News , Τέχνη

To πανέμορφο σπίτι του Κλωντ Μονέ στο Airbnb

Αν είσαι λάτρης του Ιμπρεσιονισμού αυτή είναι η ευκαιρία σου να μείνεις σε ένα από τα πιο διάσημα σπίτια του κόσμου

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2019

Ενδεχομένως να είναι ένα από τα πιο όμορφα σπίτια στον κόσμο όχι μόνο χάρη στην τεράστια πολιτιστική του σημασία, αλλά γιατί αντικειμενικά είναι ένα πανέμορφο κτίσμα. Ένα οίκημα του 19ου αιώνα στην καρδιά της γαλλικής εξοχής, μόλις 75 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού, στο ήσυχο Giverny, εκεί όπου ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης του Ιμπρεσιονισμού, ο Claude Monet, συνέλαβε την ιδία για το πιο γνωστό του έργο: τα νούφαρα στην λίμνη. 

Εκεί, στον προσωπικό του παράδεισο πέρασε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του, αφού αγόρασε το συγκεκριμένο σπίτι, γνωστό και ως "The Blue House", το 1883 και δημιούργησε εκεί πολλά από τα σημαντικά έργα του μέχρι τον θάνατο του στις 5 Δεκεμβρίου του 1926. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο κορυφαίος εικαστικός διάλεξε το σπίτι ανάμεσα σε πολλά άλλα γιατί θεωρούσε ότι διαθέτει τον ιδανικό κήπο για να καλλιεργεί τα λαχανικά και τα φρούτα του, μία ασχολία που τον χαλάρωνε και τον βοηθούσε να συγκεντρωθεί.

Εδώ και πολλά χρόνια το σπίτι λειτουργεί ως μουσείο και ο επισκέπτης, προσφέροντας στον επισκέπτη μία καλή γεύση της ζωής του Monet εκεί. όμως τώρα, όποιος επιθυμεί, θα έχει την δυνατότητα να διανυκτερεύσει στο "Blue House" αρκεί να προλάβει να «κλείσει» την κατοικία μέσω της πλατφόρμας του Airbnb.

Εκεί, στον προσωπικό του παράδεισο πέρασε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του, αφού αγόρασε το συγκεκριμένο σπίτι, γνωστό και ως "The Blue House", το 1883 και δημιούργησε εκεί πολλά από τα σημαντικά έργα του μέχρι τον θάνατο του στις 5 Δεκεμβρίου του 1926.



H πιο διάσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών στον κόσμο έχει, κατά καιρούς, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες διαμονής στους πελάτες της, από μία βραδιά στο Λούβρο μέχρι μία διανυκτέρευση στο δωμάτιο του Vincent van Gogh στην πόλη Arles της νότιας Γαλλίας.  Τώρα οι λάτρεις των εικαστικών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την απόλυτη, ίσως, καλλιτεχνική εμπειρία, ειδικά αν ο Ιμπρεσιονισμός είναι η αδυναμία τους. 

Το σπίτι του Monet στην εξοχική περιοχή του Givency έχει προσφερθεί, βέβαια, προς ενοικίαση και στο παρελθόν (ήδη από το 2017), έχοντας λάβει καταπληκτικές κριτικές, αλλά πλέον είναι διαθέσιμο σε μεγάλη συχνότητα και μάλιστα έχει κάνει την εμφάνιση του και στην πλατφόρμα του Vrbo έναντι 271 δολαρίων το βράδυ, ενώ μπορεί να στεγάσει 8 άτομα. 

Λάτρεις του Claude τρέξτε να προλάβετε. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close