Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Σέντρα για το 19ο Ayia Napa Soccer Festival

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών της Ανατολικής Μεσογείου ξεκινάει το Σάββατο (20/4) και η Αγία Νάπα ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες παιδιά

Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2019

Η μπάλα στη σέντρα για το εναρκτήριο λάκτισμα του Τουρνουά Αγίας Νάπας, το οποίο διεξάγεται για 19η συνεχόμενη φορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας μεταξύ 20 και 25 Απριλίου. Περίπου 6000 παιδιά θα φορέσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και θα ζήσουν ένα πενταήμερο γεμάτο διασκέδαση, χαρά και ποδόσφαιρο. 

Ο αριθμός των ομάδων είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, αφού 392 έχουν εγγραφεί στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ 35 από αυτές τις ομάδες έχουν καταφτάσει στην Κύπρο από 7 χώρες του εξωτερικού. Λίβανος, Ιορδανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα και Αίγυπτος θα έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους στο Ayia Napa Soccer Festival 2019. Χίλια περίπου άτομα υπολογίζεται πως έχουν αφιχθεί από το εξωτερικό για τη διοργάνωση, με ποδοσφαιριστές, προπονητές, συνοδούς και γονείς να κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας και της γύρω περιοχής κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Γενικότερα 20.000 άτομα περίπου θα κινούνται στην περιοχή κατά τη διάρκεια του τουρνουά, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου και τονώνοντας σημαντικότατα τις τοπικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία. 

Αναβαθμίσεις
Αρκετές αναβαθμίσεις και αλλαγές θα έχει το φετινό τουρνουά, αφού στις έξι (2007-2012) από τις έντεκα ηλικιακές κατηγορίες, θα υπάρχουν δύο διαφορετικά πρωταθλήματα, Lions και Eagles και έτσι ακόμη περισσότερα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία μίας μεγάλης διοργάνωσης και να νοιώσουν τη χαρά της συμμετοχής.

Μία ακόμη καινοτομία του φετινού Ayia Napa Soccer Festival, είναι το πρωτάθλημα κοριτσιών κάτω των 15 ετών. Για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά, κορίτσια μέχρι 15 ετών θα συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, με έξι ομάδες να αγωνίζονται μεταξύ τους τη Μεγάλη Τρίτη (23/4) για να προκύψουν τα ζευγάρια των ημιτελικών, οι οποίοι θα διεξαχθούν μαζί με τον τελικό την Μεγάλη Τετάρτη. Το πρωτάθλημα κοριτσιών διεξάγεται σε συνεργασία με την ΚΟΠ, η οποία συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για αναβάθμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Στο εξωτερικό μάλιστα έχουν γίνει σημαντικά άλματα προόδου όσον αφορά το γυναικείο ποδόσφαιρο με την UEFA το προωθεί σε όλες τις χώρες-μέλη της.   

«Το τουρνουά είναι για τα παιδιά»
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο κ. Μάριος Κουδελλής, εκπροσωπώντας το Σωματείο SoccerWorldCyprus, διοργανωτή του Ayia Napa Soccer Festival, ανάφερε τις καινοτομίες του φετινού τουρνουά και τόνισε πως η διοργάνωση διεξάγεται για τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτή:

«Το φετινό τουρνουά είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, αφού έχουμε 392 ομάδες, με τις 35 να καταφτάνουν από το εξωτερικό. Μεγάλος μας στόχος είναι να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο τους αριθμούς των ομάδων από το εξωτερικό. Το γεγονός ότι 20 με 25 χιλιάδες κόσμου θα κινείται στην περιοχή της Αγίας Νάπας τις ημέρες του τουρνουά, δίνει ζωή στην περιοχή. Το τουρνουά είναι για τα παιδιά, θέλουμε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν πρώτα από όλα να χαρούν τη συμμετοχή τους».

Το Ayia Napa Soccer Festival είναι μία διοργάνωση του Σωματείου SoccerWorldCyprus, υποστηρίζεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγίας Νάπας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Θεσμικός υποστηρικτής είναι ο ΚΟΑ. Τηλεοπτικός συνεργάτης είναι η Cytavision.

Για πληροφορίες και νέα του τουρνουά μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.ayianapasoccerfestival.com, όπως και τον επίσημο λογαριασμό www.facebook.com/AyiaNapaYouthSoccerFestival. Τα αποτελέσματα όλων των αγώνων και οι ανανεώσεις στις βαθμολογίες θα ανεβαίνουν στο σύνδεσμο www.ayianapasoccerfestival.com/index.php/event-program

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close