Πάμε Ταξίδι , Guide

H Cyprus Airways αυξάνει τις συχνότητες για Ελλάδα το καλοκαίρι

Γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια από την έναρξη πτήσεων από και προς την Αθήνα και αυξάνει τα δρομολόγια

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2019

Αυξάνει τις συχνότητες για την Ελλάδα για τη θερινή σεζόν του 2019 η Cyprus Airways, η οποία γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια από την έναρξη πτήσεων από και προς την Αθήνα.

Η Cyprus Airways ξεκίνησε πτήσεις προς την Αθήνα το Μάρτιο του 2018 και σε ένα χρόνο έχει μεταφέρει πάνω από 77 χιλ. επιβάτες, έχοντας θέσει υψηλότερους στόχους για το δεύτερο έτος λειτουργίας, δεδομένης και της προσθήκης νέων δρομολογίων της ήδη από το χειμώνα του 2018.

Οσον αφορά συνολικά την αγορά της Κύπρου, με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας για το 2018, η επιβατική κίνηση αντιστοιχεί σε 1,128 εκατ. επιβάτες έχοντας σημειώσει αύξηση κατά 6% σε σύγκριση με το 2017.

Η Κύπρος κατατάσσεται διαχρονικά στις μεγαλύτερες αγορές όσον αφορά τις αφίξεις από μή κατοίκους για το Ελ. Βενιζέλος με σχεδόν 300 χιλ. αφίξεις την περασμένη χρονιά, στην έκτη θέση επί του συνόλου μετά από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Το αεροδρόμιο των Σπάτων παρέχει στοιχεία και ως προς τους λόγους που ταξιδεύουν περισσότερο οι Κύπριοι στη χώρα μας: Ετσι, για επαγγελματικά ταξίδια ταξιδεύει ποσοστό 25%, για αναψυχή το 32%, ενώ ένα 33% αφορά επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς. Αντίστοιχα, οι Ελληνες που επισκέπτονται την Κύπρο ταξιδεύουν σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά ταξίδια, 23% για διακοπές και 37% για συγγενείς και φίλους.

Ως προς το καλοκαιρινό πρόγραμμα για την Ελλάδα, η εταιρεία θα συνδέει τη Λάρνακα με την Αθήνα με καθημερινά δρομολόγια, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Σκιάθο και τη Ρόδο.

Η Cyprus Airways, ρωσικών πλέον συμφερόντων, έχει ως βάση τη Λάρνακα και όλες τις οι πτήσεις λειτουργούν με σύγχρονα αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων. Η εταιρεία προέκυψε όταν τον Ιούλιο του 2016, η Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε το διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία. Η εταιρεία, στο μετοχικό της οποίας, πέραν της Charlie, συμμετέχει με ποσοστό μειοψηφίας και η ρωσικών συμφερόντων S7, ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017 σε 4 προορισμούς και πλέον σκοπεύει να προχωρήσει στην προσθήκη δύο ακόμη αεροσκαφών από την επόμενη χρονιά, αυξάνοντας τον στόλο της στα 4 αεροσκάφη.

Τον Ιούλιο 2018 η Cyprus Airways ολοκλήρωσε με επιτυχία  την επιθεώρηση που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ) που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Τον Οκτώβριο 2018, η εταιρεία έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

Οπως αναφέρουν οι επιτελείς της, «ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλλει στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Κύπρο, ενώ παράλληλα να διευρύνει τις ταξιδιωτικές επιλογές των Κυπρίων».

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close