3-5 May 2019
Μουσική , Συναυλίες & Events

Έρχεται το Cyprus Accordion Festival 2019

To 2ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου έρχεται από τις3 μέχρι τις 5 Μαΐου 2019 στοΠέρα Ορεινής.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2019

Μετά από την περσινή επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου, το φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος με πιο πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών-σεμιναρίων και εργαστηρίων καθώς και Ανοικτή Έκθεση Ακορντεόν για το κοινό.

Κατάλληλο για μουσικόφιλους, λάτρεις του Ακορντεόν, επαγγελματίες μουσικούς και ερασιτέχνες. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, από μικρά παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Το Φεστιβάλ στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Όλες οι συναυλίες θα γίνονται στην Πλατεία του χωριού και θα προσφέρονται Δωρεάν για το κοινό. Θα λάβουν μέρος διάφορα μουσικά σύνολα, σχολές χορού, η χορωδία των Μικρών Εθελοντών, μαζί με την πρώτη μπάντα Ακορντεόν Παγκύπρια Music Moments Accordion Band, Windcraft junior band, τοπικές χορωδίες και σχήματα με συνοδεία Ακορντεόν. Θα ακολουθήσουν σεμινάρια ακορντεόν με τους Καταξιωμένους Ελλαδίτες Θάνο Σταυρίδη και τον Τεχνικό Ακορντεόν Παναγιώτη Ζαφειρίου, θα υπάρχει Έκθεση Ακορντεόν, παρουσίαση του παιδικού θεατρικού μουσικού παραμυθιού «Το μυστικό της Φυσουνίτας», με την Άννα Ρακοβίτη και τον Παναγιώτη Ζαφειρίου, θεατρικό εργαστήρι για παιδιά «ο Άκορ και η μαγευτική του μελωδία» από το Θεατρικό Εργαστήρι Νάντιας Τομασίδου-Πέρα Ορεινής, θα είναι το Εργαστήρι Ανακυκλώσιμων Υλικών Tesura, όπου θα φτιάχνει μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά, το Εργαστήρι «Παραδοσιακές μελωδίες με Ακορντεόν» από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, καθώς και το Εργαστήρι “Making of” μαζί με την παράσταση διαδραστικής Συναυλίας «Το νανούρισμα της Θάλασσας» από την Amalgamation Choir, με υπεύθυνη την Βασιλική Αναστασίου, Εργαστήρι χορού «Χορεύοντας Tango» και το βράδυ θα γίνονται συναυλίες.

Headliners του Φεστιβάλ, θα είναι το μουσικό σχήμα από Ελλάδα, dRom, που αποτελείται από καταξιωμένους και παγκόσμιας φήμης μουσικούς, στο τραγούδι, η Κύπρια, Βασιλική Αναστασίου. Την τελευταία μέρα θα γίνει συναυλία-παρουσίαση από όλους τους συμμετέχοντες στους δρόμους του χωριού και θα ακολουθήσουν τοπικές χορωδίες με την συνοδεία Ακορντεόν. Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα για φαγητό και ποτό, καθώς και περίπτερα με παραδοσιακά εδέσματα και χειροτεχνίες της περιοχής.

Η Έκθεση Ακορντεόν, τα Σεμινάρια και τα Εργαστήρια  θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Παρθεναγωγείο και Αρρεναγωγείο. Όλες οι συναυλίες και οι παρουσιάσεις, θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία του χωριού.

Σκοπός είναι η δυνατότητα συνεχής ανάπτυξης του μουσικού οργάνου Ακορντεόν στην Κύπρο, μέσω δημιουργίας φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει σεμινάρια και συναυλίες αφιερωμένα στο ακορντεόν. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρά παιδιά αλλά και σε μεγάλους να έρθουν πιο κοντά με το ακορντεόν. Η ομάδα δημιούργησε τις πρώτες τέσσερις ομάδες ακορντεόν Παγκύπρια, στη μουσική σχολή Music Moments Studio, οι οποίες εμφανίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις και συναυλίες, τον Μάιο του 2017 διοργάνωσε το πρώτο διήμερο στην Κύπρο αφιερωμένο στο Ακορντεόν, το οποίο περιελάμβανε σεμινάριο με τον καταξιωμένο Έλληνα τεχνικό-Ακορντεονίστα, διοργανωτή του Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου και συναυλία ανοιχτή σε όλο τον κόσμο,  τον Ιούλιο του 2017 διοργάνωσε την πρώτη βραδιά ακορντεόν αφιερωμένη σε όλους τους παλιούς και νέους Ακορντεονίστες της Κύπρου καθώς και το 1ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου 2018.

Η δημιουργία του Cyprus Accordion Festival / Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου, έχει σκοπό να αναπτυχθεί, με αποτέλεσμα να γίνει θεσμός και να προσελκύσει κοινό και συμμετέχοντες από όλη την Κύπρο, αλλά και από εξωτερικό. Προσφέρει τη δυνατότητα στο Κυπριακό κοινό να ακούσει να δει και να γνωρίσει από κοντά το μουσικό όργανο Ακορντεόν, και να επισκεφθεί και να γνωρίσει το γραφικό χωριό Πέρα Ορεινής, να δοθεί η ευκαιρία σε κατοίκους του χωριού να συμμετέχουν ενεργά στο φεστιβάλ προωθώντας παραδοσιακά εδέσματα και όχι μόνο, να προσφέρει τη δυνατότητα σε παλιούς και νέους ακορντεονίστες να αναπτύξουν τις γνώσεις τους, να ανταλάξουν ιδέες, να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο σολιστικό αλλά και τεχνικό κομμάτι του οργάνου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εγγραφές αποταθείτε στη σελίδα του Φεστιβάλ, στο Facebook: Cyprus Accordion Festival/Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου, Instagram: CyprusAccordionFest, Email: cyprusaccordionfest@gmail.com ή στο τηλέφωνο 99171752.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close