Μουσική , Music News

Eurovision 2019: Τι συμβαίνει φέτος με τα προγνωστικά του διαγωνισμού;

Κάτι τρέχει φέτος με τα στοιχήματα και τα φαβορί

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2019

Από το περασμένο Σάββατο, 4 Μαΐου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με την Κύπρο να ανοίγει την αυλαία των τεχνικών προβών και γενικότερα των δραστηριοτήτων του φετινού διαγωνισμού.


Η Κύπρος συμμετέχει στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού την Τρίτη 14 Μαϊου 
 
Το περασμένο λοιπόν σαββατοκύριακο οι πρώτες 17 χώρες που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό πραγματοποίησαν την πρώτη τους πρόβα και ανάμεσα τους ήταν τόσο η Κύπρος με την Τάμτα και το τραγούδι «Replay» όσο και η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love». 

Σήμερα Δευτέρα κι αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθούν οι πρόβες των υπολοίπων 18 χωρών του δεύτερου ημιτελικού αλλά και των λεγόμενων Big Five (Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία) και της νικήτριας χώρας, του Ισραήλ. 


Η συμμετοχή της Ελβετίας θεωρείται μία από τα δυνατά φαβορί της φετινής διοργάνωσης 

Τι λένε τα προγνωστικά 
Αν θυμηθούμε την περσινή περίοδο των προβών θα πούμε με βεβαιότητα πως δεν έχει καμία σχέση με τη φετινή αφού το 2018 οι πρόβες έφεραν τα πάνω κάτω στα γραφεία στοιχημάτων. Κύριο χαρακτηριστικό όλων πέρσι ήταν η τεράστια άνοδος της κυπριακής συμμετοχής με την Ελένη Φουρέιρα αφού μετά την πρώτη της πρόβα όλη η Ευρώπη παραμιλούσε για αυτή την τόσο πληθωρική ερμηνεύτρια. Παράλληλα, η πορεία προς την κορυφή της Ελένης Φουρέιρα έφερε και την πτώση πολλών χωρών που θεωρούνταν φαβορί όπως ήταν η Βουλγαρία, η Γαλλία αλλά και η Νορβηγία με τον Αλεξάντερ Ρίμπακ. 

Φέτος, τα πράγματα είναι λιγάκι πιο… μουδιασμένα κι αυτό μάλλον οφείλεται και στις συμμετοχές αφού δεν υπάρχουν τόσο δυνατά τραγούδια με τις προηγούμενες χρονιές. Εκείνο που δημιουργεί την μεγαλύτερη απορία είναι πως εδώ και αρκετές εβδομάδες η πρώτη δεκάδα των προγνωστικών από τα γραφεία στοιχημάτων δεν παρουσιάζει σχεδόν καμία μεταβολή παραμένοντας σταθερή. 

Σε αντίθεση με πέρσι που η πρώτη δεκάδα παρουσίαζε συνεχή σκαμπανεβάσματα από τα γραφεία στοιχημάτων φέτος τα πράγματα λειτουργούν εντελώς διαφορετικά. Τα τελευταία χρόνια τα γραφεία στοιχημάτων αν και καταφέρνουν να προβλέψουν τον νικητή εντούτοις μπορούμε να μιλάμε μόνο για τάσεις. Πως δηλαδή κυμαίνονται οι τάσεις του κόσμου προς τα πού πρόκειται ο κόσμος σύμφωνα με την ευρύτερη ατμόσφαιρα και κλίμα που δημιουργείται υπέρ κάποιας χώρας και κάποιου τραγουδιού.

Από την άλλη, όμως, ίσως το φετινό φαινόμενο της σταθερότητας των πρώτων χωρών και των φαβορί του διαγωνισμού στους πίνακες να είναι μία τακτική των γραφείων στοιχημάτων ώστε να μην δημιουργηθεί πόλωση στα φαβορί και να δοθεί μεγαλύτερη σημασία και μετά το τέλος της πρώτης πρόβας όλων των χωρών. 


Η Ισλανδία εκπροσωπείται φέτος από το συγκρότημα των Hatari και βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί 

Πρωτιά για την Ολλανδία


Η χώρα που φαίνεται να κερδίζει, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων είναι η Ολλανδία με την μπαλάντα του Duncan Laurence ‘Arcade’ το οποίο φιγουράρει στην κορυφή εδώ και αρκετές εβδομάδες. Έπειτα την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ρωσία, Ελβετία, Ιταλία και Σουηδία. Η δεκάδα συμπληρώνεται από τις Ισλανδία, Κύπρο, Μάλτα, Ελλάδα και Νορβηγία. 


Ανοδικά στους πίνακες των γραφείων στοιχημάτων κινείται η Αυστραλία

Η χώρα που παρουσίασε τη μεγαλύτερη άνοδο μέχρι στιγμής είναι η συμμετοχή της Αυστραλία που αν και αρχικά φιγούραρε στις πρώτες θέσεις έπειτα έπεσε κάπου στη μέση και μετά την πρόβα της ανέβηκε μέχρι και την 11η θέση. Πτώση σημείωση η Πορτογαλία με ένα τραγούδι που φαινόταν ότι είχε δικό του κοινό ενώ δυναμικά φαίνεται να μπαίνουν οι συμμετοχές της Σλοβενίας και της Τσεχίας που κυρίως η τελευταία ανέβηκε αρκετά στα δικά μας προγνωστικά. 
Χωρίς να έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι πρόβες όλων των χωρών φαίνεται πως η φετινή Γιουροβίζιον θα κριθεί ανάμεσα στις Ολλανδία, Ελβετία και Ιταλία με την Ισλανδία να φαίνεται ως ένα πιθανό «μαύρο άλογο» με ένα τραγούδι πολύ διαφορετικού ύφους που ίσως κάνει την έκπληξη. 

Τώρα, όσον αφορά στην Κύπρο και την Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για δύο συμμετοχές που όλα είναι ανοικτά αφού το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τα δύο τραγούδια είναι πέρα για πέρα πολύ θετικό.   
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close