Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μπήκαμε στην κουζίνα του chef Χριστόδουλου Αβραάμ

O chef της ταβέρνας "Πινάκιον Γεύσεων"... μας "ξεναγεί" στην κουζίνα και τις γεύσεις του!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2019

Τον Χριστόδουλο Αβραάμ θα τον βρεις στο νέο ταβερνάκι στον Άγιο Αθανάσιο της Λεμεσού, να φτιάχνει λαχταριστά πιάτα με ολόφρεσκα υλικά και το δικό του "άγγιγμα".

Who is who 
Ο Χριστόδουλος Αβραάμ γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1983 και είναι απόφοιτος της σχολής μαγειρικής “Gourmant”. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλάστης, ενώ είναι εκπαιδευτής σε μαθήματα μαγειρικής του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

Μέλος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου ενώ διετέλεσε και μέλος της Περιφερειακής ομάδας μαγειρικής. Έλαβε μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις ενώ εργάστηκε σε μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχεία της Λεμεσού.    

Πώς ασχοληθήκατε με το επάγγελμα;
Στην οικογένεια μου αγαπάμε το καλό φαγητό. Οι παππούδες, οι γιαγιάδες και οι γονείς μου ήταν «μερακλήδες» της μαγειρικής και έτσι από μικρός μυήθηκα στα μυστικά της κουζίνας. Και επειδή μου αρέσει πάντα να βάζω το δικό μου στίγμα, ήθελα να γίνω επαγγελματίας μάγειρας και να φτιάχνω τα φαγητά με τον δικό μου τρόπο. 

Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως σεφ και πώς τους πετυχαίνετε; 
Οι  στόχοι μου καθημερινά είναι να φτιάχνω καλό φαγητό και να το απολαμβάνει ο κόσμος. Μου αρέσει να μαγειρεύω με τον δικό μου τρόπο, τις δικές μου συνταγές και να βάζω στα φαγητά την δική μου «πινελιά». Οι στόχοι πετυχαίνονται πάντα με τη σκληρή δουλειά και την αγάπη μου για τη μαγειρική. 

Πώς θα θέλατε να εξελιχτεί η γαστρονομία στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια;
Το επίπεδο της γαστρονομίας στην Κύπρο έχει ανέβει πάρα πολύ και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Με περισσότερο επαγγελματισμό, αγάπη και πάθος για την γαστρονομία από όσους ασχολούνται με αυτά και να πειραματιζόμαστε περισσότερο με νέες γεύσεις και νέες κουζίνες. 

Αν σας ζητούσαμε να μας ετοιμάσετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα τι θα σερβίρατε; 
Για ορεκτικό θα άρχιζα με χαλούμι τυλιγμένο σε φύλλο μπακλαβά και μαρμελάδα τομάτα, συνοδευόμενο από σως πευκόμελο. Δεύτερο ορεκτικό σιταρώτο με μάγουλα χοιρινά. Κυρίως πιάτο κότσι αρνίσιο και επιδόρπιο πορτοκαλόπιττα με παγωτό μαστίχα. Αυτό το γεύμα μπορείτε να το απολαύσετε και στο εστιατόριο μας «Πινάκιο Γεύσεων».

Τι είναι αυτό που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα σας;
Καθαριότητα, καλή διάθεση και πάθος για τη μαγειρική. Επίσης κυπριακά μπαχαρικά και φρέσκα βότανα. 

Για ποιες διασημότητες θα θέλατε να μαγειρέψετε και γιατί;
Για όλους τους λάτρεις του καλού φαγητού επειδή εκτιμούν την τέχνη της γαστρονομίας και ξέρουν να απολαμβάνουν τις γεύσεις μας. Πρόσφατα μαγειρέψαμε για το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ελπίζω να το απόλαυσε. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας εστιατόριο;
Ασφαλώς, το "Πινάκιο Γεύσεων" στο οποίο καθημερινά προσπαθούμε να προσφέρουμε στους φίλους μας και στους επισκέπτες μας, καλό φαγητό, όμορφο περιβάλλον και ψυχαγωγία με ποιοτική μουσική. 

Αν θα έπρεπε να μαγειρεύατε για ένα παιδί τι θα του φτιάχνατε;
Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας, να τους μαθαίνουμε να τρώνε σωστά και υγιεινά, για αυτό πρέπει να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Πού σας βρίσκουμε τώρα επαγγελματικά;
Στο «Πινάκιο Γεύσεων», το οποίο δημιουργήσαμε με τον  καλό μου φίλο Μανώλη και Μαρία Χατζημανώλη και ευελπιστούμε ότι θα δώσει το δικό του ξεχωριστό χρώμα στη πόλη της Λεμεσού και να έρχεται ο κόσμος να απολαμβάνει καλό φαγητό και να περνά όμορφα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και γιατί;
Ασφαλώς αγαπημένη μου είναι η Κυπριακή κουζίνα, καθώς  η κυπριακή φύση μας προσφέρει τόσα πολλά αγνά υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις καταπληχτικά φαγητά. 

Ποια υλικά προτιμάτε να χρησιμοποιείτε στις δικές σας συνταγές;
Φρέσκα βότανα, κυπριακά μπαχαρικά και γενικότερα αγνά υλικά από τη κυπριακή φύση. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο κυπριακής κουζίνας;
Τραχανάς με κόκκινη κολοκύθα. 

Ποιο κυπριακό φαγητό θα θέλατε να ‘πειράξετε’ και πώς;
Όλα τα φαγητά που φτιάχνω είναι πειραγμένα και έχουν το δικό μου στίγμα. Το πώς θα το κρατήσω ως μυστικό μου και σας καλώ να έρθετε στο "Πινάκιο Γεύσεων" για να προσπαθήσετε να το ανακαλύψετε. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close