Το Φοινί θα μας κεράσει και φέτος ζεστό καϊκανά

Ο Όμιλος Γυναικών Φοινιού μας προσκαλεί και φέτος, για τρίτη χρονιά, σε ένα ξεχωριστό απόγευμα στο Φοινί για τη "Γιορτή του καϊκανά", μία γιορτή με πρωταγωνιστή το παραδοσιακό γλυκό της περιοχής.

Μία γιορτή με γεύσεις, αρώματα, παράδοση, κυπριακή μουσική, τραγούδια, τσιαττιστά και παραδοσιακούς χορούς.

Στη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου στις 15.00, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Φοινού, θα μας φιλέψουν με ζεστό "καϊκανά" (παραδοσιακό γλυκό της περιοχής), με ζάχαρη ή έψημα σταφυλιού.

Για τους μικρούς μας φίλους στο χώρο θα υπάρχει φουσκωτό, για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού.

Και καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Για το καλλιτεχνικό μέρος, μας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις. Ετοιμάζουν για όλους εμάς ένα κυπριακό μουσικό ταξίδι (με βιολί και λαούτο), με χορούς και τραγούδια σε κυπριακούς και νησιώτικους παραδοσιακούς ρυθμούς, τσιττιστά και κυπριακά τραγούδια, επίδειξη παρασκευής Φοινιώτικων πήλινων αγγείων και δοινιώτικης καρέκλας, φοινιώτικο λουκούμι, ξύλινες κατασκευές, πάγκοι με παραδοσιακά προϊόντα και λαχταριστές κρέπες. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την υψηλή προστασία της κ. Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Αναρωτιέσαι τι είναι ο καϊκανάς;
Το είδος αυτό τηγανίτας, με βάση το αυγό, παρασκευαζόταν συχνά στα κυπριακά νοικοκυριά, αφού αποτελούσε εύκολο και χορταστικό επιδόρπιο. Συνηθιζόταν ιδιαίτερα στα χωριά της Πιτσιλιάς.

Ο καϊκανάς σερβίρεται με έψημα σταφυλιού, τερατσόμελο, μέλι ή ζάχαρη.

Οι διοργανωτές πάντας μας προτείνουν να τον καταναλώσουμε ζεστό με έψημα σταφυλιού. Προαιρεταικά μπορείτε επίσης συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτού βανίλιας ή καϊμάκι. Είναι εξαιρετικός συνδυασμός και το πάντρεμα του ζεστού με το κρύο παγωτό θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας.

Φοινί title
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.:
  • Website:
Φοινί, επ. Λεμεσού, Λεμεσός
ΚΥΡ05 ΜAΙΟΣ

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30