Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο

Το Check In Cyprus επιλέγει και προτείνει τις καλύτερες εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2019

Ο Απρίλιος μας φέρνει και πάλι για 17η χρονιά το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας αφιερωμένο στο σύγχρονο, διεθνή κινηματογράφο με προβολές για οκτώ ημέρες σε Λεμεσό και Λευκωσία. Το Cyprus Film Days, αρκετές ενδιαφέρουσες παραστάσεις, εκδηλώσεις για τα παιδιά και την οικογένεια είναι όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε πιο όμορφα στην Κύπρο για ακόμη ένα ηλιόλουστο αυτή τη φορά Σαββατοκύριακο. 

ΜΑΘΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας



1. Αρχίζει το Cyprus Film Days 
Oι Κινηματογραφικές Μέρες-ΚΥΠΡΟΣ 2019, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας αφιερωμένο στο σύγχρονο, διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας αρχίζει την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό με προβολές και στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλλας στη Λευκωσία. Διοργανωτές του Φεστιβάλ είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο. Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα (Glocal Images), πρεμιέρες ταινιών που έχουν διακριθεί παγκοσμίως (τμήμα Viewfinder), Διαγωνιστικό Τμήμα με τις πιο πρόσφατες κυπριακές παραγωγές, αφιερώματα, παράλληλα προγράμματα για παιδιά και νέους και μουσικές εκδηλώσεις, συνθέτουν για ακόμη μια φορά το πρόγραμμα του επίσημου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου, για τη μεγάλου μήκους ταινία.
Παρασκευή 12 Απριλίου, έναρξη στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός, 20.00. Το φεστιβάλ διαρκεί μέχρι το Σάββατο 20 Απριλίου. Πληροφορίες και πρόγραμμα προβολών στο www.cyprusfilmdays.com 



2. Μην χάσεις την παράσταση ‘Όλα τα υπέροχα πράγματα’ 
Η Θεατρική Ομάδα Persona μετά την επιτυχημένη παράσταση «Η Πολύχρωμη ιστορία της Φρίντα Κ.» παρουσιάζει την καινούργια της παραγωγή που έχει τίτλο «Όλα τα υπέροχα πράγματα» (πρωτότυπος τίτλος Every Brilliant Thing) των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe σε μετάφραση Μαρίας Κωνσταντίνου. Ένας διαδραστικός μονόλογος σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη με τη Χριστίνα Κωνσταντίνου επί σκηνής και την ενεργή συμμετοχή του κοινού όπου κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. 
Παρασκευή 12 Απριλίου, Υφαντουργείο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 70000138. 



3. Πρέπει να πας στο "Λαχταρώ" της Σάρα Κέιν στις Αποθήκες ΘΟΚ 
Ένα μοναδικό θεατρικό ποίημα, που ερμηνεύεται από τέσσερις φωνές στο όριο της απόγνωσης, είναι το «Λαχταρώ», το πιο προσωπικό και σπαρακτικό κείμενο ενός θρύλου του σύγχρονου θεάτρου, της Σάρα Κέιν, που άλλαξε με τα έργα της την πορεία της μοντέρνας θεατρικής γραφής. Η τραυματική αναζήτηση της αγάπης, οι αγωνίες, τα αδιέξοδα, οι φόβοι και οι επιθυμίες του ανθρώπου που βουλιάζει στη δίνη του έρωτα και δίνει μάχη με τον εαυτό του και με τον άλλον, αναδύονται μέσα από το λυρισμό της γραφής και αποτυπώνονται στους συγκλονιστικούς παράλληλους μονολόγους της Κέιν. Παίζουν: Θανάσης Γεωργίου, Άντρια Ζένιου, Μάριος Κωνσταντίνου, Στέλα Φυρογένη. Σκηνοθεσία: Θανάσης Γεωργίου. 
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ Λατσιά, 20.30. Πληρ. 77772717.



4. Ο «Ύπερος» του Κώστα Μαννούρη στη Λευκωσία  
Το νέο θεατρικό έργο του Κώστα Μαννούρη μετά από ένα sold-out κύκλο παραστάσεων στην Μπιενάλε της Λάρνακας παρουσιάζεται τον Απρίλιο στη Λευκωσία. Η ιστορία του έργου περιστρέφεται γύρο από τον Νείλο ο οποίος οφείλει να υποταχθεί στα κελεύσματα μιας βούλησης έξω απ’ αυτόν που θέλει διακαώς να τον στείλει σε κάποια χώρα της Άπω Ανατολής. Γιατί να πρέπει σώνει και καλά να εξοριστεί στα τριάντα του; Του είναι παραπάνω από σαφές πως δεν μπορεί παρά να συμμορφωθεί. Ανάθεμα τη δύναμή της, ανάθεμα την αδυναμία του, ας όψεται η ξηρασία του βίου του. Πόσο, όμως, θα ήθελε να υπήρχε κάτι ή κάποιος που να του έλεγε, «μείνε!». Και θα έμενε. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Λένια Σορόκου. Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης. 
Παρασκευή 12, Σάββατο 13, Κυριακή 14 Απριλίου, Θέατρο Χώρα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99519771.



5. Θέλεις να δοκιμαστείς στο Legion Run Cyprus 2019
Το 2019 το Legion επιστρέφει για 5η χρονιά στην χώρα όπου ξεκίνησαν όλα. Πολλά νέα πράγματα σας περιμένουν - Τουλάχιστον 6 ολοκαίνουρια εμπόδια και νέες αλλαγές στα κλασικά εμπόδια θα περιμένουν να προκαλέσουν εσένα και την ομάδα σου. Αυτή την χρονιά θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τα παιδιά σας με μικρά εμπόδια, άρα μην διστάσετε να φέρετε την οικογένειά σας.
Σάββατο 13 Απριλίου, Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού, Λεμεσός, 10.00-17.00. 

6. Κυνήγι θησαυρού για οικογένειες στο Μουσείο 
Τα απογεύματα του Σαββάτου είναι αφιερωμένα στα παιδιά, για να γνωρίσουμε μαζί το Μουσείο στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας παρατηρώντας, ακούγοντας, μαθαίνοντας και εξερευνώντας. Κάθε φορά θα υπάρχει ένα διαφορετικό θέμα εμπνευσμένο από τη συλλογή του Μουσείου, το οποίο θα ανακαλύπτεται με δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες. Στις 13 Απριλίου θα εξερευνήσουν μαζί με τα παιδιά τις συλλογές του Μουσείου μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι παρατηρητικότητας και αναζήτησης για όλη την οικογένεια.
-Ηλικίες: 6+
-Ελληνικά και Αγγλικά
-Συμμετοχή: 5 ευρώ/παιδί
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: education@severis.org / 22300994.



7. Τραγουδάμε με Μπάμπη Στόκα
Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία του, έχει έναν μοναδικό τρόπο να μας ταξιδεύει από το χθες έως το σήμερα και με την ικανότητά του να κινείται δημιουργικά ανάμεσα σε ροκ τραγούδια, σε λαϊκά μονοπάτια αλλά και στις πιο τρυφερές μπαλάντες δεν μπορεί, παρά να μας συνεπάρει.
Σάββατο 12 Απριλίου, Χόβολη Πάφος, 22.00. Πληρ. 99412120 / 99489999 & Σάββατο 13 Απριλίου, Κουρσάρος Rock Bar, Παραλίμνι, 22.00. Πληρ. 99852419.
Πάμε Disco Reunion Party Vol. 15 στο Downtown
Disco Reunion Party σήμερα στο DownTown. Στα decks ο DJ Paris με φιλοξενούμενους τους Minus One σε ένα μικρό αφιέρωμα στις POP επιτυχίες των 90's και όχι μονό !
Κυριακή 14 Απριλίου, DownTown Live, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 99099119 & 99810011. 



Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Φαγητού Δρόμου στη Λευκωσία 
Το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Φαγητού Δρόμου διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 14 Απριλίου, αυτή τη φορά στην πλατεία της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς στη Λευκωσία. Ετοιμαστείτε να γευτείτε μοναδικές γεύσεις, πιάτα από τη διεθνή κουζίνα καθώς και λαχταριστά επιδόρπια από οκτώ διαφορετικούς προμηθευτές! Φαγητό θα προσφέρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το βράδυ με τη συνοδεία μουσικής από DJs. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί μπαρ με ποτά και δροσιστικά ροφήματα ενώ στον εσωτερικό χώρο της Αγοράς θα υπάρχει παζαράκι με φρέσκα και μεταποιημένα, ντόπια, φυσικά προΐόντα και χειροτεχνίες. Επίσης, θα διεξάγονται διάφορες δραστηριότητες και εργαστήρια για παιδιά.
Κυριακή 14 Απριλίου, Δημοτική Αγορά (Αγορά Παλιού Δημαρχείου) Λευκωσία, 12.00-19.00. 



Πρεμιέρα με «Εχθροί εξ Αίματος» του Αρκά
Η Still Theatre Group παρουσιάζει μία σπαρταριστή κωμωδία, με ελληνικό άρωμα, από τον κορυφαίο Έλληνα κομικογράφο Αρκά. Πανικός επικρατεί στα όργανα ενός ανθρώπινου οργανισμού όταν μετά από ατύχημα ο εγκέφαλος πέφτει σε κώμα και ένας εμφύλιος πόλεμος ξεσπά μέσα στο σώμα. Παχύ και Λεπτό έντερο, λογομαχούν όταν το Δεξί νεφρό, αναλαμβάνει να τους καθησυχάσει, πως όλα γίνονται για το κοινό καλό. Το φινάλε απροσδόκητο μεν άκρως Αριστοφανικό δε.
Κυριακή 14 Απριλίου, Θέατρο Εργοτάξιο (Παλιό Υπόγειο Σατιρικού Θεάτρου) Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 96202534 & 99754803.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close