Μια έκθεση για κάκτους και παχύφυτα στη Λευκωσία

Η 12η Έκθεση του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων επιστρέφει και φέτος τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, με την ίδια πετυχημένη φόρμουλα.

Στον εκθεσιακό χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα. Τα μέλη του Συνδέσμου με τα χρόνια έχουν γίνει πιο έμπειροι καλλιεργητές και αυτό αντανακλάται στα φυτά που εκτίθενται στην Έκθεση. Παράλληλα με την Έκθεση γίνεται και διαγωνισμός. Ο κριτής του διαγωνισμού φέτος είναι ο κύριος  Stirling Baker  που είναι κριτής στις εκθέσεις του Βρετανικού συνδέσμου κάκτων και άλλων παχυφύτων τα τελευταία 25 χρόνια και ειδικεύεται στις Χαουόρθιες, Γαστέριες και Αλόες τα τελευταία 40 χρόνια.

Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο.  Υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά σπάνια φυτά, χειροποίητες γλάστρες και άλλα σχετικά προϊόντα! Επίσης φέτος θα διατίθενται προς πώληση μικρά φυτά Eurphorbia veneris του ενδημικού μας παχύφυτου έτοιμα για φύτευση στον κήπο. 

Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το οκτασέλιδο φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα. 

Πολλά παχύφυτα, εκτός του ότι προσφέρονται για συλλέκτες, είναι κατάλληλα για τους κυπριακούς κήπους.  Είναι πανέμορφα και έχουν μικρές απαιτήσεις σε νερό, λιπάσματα, ψεκάσματα και περιποίηση.  Υπάρχουν χιλιάδες είδη παχύφυτα, άλλα κατάλληλα για κάλυψη εδάφους, άλλα αναρριχητικά, άλλα θαμνώδη, άλλα με διαστάσεις μικρών δένδρων.  Ο κήπος σας δεν χρειάζεται να είναι φυτεμένος μόνο με παχύφυτα.  Συνδυάζονται υπέροχα με άλλα ξηρανθεκτικά Μεσογειακά φυτά.  Επίσης πολλά παχύφυτα μπορούν να αντέξουν με ευκολία πολύ δύσκολους χειμώνες, αλλά και στην αλμύρα της θάλασσας.

Είσοδος Ελεύθερη στο χώρο των πωλήσεων, eίσοδος €1 στον εκθεσιακό χώρο.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Ειρήνη Θέμις στο 96 570050 ή στο irenethemis@hotmail.com

Πάρκο Ακροπόλεως title
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.:
  • Website:
Οδός Πεντέλης, Στρόβολο, Λευκωσία

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30