25-26 April 2019
Eating News , Εστιατόρια

Απόλαυσε γαστρονομία και οίνο υψηλού επιπέδου

Μοναδικές στιγμές και υψηλού επιπέδου οινογαστρονομικές εμπειρίες, στο grand opening του Wine Business Club Cyprus

Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2019

Μοναδικές στιγμές και υψηλού επιπέδου οινογαστρονομικές εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι στο grand opening του πολυαναμενόμενου στο νησί μας, Wine & Business Club Cyprus, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Four Seasons στις 28 Μαρτίου. 

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα πλούσιο cocktail, παρέα με εκλεκτές σαμπάνιες, κρασιά και αποστάγματα από τα βραβευμένα οινοποιεία και αποστακτήρια, Besserat de Bellefon (Γαλλία),  Ekfraseis Winery (Κύπρος) και Bastille Hand Crafted Whisky, επίσης από τη Γαλλία.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον ιδρυτή και πρόεδρο του WBC (Wine & Business Club), κύριο Alain Marty, τον πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο, κύριο René Troccaz αλλά και τον πρόεδρο του WBC Cyprus, κύριο Christophe Chaillou. Την σπουδαιότητα του Wine & Business Club Cyprus, αλλά και την συνεχή ανοδική πορεία της κυπριακής οινοποιοίας, εξήρε και ο πρόεδρος Οινοχόων Κύπρου, κύριος Γιώργος Κασσιανός, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον ιδιοκτήτη των καβών French Depot, κύριο Christophe Chaillou για την πρωτοβουλία του, η οποία ενώνει σε μια κοινή τράπεζα, όλους τους απανταχού λάτρεις του ποιοτικού φαγητού και κρασιού.

Μετά από μια πολύ ωραία συζήτηση, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Stéphane Tournié, μαζί με τον executive chef του Four Seasons Hotel, Πανίκκο Χατζηττοφή και την πολυπληθή τους ομάδα, ετοίμασαν ένα δείπνο που θα μείνει στη μνήμη όλων των connoisseurs της βραδιάς.

Το μενού περιελάμβανε:
1.    Xτένια με κρούστα από Wasabi, βιολογική σαλάτα λαχανικών, συνοδευμένα με Chassagne Montrachet 1er Cru Grande Montagne 2014
2.    Φουρνιστή πεσκαντρίτσα, Gillardeau στρείδι με λεμονόχορτο και τζίντζερ, συνοδευμένη με Corton Charlemange Grand Cru 2016


3.    Βοδινό Tenderloin, πουρέ σελινόριζας και σος μαύρης τρούφας συνοδευμένο με Corton Grancey Grand Cru 2016 
4.    Γαλλικά τυριά συνοδευμένα με Nuits St Georges Les Damodes 1er Cru 2012
5.    Pavlova, εξωτικά φρούτα και μάνγκο sorbet συνοδευμένη με Blanc De Blancs Champagne Grand Cru Besserat de Bellefon

Το επόμενο event του Wine & Business Club Cyprus θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου στο εστιατόριο Vivaldi by Mavrommatis του ξενοδοχείου Four Seasons. 

Για πληροφορίες ή ενδιαφέρον σχετικά με τα event μπορείτε να στείλετε email στο: christophe@winebusinessclubcyprus.com 
ή καλώντας στο +35799599460

*Φωτογραφίες: Sador

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close