Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φάγαμε γιαπωνέζικο brunch σε γνωστό εστιατόριο της Κύπρο

Δοκιμάσαμε ένα πρωτότυπο brunch με πιάτα με άρωμα Άπω Ανατολής

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2019

Το brunch αποτελεί πλέον μία πολύ αγαπημένη συνήθεια για τους Κύπριους. Έτσι, ο αριθμός των εστιατορίων που προσθέτουν στο μενού τους πιάτα για brunch ειδικά τα σαββατοκύριακα μεγαλώνει συνεχώς. Πρόκειται για μία τάση που μεγαλώνει και ολοένα εξαπλώνεται αφού μας δίνει την ευκαιρία τα σαββατοκύριακα να βγούμε από νωρίς για να απολαύσουμε νόστιμες γεύσεις και πιάτα. 

Ένα όμως μαγαζί της Λεμεσού, το Benzai sushi bar αποφάσισε να κάνει τη διαφορά στον δημοφιλή τομέα του brunch και να ενσωματώσει ένα αλλιώτικο brunch με γιαπωνέζικες επιρροές. 

Έτσι εμείς επισκεφτήκαμε το Benzai sushi bar, δοκιμάσαμε το brunch του με τις ιαπωνικές πινελιές και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Η ομάδα του Benzai και του εξωτερικού τους συνεργάτη σεφ Εύρου Παπαντωνίου δημιούργησαν ένα μενού με έξι αυθεντικά ιαπωνικά πιάτα και μάλιστα μερικά από αυτά είναι φτιαγμένα από παραδοσιακές ιαπωνικές συνταγές και κάποιες fusion με ιαπωνικά υλικά.

Δοκιμάσαμε το Benzai Eggs Royal όπου ο καπνιστός σολομός σερβίρεται πάνω σε μαλακό hirata bun και όχι κανονικό ψωμί, με στρώση από αβοκάντο yuzu puree και από πάνω αυγά ποσέ με αυγοτάραχο. Για δεύτερο πιάτο επιλέξαμε το Okonomiyaki το οποίο είναι ομελέτα με οργανικά μανιτάρια shiitake, λάχανο, καλαμπόκι, καπνιστή γαλοπούλα, μπέικον και τηγανιτό αυγό. Σερβίρεται με σπιτική μαγιονέζα και okonomiyaki sauce. Επίσης εξαιρετικό πιάτο είναι και το Kabayaki Rice Umami Bomb που είχε ως βάση pancake γλυκοπατάτας, απο πάνω ρύζι με αυγό και κομμάτια από καπνιστό ψάρι και σερβίρεται με κρεμώδες τυρί και wassabi. 

Στο τέλος απολαύσαμε τα διάσημα japanese fluffy pancakes τα οποία ήταν αρκετά νόστιμα. Υπάρχουν δύο επιλογές που μπορείς να γευτείς, με τόφου bluberries και maple syrup ή tapioca και σως από ινδοκάρυδο. Στην επομένη μου επίσκεψη θα ήθελα να δοκιμάσω το Vegan Tofu Scramble το οποίο είναι ένα καθαρά vegan πιάτο που μας το συνέστησε ο σεφ Έυρος Παπαντωνίου. Στο Benzai suhsi bar μπορείς να συνοδεύσεις το brunch σου με specialty καφέ, φρέσκους χυμούς ή δροσερά κοκτέιλ.

Σερβίρει κάθε Κυριακή 10.00-15.00. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close