας.  Άλλωστε, δεν θα μπρούσε να βρεθεί καλύτερη τοποθεσία τώρα που ανοίγει σιγά-σιγά ο καιρός για λαχταριστό φαγητό, δροσιστικά ποτά και άφθονο χορό. Επομένως, πάμε στο Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας για ακόμη δύο εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν τις Παρασκευές 10/5 και 17/5. Το φαγητό θα σερβίρεται απο τις 7μμ μέχρι τις 11μμ ενώ το μπαρ και η μουσική θα σας κρατούν συντροφιά μέχρι τις 12πμ.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, 19.00. Πληρ. www.forkfoodmarket.com, το Facebook (facebook.com/forkcy), ή στείλτε email στο market@forkcy.com ή πάρτε τηλέφωνο στο +35799567591.

 

Ο Φάρος
Μετά από δύο χρόνια sold out παραστάσεις στην Αθήνα, το συνταρακτικό θρίλερ- μαύρη κωμωδία του Conor McPherson σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη μεταφέρεται στην Κύπρο. Παραμονή Χριστουγέννων, στο υπόγειο ενός σπιτιού, σ’ έναν παραθαλάσσιο οικισμό στα βόρεια του Δουβλίνου, ενώ έξω μαίνεται η καταιγίδα, τέσσερεις φίλοι κι ένας μυστηριώδης ξένος θα περάσουν τη νύχτα γιορτάζοντας με τον τρόπο που ξέρουν: παίζοντας χαρτιά και πίνοντας. Η παράσταση ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες των πέντε σημαντικών πρωταγωνιστών: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αιμίλιος Χειλάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Ψαρρά και Προμηθέας Αλειφερόπουλος.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €20-€15. Πληρ. 77777745. 

"Όλα τα υπέροχα πράγματα"
Η Θεατρική Ομάδα Persona ανακοινώνει επιπλέον παραστάσεις για την παράσταση «Όλα τα υπέροχα πράγματα» τωνDunkan MacMillan και Jonny Donahoe η οποία ήδη αγκαλιάστηκε ζεστά από τους θεατές εισπράττοντας υπέροχα και εγκωμιαστικά σχόλια.  Οι παραστάσεις στη Λευκωσία θα διαρκέσουν μέχρι 31 Μαΐου  (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή) στη Λέσχη Βιβλίου «Υφαντουργείο», ενώ η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λεμεσό στις 19 και 20 Μαΐου στο «Vinylio Wine Etc.». Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η δρ. Μαρία Κωνσταντίνου, τη σκηνοθεσία η Μαρίνα Βρόντη και επί σκηνής βρίσκεται η Χριστίνα Κωνσταντίνου με την ενεργή  συμμετοχή του κοινού, όπου κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. 
>> Παρ 10 Μαΐου, στο Υφαντουργείο, (Λευκώνος 67-71, Λευκωσία), 20.30. Πληρ. 70000138.

Reflect Festival 
Ιπτάμενα αυτοκίνητα, ηλεκτρικά ποδήλατα, η πρώτη Android πολίτης του κόσμου, ανατρεπτικοί εφευρέτες, επενδυτές και άτομα κλειδιά που ασχολούνται με την καινοτομία και το μέλλον έρχονται στην Κύπρο. Το Reflect Festival αφορά το μεγαλύτερο φεστιβάλ για το μέλλον που διοργανώνεται μεταξύ της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Για δεύτερη φορά, μεγάλοι επενδυτές και επιχειρηματίες παγκοσμίου εμβέλειας, επαγγελματίες στο χώρο της τεχνολογίας και του μέλλοντος, άνθρωποι που αγκαλιάζουν και προχωρούν ένα βήμα παρακάτω καίριες προκλήσεις της εποχής και της ανθρώπινης εξέλιξης θα βρεθούν στην Κύπρο. Με έμφαση στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον, το Reflect φέρνει άτομα κλειδιά, που θέτουν τις τάσεις του μέλλοντος, παίρνοντας καίριες αποφάσεις και αγκαλιάζοντας παραγωγικά τις προκλήσεις του μέλλοντος. Άτομα που με τις ενέργειές τους αποτελούν πρόκληση για το status quo της εποχής μας και παρουσιάζουν τις νέες προοπτικές που θα φέρει το μέλλον. Μερικοί από τους βασικότερους ομιλητές που θα λάβουν μέρος στο Reflect, αφορούν μεταξύ άλλων τον Ιδρυτή της Aeromobil, μιας καινοτόμου εταιρείας ιπτάμενων αυτοκινήτων, την πρώτη πολίτη Android, τη διάσημη Sophia, ένα από τους πρώτους επενδυτές στο Spotify, τον επικεφαλή του AΙ στην Adobe, τον Ιδρυτή & CEO της Jungle Creations, το CEO της JIVR, εταιρεία που ασχολείται με τη δημιουργία ηλεκτρικών ποδηλάτων τελευταίας τεχνολογίας και τον Business Development Manager στην NVIDIA.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Χρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός. Δείτε όλους του ομιλιτές στο www.reflectfest.com.

3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Στροβόλου
Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου, η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ ανοίγει και φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με θεατρικά σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα. Το Φεστιβάλ αρχίζει με την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλη», του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, από το «θέατρο ένα», σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη, στις 9 Μαΐου και ώρα 20:30. Στις 17 και 18 Μαΐου και ώρα 20:30 ανεβαίνει η κωμωδία «Υπάρχει και Φιλότιμο», των Α. Σακελλάριου και Χρ. Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, ο οποίος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη, τον Τάσο Κωστή Κωστή και πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών. Ακολουθεί η παράσταση με το έργο «Ο Επισκέπτης» του Έρικ Εμάνουελ Σμιτ», στις 20 Μαΐου, από την Alpha Square, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, που πρωταγωνιστεί μαζί με τους Βαρνάβα Κυριαζή, Φώτη Αποστολίδη και Παναγιώτα Παπαγεωργίου. Στις 22 Μαΐου ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου ακόμη μία κωμωδία, το έργο «Μιας Πεντάρας Νιάτα», των Α. Γιαλαμά και Κ. Πρετεντέρη, με το Σατιρικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου και τους Σπύρο Γεωργίου, Μάριο Δημητρίου, Χάρη Κκολό κ.α. στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η αυλαία του Φεστιβάλ Θεάτρου κλείνει στις 23 Μαΐου με το έργο «Γράμματα στη Μητέρα», του Κώστα Μόντη που παρουσιάζει το «Ίδρυμα Κώστα Μόντη», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Έλενας Χατζηαυξέντη και μουσική Γιώργου Καλογήρου. Όλες οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Θεάτρου θα έχουν φιλανθρωπικό σκοπό.
>> Πέμπτη 9-Πέμπτη 13 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Για πληροφορίες και εισιτήρια: www.tickethour.com.cy / 7777 7040.

«Where Have You Been? / Πού ήσουν?»  
Μετά τη Χάγη, η έκθεση «Where Have You Been? / Πού ήσουν?» της Τούλας Λιασή παρουσιάζεται από σήμερα στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, από το NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη). Πρόκειται για ένα εικαστικό έργο εμπνευσμένο από την προσωπική ιστορία της Κύπριας καλλιτέχνιδας Τούλας Λιασή που ζει και εργάζεται στη Χάγη για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Ο μοναδικός αδελφός της, ο οποίος υπήρξε αγνοούμενος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, βρέθηκε μετά από σαράντα χρόνια σε ομαδικό τάφο και ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο DNA. Αυτή η συντριπτική, συναισθηματική εμπειρία αποτέλεσε το έναυσμα για μια πληθώρα ιδεών για τη δημιουργία ενός έργου τέχνης που θα αναδείκνυε το πρόβλημα των αγνοουμένων στην Κύπρο. Η καλλιτέχνης πραγματεύεται θέματα ιστορίας, μνήμης και πολιτικής.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Λευκωσία. Τα εγκαίνια θα γίνουν στον κήπο του NiMAC, 19.00. Πληρ. 22 797400. Μέχρι 31/5.
 

«Η μητέρα» του Φλοριάν Ζελλέρ 
Το συγκλονιστικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελλέρ «Η μητέρα» προτείνει σε πανελλήνια πρώτη το Θέατρο Διόνυσος, σε μια παραγωγή που σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Αραούζο. Ο ρεαλισμός στην εφιαλτική του μορφή, ο φαύλος κύκλος της καθημερινότητας (τόσο στο σπίτι μας όσο και μέσα στο κεφάλι μας), δημιουργούν αυτή τη «μαύρη φάρσα», όπως την κατηγοριοποιεί ο ίδιος ο συγγραφέας. Η εμμονική μητρική αγάπη, το δυσβάσταχτο συναίσθημα της αχαριστίας, η αίσθηση της ματαιότητας της γενναιοδωρίας. Η Ανν νιώθει πια ότι την έχουν αντικαταστήσει. Λάτρευε την εποχή που ετοίμαζε το πρωινό κάθε μέρα για τα δύο μικρά παιδιά της. Πολλά χρόνια αργότερα, περνώντας αρκετές ώρες μόνη, πείθει τον εαυτό της ότι ο σύζυγός της έχει δεσμό με τη γραμματέα του. Τη μετάφραση υπογράφει η Ανθή Ζαχαριάδου, τα σκηνικά και κοστούμια η Ρέα Ολυμπίου, τη μουσική ο Γιώργος Κολιάς. Παίζουν οι Έρικα Μπεγέτη, Βαρνάβας Κυριαζής, Νίκη Δραγούμη, Ηρόδοτος Μιλτιάδους. 
>> Πρεμιέρα Παρασκευή 10 Μαΐου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22818999 & 99621845.

«Οι όρνιθες τ’ Αριστοφάνη»
Ο Αριστοφάνης, στην κωμωδία του Ανδρέα Κουκκίδη «Οι όρνιθες τ’ Αριστοφάνη», είναι ένας χωρικός που εκτρέφει όρνιθες στην αυλή του και τις δωρίζει σε διάφορους πολιτικούς, κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες για να του κάνουν ρουσφέτια για χάρη των συγχωριανών του. Η σατιρική παράσταση είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του θεάτρου «Ανεμώνα», στα Λατσιά.  Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μαρίνου Ξενοφώντος, τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Σόσε Εσκιτζιάν και τον φωτιστικό σχεδιασμό υπογράφει ο Βασίλης Πετεινάρης. Ο Αριστοφάνης επιζητεί τα ρουσφέτια από καθαρή ματαιοδοξία και δεν είναι οικονομικά ή άλλα τα κίνητρά του, ούτε έχει άλλο όφελος. Παρακινείται από τη μεγαλομανία του να γίνεται αρεστός στους συγχωριανούς του. Οι όρνιθές του όμως με την δυσοσμία τους εδώ και καιρό ενοχλούν τον γείτονά του Ηρακλή.  Ο Κουκκίδης, σατιρίζει το χρόνιο φαινόμενο του ρουσφετιού στην Κύπρο. Παίζουν: Παντελής Κλείτου, Γιάννα Λευκάτη, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Νικόλας Πέτρου, Μαρία Πέτρου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Γιώργος Σοφοκλέους. Συμμετέχει ο Χριστάκης Αναστασίου και σε έκτακτη σύμπραξη η Ιωάννα Σιαφκάλη.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 70007721.

Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών 
Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει το 6ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από σήμερα μέχρι τις 12 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στην Λεμεσό. Μέσα από μαθήματα εισαγωγής σε στοιχεία λαογραφίας, μαθήματα χορών και βιωματικά εργαστήρια, ο Όμιλος σας ταξιδεύει στους χορούς και τα τραγούδια της Νάξου, των Ασβεστάδων Έβρου και της Κύπρου. Σήμερα το Σεμινάριο αρχίζει με τον πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού ο οποίος παρουσιάζει στις 6.30μ.μ., το θέμα: «Ο Κυπριακός χορός στον τόπο και στον χρόνο». Μια προσέγγιση του Κυπριακού παραδοσιακού χορού όπως υποβλήθηκε από τον Όμιλο και έχει εγγραφεί στον Εθνικό κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Συμμετέχουν παραδοσιακοί οργανοπαίχτες, τραγουδιστές και χορευτές από διάφορες περιοχές της Κύπρου.  Στην συνέχεια στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί Γλέντι υποδοχής με μουσικούς από την Ελλάδα και την Κύπρο.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», Λεμεσός, 18.30.

Υπέροχος Mendelssohn
Αφιέρωμα στην Ημέρα της Ευρώπης. Πέρα από το θαυμαστό εξωπραγματικό του μουσικό χαρίσμα, ο Mendelssohn ήταν επίσης ένας πολυταξιδεμένος κοσμοπολίτης κι ένας γνήσιος Ευρωπαίος πολίτης του 19ου αιώνα. Από τον Ιανουάριο του 1829 έως τον Ιούνιο του 1832, ο Γερμανός συνθέτης πραγματοποίησε μια μεγάλη περιοδεία που περιλάμβανε την Αγγλία, τη Σκωτία, τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του γνώρισε δε προσωπικότητες όπως τους Berlioz, Donizetti, Glinka, Mosheles, Chopin και Meyerbeer. Στην Ιταλία ήταν που ο Mendelssohn ολοκλήρωσε το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 αλλά και εμπνεύστηκε την «Ιταλική» του Συμφωνία. Μια εμπνευσμένη συναυλία από τη Σ.Ο.Κ. που τιμά την Ημέρα της Ευρώπης, με υπέροχη μουσική από έναν πραγματικό Ευρωπαίο, υπό την μπαγκέτα του Βρετανού φιλοξενούμενου μαέστρου Leo McFall, και σολίστ την ταλαντούχα Κορεάτισσα πιανίστα Shinyoung Lee που σπουδάζει στη Γερμανία!
>> Παρ 10 Μαΐου | Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος. 

Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Μηλιώκας, Ζιώγαλας  
Ήτανε δυο, γίνανε τρεις και η παρτίδα έκλεισε στους τέσσερις. Τέσσερα νέα παιδιά... κοντά στα 30. Οι Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας, Μηλιώκας και Παπαδόπουλος ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, μαζί τους τα πιο hot, instrumental τραγούδια και μία ιστορία που εξελίσσεται ως εξής: Η Γυριστρούλα Ευλαμπία που έγινε Σταρ του σινεμά, έβαλε ρούχα που πλύθηκαν μαζί και έχουνε γίνει ροζ, βάφει τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες, το σκάει με τον νοσταλγό του ροκ εν ρολ, αλλάζει το όνομά της σε Βασιλική και είναι στον θάλαμο 9 για το καλό της! Τη συνέχεια θα την ακούσεις επί της σκηνής... μαζί τους!
>> Παρ 10 Μαΐου | Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 99156683.
>> Σ 11 Μαΐου | Στο Πέραμα, Λεμεσός, 22.30. Πληρ. 25373763.

Κωνσταντίνος Αργυρός
Ο πιο δημοφιλής εκπρόσωπος της γενιάς του στο είδος που ονομάζουμε ‘μπουζούκια’ και ελαφρολαϊκό τραγούδι επιστρέφει στο νησί για μια μεγάλη εμφάνιση. Με τα μεγάλα hit του στις αποσκευές του, όπως ‘Ψέματα’, ‘Ξημερώματα’, ‘Λιώμα’, ‘Τα κατάφερες’, και φυσικά την πρόσφατη επιτυχία του ‘Τι να το κάνω’ που παίζει παντού, αναμένεται να προσφέρει για ακόμα μια φορά διασκέδαση στο μάξιμουμ σε όσους επιλέξουν να τον απολαύσουν. Μαζί του οι Χριστίνα Σάλτη, Έλενα Τσαγκρινού και Χρήστος Ζωτιάδης.
>> Παρ 10 Μαΐου | Pavilion Hall, Λευκωσία, 22.30, Πληρ. 22322222.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ένας από τους καταξιωμένους σπουδαίους τραγουδοποιούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Με το μοναδικό και εκλεκτό μουσικό του γούστο, συμφιλιώνει τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό. Το πρόγραμμα των τραγουδιών του απαράμιλλου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα βασίζεται στην τελευταία δισκογραφική δουλειά «ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ», στις αμοιβαίες εκμυστηρεύσεις με το κοινό αλλά και τις διαχρονικές επιτυχίες του όπως: «Πεθαίνω για Σένα», «Ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας», «Τιτανικός», «Εφάπαξ», «Μάτια δίχως λογική», «Έλα ψυχούλα μου», «Διδυμότειχο Blues», «Νότος», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Πόσο σε θέλω» κ.ά. Στην Κύπρο έρχεται με τον ταλαντούχο Ιταλό τραγουδοποιό Στηβ Τεσσέρ ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Μην με ξυπνάς" η οποία περιέχει τραγούδια επηρεασμένα από την ελληνική μουσική κουλτούρα αλλά με το προσωπικό μουσικό ηχόχρωμα του Ιταλού τραγουδοποιού. Ο μουσικός ορίζοντας του Στηβ Τεσσέρ διαθέτει πολλά από αγαπημένα ακούσματα που έχουν τη δύναμη να συναρπάζουν και να συγκινούν. Μαζί τους παίζουν οι μουσικοί: o μοναδικός Άκης Αμπράζης στο μπάσο και ο εξέχων «Τερμίτης» Φίλιππος Σπυρόπουλος στα τύμπανα. Η μουσική παράσταση του ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ και του Στηβ Τεσσέρ διαχέεται από διαχρονικές μελωδίες και επιτυχημένα τραγούδια ερμηνευμένα με πληθώρα έντονων συναισθημάτων.
>> Παρ 10 Μαΐου | Αlot live, Αγία Νάπα, 22.30. Πληρ. 99637831. 

Η "Ιφιγένεια εν Ουαλία" του Γκάρι 'Όουεν 
Το Dream theatre με πρωτοβουλία της ηθοποιού Μάρας Κωνσταντίνου παρουσιάζει  το θεατρικό έργο Ιφιγένεια εν Ουαλία του Άγγλου συγγραφέα  Γκάρι Όουεν, σε μετάφραση της Κωνσταντίνας Αγαθοκλέους, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο. Μια νέα Ιφιγένεια μόνη και ανυπεράσπιστη, έρμαιο στην σκληρότητα της κοινωνικής αναλγησίας. Την βλέπουμε να ακροβατεί ανάμεσα στο δικαίωμα  της  για ζωή και στη δολοφονία των ονείρων της. Πρόκειται για ένα έργο προκλητικό και  μαστιγωτικό απέναντι στην κοινωνική αδικία. Μια παράσταση που ταξιδεύει τον θεατή σε δυνατά, εναλλασσόμενα συναισθήματα, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Ένα έργο που σίγουρα θα προβληματίσει τον κάθε ένα από εμάς.  H βρετανική εφημερίδα Guardian αναφερόμενη στο συγκεκριμένο θεατρικό, γράφει, «…αυτό είναι το τέλειο θέατρο: έξυπνο, συγκινητικό και τρομερά, τρομερά σύγχρονο και σχετικό. Μα περισσότερο απ’ όλα, στις τελευταίες του στιγμές, το νιώθει κανείς σαν την αρχή μιας επανάστασης.
>> Παρ 10 Μαΐου, Flea Theatre, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99 744 227 / Γενική είσοδος 12 ευρώ (μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Κέντρο διάσωσης για ζώα Dog Resort Cyprus).

Θοδωρής Φέρρης
Το Μαστιχομα παρουσιάζει στο STATE Night Club τον μοναδικό Θοδωρή Φέρρη σε ένα απίστευτο live, το οποίο θα σε διασκεδάσει και θα σε ξεσηκώσει. Εξάλλου ο νεαρός καλλιτέχνης πέρα από εκπληκτική φωνή έχει και μία εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, πηγαίο ταλέντο και τραγούδια που έγιναν επιτυχίες. 
>> Παρ 10 Μαΐου | STATE Night Club, Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 22255111.

Limassol Boat Show 2019 
Τις πύλες του θα ανοίξει και φέτος το Limassol Boat Show στη Μαρίνα Λεμεσού στις 9-12 Μαΐου προσφέροντας θέαμα, δράση, μοναδικές παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και πολλή διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους. Περισσότεροι από 120 εκθέτες από δέκα χώρες θα παρουσιάσουν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα σκαφών αναψυχής, θαλάσσιων αθλημάτων, ψυχαγωγικής αλιείας, κατάδυσης και άλλων υπηρεσιών του κλάδου. Το Limassol Boat Show αποτελεί πλέον αφετηρία για αρκετές εταιρείες που επιθυμούν να παρουσιάσουν καινούργια προϊόντα για πρώτη φορά στην Κύπρο. Έτσι και φέτος, θα υπάρχει μια πλούσια συλλογή από πολυτελή σκάφη αναψυχής, αξεσουάρ και είδη ψαρέματος αλλά και διάφορες καινοτόμες υπηρεσίες. Το Limassol Boat Show, πέραν από τον εμπορικό του χαρακτήρα, θα προσφέρει εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια με θέμα τα σκάφη, το ψάρεμα αλλά και το περιβάλλον. Παράλληλα, μέσω του κέντρου ενημέρωσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας με θέμα το ψάρεμα, face painting, επιδείξεις θαλάσσιων αθλημάτων, αλλά και έκθεση θαλάσσιας φωτογραφίας θα εμπλουτίσουν την εκδήλωση με περισσότερη δράση. Φέτος, ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού θα δημιουργήσει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ή ακόμη και να συμμετέχουν σε διάφορα ολυμπιακά αθλήματα. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν δωρεάν μαθήματα από τους προπονητές του Ν.Ο.Λ.
>> Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 17:00, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 22:00. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί την Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Μαΐου από τις 15:00 μέχρι τις 22:00, και την Κυριακή 12 Μαϊου από τις 14:30 μέχρι τις 21:30.

Ανθεστήρια Αμμοχώστου στον Πρωταρά
Με τη γνωστή σχεδιάστρια και μοντέλο Άννα Δωροθέα σε ρόλο Πριγκίπισσας της Άνοιξης, ο κοσμοπολίτικος Πρωταράς υποδέχεται την ομορφότερη γιορτή του χρόνου, τα Ανθεστήρια Αμμοχώστου. Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, ώρα 6μ.μ., η οδός Πρωταρά θα φορέσει τα καλά της για να υποδεχτεί τους χιλιάδες ντόπιους και ξένους καλεσμένους της μέσα σε ένα λουλουδένιο κλίμα, με ηχητικές και μυρωδικές εικόνες της ΑΝΟΙΞΗΣ. Πολιτιστικά σύνολα, οικειοθελείς οργανισμοί, αθλητές, εθελοντές, δημότες θα συμμετέχουν σε μια γιορτινή πομπή κατά μήκος της οδού Πρωταρά (λεωφόρος ξενοδοχείων), υπό τους ανεβαστικούς ήχους του DJ Αndreas Zambas. Τι θα δούμε: ευφάνταστα και πολύχρωμα λουλουδοστολισμένα άρματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα κάθε ηλικίας. Την πανέμορφη και κοσμική Άννα Δωροθέα ως Πριγκίπισσα της Άνοιξης με δική της δημιουργία. 
Η πομπή θα ξεκινήσει από το χώρο που διεξάγονται οι εκδηλώσεις Κατακλυσμού Αμμοχώστου (πάνω από την παραλία Fig Tree Bay) και θα τερματίσει στη Δημοτική πλατεία Εκδηλώσεων ΛΕΥΚΟΛΛΑ όπου και θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις, όπως η πομπή των «Παναθήναιων», πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και φυσικά ευχάριστες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους όπως φουσκωτά, face painting, αγγειοπλαστική, κατασκευές με λουλούδια, εδέσματα και ποτά από φιλανθρωπικούς οργανισμούς. 
>> Σάββατο 11 Μαΐου, Πρωταράς, 18.00. 

Οι "Εχθροί εξ Αίματος" του Αρκά ανεβαίνουν στη σκηνή από την Still Theatre Group
Μία σπαρταριστή κωμωδία, με ελληνικό άρωμα, από τον κορυφαίο Έλληνα κομικογράφο Αρκά. Πανικός επικρατεί στα όργανα ενός ανθρώπινου οργανισμου όταν μετά απο ένα ατύχημα ο εγκέφαλος πέφτει σε κώμα. Ο οργανισμός μένει χωρίς ηγεσία και τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα καλούνται σε συνέλευση ώστε να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Παχύ και λεπτό έντερο καταυθάνουν πρώτοι στο σημείο συνάντησης. Το παχύ έντερο δυσκολεύεται να πιστέψει τις θεωρίες συνωμωσίας που το Λεπτό έντερο του παρουσιάζει. Ένας εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει μέσα στο σώμα. Είναι δυνατόν η καρδιά να έχει συνομωτήσει - με όσα όργανα μπορούν να μεταμοσχευθούν – για να προκαλέσουν το θάνατο στον οργανισμό; Είναι δυνατόν να θέλουν να μετακομίσουν σε άλλον οργανισμό, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους; Παχύ και Λεπτό έντερο, λογομαχούν έντονα, όταν το Δεξί νεφρό, αναλαμβάνει να τους καθησυχάσει, πως όλα γίνονται για το κοινό καλό και κυρίως το δικό τους καλό. Και φυσικά πως καμία συνωμοσία δεν υφίσταται πίσω από την πλάτη τους.
>> Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Μαΐου, Θέατρο Εργοτάξιο (Παλιό Υπόγειο Σατιρικού Θεάτρου) Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη, 11-15 (πρώην 2102, Μόρφου), Αγλαντζιά. Πληρ.: 96 202534 & 99 754803.

13η Γιορτή Τριαντάφυλλου
Η κοινότητα Αγρού διοργανώνει και φέτος την 13η Γιορτή Τριαντάφυλλου, τα Σαββατοκύριακα 11-12 και 18-19 Μαΐου 2019. Κατά την διάρκεια της Γιορτής, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις τοπικές βιοτεχνίες και να μάθουν για την απόσταξη των τριανταφύλλων, να επισκεφτούν την έκθεση σχετικά με το τριαντάφυλλο καθώς και μικρά περίπτερα που πωλούν παραδοσιακά προιόντα, να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς και μουσικές παραστάσεις καθόλη την διάρκεια της γιορτής, να δοκιμάσουν φαγητό και ποτό από τα περίπτερα, να κάνουν μια βόλτα με το τρενάκι της κοινότητας, καθώς και να επισκεφτούν όλα τα αξιοθέτα του χωριού τα οποία θα είναι ανοικτά για το κοινό. Μάλιστα από το φετινό πρόγραμμα της γιορτής το οποίο μπορείς να βρεις στη σελίδα http://rosefest.agros.org.cy ξεχωρίζουν τόσο οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις όσο και οι διαγωνισμοί ζωγραφικής και πρωτότυπων εδεσμάτων, η συγκομιδή τριαντάφυλλων κ.ά.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Σάββατο 11-Κυριακή 12 & Σάββατο 18-Κυριακή 19 Μαΐου, Αγρός, επ. Λεμεσού. 

 

Adventure Mountain Park: Γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με ένα μεγάλο πάρτι
Το Adventure Mountain Park γιορτάζει τα δεκάχρονά του και προσκαλεί τους φίλους και συνεργάτες του για να χαρούν μαζί του και να περάσουν ένα δημιουργικό και όμορφο Σάββατο στις 11 Μαΐου 2019, από τις 09:00 μέχρι τις 05:00 το απόγευμα. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες δραστηριότητες, για διάφορες ηλικίες όπως: Laser Tag, Τοξοβολία, Αναρρίχηση και Paintball target. Στον χώρο θα υπάρχουν κεράσματα, δροσιστικά ποτά και άλλα πολλά. Ένα συμβολικό ποσό θα χρεώνεται για κάθε δραστηριότητα και όλες οι εισπράξεις θα διαθετούν στο Παγκύπριο Έρανο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.
>> Σάββατο στις 11 Μαΐου, Adventure Mountain Park, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού. Για περισσότερες πληροφορίες και προκρατήσεις σχετικά με το ολοήμερο πάρτι του Adventure Mountain Park επικοινωνήστε στη ηλεκτρονική διεύθυνση maria@adventuremountainpark.com ή στο +35799476722 / +35799674126 ή στο https://www.facebook.com/events/2303062916601935/.

Nostalgia 80s Party
Με πολύ χαρά η ομάδα Nostalgia Parties διοργανώνει το ετήσιο 80s party της, στην Πλατεία Σκαλί Αγλαντζιάς. Μουσική, χορός, ποτό και φαγητό (συμπ. χορτοφαγικό). Οι Djs που θα μας ανεβάσουν είναι οι Claudio και DJ Marcos. Το event στηρίζει τον οργανισμό Accept - LGBTI Cyprus (εξ ου και €1 από το κάθε εισιτήριο θα δοθεί στο Accept - LGBTI Cyprus, σαν μια κίνηση εκτίμησης απέναντι στην προσπάθεια τους για υποστήριξη της κοινότητας LGBT και του Pride Festival 2019).
>> Σ 11 Μαΐου |  Πλατεία Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 19.00-24.00, €7, 19.00-24.00. 

Μαριώ & Κατερίνα Τσιρίδου
Η Μαριώ γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, υπηρετεί το ρεμπέτικο περισσότερα από 50 χρόνια και έχει δημιουργήσει δική της ιστορία. Η Κατερίνα Τσιρίδου με το μπαγλαμαδάκι της, αν και νέα σε ηλικία, θεωρείται μία από τις καλύτερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου τραγουδιού της γενιάς της. Οι δύο κυρίες συναντώνται και ταξιδεύουν στην Κύπρο δίνοντας ραντεβού με τους φίλους τους στις 11 Μαΐου στη Λευκωσία. Ρεμπέτικα, παλιά και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά, αποτελούν τον καμβά του προγράμματος που ετοίμασαν, με την πεποίθηση ότι τα καλά τραγούδια δεν παλιώνουν ποτέ. Μαζί τους ο συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Δημήτρης Λίβανος, ο μαέστρος και πιανίστας Παναγιώτης Παπαγεωργίου και ο σπουδαίος κιθαρίστας Νίκος Πρωτόπαππας.
>> Σ 11 Μαΐου | Κοσμικόν Κέντρον Αντωνάκης, Λευκωσία, 21.30, €18. Προπώληση: www.tickethour.com.cy.

Χρίστος Μενιδιάτης
Το μουσικό γεγονός της σεζόν συνεχίζεται και μάλιστα μεγαλώνει και γίνεται ακόμα πιο δυνατό και λαμπερό. Η συνεργασία της χρονιάς, που φέρνει στην ίδια σκηνή τους Γιώργο Θεοφάνους, Ευρυδίκη, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και Δέσποινα Ολυμπίου, την Κυριακή 12 Μαΐου μεγαλώνει, αφού στην παρέα θα προστεθεί (για ένα μόνο βράδυ) ο Χρίστος Μενιδιάτης, για να ξυπνήσουμε όλη τη γειτονιά, να κάνουμε σαματά, Χαμός θα γίνειΙ.
>> Κυρ 12 Μαΐου | Νotes live, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 25344344.

Φεστιβάλ Μαγιάτικα Γαϊδουράκια
Ο Μάιος είναι ο μήνας που γιορτάζουν τα γαϊδουράκια.  Στην Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου ετοιμάζουν και φέτος μια διαφορετική γιορτή, με πολλές δραστηριότητες και εκπλήξεις για μιρκούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο μάλιστα της γιορτής θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμός στολίσματος γαϊδουριού. Φέρτε λουλούδια, κορδέλες, καπέλα ή ότι άλλο θέλετε για να στολίσετε ένα από τα γαϊδουράκια μας. Θα δοθούν βραβεία. Θα μπορείς να «Γίνεις νονός» και να βαφτίσεις ένα γαϊδουράκι. Πάμε να δώσουμε ονόματα στα νεογέννητα της φάρμας. Θα υάρχουν ακόμα δραστηριότητες όπως Face painting, Βόλτες με γαϊδουράκια για παιδιά, ο Πιερής Γεωργιάδης μας εξιστορεί την παλιά σχέση ανθρώπων-γαϊδουριών με τίτλο «Τα γαϊδουράκια στη ζωή μας», θα στηθεί ακόμα και μπουφές με λαχταριστά παραδοσιακά φαγητά. Επιπλέον σημείωσε παραδοσιακούς χορούς με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Πέρκαλλος», αλλά δοκίμασε προτού φύγεις και το γάλα γαϊδούρας και τα προϊόντα που φτιάχνονται με αυτό.
>> Κυριακή 12 Μαΐου, Golden Donkey Farm, Σκαρίνου, Λάρνακα, 11.00-19.00. Είσοδος:€4 ενήλικες και €2 παιδιά. Τιμή μπουφέ: €12 ενήλικες και €6 παιδιά. (Δωρεάν είσοδος για όσους γευματίσουν). Πληρ. 70000620.

Ουζερί Τσιτσάνης
Θεσσαλονίκη, πρώτο τρίμηνο του '43. Κατοχή, αντίσταση, εβραϊκά γκέτο. Κατασκοπία, ένας κυνηγημένος έρωτας, πείνα, εξωφρενικά γλέντια, κρίσιμη καμπή του πολέμου. Μέσα σε μία δύσκολη περίοδο, όπως αυτήν της ναζιστικής κατοχής, ο Τσιτσάνης δημιουργεί μερικά από τα πιο εμβληματικά και σημαντικά του τραγούδια . Είναι άραγε οι δύσκολες συνθήκες που τροφοδοτούν την τέχνη ή απλά κάποιοι άνθρωποι αντιστέκονται με έναν δικό τους τρόπο στο σκοτάδι που απειλεί την ψυχή τους; 
Το Θέατρο Δέντρο φιλοξενεί τον σκηνοθέτη Σίμο Κακάλα που μας θυμίζει ότι «η ιστορία δεν είναι καθόλου δύσκολο να επαναληφθεί και η τέχνη δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να μας θυμίζει την ανθρώπινη μας υπόσταση».  Πιστός στην ανήσυχη ιδιοσυγκρασία του και με μια ανατρεπτική διάθεση, ετοιμάζει την πρώτη του σκηνοθεσία για το Κυπριακό Θέατρο και δηλώνει ότι «θέλω να φέρω τον θίασο σε έναν ενεργό θεατροποιητικό ρόλο, μια επιστροφή, οπωσδήποτε αναγκαία, στον πυρήνα της θεατρικής πρακτικής, προς μια κατεύθυνση “φτωχού θεάτρου”». 
>> ΠΡΕΜΙΕΡΑ Κυριακή 5 Μαΐου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 99520835.

Χάρης Βαρθακούρης
Ο Χάρης Βαρθακούρης στην Κύπρο για μια μοναδική συναυλία - αφιέρωμα στον Γιάννη Πάριο. Παρέα με την ορχήστρα και χορωδία του Ελληνικού Ωδείου Αρχαγγέλου θα μας ταξιδέψουν σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες του τραγουδιστή του έρωτα. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Ωδείου, τα καθαρά έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και συγκεκριμένα του νέου εξειδικευμένου Διαγνωστικού και Ερευνητικού Κέντρου Παιδικού Καρκίνου.
> Κυρ 12 Μαΐου | Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 19.30, €15. Πληρ. 22383626 και www.odeionarchangelou.com.

Φεστιβάλ Βιβλίου Λάρνακας
Tο Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών - Press and Information Office, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus, ο Larnaka Municipality - Δήμος Λάρνακας συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Βιβλίου Λάρνακας, την Κυριακή 12 Μαϊου 2019, στην Πλατεία Ευρώπης. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού, Παραμυθονειρέματα, θεατράκια κ.ά., ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος με περίπτερα βιβλιοπωλείων, εκδοτών, παζαράκι μεταχειρισμένων βιβλίων, χώρος βιβλιοανάγνωσης, παιδικές  και άλλες δραστηριότητες. 
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Κυριακή 12 Μαϊου, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα. 

2ο Φεστιβάλ Αγκινάρας
Ένα ιδιαίτερο λαχανικό που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι όχι τόσο γίνεται πρωταγωνιστής φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ένα καινούργιο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον Απρίλιο. Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Αγκινάρας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του χωριού Κίτι της επαρχίας Λάρνακας. Το φεστιβάλ αφιερώνεται σε ένα προιόν που παράγεται στο Κίτι, την αγκινάρα, προς τιμή της οποίας μάλιστα θα στήσουν μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία με φαγητό, ποτό, μουσική και φυσικά τραγούδι και χορό.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Κυριακή 12 Μαΐου, Κίτι, επ. Λάρνακας. 

Μια έκθεση για κάκτους και παχύφυτα στη Λευκωσία
Η 12η Έκθεση του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων επιστρέφει και φέτος τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, με την ίδια πετυχημένη φόρμουλα. Στον εκθεσιακό χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα. Τα μέλη του Συνδέσμου με τα χρόνια έχουν γίνει πιο έμπειροι καλλιεργητές και αυτό αντανακλάται στα φυτά που εκτίθενται στην Έκθεση. Παράλληλα με την Έκθεση γίνεται και διαγωνισμός. Ο κριτής του διαγωνισμού φέτος είναι ο κύριος Stirling Baker  που είναι κριτής στις εκθέσεις του Βρετανικού συνδέσμου κάκτων και άλλων παχυφύτων τα τελευταία 25 χρόνια και ειδικεύεται στις Χαουόρθιες, Γαστέριες και Αλόες τα τελευταία 40 χρόνια. Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο.  Υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά σπάνια φυτά, χειροποίητες γλάστρες και άλλα σχετικά προϊόντα! Επίσης φέτος θα διατίθενται προς πώληση μικρά φυτά Eurphorbia veneris του ενδημικού μας παχύφυτου έτοιμα για φύτευση στον κήπο. Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το οκτασέλιδο φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα.
>> Κυριακή 12 Μαΐου, εκθεσιακός χώρος Σπηλιές, Πάρκο Ακρόπολης, 10.00-19.00. Είσοδος Ελεύθερη στο χώρο των πωλήσεων, είσοδος €1 στον εκθεσιακό χώρο.



City Markets στο Πάρκο
Το City Markets επιστρέφει στο Πάρκο Ακροπόλεως για δύο διοργανώσεις γεμάτες εκδήλώσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και μια πλούσια αγορά! Συγκεκριμένα, την Ημέρα της Μητέρας 12/05/2019 ( την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στις Σπηλιές του Πάρκου Ακρόπολης και η Εκθεση Κάκτων), από τις 10:00-19:00 στο Πάρκο Ακροπώλεως, θα στηθεί μία μεγάλη γιορτή με εκδηλώσεις και αγορά με χειροποίητα είδη, κοσμήματα, ξύλινες κατασκευές, παδικά ρούχα, βιβλία, γυάλινες κατασκευές, πήλινα και πολλά άλλα. Επίσης, στο χώρο θα βρεθεί και ξυλοπόδαρος (από τις 11:00-13:00) και face painting (12:00-14:00). Eπιπλέον εκεί θα βρίσκεται και το παραδοσιακό Ουγγαρέζικο Κέικ Kürtőskalács από το The Golden Chimney Cake.
>> Κυριακή 12 Μαΐου, Πάρκο Ακρόπολης, Λευκωσία, 10.00-19.00. 

Αμικέκο: Κουκλοθέατρο για μικρούς και για μεγάλους
Κουκλοθέατρο για μικρούς και για μεγάλους από κάθε εθνικότητα, κάθε Κυριακή του Μάη στις 11.00 και στις 16.00 στη Λεμεσό! Υπάρχει μια γλώσσα κοινή, η Εσπεράντο και σ' αυτή τη διαπολιτισμική γλώσσα, Αmikeco σημαίνει φιλία. Amikeco λοιπόν και τ' όνομα του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα του έργου που με συνοδοιπόρο τη μουσική ταξιδεύει σ' έναν κόσμο γλυκό και νοσταλγικό και μας αποδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και την αξία της αληθινής φιλίας. Οι έμπειροι συντελεστές της παράστασης χρησιμοποιούν ως βασικό θεατρικό εργαλείο την κούκλα και όσον αφορά στη μουσική, η λειτουργία της είναι πολύ ξεχωριστή. Η σύνθεση είναι πρωτότυπη για τις ανάγκες της παράστασης και λειτουργεί ως οικουμενικό εργαλείο επικοινωνίας, χωρίς λόγια και δίχως λέξεις. Έτσι λοιπόν, σε μια παράσταση δίχως λέξεις, ο Αμικέκο, συνοδευόμενος από τη μουσική του, περνά από πολλές περιπέτειες ψάχνοντας κάτι που οι θεατές θα ανακαλύψουν στην πορεία! Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι και όλες, ανεξαρτήτου γλώσσας.
>> Κυριακή 12 Μαΐου, +εργείο, Οδός Ελευθερίας 91, Λεμεσός , 11.00 & 16.00. Πληρ. 99300202.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close