Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου έχει εστιατόριο, το δοκιμάσαμε και είναι εξαιρετικό

Εξαιρετικά νόστιμα πιάτα, χωρίς σταθερό μενού, με πιάτα ημέρας και φρέσκα υλικά εποχής

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2019

Κάπου εκεί πίσω από την Αρχιεπισκοπή, σε μία από τις ωραιότερες γειτονιές της Παλιάς Λευκωσίας θα συναντήσεις ένα καινούργιο εστιατόριο που σερβίρει αποκλειστικά μεσημεριανό τις καθημερινές. Ένας χώρος ιδανικός για lunch break στο κέντρο της πόλης, για κάποιο επαγγελματικό γεύμα ή απλά για να απολαύσεις κάποιο μεσημέρι εξαιρετικά καλομαγειρεμένα πιάτα.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο, νεοκλασικό διώροφο γωνιακό κτήριο όπου στεγάζεται το ‘Γεύσασθαι’ το οποίο ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου και είναι ένας μοντέρνος χώρος που σχεδίασε η Interior Architect Αννίτα Τερζή, με ρουστίκ πινελιές που σερβίρει πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα. Εδώ δεν θα συναντήσεις σταθερό μενού αφού η κουζίνα προσαρμόζεται σε φρέσκα υλικά εποχής και φτιάχνει μόνο πιάτα ημέρας που αλλάζουν καθημερινά όπως μαγειρευτά, μπάμιες, ρεβίθια και άλλα όσπρια, είδη σχάρας, ψάρια και θαλασσινά. Για αρχή επιλέξαμε τον σπιτικό και πεντανόστιμο καλοχτυπημένο ταραμά (€3.50), ταχίνι (€3), γιαούρτι, ελιές τσακιστές και μαύρες μαζί με φρεσκοκομμένη χωριάτικη σαλάτα.

Από τα πιάτα ημέρας δοκιμάσαμε το καλοψημένο και ολόφρεσκο καλαμάρι σχάρας (€15) με τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, το πεντανόστιμο χταπόδι σχάρας με λαδολέμονο (€13.50), το αρνάκι γάλακτος που έλιωνε στο στόμα με πατάτες στον φούρνο (€10) και τα χοιρινά μπριζολάκια σχάρας με ρύζι και βραστά λαχανικά (€9.50).

Για επιδόρπιο το εστιατόριο μας κέρασε νηστίσιμο ραβανί αλλά η απουσία γιαουρτιού δημιουργούσε μια μικρή παραφωνία. Το ‘Γεύσασθαι’ αποτελεί μία μικρή γευστική όαση την οποία χαρήκαμε που δοκιμάσαμε γι’ αυτό θα βρεθούμε εκεί ξανά πολύ σύντομα κάποιο μεσημέρι.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close