Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Η ταινία "Las Herederas" στο Σινεμά Ρίο 3 στη Λεμεσό

Παραγουανή κοινωνική ταινία τουMarcelo Martinessi

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2019

Παραγουανή κοινωνική ταινία του Marcelo Martinessi. Η προσωπική αφύπνιση μιας γυναίκας που προσπαθεί να απελευθερωθεί από τις συμβάσεις μιας ζωής. Κέρδισε το βραβείο κριτικών και γυναικείας ερμηνείας (Ana Brun) στο Φεστιβάλ Βερολίνου, καθώς και την Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας. 

Η Chela και η Chiquita ζουν μαζί για πάνω από 30 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα όμως η οικονομική τους κατάσταση έχει χειροτερέψει και αρχίζουν να πουλάνε ό,τι έχουν κληρονομήσει. Αυτό δεν εμποδίζει την τράπεζα να τις κατηγορήσει για απάτη λόγω των χρεών και να στείλει την Chiquita στην φυλακή. Όταν η Chela θα μείνει μόνη θα αρχίσει σταδιακά μια πορεία αφύπνισής της.

Υπόδειγμα σεναριακής ανάπτυξης, η οποία υποστηρίζεται από μια ευφυώς προσαρμοσμένη στο ύφος της σκηνοθεσία, η ιστορία των "Κληρονόμων" χτίζει αργά και μεθοδικά το γοητευτικό δράμα της. Με τα όσα μας αποκαλύπτει στην αρχή, μάλιστα, οι σκέψεις μας οδηγούνται προς την κατεύθυνση μιας κοινωνικής καταγγελίας, η οποία βρίσκεται φυσικά εκεί, δεν θα έρθει όμως ποτέ στο προσκήνιο. Όταν η φοβισμένη και ανασφαλής Chela μένει μόνη, απελπίζεται, αλλά λίγο από ανάγκη, λίγο για παρέα, καταλήγει να κάνει την οδηγό για μια παρέα ηλικιωμένων και πλούσιων κυριών. Αρχίζει σταδιακά να δραστηριοποιείται και όταν γνωρίζει την Angie, μια δυναμική και αρκετά νεότερή της γυναίκα, η καθημερινότητά της αποκτά ενδιαφέρον.

Η ταινία "Las Herederas" θα προβληθεί στο Σινεμά Ρίο 3 στη Λεμεσό την Δευτέρα 15 Απριλίου στις 20.15 από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close