Μουσική , Music News

Eurovision 2019: Τι αλλάζει στους πίνακες των προγνωστικών μετά τις πρόβες

Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και οι νέες χώρες που κερδίζουν έδαφος τις τελευταίες ώρες

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2019

Ο 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον μετράει αντίστροφα από το περασμένο Σάββατο με την έναρξη της πρώτης πρόβας από την Κύπρο και την Τάμτα που ανοίγουν φέτος την αυλαία του δημοφιλούς μουσικού διαγωνισμού. 
Ο πρώτο ημιτελικός στον οποίο συμμετέχουν τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου, ο δεύτερος την Πέμπτη 16 και το Σάββατο 18 Μαΐου ο μεγάλος τελικός. Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι πολλά τραγούδια είναι εκείνα που διεκδικούν τη νίκη αν και για εβδομάδες φιγουράρει στην πρώτη χώρα η Ολλανδία.

 

Τι άλλαξε μετά τις πρόβες
Όπως σε κάθε διοργάνωση έτσι και στη φετινή οι πρόβες είναι εκείνες που φέρνουν τα πάνω κάτω στις προβλέψεις αλλά και στα προγνωστικά των γραφείων στοιχημάτων. Ενώ κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο ημερών δεν είχαμε σχεδόν καμία μεταβολή στα προγνωστικά εντούτοις οι επόμενες δύο ημέρες έφεραν κυριολεκτικά τα πάνω κάτω. 

Ο λόγος που οι πρόβες του δεύτερου ημιτελικού προκάλεσαν αυτές τις μεταβολές είναι διότι σε αυτόν διαγωνίζονται συμμετοχές με πολύ δυνατά τραγούδια και χώρες που επενδύουν πολλά χρήματα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διεκδικώντας σχεδόν κάθε χρόνο τη νίκη. 



Ανάμεσά τους είναι πρώτη και πιο… σπάταλη η Ρωσία που φέτος έχει επιστρατεύσει ένα πολύ δημοφιλή καλλιτέχνη και παλιό μας γνώριμο τον Σεργκέι Λαζάρεφ ο οποίος εκπροσώπησε ξανά τη Ρωσία στον διαγωνισμό το 2016 κατακτώντας την 3η θέση. Από την άλλη έρχεται βέβαια η Σουηδία, μία χώρα που αγαπά και γνωρίζει πολύ τα παιχνίδια του διαγωνισμού και φιγουράρει κάθε χρόνο ανάμεσα στα φαβορί και από την άλλη το Αζερμπαϊτζάν που επενδύει κάθε χρόνο μυθικά ποσά στη σκηνική του παρουσία. 



Φαβορί και αουτσάιντερ 
Μέχρι αυτή την ώρα έχει διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο σκηνικό για τα φαβορί τα οποία όπως φαίνεται θα ανεβοκατεβαίνουν φέτος στους πίνακες των γραφείων στοιχημάτων. Εκείνη όμως η χώρα που εμφανίζεται ως το ‘μαύρο άλογο’ του φετινού διαγωνισμού είναι το Αζερμπαϊτζάν με το τραγούδι “Truth” και ερμηνευτή τον Chingiz. 

Η πραγματοποίηση της πρόβας του Αζερμπαϊτζάν εκτόξευσε το κατά τα άλλα αδιάφορο τραγούδι των προηγούμενων εβδομάδων από τις θέσεις 15-13 στην 4η θέση. Μία πολύ δυνατή συμμετοχή, με μία εντυπωσιακή σκηνική παρουσία που έχει επιστρατεύσει μέχρι και ρομπότ για την παρουσίαση του κομματιού της στη σκηνή. Να σημειώσουμε ότι μέρος της αποστολής του Αζερμπαϊτζάν φέτος είναι και ο δικός μας Άλεξ Παναγή. 

 

 


Η χώρα που φιγουράρει στην πρώτη θέση για φέτος μέχρι στιγμής είναι η Ολλανδία με την μπαλάντα «Arcade» με ερμηνευτή τον Duncan Laurence. Αν και με πτωτικές τάσεις στις επιδόσεις της η Ολλανδία που μάλλον απογοήτευσε με την απλότητα της σκηνική της παρουσίας εντούτοις παραμένει στην κορυφή.

 

 


Από την άλλη η Ρωσία που ήρθε αποφασισμένη για να κερδίσει αυτή τη φορά με τον Σεργκέι Λαζάρεφ έκανε πιο πολύ εντυπωσιακή και φορτωμένη σκηνική παρουσία που την κρατάει ακόμη στη δεύτερη θέση των προγνωστικών των γραφείων στοιχημάτων. 

Η χώρα που βρίσκεται στην 3η θέση είναι μία από τις πιο αγαπητές χώρες του θεσμού, η Ιταλία που φέτος εκπροσωπείται με ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι το Soldi με τον Mahmood. H Ιταλία σχεδόν κάθε χρόνο μας απασχολεί με τα τραγούδια της που κατά γενική ομολογία ξεχωρίζουν χωρίς όμως να καταφέρνει να κερδίσει. Ίσως τα καταφέρει όμως φέτος χωρίς όμως να έχουμε δει ακόμη πρόβα της χώρας αυτής που βρίσκεται στην ομάδα των Big Five και εμφανίζεται απευθείας στον τελικό. Η πρόβα της Ιταλίας σίγουρα θα ξεκαθαρίσει λιγάκι το τοπίο των φαβορί. 

 

 

 

 


Μετά το πολύ δυνατό για φέτος Αζερμπαϊτζάν έρχεται στην 5η θέση μία ακόμα αγαπημένη χώρα του θεσμού, η Σουηδία. Ένα ακόμα δυναμικό κομμάτι που ίσως καταφέρει να παραμείνει στις πρώτες θέσεις. Ακολουθούν η Ελβετία, μία χώρα που ενώ συζητήθηκε αρκετά και βρέθηκε πολύ ψηλά μετά την πρόβα της έπεσε στην 6η θέση και όπως φαίνεται θα πέσει κι άλλο τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

 


Η σκηνική παρουσία, η χορογραφία αλλά και το τραγούδι του Luca Hanii θεωρήθηκαν σχεδόν αντιγραφή του Fuego γεγονός που προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια ως προς την σκηνική του παρουσία και το αποτέλεσμα είναι εμφανές. Επόμενη χώρα είναι η Μάλτα, με ένα ποπ, ρυθμικό τραγούδι, μία παρουσίαση επί σκηνή γεμάτη χρώματα και χορευτικά που φαίνεται να αρέσει. Όχι όμως σε εμάς.

 

 

 

 

Η ξεχωριστή παρουσία του διαγωνισμού είναι μία: η Ισλανδία. Το συγκρότημα των Hatari φέρνει ένα άλλο μουσικό είδος στον διαγωνισμό με ένα τραγούδι με έμμεσα και άμεσα πολιτικά μηνύματα και δυναμική σκηνική παρουσία. 

 



Κύπρος και Ελλάδα 
Όσο και αν θα θέλαμε να κερδίσουμε φέτος μετά τον περσινό μας θρίαμβο αυτό φαίνεται ακατόρθωτο και για φέτος. Η σκηνική παρουσία της Τάμτα αλλά και το τραγούδι δεν ενθουσίασαν τόσο όσο να μας ανεβάσουν τα γραφεία στοιχημάτων τόσο ψηλά όσο πέρσι. Βέβαια, ο διαγωνισμός είναι απρόβλεπτος και όλα είναι πιθανά μέχρι τέλους. Αυτή τη στιγμή η Κύπρο βρίσκεται στην 9η από την 7η θέση που βρισκόταν για αρκετές εβδομάδες ενώ η Ελλάδα με μία θεατράλε σκηνική παρουσία βρίσκεται στη 10η θέση. 

Αυτά όσον αφορά στους πίνακες των γραφείων στοιχημάτων και τα προγνωστικά του φετινού διαγωνισμού όπως διαμορφώνονται μετά από τις πρώτες πρόβες των χωρών των δύο ημιτελικών. Το μόνο σίγουρο είναι πως νικητής του φετινού θεσμού θα είναι μία από αυτές τις δέκα χώρες ενώ μία δική μας πρώτη πρόβλεψη είναι πως η νίκη θα διεκδικηθεί από τις Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία και Ιταλία.  
   

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close