Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο

Οι 15 καλύτερες εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2019

Επιλέγουμε τις καλύτερες εκδηλώσεις για αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο.


 
Ολοκληρώνεται το Cyprus Film Days 2019
Η μεγάλη κινηματογραφική διοργάνωση φθάνει στο τέλος της το Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό. Στη Λευκωσία, οι τελευταίες προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλλας, την Παρασκευή, 19 Απριλίου. Την τελευταία φεστιβαλική μέρα, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο masterclass με τον γνωστό Κύπριο διευθυντή φωτογραφίας Χάρη Ζαμπαρλούκο BSC, GSC (10:00 - 13:30) κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβληθεί και η δημοφιλής ταινία του Kenneth Brannagh, Μurder On the Orient Express. Την τελευταία φεστιβαλική βραδιά, το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την ταινία Tel Aviv On Fire, μια παραγωγή Λουξεμβούργου, Γαλλίας, Ισραήλ και Βελγίου, σε σκηνοθεσία Sameh Zoabi,  η οποία θα προβληθεί στις 7μ.μ.. Θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης.
Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Απριλίου, Ζήνα Πάλας Λευκωσία & Ριάλτο Λεμεσός. 



Βασίλης Παπακωνσταντίνου 
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει, φέτος, 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με τον πιο αγαπημένο του τρόπο. πό το λαϊκό τραγούδι στις μπουάτ κι από το πολιτικό τραγούδι στη ροκ, η παρουσία κι αυτή η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του έχουν σημαδέψει τις μέρες και τις νύχτες μας, τις αναμνήσεις μας με καταλύτη την εκρηκτική του παρουσία στην Κύπρο. 
Παρασκευή 19 Απριλίου, Πέραμα Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 25373763 / Σάββατο 20 Απριλίου, A Lot Live, Αγία Νάπα, 21.00. Πληρ. 99637831.



Μιχάλης Ρακιντζής
O Μιχάλης Ρακιντζής μετά τις πετυχημένες sold out εμφανίσεις του στην Αθήνα έρχεται για ακόμη μία φορά στην Κύπρο. Αν και είναι γνωστό, ότι ο Μιχάλης, που δεν σταμάτησε ποτέ να μας εκπλήσσει με τα τόσα υπέροχα και διαχρονικά μουσικά είδη από rock μέχρι hardstyle, αυτή τη φορά επιλέγει να μας παρουσιάσει με έναν πολύ ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο, τις αγαπημένες μας μελωδίες, με τον πιο γλυκό ήχο του σαξοφώνου, του πιάνου, του κόντρα μπάσο, και των κρουστών σε ρυθμούς jazz, swing και bossa nova.
Παρασκευή 19 Απριλίου, Opa Opa_club, Λεμεσός, 22.30. Κρατήσεις: 95560056 / Σάββατο 20 Απριλίου Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 99059257 & 96245929.
 
Ένα καπέλο γεμάτο βροχή στη Λευκωσία 
Το Θέατρο Σκάλα περιοδεύει στη Λευκωσία με το έργο ‘Ένα καπέλο γεμάτο βροχή’ σε σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκη. Το δράμα μιας οικογένειας που τα μέλη της καλούνται να ξεσκεπάσουν την καμουφλαρισμένη αλήθεια, να την δουν κατάματα και να αναλάβουν τις οδυνηρές τους ευθύνες. Στην συνέχεια να λυτρωθούν καταθέτοντας το υπόλοιπο της αγάπης προς το θύμα. Αυτή την αγάπη που όλα τα ελπίζει και όλα τα υπομένει. Το έργο θέτει το πρόβλημα των ναρκωτικών. Ο κεντρικός ήρωας αγωνίζεται να ξεφύγει από τα ναρκωτικά. Ο αγώνας του αυτός δοκιμάζει την ηθική αντοχή και την ποιότητα του ως ανθρώπου καθώς το πάθος του τον φέρνει αντιμέτωπο με την αγάπη και την οικογένεια του (σύζυγο, αδερφό και πατέρα). Παίζουν: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άντρεα Δημητρίου, Αλέξανδρος Αχτάρ, Δημήτρης Χατζηπαύλου, Ανδρέας Μελέκης, Μαρία Μεσαρίτη, Χρίστος Χρυσάνθου.
Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 24652800/1 και 99490102. 



Όλα τα υπέροχα πράγματα 
Η Θεατρική Ομάδα Persona μετοιμάζει την καινούργια της παραγωγή που έχει τίτλο «Όλα τα υπέροχα πράγματα» (πρωτότυπος τίτλος Every Brilliant Thing) των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe σε μετάφραση Μαρίας Κωνσταντίνου. Ένας διαδραστικός μονόλογος σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη με τη Χριστίνα Κωνσταντίνου επί σκηνής και την ενεργή συμμετοχή του κοινού όπου κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. Το έργο, ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας το βραβείο «Critics’ Pick» των New York Times και διθυραμβικές κριτικές από τους Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times. Οι συγγραφείς με περίτεχνο τρόπο τοποθετούν απέναντι στην κατάθλιψη την απόλυτη χαρά, απέναντι από την αίσθηση της ματαιότητας τον ενθουσιασμό για το καθετί «μικρό κι ασήμαντο», κι απέναντι στην αυτοχειρία τη λαχτάρα για να ζήσεις: ένα «αντικαταθλιπτικό» έργο, ένας ύμνος στη ζωή που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές των θεατών.
Παρασκευή 19 Απριλίου, Υφαντουργείο, Λευκώνος 67-71, Λευκωσία, 20.30, €10. Πληρ. 70000138 & www.tickethour.com.cy.

Τελευταίες παραστάσεις Ριχάρδος Γ’ 
Ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και συνεχίζει τις παραστάσεις της τον Απρίλιο. Η ιστορία του δύσμορφου αλλά και απροσδόκητα γοητευτικού βασιλιά Ριχάρδου Γ’ είναι μια μελέτη για την εξουσία. Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου. 
Παρ, Σ (20.30) & Κ (18.00), Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία μέχρι 21 Απρ. Πληρ. 77772717. 
Fashion Awareness Festival
Στις 19-21 Απριλίου, στην Παλιά Δημοτική Αγορά Λευκωσίας, θα σηματοδοτηθεί η έναρξη του Fashion Revolution Week για την Κύπρο! Εγχώριοι σχεδιαστές, χειροτέχνες και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας του Agora Project, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια γιορτή αλληλεγγύης και αγάπης για την μόδα. Ελάτε να γνωριστείτε από κοντά, και να κάνετε τις αγορές σας. Θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε δωρεάν σε εργαστήρια ενηλίκων, όπου θα μάθετε τεχνικές για να παρατείνετε την ζωή των αγαπημένων σας ρούχων ή για να τα διακοσμήσετε, αλλά και να εμπνευστείτε για αυτά που θέλετε να φτιάξετε. Θα υπάρχουν αντίστοιχα εργαστήρια και για τους μικρούς μας φίλους.
19-21 Απριλίου, Δημοτική Αγορά Λευκωσίας, 18.00-22.00. 

Nostalgia 90s Party
Τα Nostalgia Parties γιορτάζουν πέντε χρόνια ζωής και πραγματοποιούν ένα μοναδικό πάρτι για όλους τους φίλους τους. 
Μουσική: 90s Dance, House, Hip Hop, RnB, Rock, Britpop, Electronic
DJs: Claudio και DJ Marcos
Φαγητό: Smokey Dee's συμπ. Χορτοφαγικό
Χώρος: Στο κήπο της Παλιάς Ηλεκτρικής, παλιά Λευκωσία
Είσοδος: €7
Φιλανθρωπικό σκοπό: Rotaract Club of Nicosia
Για κρατήσεις καλέστε στο 99224335

Δημήτρης Μπάσης - Γυμνά Τραγούδια
Γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, με πάθος και αυθεντικότητα, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, ο Δημήτρης Μπάσης συναντά τον βιρτουόζο κιθαριστή και συνθέτη Μανόλη Ανδρουλιδάκη σε ένα απαιτητικό ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα. Τραγούδια «γυμνά», ντυμένα μοναδικά με τη φωνή του Δημήτρη και την κιθάρα του Μανόλη συνθέτουν ένα ακουστικό ρεσιτάλ που θα μας ταξιδέψει σε γνώριμες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός κ.ά.
Σάββατο 20 Απριλίου, Vinylio Wine Etc Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 96810119. 

Cyprus Comic Con 2019
Το Cyprus Comic Con είναι μια ετήσια έκθεση με διάφορα θέματα που αφορούν τον κόσμο της ποπ κουλτούρας. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται ζωντανές παραστάσεις, cosplay, εκθέματα από καλλιτέχνες, τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών, πάνελ με προσκεκλημένους, κινηματογραφικό φεστιβάλ, καταστήματα που πουλούν προϊόντα αποκλειστικά για τους άμεσους ενδιαφερόμενους, ειδικούς προσκεκλημένους από το εξωτερικό και άλλα πολλά! Αυτή τη χρονιά το Cyprus Comic Con θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Απριλίου στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία και θα είναι μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ.
Εισιτήρια
Μονοήμερη κάρτα - 8 ευρώ
Σαββατοκύριακο - 12 ευρώ
Early access pass - 40 ευρώ (περιλαμβάνει είσοδο χωρίς ουρές μία ώρα νωρίτερα (από τις 9 το πρωί). Οι online προ-παραγγελίες περιλαμβάνουν μια ειδική έκδοση T-shirt)
Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, αλλά και όλοι οι cosplayers μπορούν να απολαύσουν Δωρεάν Είσοδο.

Πρεμιέρα για το έργο Μιας Πεντάρας Νιάτα
Η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου παρουσιάζει το έργο των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη ‘Μιας πεντάρας νιάτα’, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Το έργο γράφτηκε και παρουσιάστηκε το 1965 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Η κεφάτη, ανάλαφρη αυτή κωμωδία, με πλούσια και ευφάνταστη πλοκή, έξυπνους διαλόγους και ανεξάντλητο χιούμορ, θεωρείται ένα από τα κλασικά και ιδιαίτερα αγαπημένα έργα του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Κάθε Σ & Κ, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22312940, 22421609.

Synergies Ι: Φεστιβάλ Πειραματικού Μουσικού Θεάτρου
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ARTio (Arts Interdisciplinary Organisation) σας προσκαλεί στο «Synergies Ι: Φεστιβάλ Πειραματικού Μουσικού Θεάτρου και Διαμεσικής Mουσικής Performance», που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 20 και 21 Απριλίου 2019 στην Λευκωσία, στην αίθουσα Καστελιώτισσα και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Φεστιβάλ αποτελείται από Ακαδημαϊκό Συνέδριο, Performances, Εργαστήρια, καθώς και Έκθεση Εναλλακτικών Παρτιτούρων.
Performances: 18 Απριλίου 2019, 20:30, αίθουσα Καστελιώτισσα.
Performers: Εύα Σταύρου, Μαρία Κραμβή, Στέλλα Χρίστου, Μάριος Νικολάου, Έλενα Χατζηαυξέντη, Νεκτάριος Ροδοσθένους, Ελεονώρα Ρούσου, Αντρέας Παπαπέτρου, Βασίλης Φιλίππου, Οδυσσέας Τουμάζου, Άντρια Νικοδήμου, Μαρία Γεροσίμου.
Συνέδριο: 20 Απριλίου 2019, 09:30 - 14:00, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Ομιλητές: Δρ Χριστίνα Κουλλαπή, Δρ Νεκτάριος Ροδοσθένους, Δρ Αντρέας Παπαπέτρου, Άντρια ΝΙκοδήμου, Δρ Μαρία Γεροσίμου.
Workshop: 21 Απριλίου, 11:00, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Ερμηνεία και εκτέλεση γραφικών παρτιτούρων - Άντρια Νικοδήμου, Μαρία Γεροσίμου.
Έκθεση εναλλακτικών παρτιτούρων από Κύπριους και άλλους συνθέτες, όλο το τριήμερο.
Παρτιτούρες: Λοίζος Ολύμπιος, Πέτρος Σολωμού, Βασίλης Φιλίππου κ.α.
Είσοδος ελεύθερη.

Δράκε δράκε... είσαι εδώ;
Παιδική Θεατρική Παράσταση της Πωλίνας Θρασυβουλίδου. Ένα αγοράκι λέει στους γονείς του ότι υπάρχει ένας δράκος στο σπίτι τους. Αυτοί όχι μόνο δεν τον πιστεύουν αλλά του λένε και να μην τους ενοχλεί. Ο μικρός δράκος μεγαλώνει και πάει στο σχολειό όπου όλοι έκτος από μια πριγκίπισσα που τον αγαπά, τον κοροϊδεύουν γιατί είναι αδέξιος, γκαφατζής και διαφορετικός.
Σάββατο 20 Απριλίου (16.00) και Κυριακή 21 Απριλίου (11.00) Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ, Λεμεσός. Πληρ. 99668043.

Ο Γαργαληστής
Ο Δημήτρης Μπασλάμ μετά την παράσταση «Σοφία η Μέλισσα» που παρουσιάστηκε πέρσι στον ΘΟΚ και κέρδισε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει με την παράσταση «Ο Γαργαληστής» στο Θέατρο Δέντρο. Ο Γαργαληστής είναι ένα έργο για παιδιά και ενήλικες, με ζωντανή μουσική και χορό, με ιστορία τόσο απλή και κατανοητή όσο ένα λαϊκό παραμύθι. Παίζουν: Στέφανος Κουτέλης, Γιάννης Κουτής, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, Ηβη Χατζηβασιλείου. 
Κυριακή 21 Απριλίου στις 12:00 και 16:00, Θέατρο Δέντρο Λευκωσία. Πληρ. 99520835.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close