15 May 2019
Μουσική , Music News

Tρίο Λεβάντε, Κουιντέτο Ιωάννης Βαφέας και Ηλίας Μάντικος σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ριάλτο

Μια παράσταση που μεταφέρει σχηματικά την εξέλιξη της τζαζ μουσικής στο χρόνο

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2019

Ένα εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι όπου διαφορετικοί ήχοι και μουσικές σχολές συναντώνται μέσα από αυτοσχεδιαστικές διαδρομές. Μια παράσταση που μεταφέρει σχηματικά την εξέλιξη της τζαζ μουσικής στο χρόνο, με τα στοιχεία  τα οποία την εμπλουτίζει ο κάθε λαός στον τόπο του, δίνοντάς της πολλές φορές άλλο χρώμα και χαρακτήρα. 


 
Η παράσταση προσβλέπει να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, η οποία εμπλέκει καλλιτέχνες που έχουν την ικανότητα  να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν τόσο στους παραδοσιακούς ήχους όσο και στους ήχους της τζαζ.

Επί σκηνής θα συναντηθούν δύο μπάντες: Το Trio Levante σε συνεργασία με τον Ελλαδίτη Ηλία Μάντικο στο κανονάκι  και η δεύτερη, το Ιωάννης Βαφέας quintet, που αποτελείται από Κύπριους καλλιτέχνες της νέας και παλαιότερης γενιάς μουσικών της τζαζ. Σκοπός τους να... «παντρέψουν» επί σκηνής δυο είδη, από δύο διαφορετικές σχολές με κοινό παρονομαστή τις αυτοσχεδιαστικές ικανότητες των καλλιτεχνών.

Ξεκινώντας με παροδοσιακούς Κυπριακούς ήχους με τα ιδιαίτερα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία των Trio Levante και την αυθεντικότητα με την οποία προσεγγίζουν τη μουσική και το κοινό τους, σταδιακά ο κάθε καλλιτέχνης θα αντικαθίσταται με έναν καλλιτέχνη από τη δεύτερη μπάντα. Έτσι, ενώ το λαούτο θα αποσύρεται τη θέση του θα παίρνει το μπάσο, κι ενώ το βιολί θα αποσύρεται τη θέση του θα παίρνει το σαξόφωνο και η τρομπέτα. Κοινός παρονομαστής και στις δύο μπάντες θα είναι το ακουστικό μπάσο το οποίο θα δένει τα δύο σχήματα. Η μίξη αυτή θα γίνεται και ανάποδα, δηλαδή ένα κλασσικό τζαζ κομμάτι θα καταλήγει στο τέλος στα χέρια των παραδοσικών μουσικών αφού θα έχει περάσει από τις αυτοσχεδιαστικές ικανότητες και παρεμβάσεις του κάθε μουσικού.

Η παράσταση θα ολοκληρωθεί με όλους τους καλλιτέχνες  επί σκηνής σε ένα εορταστικό και εντυπωσιακό φινάλε, ένα πολυφωνικό μουσικό συναπάντημα. 

IOANNIS VAFEAS QUINTET: Χρήστος Γερολατσιτης(πιάνο), Μιχάλης Μέσσιος (μπάσο) Ιάκωβος Πάρπας (σαξόφωνο), Μιχάλης Μιχαήλ (τρομπέτα), Ιωάννης Βάφεας (ντραμς)

ΤΡΙΟ ΛΕΒΑΝΤΕ: Πέτρος Κουλουμής (τραγούδι, λαούτο), Παύλος Μιχαηλίδης (βιολί), Παντελής Ιωνάς (ούτι) και ο  Ηλίας Μάντικος (κανονάκι)

Ενορχήστρωση: Μιχάλης Μέσσιος
Θεματολογία / Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ιωάννης Βαφέας

Διάρκεια: 75’
Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 15 Μάϊου 2019, ώρα 20:30 
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 15 /10
E-ticket: www.rialto.com.cy
 

20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close