17-18 May 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Tea Ceremony" με τον Μάριο Ιωάννου στον ΘΟΚ

Μια πρωτότυπη/devised παράσταση από το Διεθνές Σύνολο SRSLYyours στον ΘΟΚ

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαΐου 2019

Το Tea Ceremony, μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει επινοημένο (devised) και «σωματικό» κείμενο, σε σκηνοθεσία/δραματουργία του Achim Wieland,  κινείται στο όριο του χρονικού διαστήματος που απαιτεί το σερβίρισμα του τσαγιού, με «οικοδεσπότη» τον βραβευμένο κύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου. 

Πως η ηρεμία, η δοτικότητα, η ευγένεια, η πολυτέλεια και οι απολαύσεις που συμβολίζει μια γκέισα γίνοναι το μέσον ανάδειξης της φτώχειας και της βίας που μαστίζουν τις άτυχες χωρες της γης, Πως καταφέρνει μια τελετή τσαγιού να χωρέσει  τον πόνο του θεού και του ανθρώπου;

«...ο σκηνοθέτης Achim Wieland και ο ερμηνευτής Μάριος Ιωάννου αποδομούν το συγκεκριμένο κλισέ με εκπληκτική ευρηματικότητα και με πολύ ξεκάθαρο σκοπό. Δανείζονται τη φόρμα με περισσή προσοχή στις λεπτομέρειες και σεβασμό και ταυτόχρονα την υπονομεύουν τόσο που την αναποδογυρίζουν». 
Νόνα Μολέσκη / Φιλελεύθερος (Ιούνιος 2018)

Στο Tea Ceremony, η Γκέισα του Μάριου Ιωάννου ως σύμβολο ομορφιάς, κομψότητας και σαγήνης, αμφισβητεί τον ίδιο της το ρόλο, προκαλεί και προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι με σαφείς αναφορές στην παιδική κακοποίηση, το εμπόριο σώματος και ψυχής, την απληστία, τον πόνο και την ασχήμια που επιφέρει η εμμονή των ανθρώπων στις εφήμερες απολαύσεις και στο προσωπικό συμφέρον.

Η παράσταση, που παρουσιάζεται στα αγγλικά, είναι ένα κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο στην εκμετάλλευση του ισχυρού εις βάρος του αδύναμου και στο υπέρτατο τίμημα που πληρώνει η ανθρωπότητα στο σκοτεινό και αδηφάγο σύστημα που την σαγηνεύει. 

Η παράσταση Tea Ceremony -που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ριάλτο τον Μάιο του 2018- είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της συνεργασίας του Διεθνές Συνόλου SRSLYyours, με καλλιτέχνες από την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιαπωνία.

Παρασκευή 17 Μαϊου και Σάββατο 18 Μαϊου, στις 21:00, ΘΟΚ, Λευκωσία 

21.00

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close