Wine Guide , Εστιατόρια

Σημαντική διεθνής διάκριση για κυπριακό οινοποιείο

Στα εντυπωσιακά κρασιά του περιοδικού Decanter ο Πετρίτηςτου Οινοποιείου Κυπερούντας

Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2019

Μια ακόμη σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε το Οινοποιείο Κυπερούντας, καθώς το κορυφαίο οινικό περιοδικό παγκοσμίου φήμης “Decanter”, συγκαταλέγει στο τεύχος Απριλίου το κρασί «Πετρίτης» , ανάμεσα στα 25 πιο εντυπωσιακά κρασιά στο Ηνωμένο Βασίλειο με κόστος κάτω των £25.  

Η σημαντική αυτή αναγνώριση, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολλών άλλων διακρίσεων που έλαβε κατά καιρούς το Οινοποιείο Κυπερούντας, αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα των κρασιών του τόπου μας και ενισχύει την θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.  Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κρασί συγκαταλέγεται σε παρόμοια λίστα, αφού στο τεύχος Ιανουαρίου 2017 ήταν ανάμεσα στα 50 πιο εντυπωσιακά κρασιά κάτω των £50.  

Το μικρής παραγωγής Οινοποιείο Κυπερούντας, βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μέτρων και οι αμπελώνες του φτάνουν μέχρι και  σε υψόμετρο 1400 μέτρων,  γεγονός που τους καθιστά τους υψηλότερους της Ευρώπης και ανάμεσα στους υψηλότερους στον κόσμο. Η φιλοσοφία του Οινοποιείου εστιάζεται στην παραγωγή οίνων εκλεκτής ποιότητας,  γι’ αυτό  η καλλιέργεια στον αμπελώνα και η οινοποίηση,  γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, συνδυάζοντας τη γνώση και την εμπειρία με την παράδοση και την τεχνολογία . 

Ο λευκός οίνος «Πετρίτης» προέρχεται από την ευρέως καλλιεργημένη, λευκή γηγενής ποικιλία το «Ξυνιστέρι». Έντονα χαρακτηριστικά της ποικιλίας αρώματα μήλου, ροδάκινου και εσπεριδοειδών κυριαρχούν στο κρασί «Πετρίτης». Είναι πλούσιο γευστικά, σχεδόν λιπαρό, με ζωηρή οξύτητα και επίγευση στην οποία κυριαρχεί το γκρέιπφρουτ. Επιδέχεται παλαίωση 3 χρόνων και συνδυάζεται ιδανικά με γεύσεις της θάλασσας και της Μεσογείου.

Το κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας διανέμονται από τον ‘Όμιλο Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22-471111. 
Θα μας βρείτε στο Facebook και Instagram στο Kyperounda Winery.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close