Θέατρο , News

Τάκης Τζαμαργιάς και Λυδία Κονιόρδου σκηνοθετούν για τον ΘΟΚ τη νέα σεζόν

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοίνωσε το ρεπερτόριο του για τη νέα θεατρική σεζόν του χειμώνα 2019-2020

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2019

O Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα μέσω της σελίδας του στο Facebook το νέο προγραμματισμένο του ρεπερτόριο για τη χειμερινή περίοδο 2019-2020. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστροφή του Έλληνα σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά στον ΘΟΚ για τέταρτη φορά ο οποίος θα σκηνοθετήσει το έργο του Κάρλο Γκολντόνι "Η τριλογία του παραθερισμού" που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019. Ο Τάκης Τζαμαργιάς διατηρεί μία πολύ καλή σχέση με την Κύπρο και τον ΘΟΚ αφού οι προηγούμενες τους δουλειές στο κρατικό μας θέατρο αγκαλιάστηκαν ιδιαίτερα από το κοινό της Κύπρου.

Έτσι μετά τον "Καυτό Πάγο", το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" και τον αξέχαστο για δύο σεζόν "Μεγάλο περίπατο του Πέτρου" ο Τάκης Τζαμαργιάς ετοιμάζεται να μας μαγέψει με ακόμα μία δουλειά του τον Νοέμβριο στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ. 

Το δεύτερο έργο της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ που θα ανέβει τον Φεβρουάριο του 2020 θα φέρει την υπογραφή ενός ακόμη μεγάλου ονόματος του θεάτρου, αυτό της ηθοποιού και πρώην υπουργού πολιτισμού της Ελλάδας Λυδίας Κονιόρδου. Η κ. Κονιόρδου κλήθηκε από τον ΘΟΚ για να σκηνοθετήσει ένα ελληνικό θεατρικό έργο του Δημήτρη Μπόγρη, τη "Δράκαινα". 

Τη νέα σεζόν ο ΘΟΚ θέλει να κάνει τη διαφορά στη Νέα Σκηνή ανεβάζοντας τρία έργα εκ των οποίων τα δύο είναι καινούργια κυπριακά θεατρικά έργα από νέους δημιουργούς και σκηνοθέτες. Πρόκειται για το έργο του Γιωργή Τσουρή "170 τετραγωνικά" (Moonwalk) σε σκηνοθεσία του ίδιου που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο και το έργο του Κώστα Μαννούρη "Πρόσοψη" (προσωρινός τίτλος) σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020. 

Το τρίτο έργο της Νέας Σκηνής είναι το "Things I know to be true" του Άντριου Μπόβελ σκηνοθεσία της Μαρίας Κυριάκου που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2020. 

Μία ακόμη Κύπρια σκηνοθέτις θα βρεθεί στον ΘΟΚ αυτή τη φορά για τη νέα παραγωγή της σκηνής 018. Η Μαρίνα Βρόντη σκηνοθετεί το έργο "Το κορίτσι που επιμένει" των Τηλέμαχου Τσαρδάκα και Διονύση Μπάστα που θα κάνει πρεμιέρα τον προσεχή Οκτώβριο. 

Τέλος, ο ΘΟΚ μας ενημερώνει πως οι Δράσεις στις Αποθήκες συνεχίζονται και την νέα σεζόν με την τελική επιλογή των καλλιτεχνών να ανακοινώνεται σύντομα. 

Το ρεπερτόριο

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Εύης Γαβριηλίδης
Η τριλογία του παραθερισμού του Κάρλο Γκολντόνι. Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς. Νοέμβριος 2019 
Η Δράκαινα του Δημητρίου Μπόγρη. Σκηνοθεσία: Λυδία Κονιόρδου. Φεβρουάριος 2020

ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ
170 τετραγωνικά (Moonwalk) του Γιωργή Τσουρή. Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσουρής. Οκτώβριος 2019
Things I know to be true του Άντριου Μπόβελ. Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου. Ιανουάριος 2020
Πρόσοψη (προσωρινός τίτλος) του Κώστα Μαννούρη. Σκηνοθεσία: Μάριος Μεττής. Μάρτιος 2020

ΣΚΗΝΗ 018
Το κορίτσι που επιμένει των Τηλέμαχου Τσαρδάκα και Διονύση Μπάστα. Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη. Οκτώβριος 2019

ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΟΚ
Στις Αποθήκες θα συνεχιστεί ο θεσμός των Δράσεων. Η τελική επιλογή των καλλιτεχνών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close