Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

9 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις τον Μάιο

Αυτά είναι τα καλύτερα φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2019

Υποδεχθήκαμε κιόλας το Μάιο, ένα μήνα με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, τόσο μουσικές όσο και πολιστιστικές, αλλά και φεστιβάλ που -κυριολεκτικά και μεταφορικά- θα μας φέρουν την άνοιξη! 

Στ' ακόλουθα λοιπόν φεστιβάλ, θα μάθεις πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, θα έρθεις σε επαφή με τη φύση, θα δοκιμάσεις κυπριακές γεύσεις και θα περάσεις υπέροχα! 

Διάβασε πιο κάτω τι θα περιλαμβάνουν και γιατί πρέπει να πας! 

Larnaca "Europe Square Food Festival" 2019
Στο πλαίσιο της Μέρας της Ευρώπης, διοργανώνεται το Larnaca "Europe Square Food Festival" 2019, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας, της πολυπολιτισμικής κουλτούρας και της γνωριμίας των γεύσεων που ζουν ανάμεσά μας. Το Φεστιβάλ, στοχεύει να μεταδώσει κοινωνικά μηνύματα, ψυχαγωγία στην κοινωνία της πόλης, σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Μάλιστα σημαντικό μέρος των εσόδων θα ενισχύσουν το πολύ σημαντικο έργο της EUROPA DONNA CYPRUS. 
Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν ακούσματα από διάφορα μέρη της Ευρώπης από σχήματα και Dj (με πολύ ήπιο ήχο), χορευτικά σόου από ντόπια και ξένα συγκροτήματα, περίπτερα ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (σε συνεργασία με το σπίτι της Ευρώπης στην Κύπρο), περίπτερο προβολής της δράσης της EUROPA DONNA CYPRUS και πολλά αλλά.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Μαΐου, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα, 16.00. 



13η Γιορτή Τριαντάφυλλου
Η κοινότητα Αγρού διοργανώνει και φέτος την 13η Γιορτή Τριαντάφυλλου, τα Σαββατοκύριακα 11-12 και 18-19 Μαΐου 2019. Κατά την διάρκεια της Γιορτής, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις τοπικές βιοτεχνίες και να μάθουν για την απόσταξη των τριανταφύλλων, να επισκεφτούν την έκθεση σχετικά με το τριαντάφυλλο καθώς και μικρά περίπτερα που πωλούν παραδοσιακά προιόντα, να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς και μουσικές παραστάσεις καθόλη την διάρκεια της γιορτής, να δοκιμάσουν φαγητό και ποτό από τα περίπτερα, να κάνουν μια βόλτα με το τρενάκι της κοινότητας, καθώς και να επισκεφτούν όλα τα αξιοθέτα του χωριού τα οποία θα είναι ανοικτά για το κοινό. Μάλιστα από το φετινό πρόγραμμα της γιορτής το οποίο μπορείς να βρεις στη σελίδα http://rosefest.agros.org.cy ξεχωρίζουν τόσο οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις όσο και οι διαγωνισμοί ζωγραφικής και πρωτότυπων εδεσμάτων, η συγκομιδή τριαντάφυλλων κ.ά.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Σάββατο 11-Κυριακή 12 & Σάββατο 18-Κυριακή 19 Μαΐου, Αγρός, επ. Λεμεσού. 



Φεστιβάλ Μαγιάτικα Γαϊδουράκια
Ο Μάιος είναι ο μήνας που γιορτάζουν τα γαϊδουράκια.  Στην Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου ετοιμάζουν και φέτος μια διαφορετική γιορτή, με πολλές δραστηριότητες και εκπλήξεις για μιρκούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο μάλιστα της γιορτής θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμός στολίσματος γαϊδουριού. Φέρτε λουλούδια, κορδέλες, καπέλα ή ότι άλλο θέλετε για να στολίσετε ένα από τα γαϊδουράκια μας. Θα δοθούν βραβεία. Θα μπορείς να «Γίνεις νονός» και να βαφτίσεις ένα γαϊδουράκι. Πάμε να δώσουμε ονόματα στα νεογέννητα της φάρμας. Θα υάρχουν ακόμα δραστηριότητες όπως Face painting, Βόλτες με γαϊδουράκια για παιδιά, ο Πιερής Γεωργιάδης μας εξιστορεί την παλιά σχέση ανθρώπων-γαϊδουριών με τίτλο «Τα γαϊδουράκια στη ζωή μας», θα στηθεί ακόμα και μπουφές με λαχταριστά παραδοσιακά φαγητά. Επιπλέον σημείωσε παραδοσιακούς χορούς με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Πέρκαλλος», αλλά δοκίμασε προτού φύγεις και το γάλα γαϊδούρας και τα προϊόντα που φτιάχνονται με αυτό.
>> Κυριακή 12 Μαΐου, Golden Donkey Farm, Σκαρίνου, Λάρνακα, 11.00-19.00. Είσοδος:€4 ενήλικες και €2 παιδιά. Τιμή μπουφέ: €12 ενήλικες και €6 παιδιά. (Δωρεάν είσοδος για όσους γευματίσουν). Πληρ. 70000620.




Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας
Για 9η συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Green Dot Κύπρου πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας, με στόχο την ανάδειξη της ανακύκλωσης ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευ ζην, αλλά και της ευαισθητοποίησης του κοινού για το περιβάλλον. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά που θα σχετίζονται με την ανακύκλωση, το περιβάλλον αλλά και το ευ ζην. Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα περιβαλλοντικών και οικολογικών οργανώσεων και φορέων, καθώς επίσης και περίπτερα που θα προσφέρουν φαγητό και ροφήματα. Στη σκηνή του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικά και χορευτικά σχήματα, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα κλείσει με συναυλία των Παπιγιόν band. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. 
>> Σάββατο 25 Μαΐου, πάρκο Ακρόπολης, Λευκωσία, 10.00-20.00. Είσοδος δωρεάν. 




2ο Φεστιβάλ Αγκινάρας
Ένα ιδιαίτερο λαχανικό που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι όχι τόσο γίνεται πρωταγωνιστής φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ένα καινούργιο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον Απρίλιο. Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Αγκινάρας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του χωριού Κίτι της επαρχίας Λάρνακας. Το φεστιβάλ αφιερώνεται σε ένα προιόν που παράγεται στο Κίτι, την αγκινάρα, προς τιμή της οποίας μάλιστα θα στήσουν μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία με φαγητό, ποτό, μουσική και φυσικά τραγούδι και χορό.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Κυριακή 12 Μαΐου, Κίτι, επ. Λάρνακας. 



2o Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Λεμεσού by Inspired Family Fun
Μαγικό νεραϊδοχωριό, λουλουδένιο photobooth, βόλτες με άλογα και πόνυ και μοναδικές στιγμές με οικογένεια και φίλους! Η φύση φορά τα γιορτινά της και γιορτάζουμε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά την Άνοιξη στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού. Το Σάββατο 18 και την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 το 2o Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Λεμεσού by Inspired Family Fun στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού, δίπλα στην Αρχή Αδειών, καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και υπόσχεται τις πιο μαγικές στιγμές! Με πολλές εκπλήξεις όπως παραστάσεις με παπαγάλους και ξεχωριστές δραστηριότητες όπως paintball, τραμπολίνo με bungee jumping και πολλά άλλα παιχνίδια, τα οποία θα συμβάλουν στην δημιουργία μιας χαρούμενης και δημιουργικής ατμόσφαιρας! Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος. Η είσοδος είναι δωρεάν προς το κοινό.
>>  Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου, Δασικό Πάρκο Λεμεσού, 10.00-20.00. Πληρ. 99300256.



 Φεστιβάλ Βιβλίου Λάρνακας
Tο Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών - Press and Information Office, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus, ο Larnaka Municipality - Δήμος Λάρνακας συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Βιβλίου Λάρνακας, την Κυριακή 12 Μαϊου 2019, στην Πλατεία Ευρώπης. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού, Παραμυθονειρέματα, θεατράκια κ.ά., ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος με περίπτερα βιβλιοπωλείων, εκδοτών, παζαράκι μεταχειρισμένων βιβλίων, χώρος βιβλιοανάγνωσης, παιδικές  και άλλες δραστηριότητες. 
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Κυριακή 12 Μαϊου, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα. 

Reflect Festival
Ιπτάμενα αυτοκίνητα, ηλεκτρικά ποδήλατα, η πρώτη Android πολίτης του κόσμου, ανατρεπτικοί εφευρέτες, επενδυτές και άτομα κλειδιά που ασχολούνται με την καινοτομία και το μέλλον έρχονται στην Κύπρο. Το Reflect Festival αφορά το μεγαλύτερο φεστιβάλ για το μέλλον που διοργανώνεται μεταξύ της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Για δεύτερη φορά, μεγάλοι επενδυτές και επιχειρηματίες παγκοσμίου εμβέλειας, επαγγελματίες στο χώρο της τεχνολογίας και του μέλλοντος, άνθρωποι που αγκαλιάζουν και προχωρούν ένα βήμα παρακάτω καίριες προκλήσεις της εποχής και της ανθρώπινης εξέλιξης θα βρεθούν στην Κύπρο. Με έμφαση στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον, το Reflect φέρνει άτομα κλειδιά, που θέτουν τις τάσεις του μέλλοντος, παίρνοντας καίριες αποφάσεις και αγκαλιάζοντας παραγωγικά τις προκλήσεις του μέλλοντος. Άτομα που με τις ενέργειές τους αποτελούν πρόκληση για το status quo της εποχής μας και παρουσιάζουν τις νέες προοπτικές που θα φέρει το μέλλον. Μερικοί από τους βασικότερους ομιλητές που θα λάβουν μέρος στο Reflect, αφορούν μεταξύ άλλων τον Ιδρυτή της Aeromobil, μιας καινοτόμου εταιρείας ιπτάμενων αυτοκινήτων, την πρώτη πολίτη Android, τη διάσημη Sophia, ένα από τους πρώτους επενδυτές στο Spotify, τον επικεφαλή του AΙ στην Adobe, τον Ιδρυτή & CEO της Jungle Creations, το CEO της JIVR, εταιρεία που ασχολείται με τη δημιουργία ηλεκτρικών ποδηλάτων τελευταίας τεχνολογίας και τον Business Development Manager στην NVIDIA.
>> Πέμπτη 9 & Παρασκευή 10 Μαΐου, Χρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός. Δείτε όλους του ομιλιτές στο www.reflectfest.com.

ΑΚΟΜΑ...



Ανθεστήρια Αμμοχώστου στον Πρωταρά
Με τη γνωστή σχεδιάστρια και μοντέλο Άννα Δωροθέα σε ρόλο Πριγκίπισσας της Άνοιξης, ο κοσμοπολίτικος Πρωταράς υποδέχεται την ομορφότερη γιορτή του χρόνου, τα Ανθεστήρια Αμμοχώστου. Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, ώρα 6μ.μ., η οδός Πρωταρά θα φορέσει τα καλά της για να υποδεχτεί τους χιλιάδες ντόπιους και ξένους καλεσμένους της μέσα σε ένα λουλουδένιο κλίμα, με ηχητικές και μυρωδικές εικόνες της ΑΝΟΙΞΗΣ. Πολιτιστικά σύνολα, οικειοθελείς οργανισμοί, αθλητές, εθελοντές, δημότες θα συμμετέχουν σε μια γιορτινή πομπή κατά μήκος της οδού Πρωταρά (λεωφόρος ξενοδοχείων), υπό τους ανεβαστικούς ήχους του DJ Αndreas Zambas. Τι θα δούμε: ευφάνταστα και πολύχρωμα λουλουδοστολισμένα άρματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα κάθε ηλικίας. Την πανέμορφη και κοσμική Άννα Δωροθέα ως Πριγκίπισσα της Άνοιξης με δική της δημιουργία. 
Η πομπή θα ξεκινήσει από το χώρο που διεξάγονται οι εκδηλώσεις Κατακλυσμού Αμμοχώστου (πάνω από την παραλία Fig Tree Bay) και θα τερματίσει στη Δημοτική πλατεία Εκδηλώσεων ΛΕΥΚΟΛΛΑ όπου και θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις, όπως η πομπή των «Παναθήναιων», πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και φυσικά ευχάριστες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους όπως φουσκωτά, face painting, αγγειοπλαστική, κατασκευές με λουλούδια, εδέσματα και ποτά από φιλανθρωπικούς οργανισμούς. 
>> Σάββατο 11 Μαΐου, Πρωταράς, 18.00. 

*Κεντρική φωτογραφία: Bank of Cyprus Cultural Foundation

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close