Θέατρο , News

Επτά επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας έρχονται στην Κύπρο

Ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν της άνοιξη στις πόλεις του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2019

Μεγάλες και μικρές θεατρικές παραγωγές της πλούσιας θεατρικής σκηνής ταξιδεύουν Απρίλιο και Μάιο για μικρή περιοδεία στην Κύπρο.

Το παγκάκι 
Ο Γιώργος Κιμούλης πρωταγωνιστεί με την Φωτεινή Μπαξεβάνη και σκηνοθετεί ο ίδιος το σημαντικό ρωσικό θεατρικό έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν «Το Παγκάκι» που γράφτηκε το 1983. Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήταν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. 
Δευτέρα 15 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας / Τρίτη 16 Απριλίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.



O φάρος 
Μετά από δύο επιτυχημένες θεατρικές σεζόν στην Αθήνα τo πολυβραβευμένο έργο του Κόνορ Μακφέρσον «Ο Φάρος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη παρουσιάζεται τον Μάϊο στην Κύπρο. Ακροβατώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο θρίλερ, τη μαύρη κωμωδία, τις κλασσικές ιστορίες μυστηρίου, το δράμα, τον μαγικό ρεαλισμό, με χιούμορ, με εξαιρετικά διαγραμμένους χαρακτήρες και ευφυείς διαλόγους, το έργο είναι στην ουσία ένα «μακρύ ταξίδι της νύχτας μέσα στη μέρα». Mια τρυφερή παραβολή για την εξιλέωση και τη λύτρωση. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκη, Αιμίλιος Χειλάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Ψαρράς, Προμηθέας Αλειφερόπουλος.
Τετ 8, Πέμ 9, Παρ 10 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745. / Σ 11 (21.30) & Κ 12 Μαΐου (διπλή παράσταση 19.00 & 21.30), Νέο Κτήριο ΘΟΚ Λευκωσία. Πληρ. 77772717.

 

Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν
Ο θεατρικός μονόλογος με την Χριστίνα Αλεξανιάν έρχεται ξανά στην Κύπρο για μία μόνο παράσταση στη Λάρνακα. Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν αποτελούν μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν. Η παράσταση έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς. 
Παρασκευή 10 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Εισιτήρια: tickethour.com.
 

Hello Κήτη 
Ο Δημήτρης Σταρόβας κι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, δύο φίλοι με… ειδικό βάρος έρχονται στην Κύπρο για περιοδεία με μία παράσταση με standup comedy, να παίξουν μουσική, να τραγουδήσουν, να διηγηθούν αστείες ιστορίες και να παίξουν με το κοινό.
Πέμ 16 Μαΐου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσού / Παρ 17 Μαΐου Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου / Σ 18 & Κ 19 Μαΐου Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com και περίπτερα So Easy.

Υπάρχει και φιλότιμο 
Η κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Μπέζο έρχεται στην Κύπρο για δύο παραστάσεις. Το πρώτο ανέβασμα του έργου έγινε από το Θέατρο Τέχνης το 1950 με τίτλο «Ανώμαλη προσγείωση», σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επιχειρεί νέο ανέβασμα με νέο τίτλο και το έργο δοξάζεται αρκετές φορές στη σκηνή και φυσικά στην κινηματογραφική οθόνη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος. Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τάσος Κωστής, Χρήστος Γιάνναρης, Ντίνος Σπυρόπουλος, Νίκος Απέργης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου, Εύη Δαέλη, Ελένη Καραδάκη.
Παρ 17 & Σ 18 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία / Δ 20 & Τρ 21 Μαΐου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού / Τετ 22 Μαΐου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20.30. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com / tickethour.com. 
 

Ελένη 
Η Ελένη του Γιάννη Ρίτσου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σκηνικής ενσάρκωσης, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και διανοούμενους της Ελλάδας, του Βασίλη Παπαβασιλείου. Συμμετέχει επίσης ο Νίκος Σακαλίδης. Η θρυλική αυτή παράσταση, με την σπουδαία ερμηνεία του Βασίλη Παπαβασιλείου, που καταμετρά εκατοντάδες παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελεί ένα φόρο κατάφασης στη δύναμη της ποίησης, του θεάτρου και της ζωής.
Σ 24 Μαΐου, Νέο Κτήριο ΘΟΚ, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 77772717.

Το Δείπνο
Το διάσημο μπεστ σέλερ του Ολλανδού Χέρμαν Κοχ, ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ, γραμμένο το 2009, το οποίο προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 χώρες στον κόσμο, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, σε μετάφραση της Κάτιας Σπερελάκη, τον Νοέμβριο του 2018, στο ανανεωμένο Σύγχρονο Θέατρο που πέρασε στα χέρια της Ομάδας Νάμα και της Λυκόφως. Πέντε σημαντικοί πρωταγωνιστές, ο Στέλιος Μάινας, η Κατερίνα Λέχου, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, η Κατερίνα Μισιχρόνη και ο Γιώργος Κοτανίδης συνεργάζονται με μια ομάδα εξαιρετικών συντελεστών και δημιουργούν μια παράσταση που κινείται στην κόψη του ξυραφιού. Από την λαμπερή εικόνα δυο ζευγαριών σε ένα υπερπολυτελές εστιατόριο, στις πιο ζοφερές οικογενειακές αποκαλύψεις. Μια παράσταση για να παρακολουθήσει ο θεατής με κομμένη την ανάσα.
Σ 24 Μαΐου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30 / Κ 25 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών Λευκωσία, 18.00 & 21.00 διπλή παράσταση. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close