Wine Guide , Εστιατόρια

Το Οινοποιείο Βασάλτη στο portfolio των κρασιών της Βάσσος Ηλιάδης Λτδ

Το Οινοποιείο Βασάλτη, με έδρα τη Σαντορίνη, έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της Βάσσος Ηλιάδης

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2019

Η καινούργια προσθήκη στο portfolio των κρασιών της εταιρείας Βάσσος Ηλιάδης Λτδ, προέρχεται από το νησί της Σαντορίνης στην Ελλάδα. Το Οινοποιείο Βασάλτη, με έδρα τη Σαντορίνη, έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της Βάσσος Ηλιάδης.

Πρόκειται για ένα μπουτίκ οινοποιείο, το νεαρότερο στον οινικό χάρτη της Σαντορίνης. Το Οινοποιείο Βασάλτη βρίσκεται έξω από το χωριό Βουρβούλος στη βορειο-ανατολική πλευρά του νησιού. Με οικογενειακούς αμπελώνες που αποκτήθηκαν την δεκαετία του ’80 και με υπό διαχείριση αμπελώνες, το Οινοποιείο Βασάλτη παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας, κυρίως από την γηγενή ποικιλία Ασύρτικο, μια από τις σημαντικότερες λευκές ποικιλίες, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. 

Στην αγορά κυκλοφορούν 3 βασικές ετικέτες: Ο «Nassitis», ένα χαρμάνι των τριών λευκών ποικιλιών του νησιού, το Ασύρτικο, το Αηδάνι και το Αθήρι, η «Santorini» με ΠΟΠ Σαντορίνη, μόνο από Ασύρτικο και το “Santorini Barrel Aged”, με ΠΟΠ Σαντορίνη, μόνο Ασύρτικο και με παλαίωση σε βαρέλι. Τα κρασιά του Οινοποιείου Βασάλτη, εκφράζουν πλήρως το terroir της μοναδικής αυτής περιοχής, της Σαντορίνης. Η γκάμα των κρασιών του Οινοποιείου Βασάλτη εισάγεται και διανέμεται στην Κύπρο από την Βάσσος Ηλιάδης Λτδ. Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια, ξενοδοχεία και κάβες.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close