Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Κάνε check-in στις 13 καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Όλα όσα θα σε κάνουν να περάσεις πιο όμορφα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2019

Μία μόλις εβδομάδα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα που θα μας οδηγήσει προς το Πάσχα βάζουμε στο ημερολόγιο μας μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με θέατρο, μουσική, κινηματογράφο και άλλα δρώμενα στην Κύπρο. 



Συνεχίζεται το το Cyprus Film Days 2019
Oι Κινηματογραφικές Μέρες-ΚΥΠΡΟΣ 2019, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας αφιερωμένο στο σύγχρονο, διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό με προβολές και στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλλας στη Λευκωσία και ολοκληρώνεται το Σάββατο 20 Απριλίου. Διοργανωτές του Φεστιβάλ είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο. Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα (Glocal Images), πρεμιέρες ταινιών που έχουν διακριθεί παγκοσμίως (τμήμα Viewfinder), Διαγωνιστικό Τμήμα με τις πιο πρόσφατες κυπριακές παραγωγές, αφιερώματα, παράλληλα προγράμματα για παιδιά και νέους και μουσικές εκδηλώσεις, συνθέτουν για ακόμη μια φορά το πρόγραμμα του επίσημου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου, για τη μεγάλου μήκους ταινία.
Το φεστιβάλ διαρκεί μέχρι το Σάββατο 20 Απριλίου. Πληροφορίες και πρόγραμμα προβολών στο www.cyprusfilmdays.com



Το παγκάκι 
Ο Γιώργος Κιμούλης πρωταγωνιστεί με την Φωτεινή Μπαξεβάνη και σκηνοθετεί ο ίδιος το σημαντικό ρωσικό θεατρικό έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν «Το Παγκάκι» που γράφτηκε το 1983. Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήταν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. 
Δευτέρα 15 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας / Τρίτη 16 Απριλίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.


Elevator 
H θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theatre παρουσιάζει το έργο ‘Elevetor’ των Mauro Graianni και Ricardo Irerra σε θεατρική διασκευή από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, από την Ευαγγελία Ονουφρίου και σκηνοθεσία Ανθούλλη Δημοσθένους. Η παράσταση αντιμετωπίζει το ασανσέρ ως ένα δοκιμαστικό σωλήνα μέσα στον οποίο δοκιμάζονται οι αντοχές όχι μόνο των χαρακτήρων αλλά και των θεατών. Παίζουν: Ιάκωβος Ιακώβου, Ευαγγελία Ονουφρίου, Κώστας Κωνσταντίνου, Σαλώμη Ιεροπούλου-Μυλωνά, Παναγιώτης Ζαμπακκίδης, Κωνσταντίνος Φρίξου, Εύα Μιλτιάδου.
Δευτέρα 15 Απριλίου, Wherehaus 612, Λευκωσία. Πληρ. 99122552/ 99588103.

Madame Figaro Awards - Γυναίκες της χρονιάς 2018
Ένας θεσμός, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 14 χρόνια, γεμάτα ουσία, όμορφες στιγμές, δυνατά συναισθήματα και την αλήθεια της κάθε γυναίκας, η οποία μέσα από τη μοναδικότητά της κατάφερε να ξεχωρίσει και να δημιουργήσει. Στόχος του θεσμού Γυναίκες της Χρονιάς, που παρουσιάζει η Shiseido, είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση των Κυπρίων γυναικών, που διέπρεψαν η κάθε μία στον τομέα της, την περίοδο Σεπτέμβριος 2017-Αύγουστος 2018. 45 υποψήφιες Γυναίκες της Χρονιάς σε 9 κατηγορίες! Μουσικός, ηθοποιός, fashion designer, Dove αθλήτρια, δημιουργός, επιστήμονας/ακαδημαϊκός, γυναίκες που προσφέρουν στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο για το βραβείο ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά, γυναίκες που καινοτομούν για την κατηγορία Καινοτομία που στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου, καθώς και γυναίκες που ξεχωρίζουν στο τομέα των επιχειρήσεων στη κατηγορία Επαγγελματίας/ Επιχειρηματίας από τη CYTA. H τελετή βράβευσης για τις Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2018 που παρουσιάζει η Shiseido θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 16 Απριλίου 2019 σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και όλο το concept της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Μετά την απονομή βράβευσης θα ακολουθήσει After Party στο State Night Club, η πρόσκληση του οποίου συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου του Θεάτρου. Τα εισιτήρια του After Party διατίθενται προς πώληση και μόνα τους.
Τρίτη 16 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου Λευκωσία. 
 
InterSpace / Δρόμοι Κροκοδείλων-Η διαδικασία της πρόβας
Μια συζήτηση πάνω στην διαδικασία της πρόβας και την μεταφορά του κείμενου σε κίνηση, από τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης “Δρόμοι Κροκοδείλων” παραγωγή ΘΟΚ. Σκηνοθεσία: Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης. Κινησιολογία: Παναγιώτης Τοφή.
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 20:00, Στέγη Χορού Λευκωσίας. Είσοδος ελεύθερη.

Πασχαλινή Συναυλία Χορωδίας Άρη Λεμεσού
Πασχαλινή συναυλία με έργα τριών κορυφαίων συνθετών, του Χρήστου Λεοντή, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάριου Τόκα. Θα ακουστούν τα έργα ‘Ο Ακάθιστος Ϋμνος’ του Χρ. Λεοντή με σολίστ τον Μάριο Ανδρέου, η ¨Συμφωνία αρ.3, ΙΙΙ, Adagio¨ του Μίκη Θεοδωράκη με σολίστ τη Μαρία Τσιάτταλου Γεωργιάδου, και το έργο ¨Θεογεννήτωρ Μαρία¨του Μάριου Τόκα με σολίστ τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου.
Τρίτη 16 Απριλίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Πληρ. 25377277. 

Θρήνος και Ανάσταση
Μία μονάχα βδομάδα φέτος μεταξύ του Πάσχα της δυτικής Εκκλησίας και εκείνου της ανατολικής, και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου πραγματοποιεί τις σχετικές της συναυλίες έγκαιρα και για τα δύο. Ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκινά με πένθιμη και θλιμμένη μουσική, με το τρίτο από τα τέσσερα έργα να δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ζεστό, εσωστρεφή και σεμνόπρεπο ήχο της βιόλας, προσδίδοντας μια μελαγχολική νότα στο πρώτο μέρος της βραδυάς ενόψει και της επικείμενης μνημόνευσης του Θείου Πάθους. Το Πάσχα όμως είναι και μεγάλη γιορτή, μια και η Ανάσταση του Κυρίου αναπόφευκτα ακολουθεί τα Πάθη, και είναι σ’αυτό το πνεύμα που ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και αποψινός μαέστρος της Ορχήστρας έχει επιλέξει τη Συμφωνία αρ. 97 του Haydn, την τελευταία μιας μακράς σειράς λαμπρών και εορταστικών συμφωνιών στη Ντο μείζονα με «τρομπέτες και τύμπανα» του Αυστριακού συνθέτη.
S. Michaelides: Δύο Βυζαντινά Σκίτσα για ορχήστρα εγχόρδων [στο πλαίσιο του Έτους Σόλωνα Μιχαηλίδη]
W. A. Mozart: Μασονική Επικήδεια Μουσική (Maurerische Trauermusik), K. 477
P. Hindemith: Πένθιμη Μουσική (Trauermusik) για ορχήστρα εγχόρδων και σόλο βιόλα
J. Haydn: Συμφωνία αρ. 97 σε Ντο μείζονα, Hob. I:97
Σολίστ: Krzysztof Wrobel (βιόλα)
Μαέστρος: Jens Georg Bachmann
Τρίτη 16 Απριλίου, Κινηματοθέατρο Παλλά, Λευκωσία, 20.30 / Τετάρτη 17 Απριλίου Μαρκίδειο Θέατρο Πάφος, 20.30.  

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - "κράτα ρε φίλε, γερά"
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει, φέτος, 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με τον πιο αγαπημένο του τρόπο, μαζί με όλους εσάς στο Savino Live στις 16 Απριλίου. Από το λαϊκό τραγούδι στις μπουάτ κι από το πολιτικό τραγούδι στη ροκ, η παρουσία κι αυτή η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του έχουν σημαδέψει τις μέρες και τις νύχτες μας, τις αναμνήσεις μας με καταλύτη την εκρηκτική του παρουσία Τρίτη 16 Απριλίου, Savino Live, Λάρνακα, 21.00 / Τετάρτη 17 & Πέμπτη 18 Απριλίου, Downtown Live, Λευκωσία 21.00. 

Bauhaus Spirit - 100 years of Bauhaus
Ειδική προβολή ταινίας στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων Bauhaus Open House. Με το ντοκυμαντέρ αυτό οι σκηνοθέτες Bolbrikner και Tielsch καταφέρνουν να παρουσιάσουν μια ιστορία της οικοδομής –μια συναρπαστική και συνάμα διαφωτιστική πολιτιστική ιστορία της μοντέρνας σκέψης του χώρου. Σχεδόν πριν εκατόν χρόνια, μια ριζοσπαστική καλλιτεχνική ουτοπία γεννήθηκε στην ήρεμη πόλη της Βαϊμάρης: το Bauhaus. Η επίδραση του συνεχίζει να καθορίζει μέχρι σήμερα τον μοντέρνο κόσμο. Πώς μπορούν οι ιδέες του Bauhaus να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του παγκόσμιου καπιταλισμού και την καταλυτική του επιρροή στην στεγαστική αγορά; Η ταινία BAUHAUS SPIRIT – 100 YEARS OF BAUHAUS μας συνεπαίρνει σε ένα απίθανο και απολαυστικό περίπατο ανάμεσα στους χώρους του μοντερνισμού, κάνοντάς μας να βλέπουμε από τώρα και στο εξής κάθε σχήμα και μορφή με εντελώς διαφορετικό μάτι. Σκηνοθεσία: Niels Bolbrinker, Thomas Tielsch, έγχρωμη, 90λεπτά, 2017/18. 
Τετάρτη 17 Απριλίου, Goethe Institut Μάρκου Δράκου 21 Λευκωσία, 20.30. 

Παντελής Θαλασσινός
«Το Καλαντάρι» Ο Παντελής Θαλασσινός συναντά τη «Διάσταση» που φέτος συμπληρώνει 35 χρόνια έντονης πολιτιστικής παρουσίας, κρατώντας μας συντροφιά, με ωραίες περιπλανήσεις στους όμορφους δρόμους της τέχνης και του πολιτισμού. Ο Παντελής Θαλασσινός, κανταδόρος διαχρονικής στόφας, με φωνή μελωδική και τρυφερή που σμίγει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το παραδοσιακό με το νησιώτικο τραγούδι, φέρνει μαζί με τα Σμυρνέϊκα Τραγούδια του και το Καλαντάρι του για να τραγουδήσουμε και να καλωσορίσουμε όλοι μαζί τους μήνες της νέας χρονιάς.
Τετάρτη 17 Απριλίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού / Πέμπτη 18 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και στο ταμείο του θεάτρου.

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Vladimir Petrov
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ με τον συγκλονιστικό νεαρό πιανίστα Vladimir Petrov. Έχοντας αναγνωρισθεί διεθνώς ως ένα από τα λαμπρότερα ανερχόμενα αστέρια της κλασικής μουσικής, ο Petrov είναι Πρώτος Νικητής του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου εις μνήμην της Βέρα Λωτάρ-Σεβτσένκο, Πρώτος Νικητής του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Yamaha 'José Jacinto Cuevas’, ενώ απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Πόλης Βίγο στην Ισπανία. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη εμφανισθεί σε ορισμένες από τις σημαντικότερες αίθουσες μουσικής ανά το παγκόσμιο, μεταξύ άλλων, Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου της Μόσχας, την ιστορική Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι, Θέατρο Μαρίνσκι, Σαλ Κορτώ του Παρισιού, Σαλ Φρανκ-Μαρτίν της Γενεύης, Παλάτι Καλών Τεχνών του Μεξικού, υπό τη διεύθυνση σπουδαίων μαέστρων όπως Βαλέρι Γκεργκίεφ, Λανφράνκο Μαρτσελέττι και Τίτο Μούνιοζ. Για το ντεμπούτο του στην Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στο The Shoe Factory, Λευκωσία / 8:30μμ, ο Vladimir Petrov θα ερμηνεύσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με έργα των Γ.Σ. Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Ντεμπισί και Σούμαν.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Γ.Σ. Μπαχ: Πρελούδιο Αρ.1 σε Ντο μείζονα, BWV846 (Τόμος Α)
Β.Α. Μότσαρτ: Ρόντο σε Ρε μείζονα, K.485
Λ.Β. Μπετόβεν: Σονάτα για Πιάνο Αρ.3 σε Ντο μείζονα, Έργο 2, Αρ.3
Κλοντ Ντεμπισί: L’isle joyeuse
Ρόμπερτ Σούμαν: Arabesque σε Ντο μείζονα, Έργο 18
Ρόμπερτ Σούμαν: Συμφωνικές Σπουδές, Έργο 13
Τετάρτη 17 Απριλίου, The Shoe Factory Οδός Ερμού 304 Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22663871. 

Get Staffed - Κωμωδία στα Αγγλικά
Το "Get Staffed" είναι μια κωμωδία που διαδραματίζεται την ημέρα έναρξης ενός μοντέρνου νέου ξενοδοχείου, όπου το προσωπικό του είναι μια μίξη από εκλεκτικές προσωπικότητες! Από έναν λαμπερό, χωρίς αίσθηση όσφρησης σεφ σε μία γεμάτη αυτοπεποίθηση και μαχητική vegan καμαριέρα με προβλήματα προσωπικής υγιεινής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι παντρεμένοι αλλά άθλιοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα χαοτικά γεγονότα του μεγάλου ανοίγματος του ξενοδοχείου που πρόσφατα αγόρασαν, με αποτέλεσμα να έχουν πολλά ξεκαρδιστικά αποτελέσματα! Την κωμωδία σκηνοθετεί ο David Δημητρίου.
Τετάρτη 17 Απριλίου, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25660092.

Synergies Ι: Φεστιβάλ Πειραματικού Μουσικού Θεάτρου
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ARTio (Arts Interdisciplinary Organisation) σας προσκαλεί στο «Synergies Ι: Φεστιβάλ Πειραματικού Μουσικού Θεάτρου και Διαμεσικής Mουσικής Performance», που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 20 και 21 Απριλίου 2019 στην Λευκωσία, στην αίθουσα Καστελιώτισσα και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Φεστιβάλ αποτελείται από Ακαδημαϊκό Συνέδριο, Performances, Εργαστήρια, καθώς και Έκθεση Εναλλακτικών Παρτιτούρων.
Performances: 18 Απριλίου 2019, 20:30, αίθουσα Καστελιώτισσα.
Performers: Εύα Σταύρου, Μαρία Κραμβή, Στέλλα Χρίστου, Μάριος Νικολάου, Έλενα Χατζηαυξέντη, Νεκτάριος Ροδοσθένους, Ελεονώρα Ρούσου, Αντρέας Παπαπέτρου, Βασίλης Φιλίππου, Οδυσσέας Τουμάζου, Άντρια Νικοδήμου, Μαρία Γεροσίμου.
Συνέδριο: 20 Απριλίου 2019, 09:30 - 14:00, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Ομιλητές: Δρ Χριστίνα Κουλλαπή, Δρ Νεκτάριος Ροδοσθένους, Δρ Αντρέας Παπαπέτρου, Άντρια ΝΙκοδήμου, Δρ Μαρία Γεροσίμου.
Workshop: 21 Απριλίου, 11:00, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Ερμηνεία και εκτέλεση γραφικών παρτιτούρων - Άντρια Νικοδήμου, Μαρία Γεροσίμου.
Έκθεση εναλλακτικών παρτιτούρων από Κύπριους και άλλους συνθέτες, όλο το τριήμερο.
Παρτιτούρες: Λοίζος Ολύμπιος, Πέτρος Σολωμού, Βασίλης Φιλίππου κ.α.
Είσοδος ελεύθερη. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close