Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Διαλεχτά προϊόντα από Κύπρο και Ελλάδα σε 10 μαγαζιά της Κύπρου

Βάλε στο γιορτινό τραπέζι του Πάσχα ξεχωριστά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας αλλά και της Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2019

Κάνε πιο ξεχωριστό το φετινό τραπέζι του Πάσχα εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σου με ξεχωριστά προϊόντα της Κύπρου και της Ελλάδας.
 

Bakali
Ένα αλλιώτικο μπακάλικο σε περιμένει στο κέντρο της Λευκωσίας, γεμάτο παραδοσιακά προϊόντα, μπαχαρικά για μαγειρέματα και βότανα του νησιού για τσαγάκι, ξηρούς καρπούς, καφέ, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Θα βρεις επίσης από καλλυντικά φτιαγμένα μόνο με φυσικά προϊόντα μέχρι και συμπληρώματα διατροφής.
Πάρε: Θα βρεις χύμα μπαχαρικά σε μεγάλη ποικιλία, όπως κουρκουμά, κανέλα, αλλά και πολύ ωραίο bbq mix (€4/100 γρ.). Δοκίμασε την αλλιώτικη μαρμελάδα από τριαντάφυλλο και πάρε μαζί σου το γευστικό τους χαρουπόμελο (€5.50).
(22665503) Μπουμπουλίνας 14Α. Δ, Τρ, Πεμ & Παρ 10.00-19.00 & Τετ & Σ 10.00-15.00.



Kantina
Διαλεχτά προϊόντα από Ελλάδα, όπως τυριά, ποιοτικά αλλαντικά, χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά, και μια πολύ προσεγμένη γκάμα από κρασιά. Αυτά είναι τα deli προϊόντα που θα βρεις σε ένα από τα πιο κλασικά delicatessen της πρωτεύουσας. Αν θες, σου ετοιμάζουν και platter για το σπίτι ή για ένα ξεχωριστό happening.
Πάρε: Στα ράφια του θα βρεις κυπριακό παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό ελαιόλαδο Στράκκα, καθώς και ελιές και χωριάτικο μακαρονάκι, αβγοτάραχο κ.ά.
(22680040) Σοφούλη 48. Δ-Παρ 09.00-19.00 & Σ 09.00-15.00.

Eklekton Traditional Products
Στην γκάμα των προϊόντων τους θα βρεις γλυκά του κουταλιού, προϊόντα από χαρούπι, μαρμελάδες, αλείμματα από ξηρούς καρπούς, παξιμάδια, αλλαντικά, λουκούμια, βότανα, ζυμαρικά, ελληνικό τραχανά και διάφορα άλλα.
Πάρε: Ανάμεσα στα προϊόντα τους θα βρεις παραδοσιακά ζυμαρικά. Δοκίμασε τις ταλιατέλες λαχανικών, τις χυλοπίτες με μελάνι σουπιάς, αλλά και τους αλλιώτικους τραχανάδες με λαχανικά και μανιτάρια. 
(99604848) Αγίας Αικατερίνης 2, Έγκωμη.

Ξηροί Καρποί Θεόκλητος Ζορπάς-Ο Αθηενίτης
Μπαίνοντας στο κατάστημα του Θεόκλητου Ζορπά, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Στα μεγάλα σακιά, που βρίσκονται μπροστά σου, θα ανακαλύψεις από χύμα όσπρια και σπόρους, κυπριακούς ξηρούς καρπούς, αλλά και εισαγόμενους, σουτζούκο και κυπριακά εδέσματα μέχρι δημητριακά και μπάρες. Είναι ένα υπέροχο παντοπωλείο που θα σου διδάξει νέους τρόπους ψωνίσματος.
Πάρε: Στα ράφια του, εκτός από ξηρούς καρπούς και συνοδευτικά αποξηραμμένα φρούτα, θα βρεις και γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, καθώς και βούτυρους από ξηρούς καρπούς, όπως φιστίκια και κάσιους, με την ετικέτα του καταστήματος. 
(22314435) Λεωφ. Τσερίου. Δ, Τρ, Πεμ & Παρ 08.30-19.00 & Τετ & Σαβ 08.30-17.00.



Syntrofia
Στην καρδιά της Έγκωμης θα βρεις ένα ξεχωριστό μεζεδοπωλείο-bistro- μπακάλικο-deli, γεμάτο με επιλεγμένα προϊόντα, τα οποία αλλάζουν συχνά ανάλογα με τις νέες ανακαλύψεις των ιδιοκτητών. Εδώ θα προμηθευτείς τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, βότανα, ελαιόλαδο, μέλι, ξεχωριστές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, κυπριακό χαρουπόμελο, λούντζα και καπνιστό λουκάνικο. Θα δοκιμάσεις αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, χειροποίητες πίτες από τη Φλώρινα με γέμιση από τυρί, κρέμα, σπανάκι, χόρτα κι όχι μόνο. Τα τυριά είναι προσεκτικά επιλεγμένα από όλη την Ελλάδα και ανάμεσά τους θα βρεις τυρί από την Κρήτη, πεκορίνο Αμφιλοχίας, αλλά και χωριάτικο χαλλούμι.
Πάρε: Θα γεμίσεις το καλάθι σου με αλλιώτικα μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας από τη λίμνη Κερκίνη και ένα μπουκαλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Πριν φύγεις, οπωσδήποτε δοκίμασε και το μαλακό τυρί μαστέλο Χίου!
(22260110) 28ης Οκτωβρίου 45. Δ-Σ 09.00-23.00 & Κ 16.00-23.00.

Σταυράκης Αθηαινίτης
Με παράδοση στους ξηρούς καρπούς, η γνωστή εταιρεία διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία κυπριακών προϊόντων, η οποία βασίζεται στην πολύχρονη πείρα, αλλά και στην αγάπη που επιδεικνύει η εταιρεία στην προώθηση και διάθεση ντόπιων εδεσμάτων.
Πάρε: Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξεις, από αυθεντικό σουτζούκο, μέχρι παστά φρούτα, προζυμένια κουλούρια, μέλι και άλλες κυπριακές λιχουδιές. 
(22345099, karpos.com, Facebook: KarposStavrakiAthieniti) Ευγενίας & Αντωνίου Θεοδότου 5, Άγιος Αντώνιος. Δ, Τρ, Πεμ & Παρ 07.30-20.00 & Τετ & Σ 07.30-16.30.

To Ελληνικό Ουζομεζεδοπωλείο 
Αφού απολαύσεις το υπέροχο φαγητό στο γνωστό εστιατόριο, πριν φύγεις, κάνε μια στάση στο deli του και ταξίδεψε με τα αρώματα και τις γεύσεις. Εκεί συνδυάζεται η κλασική φιλοσοφία του παλιού καλού μεζεδοπωλείου της Ελλάδας με το μοντέρνο και τις ανανεωμένες γεύσεις. Φιλοξενεί deli προϊόντα για το σπίτι, από διάφορες αλοιφές, ξιδάτα σε βαζάκια, καπνιστά και ξιδάτα ψάρια μέχρι ψαγμένα ελληνικά τυριά και αλλαντικά.
Πάρε: Φτιάξε για να πάρεις μαζί σου στο σπίτι μια ποικιλία για τσιμπήματα με λαδοτύρι Μυτιλήνης, ξιδάτο γάβρο και βυζαντινή παντζαροσαλάτα. Μην ξεχάσεις το τσιπουράκι!
(77778300) Αχαιών 1, Έγκωμη. Δ-Κ 12.00-24.00.

Αραχίδα Tradition Deli
Ένα πολύ προσεγμένο deli μαγαζάκι, στο οποίο θα βρεις ξηρούς καρπούς, βότανα, γλυκά, ποτά, καλλυντικά από βότανα, ελαιόλαδο και άλλα κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα. Αν αγαπάς να μαγειρεύεις, σημείωσε επίσης ότι έχουν μια μεγάλη γκάμα από τοπικά μπαχαρικά.
Πάρε: Αραχίδα σημαίνει φιστίκι, γι’ αυτό μην φύγεις αν δεν πάρεις λίγες μάντολες με σουσάμι (€2.50/100 γρ.), αλλά και το παστελάκι δικής τους παραγωγής με φιστίκι και φρούτα. Σημείωσε επίσης ότι, αν θες ένα μοναδικό δώρο, σε βοηθούν να φτιάξεις το δικό σου ξεχωριστό καλάθι.
(25311145) Σπύρου Αραούζου, Παλιό Λιμάνι. Δ-Κ 09.00-22.00.

Νέκταρ
Μια πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων από Ελλάδα, με ευχάριστες πινελιές και από την Κύπρο σε περιμένουν στο Νέκταρ. Εδώ θα βρεις από ποικιλία βιολογικών δημητριακών για πρωινό, τσάγια με βότανα, παραδοσιακές μαρμελάδες μέχρι μέλι, αλλιώτικες αλοιφές, παξιμάδια, σοκολάτες κ.ά. Όλα τα προϊόντα είναι από επιλεγμένους ντόπιους παραγωγούς της Ελλάδας και της Κύπρου, ανάμεσα σε αυτά και τα ελληνικά chutney και σάλτσες.
Πάρε: Στα ράφια του θα βρεις τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας από τα οποία σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αρωματική μαρμελάδα πορτοκάλι. Επίσης, θα βρεις και σοκολάτα με γανόδερμα -ένα είδος μανιταριού που θεωρείται superfood με ευεργετικές ιδιότητες- φτιαγμένη από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων.
(25109116) Θεσσαλονίκης 17, Αγία Ζώνη. Δ, Τρ, Πεμ & Παρ 09.30-19.00 & Τετ & Σ 09.30-14.00.

Butcher Boy Delicatessen
Σε ένα από τα πιο γνωστά κρεοπωλεία της Πάφου, εκτός από κρεατικά για τα μαγειρέματα στο σπίτι και τα bbq σου, θα βρεις και ένα ψαγμένο delicatessen με τοπικά και εισαγόμενα αλλαντικά και τυριά με ιδιαίτερη δόση από Ελλάδα, αλλά και από Αγγλία.
Πάρε: Ο ιδιοκτήτης, Νεόφυτος Χατζηαλεξάνδρου, έχει ιδιαίτερη αγάπη για το κατάστημά του και είναι πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει. Με ένα τηλεφώνημα, μπορείς να παραγγείλεις το δικό σου platter ανάλογα με το τι σου αρέσει και τα άτομα που θα έχεις καλεσμένους (από €20). Σημείωσε, επίσης, πως αν ετοιμάζεις bbq στο σπίτι έχει έτοιμα πακέτα με μαριναρισμένα κρεατικά, burger και τα περίφημά του λουκάνικα (από €23).
(26944206) Ελευθέριου Βενιζέλου 65.

Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Απρίλιος 2019 
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close