5 May 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Ο Γαργαληστής" του Δημήτρη Μπασλάμ στο Θέατρο Ριάλτο

Η παιδική παράσταση του Δημήτρη Μπασλάμ θα παρουσιαστεί στο θέατρο Ριάλτο την Κυριακή 5 Μαΐου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα είκοσι χρόνια του Θεάτρου.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2019

Ο Γαργαληστής είναι ένα έργο για παιδιά και ενήλικες, με ζωντανή μουσική και χορό, με ιστορία τόσο απλή και κατανοητή όσο ένα λαϊκό παραμύθι. Ένας ιδιόμορφος ληστής, ο Γαργαληστής, μπορεί και βλέπει με τα μάτια του το γέλιο. Το αγνό, γάργαρο, παιδικό γέλιο. Αποφασίζει, λοιπόν, να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο ψάχνοντας για παιδιά χαρούμενα, που το γέλιο τους περισσεύει, και να τους το κλέψει. Όχι για προσωπικό του όφελος, αλλά γιατί, σαν άλλος Ρομπέν των Δασών, σκοπεύει να το μοιράσει σε παιδιά που δεν έχουν πολλές χαρούμενες στιγμές και χαμογελούν σπάνια. Για αυτόν το σκοπό ο Γαργαληστής, με συνεργό την αρωματοποιό θεία του, στήνει ένα εργαστήριο στο οποίο καταλήγει πάντα μετά από κάθε ταξίδι, για να μετατρέψουν το παιδικό γέλιο σε ένα πολύτιμο και μαγικό άρωμα και να το φυλάξουν σε μικρά μπουκαλάκια μέχρι να το χρειαστούν...

Η παράσταση
Επι σκηνής τρεις μουσικοί, μια αφηγήτρια και μία χορεύτρια ή μάλλον, μια υπέροχη χορωδία, τέσσερις χορευτές και δυο αφηγητές ή καλύτερα τρεις ηθοποιοί, τρεις μουσικοί και τέσσερις χορευτές. Ούτε. Μια εξωστρεφής ωραία παρέα που συναντιέται στο θέατρο Δέντρο, χορεύει, τραγουδάει και μας αφηγείται την ιστορία ενός παράξενου ληστή.

Μια ολοκαίνουργια παράσταση που προτείνει ο Δημήτρης Μπασλάμ για να μας μεταφέρει στον όμορφο κόσμο του πιο δάσημου ήρωα των παραμυθιών του. Του Γαργαληστή. Μια παράσταση που εστιάζει με απλότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ στην απουσία της χαράς από κάποια παιδιά και φέρνει μικρούς και μεγάλους θεατές σε επαφή με το πρόβλημα της μοναξιάς των σύγχρονων παιδιών αλλά και τη χαρά της γενναιοδωρίας. 

Κείμενο, Μουσική, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπασλάμ
Χορογραφία: Ηβη Χατζηβασιλείου
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Σκηνικά κοστούμια: Άννα Μαρία Χαραλάμπους, Κυριάκος Θεοχάρους
Φωτισμοί: Χρήστος Γωγάκης
Διεύθυνση Παραγωγής/Επικοινωνία: Στέφανη Πολυκάρπου
Βοηθός Παραγωγής: Στέλλα Αντρέου 

Παίζουν:  Στέφανος Κουτέλης, Γιάννης Κουτής, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, Ελισάβετ Παναγιώτου

Κατάλληλο για ηλικίες 3+

Διάρκεια:  60’ 

Θέατρο Ριάλτο,  Κυριακή 5 Μάϊου 2019, ώρα 17:00 
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 10 
E-ticket: www.rialto.com.cy
 

17.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close