Cine News , Κινηματογράφος

Cyprus Film Days 2019: Λήξη με προβολές, βραβεύσεις και ένα υπαίθριο πάρτι

Την τελευταία φεστιβαλική μέρα, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο masterclass με τον γνωστό Κύπριο διευθυντή φωτογραφίας Χάρη Ζαμπαρλούκο

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2019

Με μια sold out πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή, 12 Απριλίου ξεκίνησε στο Θέατρο Ριάλτο το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος, και συνεχίζει τις προβολές και εκδηλώσεις του με βραδιές γεμάτες σινεμά. Η μεγάλη κινηματογραφική διοργάνωση φθάνει στο τέλος της το Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό. Στη Λευκωσία, οι τελευταίες προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλλας, την Παρασκευή, 19 Απριλίου.

Λήξη με προβολές, την τελετή βράβευσης και ένα υπαίθριο πάρτι
Την τελευταία φεστιβαλική μέρα, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο masterclass με τον γνωστό Κύπριο διευθυντή φωτογραφίας Χάρη Ζαμπαρλούκο BSC, GSC (10:00 - 13:30) κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβληθεί και η δημοφιλής ταινία του Kenneth Brannagh, Μurder On the Orient Express.

Την τελευταία φεστιβαλική βραδιά, το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την ταινία Tel Aviv On Fire, μια παραγωγή Λουξεμβούργου, Γαλλίας, Ισραήλ και Βελγίου, σε σκηνοθεσία Sameh Zoabi,  η οποία θα προβληθεί στις 7μ.μ.. Θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης.

Σύνοψη:
Ένας φιλόδοξος τριαντάχρονος Παλαιστίνιος σεναριογράφος, ο Salam, κάνει την πρακτική του στην παραγωγή της δημοφιλούς σαπουνόπερας Tel Aviv on Fire, μια παραγωγή που γυρίζεται στη Ραμάλα. Καθημερινά, ο Salam πρέπει να περνάει από το ισραηλινό οδόφραγμα για να φτάσει στα τηλεοπτικά στούντιο. Στα σημεία ελέγχου, γνωρίζει τον Assi, έναν Ισραηλινό φρουρό του οποίου η γυναίκα είναι μεγάλη φαν του τηλεοπτικού προγράμματος. Για να την εντυπωσιάσει, ο Assi αποφασίζει να εμπλακεί στην παραγωγή ως σεναριογράφος. O Salam σύντομα συνειδητοποιεί ότι οι ιδέες του Assi μπορούν να δώσουν ώθηση στην καριέρα του. Η καριέρα του Salam πετάει μέχρι που ο Αssi και οι χρηματοδότες του τηλεοπτικού προγράμματος φτάνουν σε διαφωνία σχετικά με το τέλος της σαπουνόπερας. Παγιδευμένος ανάμεσα στον στρατιωτικό και στους Άραβες χρηματοδότες, ο Salam θα λύσει το πρόβλημα με μια τελική πινελιά.

Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης κατά την οποία η διεθνής κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ θα απονείμει τα βραβεία στις ταινίες που ξεχώρισαν στα τμήματα Glocal Images - Διεθνές Διαγωνιστικό και στο Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Κύπριος ηθοποιός Παναγιώτης Λάρκου. Θα απονεμηθεί επίσης το Βραβείο Κοινού στην πιο δημοφιλή ταινία του φετινού φεστιβάλ, όπως θα την ψηφίσουν οι θεατές, ενώ φοιτητική κριτική επιτροπή από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα ανακοινώσει την καλύτερη ταινία. 



Φέτος, θα δοθεί επίσης βραβείο συνολικής προσφοράς στον Udo Kier, Πρόεδρο της φετινής κριτικής επιτροπής, και δημοφιλή ηθοποιό του κινηματογράφου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του μέχρι και σήμερα, ο ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ταινιών, αρκετές εκ των οποίων ανήκουν στο είδος της ταινίας τρόμου ή προέρχονται από τον χώρο του εναλλακτικού κινηματογράφου. Η πολύπλευρη και πολύχρονη καριέρα του Kier, έχοντας στο ενεργητικό του πέραν των 200 ταινιών, εκτείνεται από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, μέχρι το Χόλυγουντ και περιλαμβάνει τόσο τηλεοπτικές όσο και κινηματογραφικές παραγωγές. 

Στη διάρκεια της τελετής, θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στα κινηματογραφικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τμήματος Kινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών του κινηματογράφου. Ομάδα παιδιών από το Sophia Music School θα τραγουδήσει ζωντανά στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο, γιορτάζοντας τη λήξη μιας ακόμη κινηματογραφικής διοργάνωσης, που αγκάλιασε όχι μόνο τους ενήλικες αλλά και τους μικρούς σινεφίλ. 



Το Φεστιβάλ θα αποχαιρετήσει  το κοινό με ένα υπαίθριο πάρτι που θα στηθεί στην Πλατεία Ηρώων, και τη ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος Macumba, σε ρυθμούς latin και jazz, με στοιχεία από βραζιλιάνικη φανκ, σάμπα και ρούμπα μουσική. Στο κουαρτέτο των Macumba συμμετέχουν οι Rodrigo Caceres (μπάσο) από τη Χιλή, Ρόδος Παναγιώτου (ντραμς), Γιώργος Μορφίτης (πλήκτρα) και Ηλίας Ιωάννου (τρομπέτα) από την Κύπρο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.com και  στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close