Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Οι 15 νέες αφίξεις της Άνοιξης που πρέπει να επισκεφθείς

Τα καινούργια μαγαζιά που έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2019

Κάνε check-in στα νέα στέκια της πόλης που έκαναν την εμφάνισή τους πολύ πρόσφατα και μας έφεραν νέες επιλογές για έξοδο στην Κύπρο. Αυτή την περίοδο σε όλες σχεδόν τις πόλεις του νησιού εμφανίστηκαν αρκετά νέα μαγαζιά που προσφέρουν πολύ καλές επιλογές για φαγητό μεσημέρι και βράδυ αλλά και φαγητό στα γρήγορα. Η Λευκωσία αυτή την περίοδο έχει την πρωτοπορία στον τομέα των χώρων εστίασης με το άνοιγμα αρκετών νέων μικρών χώρων που προσφέρουν ιδανικές προτάσεις για μεσημεριανό, διάλειμμα από τη δουλειά αλλά και για φαγητό το βράδυ. 

Οι 15 νέες αφίξεις που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα προσφέρουν επιλογές από σαλάτες, μπέργκερ, σπιτικά πιάτα, υγιεινές επιλογές, καφέ, κοκτέιλ ακόμα και χαλάρωση για μπίρα. Ένας μεγάλος κύκλος επιλογών που πρέπει να ανακαλύψεις και να διευρύνεις έτσι τις επιλογές σου. 

ΛΕΜΕΣΟΣ 


The Grill (Parklane Hotel)
Το νέο, υπεροπολυτελές ξενοδοχείο της Λεμεσού, το Parklane δίνει μεγάλη έμφαση στα εστιατόρια και τον γαστρονομικό του χάρτη. Ένα από τα εστιατόριά του που ξεχωρίζει είναι το The Grill που εξυμνεί τα κρεατικά σχάρας, με έμφαση στις εξειδικευμένες κοπές, κυρίως βοδινών κρεατικών, μα πρωτίστως τις πρωτοκλασάτες επιλογές κρεατικών εισαγωγής από boutique φάρμες.
(25862000) Γιάννου Κρανιδιώτη 11, 4534, Λεμεσός. Δ-Κ 19.00 23.00.

Dafne (Parklane Hotel)
Η τοποθεσία του εστιατορίου του Parklane, Dafne, ανάμεσα στις πανέμορφες, εξωτικές πισίνες και τη γαλάζια θάλασσα της Λεμεσού είναι μοναδική. Ένα ακόμη υψηλής γαστρονομίας εστιατόριο με πιάτα μεσογειακής κυρίως κουζίνας και εκλεπτυσμένων γεύσεων με μία πολύ καλή κάβα κρασιών. 
(25862000) Γιάννου Κρανιδιώτη 11, 4534, Λεμεσός. Δ-Κ 12.30-22.30 (ώρες κουζίνας).

Madburger.club
Μία νέα άφιξη μόλις έκανε την εμφάνισή της αυτή τη φορά στην πόλη της Λεμεσού και συγκεκριμένα στην περιοχή Εναέριος. Πρόκειται για ένα καινούργιο μπεργκεράδικο, το madburger.club που φιλοδοξεί να μας μαγέψει με τα νόστιμα και λαχταριστά τους μπέργκερ. Το νέο στέκι του Εναέριου διαθέτει μία όμορφη καταπράσινη αυλή όπου κυριαρχεί το ξύλο και οι μεταλλική κατασκευή του χώρου, άνετους καναπέδες και εντυπωσιακά φωτιστικά. Εδώ θα φας μία σειρά από καλοφτιαγμένα μπέργκερ των 200 γραμμαρίων για όλα τα γούστα σερβιρισμένα σε ψωμάκια brioche. Πέραν των μπέργκερ το μαγαζί διαθέτει νόστιμες σπιτικές σούπες, σαλάτες, μπριζόλες αλλά και hot dogs. 
(25255455, 25255432) Αρχ. Μακαρίου Γ 239, Kanika Coutrt, Εναέριος, Λεμεσός. Δ-Κ 12.00-22.30.
 

Yabashi Asian Fusion
Η Carob Mill Restaurants παρουσιάζει το Yabashi Asian Fusion, το νέο εστιατόριο που αποτελεί τη νέα προσθήκη κάτω από την ομπρέλα των εστιατορίων που διαχειρίζεται η εταιρεία και αποτελεί τη νέα ποιοτική γαστρονομική επιλογή για ολόκληρη την οικογένεια. Το μενού του νέου εστιατορίου Yabashi περιλαμβάνει τις καλύτερες επιλογές Ασιατικής κουζίνας με επίκεντρο τις δημιουργικές παρουσιάσεις πιάτων σούσι. H ομάδα μαγείρων της Carob Mill Restaurants, συνεχίζει τη διαχρονικά και σταθερά υψηλή ποιότητα ετοιμασίας και προσφοράς φαγητού, όπως κάνει τόσα χρόνια σε όλα τα εστιατόρια της εταιρίας, χρησιμοποιώντας τα πιο φρέσκα και επιλεγμένα συστατικά, σε ένα νέο, μοντέρνο και κομψό χώρο όπως είναι το Yabashi.  To  Yabashi Asian Fusion βρίσκεται στην περιοχή του Χαρουπόμυλου Λανίτη, στην πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου της Λεμεσού.   
(25820430) Πλατεία Κάστρου, Λεμεσός. 



Nomad Bread & Coffee
Μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη έκανε πολύ πρόσφατα την εμφάνισή της σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στην οδό Γλάδστωνος. Πρόκειται για το Nomad Bread & Coffee ένα μικρό γουστόζικο μαγαζάκι που φέρνει ένα άλλο αέρα στον τομέα του καφέ στο κέντρο της πόλης και ξεχωρίζει για τα artisan προϊόντα του, τον πολύ καλό καφέ του, την ποικιλία από τσάγια, τα μοναδικά ψωμιά του και φυσικά τα πολύ εκλεπτυσμένα γλυκά του που φέρουν την υπογραφή του γνωστού pastry chef Μιχάλη Καλοπέσα.  
(25254520) Γλάδστωνος 120, Λεμεσός. Δ-Σ 07.00-20.00.



The Grill House Project
Μία ακόμη νέα άφιξη μας δίνει την επιλογή για casual έξοδο και καλό φαγητό ειδικά για τους φίλους του κρέατος και των ειδών της σχάρας. Η νέα άφιξη της Λεμεσού, το The Grill House Project σου προσφέρει επιλογές από χορταστικές μερίδες κρατοφαγικών πιάτων, ζουμερές μπριζόλες και παϊδάκια, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μυρωδάτες σεφταλιές αλλά και ζουμερό κοτόπουλο που ψήνεται ολόκληρο κάτω από τούβλο. Ένας μικρός και όμορφος χώρος, άνετος με λίγα τραπεζάκια όπου θα βρεις καθημερινά με την παρέα και τις Κυριακές μεσημέρι και βράδυ. Πέραν όμως των κρεατικών το εστιατόριο θα σου σερβίρει ρεβίθια με αβοκάντο, veggie burgers, σολομό στη σχάρα και σαλάτες. Η νέα άφιξη της Λεμεσού βρίσκεται στη λεωφόρο Μακαρίου στο κέντρο της Λεμεσού και προσφέρεται για χαλαρή έξοδο για φαγητό με την παρέα.
(70005959) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 177, Λεμεσός. Δ-Σ 18.00-23.00 (Τρ κλειστό) & Κ 12.00-23.00.


ΛΕΥΚΩΣΙΑ 


Γεύσασθαι 
Κάπου εκεί πίσω από την Αρχιεπισκοπή, σε μία από τις ωραιότερες γειτονιές της Παλιάς Λευκωσίας θα συναντήσεις ένα καινούργιο εστιατόριο που σερβίρει αποκλειστικά μεσημεριανό τις καθημερινές. Ένας χώρος ιδανικός για lunch break στο κέντρο της πόλης, για κάποιο επαγγελματικό γεύμα ή απλά για να απολαύσεις κάποιο μεσημέρι εξαιρετικά καλομαγειρεμένα πιάτα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο, νεοκλασικό διώροφο γωνιακό κτήριο όπου στεγάζεται το ‘Γεύσασθαι’ το οποίο ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου και είναι ένας μοντέρνος χώρος που σχεδίασε η Interior Architect Αννίτα Τερζή, με ρουστίκ πινελιές που σερβίρει πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα. Εδώ δεν θα συναντήσεις σταθερό μενού αφού η κουζίνα προσαρμόζεται σε φρέσκα υλικά εποχής και φτιάχνει μόνο πιάτα ημέρας που αλλάζουν καθημερινά όπως μαγειρευτά, μπάμιες, ρεβίθια και άλλα όσπρια, είδη σχάρας, ψάρια και θαλασσινά.
(22314486, 99802044) Πατριάρχου Γρηγορίου 22, Παλιά Λευκωσία, Λευκωσία. Δ-Παρ 12.00-16.00. 



Tsolias 
Ένα μικρό μαγαζάκι άνοιξε μόλις πρόσφατα στο κεντρο της Παλιάς Λευκωσίας με τις μυρωδιές από τα καλούδια του να μας τρυπούθν τη μύτη πλησιάζοντας το κατάστημά τους. Πρόκειται για ένα κλασικού τύπου και αισθητικής ελληνικό ψητοπωλείο όνομα καθόλα ελληνικό: Τσολιάς. Η νέα άφιξη της πρωτεύουσας, ο Τσολιάς θα σου σερβίρει από νόστιμο ελληνικό σουβλάκι και γύρο, κοντοσούβλι, κρεατικά σχάρα, μπριζόλες, σπιτικό λουκάνικο, μπιφτέκι γεμιστό, σουτζούκι πολίτικο, διάφορες σαλάτες, ορεκτικά αλλά και τυριά. Μία πολύ καλή επιλογή για να τσιμπήσεις κάτι νόστιμο στα γρήγορα είτε ακόμη να καθίσεις στα τραπεζάκια του που απλώνονται μέσα στη μικρή στοά της Φανερωμένης (πλησίον του Τσαούσιη) στην οδό Νικοκλέους. Το κατάστημα έρχεται από την Ελλάδα και φέρνει μαζί του εκείνο το αυθεντικό ελληνικό ψητοπωλείο με τα χορταστικά και καλοψημένα πιάτα που γνωρίσαμε και δοκιμάσαμε πολλές φορές στην Ελλάδα.
(22422002) Νικοκλέους 4, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-23.00.


Baristic
Η νέα άφιξη στο κέντρο της Λευκωσίας αποπνέει την αισθητική ενός american bar και διαθέτει μία πολύ ενδιαφέρουσα μπάρα αλλά και πολύ καλή κάβα κρασιών και ποτών. Ο νέος γουστόζικο χώρος (πρώην ) βρίσκεται στη λεωφόρο της Γρίβα Διγενή με θέα στη λεωφόρο. Με vintage πινελιές και φωτισμό το νέο bar rertaurant της πρωτεύουσας φέρει το υποκοριστικό όνομα Baristic και υπόσχεται να μας προσφέρει ενδιαφέρουσες επιλογές από κοκτέιλ, κρασιά, premium gin και ρούμια. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα από την διεθνή αλλά και μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στο κρέας. Εδώ θα βρεις στέικ, μπριζόλα, μπέργκερ, σαλάτες και άλλες νόστιμες επιλογές. Μία νέα επιλογή για έξοδο που φαίνεται ενδιαφέρουσα στο κέντρο της Λευκωσίας.
(70008838) Γρίβα Διγενή 3, Λευκωσία. Δ-Κ 17.00-02.00. 


Μεζεδόσπιτο
Η νέα άφιξη της πρωτεύουσας λέγεται Μεζεδόσπιτο και βρίσκεται στη Λακατάμια. Το μαγαζί στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό της περιοχής, όπου η αισθητική και η ατμόσφαιρα του χώρου διατηρούνται δημιουργώντας μία φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το Μεζεδόσπιτο έρχεται να προστεθεί στις επιλογές μας για έξοδο σερβίροντας κλασικούς κυπριακούς μεζέδες με κρεατικά, ζεστά πιάτα και ορεκτικά με 18 ευρώ το άτομο. Το κέφι ανεβαίνει με ζωντανό λαϊκό πρόγραμμα κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Στο τραγούδι οι Μάριος Αλουπός και Τάκης Κατσαρής και στο μπουζούκι ο Μάριος Γανωματής. Από τον Μάιο το Μεζεδόσπιτο θα είναι ανοικτό και τις Κυριακές για μεσημέρια, με φαγητό και ζωντανή μουσική. Mόλις το επιτρέψει ο καιρός θα μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε την όμορφη αυλή που διαθέτει ο χώρος.
(22251051) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 65, Λακατάμια, Λευκωσία. Τετ-Πεμ 19.00-23.00, Παρ-Σ 20.00-01.00 & Κ 12.00-16.00. 



Frequency Restobar
Ένας ολοκαίνουργιος και μεγάλος χώρος με ένα εντυπωσιακό μπαρ να δεσπόζει στο εστιατόριο ετοιμάζεται να ανοίξει επίσημα τη Δευτέρα 22 Απριλίου στην περιοχή της Λακατάμιας. Η νέα άφιξη της πόλης θα ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφέδες και σνακ, νόστιμα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα τα μεσημέρια και τα βράδια ενώ από το μπαρ του θα βγαίνουν δροσερά κοκτέιλ και αλκοολούχα ποτά. Συγκεκριμένα το μενού σερβίρει πιάτα με πάστα, μπριζόλα γίγας, σαλάτες, μπέργκερ και από το επόμενο σαββατοκύριακο θα σερβίρει και brunch.
(22319531)Αξιού 82, Λακατάμια, Λευκωσία. Δ-Κ 07.00-01.00. 

Έρχεται σύντομα… 
Jolly Joker

Άφιξη μεγατόνων αναμένεται να αναστατώσει ευχάριστα τους οινογαστρονόμους της πρωτεύουσας και όχι μόνο, στις αρχές Μαϊου. Το Jolly Joker επί της οδού Στασικράτους ( μέχρι πρότινος Fogo e Brasa) θα μαγνητίσει τους λάτρεις της δημιουργικής, μεσογειακής κουζίνας, οι οποίοι διψούν για ψαγμένες γεύσεις και πιάτα με συντεταγμένες τις εξαίρετες πρώτες ύλες, τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα προέλευσης και τις γαστρονομικές επιλογές για όλους τους διατροφικούς τύπους. Η κάρτα φέρει την βαριά υπογραφή του κορυφαίου executive chef του εστιατορίου Sense (βραβεύθηκε πρόσφατα με Michelin Plate στον οδηγό Michelin) του ξενοδοχείου Athens Was, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και του ταλαντούχου συνεργάτη του Δημήτρη Δημητριάδη. Στα ηνία της state of the art κουζίνας θα συναντήσουμε το διακεκριμένο ελλαδίτη σεφ Αλέξανδρο Κάρλο, πλαισιωμένο από μια αξιόλογη ομάδα σεφ από Ελλάδα και Κύπρο.


ΛΑΡΝΑΚΑ 


Margherita pizza artigianale
Βραβευμένη τα τελευταία 5 χρόνια ως η καλύτερη πίτσα στην Ελλάδα, και μέσα στις καλύτερες χειροποίητες της Ευρώπης, είναι αυτή που συνδέει τη παράδοση και τη κουλτούρα της Νάπολης με τις σπανιότερες πρώτες ύλες της Ελλάδας, της Μεσογείου και πλέον της Κύπρου! Η συνταγή απλή, ένας μοναδικός Ιταλικός ξυλόφουρνος, ξύλα οξιάς και ελιάς, Ιταλικό αλεύρι del miο sacco, χειροποίητο ζύμωμα με 24 ώρες ωρίμανση! Η νέα Margherita της Λάρνακας όμως και για πρώτη φορά παρουσιάζει ένα μοναδικό concept! O Pizzaiolo έχει στη διάθεση του έναν ολόκληρο ανοιχτό κήπο με αρωματικά Ελληνικά και Κυπριακά φυτά! Φρέσκο βασιλικό για τη margherita, Κρητικό θυμάρι για την μοναδική pizza funghi με φρέσκα μανιτάρια porcini από τα Γρεβενά, δενδρολίβανο για τη Porchetta, αρωματική ρίγανη για την uova pizza με φρέσκο αυγό και καπνιστή πανσέτα από τη Δράμα! Η Κουζίνα θα παρουσιάσει πιάτα με φρέσκια πάστα, από αυθεντική καρμπονάρα έως vongole με αχιβάδες που έρχονται φρέσκες από την Εύβοια, μοσχαρίσια bistecca και ταλιάτα επίσης ψημένες σε ξυλόφουρνο, αλλά και Ιταλικό burger με provolone, ενώ θα διαθέτει και αρκετές vegetarian και vegan επιλογές.
(24107090) Λεωφόρος Αθηνών 8, Φοινικούδες, Λάρνακα. Δ-Κ 12.00-23.00.


Old Zygi Seafood Restaurant
Το καλοκαίρι πλησιάζει και αυτό που ψάχνουμε περισσότερο είναι στέκια και εστιατόρια με θέα τη θάλασσα. Εκείνο όμως που προτιμούμε ιδιαίτερα τους μήνες που έρχονται είναι το ψάρι γι' αυτό αναζητούμε νέες ψαραταβέρνες και μαγαζιά που σερβίρουν φρέσκο ψάρι.  Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Κύπρο για ψάρι δεν είναι άλλο από την κοινότητα του Ζυγίου της επαρχίας Λάρνακας. Εκεί θα βρεις πολλές γνωστές και παραδοσιακές ψαροταβέρνες με θέα τη θάλασσα. Ταυτόχρονα όμως θα βρεις και καινούργιες επιλογές για ψάρι όπως τη νέα ψαροταβέρνα της κοινότητας. Η νέα ψαροταβέρνα στο Ζύγι λέγεται Old Zygi Seafood Restaurant και σερβίρει φρέσκα ψάρια, θαλασσινά, μαλάκια αλλά και τον γνωστό ψαρομεζέ. Παράλληλα όμως το εστιατόριο σερβίρει σούπα, μουσακά, κλέφτικο, χοιρινό και κοτόπουλο σχάρας. Επίσης είναι σημαντικό ότι ο χώρος διαθέτει παιδότοπο για τα παιδιά.
(24332424) Κωνσταντίνου Κανάρη, Ζύγι, Λάρνακα. Δ-Πέμ 09.00-21.00 & Παρ-Κ 12.00-22.00. 


ΠΑΦΟΣ 


Meraki Market Cafe
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα μαγαζιά προσθέτουν στο μενού τους πιάτα χωρίς κρέας, για χορτοφάγους αλλά και vegan άτομα. Με τις διατροφικές μας ανάγκες να αλλάζουν και η προσοχή να στρέφεται στην πιο υγεινή και προσεκτική διατροφή τα μαγαζιά που προσφέρουν τέτοιες επιλογές έχουν πλέον μεγαλύτερο κοινό και ζήτηση. Ένα τέτοιο κατάστημα εντοπίσαμε και στην Πάφο και πιο συγκεκριμένα στη Χλώρακα. Πρόκειται για το Meraki Market Cafe το οποίο σερβίρει καφέδες, τσάγια, χυμούς και ανάμεικτους, milkshake αλλά και πιάτα χωρίς γλουτένη, vegan πιάτα και διάφορες επιλογές χωρίς κρέας που στοχεύουν στην όσο το δυνατό καλύτερη διατροφή. Εδώ βρίσκεις vegan burger, samosa με burrito, tortilla όλα χωρίς κρέας, φαλάφελ wrap και πολλά άλλα νόστιμα και δροσερά πιάτα. Ο χώρος είναι μικρός, περιποιημένος, με καναπέδες και τραπεζάκια.
(26221527) St George's Shopping Mall Γρίβα Διγενή 57, κατάστημα 10 Χλώρακα, Κύπρος, Πάφος. Δ-Σ 09.30-17.30. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close