Things to Do , Προσεχώς

Ο Απρίλιος στο Θέατρο Ριάλτο

Όλες οι εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα στο Θέατρο Ριάλτο

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2019

Το Θέατρο Ριάλτο υποδέχεται τον Απρίλιο με θέατρο, μουσική, χορό, αγαπημένους Κύπριου και Έλληνες καλλιτέχνες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια. Ξεχωρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2019 κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβληθούν πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες τόσο στο διαγωνιστικό μέρος όσο και στο Viewfinder σε Λευκωσία και Λεμεσό. 
 



2 Απριλίου
Πέτρες στις Τσέπες του ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
τρ 20:30 (80’)

Το έργο της Marie Jones (1996) ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπέλφαστ και μεταφέρθηκε με επιτυχία πρώτα στο West End του Λονδίνου και, ακολούθως, στο Broadway. Τόσο το έργο όσο και οι παραστάσεις του έχουν αποσπάσει διάφορα βραβεία ανάμεσα στα οποία και δύο βραβεία Olivier (2001) Καλύτερης Κωμωδίας και Καλύτερου Ηθοποιού. 
Μία “τραγική κωμωδία” που εκτυλίσσεται σε μια πολίχνη της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι κομπάρσοι… που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα!
Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων και τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση. Οι γνωστοί ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου και Γιώργος Χρυσοστόμου δίνουν ρεσιτάλ, ερμηνεύοντας με εξαιρετική πειστικότητα τους 15 χαρακτήρες. 
Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου.
Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Επιμέλεια Κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου. Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης. 
€18 /14 


4 Απριλίου
Της αγάπης το βοτάνι | Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής |ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ
πεμ 20:30 (60’) 

Το σύνολο παραδοσιακή μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού "Μάριος Τόκας", υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του καθηγητή παραδοσιακής μουσικής Ανδρέα Χριστοδούλου, παρουσιάζει σκοπούς και τραγούδια από τη μουσική παράδοση της Κύπρου και του ευρύτερου ελληνικού χώρου. Παραδοσιακή μουσική εναλλάσσεται με σμυρναίικα τραγούδια επώνυμης δημιουργίας, και αραβικές, βουλγάρικες, αρμένικες και τουρκικές μελωδίες, σε μια συναυλία που αναδεικνύει την κοινή πολιτιστική παράδοση λαών που μοιράζονται τον ίδιο γεωγραφικό χώρο.
 
Συμμετέχουν οι καθηγητές και μαθητές του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας».
€5 



6 Απριλίου
Βόλτα στα Εξάρχεια ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ & STRING DEMONS
σαβ 20:30 (100’) 
Κακόφημα, δημιουργικά, συκοφαντημένα, ιδιαίτερα, καλλιτεχνικά, παραμελημένα. Τα Εξάρχεια του χθες και του σήμερα. Η πιο εναλλακτική γειτονιά της Αθήνας που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού μας: Νικόλα Άσιμο, Παύλο Σιδηρόπουλο, Αρλέτα, Κατερίνα Γώγου.

Το αποτύπωμά τους στο παρόν αναζητά ο Χρήστος Θηβαίος, σε μια «Βόλτα στα Εξάρχεια», τη γειτονιά που αγαπά και κατοικεί από μικρός. Βόλτα στους μύθους και στα τραγούδια που φέρνουν το άρωμα των Εξαρχείων. Μαζί του οι εκρηκτικοί String Demons, το ντουέτο των αιρετικών εγχόρδων, που ξεχώρισε με τις αναιδείς και πρωτότυπες διασκευές του σε τραγούδια κλασικής, rock, δημοτικής και pop μουσικής. Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη θα ακολουθήσουν τον Χρήστο Θηβαίο στη διαδρομή του, ηλεκτρίζοντας με τον ήχο τους τη βόλτα στα Εξάρχεια. 
Στο δεύτερο μέρος, ο Χρήστος Θηβαίος, τραγουδά όσα έχει και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια: Άμλετ της Σελήνης, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Ημερολόγιο, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου, Γυναίκα, Ποια Θάλασσα, Ημερολόγιο και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα. 

Μαζί τους ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα.
€17 /14 

7 Δον Κιχώτης | Royal Ballet HD Live Ι MARIUS PETIPA 
κυρ 18:00 (165’)

Τo Royal Opera Hoυse προβάλλει μαγνητοσκοπημένα από το Covent Garden του Λονδίνου το γνωστό μπαλέτο σε τρεις πράξεις σε χορογραφία του Carlos Acosta. Οι περιπέτειες του ιδιόρρυθμου ιππότη του Θερβάντες στάθηκαν έμπνευση για πολλά μπαλέτα, γνωστότερο των οποίων είναι ο Δον Κιχώτης του Marius Petipa σε μουσική του Ludwig Minkus. Εδώ ενυπάρχουν όλα τα στοιχεία των μεγάλων κλασικών μπαλέτων: συγκίνηση, δράμα και ζωντανοί χαρακτήρες. Ο βασικός προσκεκλημένος καλλιτέχνης του Royal Ballet, ο Carlos Acosta, έχει χορέψει πολλές φορές τον απαιτητικό ρόλο του Μπαζίλιο, εμπλουτίζοντας, με την εμπειρία του αυτή, τη μοναδική και συναρπαστική παραγωγή του ROH. Τα σκηνικά υπογράφει ο Τim Hatley, ο οποίος προσφέρει μια σύγχρονη αίσθηση σε μια ευρύτατα παραδοσιακή σκηνοθεσία. Διευθυντής ορχήστρας: Martin Yates. €15 / 10 



10 Απριλίου
Ριχάρδος Γ’ | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΟΚ 
τετ 20:30 (180’) 15+

Το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για τον δύσμορφο, κακό αλλά και απροσδόκητα γοητευτικό βασιλιά Ριχάρδο Γ’ ανεβαίνει για πρώτη φορά στο κυπριακό θέατρο. Το έργο αποτελεί «μια μελέτη για την εξουσία, τη βία και την «ομορφιά», που εκτυλίσσεται μέσα στο σκοτεινό περιβάλλον της μεσαιωνικής Αγγλίας και αποκαλύπτει τα πιο αρχέγονα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης». Η σκηνοθετική προσέγγιση  διερευνά την πολύπλοκη φύση του Ριχάρδου και τη σχέση του Θεάτρου με την Ιστορία, για να αναδείξει τη διαχρονικότητα των θεμάτων του έργου. 

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος. Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Πάρις Ερωτόκριτου. Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου. Μουσική: Μάριος Τακούσιης. Κίνηση-Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή. Μουσική διδασκαλία-τραγούδι-φωνή: Βασιλική Αναστασίου. Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς.

Διανομή: Προκόπης Αγαθοκλέους, Εβελίνα Αραπίδη, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Πέτρος Ιωάννου, Στυλιάνα Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου, Γιάννης Καραούλης, Στέλιος Καψάλης, Γιώργος Κυριάκου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Χριστίνα Παυλίδου, Κώστας Σιλβέστρος, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Βασίλης Χαραλάμπους. €12 / 6 

12 - 20 Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2019 
παρ - σαβ 20:00 & 22:00 18+ 

Το Φεστιβάλ επανέρχεται για 17η χρονιά στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία, με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Διεθνές Διαγωνιστικό (Glocal Images), πρεμιέρες ταινιών που έχουν διακριθεί παγκοσμίως (Viewfinder), Εθνικό Διαγωνιστικό, αφιερώματα, παράλληλα προγράμματα για παιδιά και νέους και μουσικές εκδηλώσεις συνθέτουν το πρόγραμμα του επίσημου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου για τη μεγάλου μήκους ταινία. Την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν και φέτος σημαντικές προσωπικότητες, ενώ στις προβολές ταινιών θα παρευρίσκονται και πολλοί από τους δημιουργούς τους. Ανάμεσα στις πρεμιέρες φέτος περιλαμβάνονται πολυβραβευμένες ταινίες όπως: Girl/Lukas Dhont, Dogman/Matteo Garrone, The Guilty/ Gustav Möller, Touch Me Not/ Adina Pintilie. Οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. 
Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Θέατρο Ριάλτο.
Ελεύθερη είσοδος για φοιτητές και μαθητές στο Πρόγραμμα για Παιδιά και Νέους.
€ 6 / 25 ( Κάρτα Φεστιβάλ) 

24 I'm Not Running NT Live DAVID HARE 
τετ 20:00 (200’) 12+

Το NT Live συνδέει δεκάδες χιλιάδες θεατές σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε δορυφορική σύνδεση ή μαγνητοσκοπημένες παραγωγές της παγκοσμίου εμβέλειας θεατρικής σκηνής του Λονδίνου. 

Το νέο έργο του πολυβραβευμένου David Hare (The Reader, The Hours, NT Live: Skylight) είναι ένα εκρηκτικό πολιτικό δράμα που διερευνά τα διλήμματα ανάμεσα σε προσωπικές επιλογές και τις δημόσιες τους συνέπειες. Η νεαρή γιατρός Pauline Gibson γίνεται το πρόσωπο μιας εκστρατείας διάσωσης του τοπικού νοσοκομείου και έτσι της ανοίγεται ο δρόμος για το Κοινοβούλιο. Εκεί, συναντά ξανά τον Jack Gould, τον παλιό σύντροφο και συμφοιτητή της, φανατικό οπαδό του Εργατικού Κόμματος. Όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η κοινή γνώμη την πιέζουν να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, η ίδια έρχεται αντιμέτωπη με ένα βασανιστικό δίλημμα. 
Πρωταγωνιστούν οι Siân Brooke (Sherlock, Doctor Foster), Joshua McGuire (NT Live: Rozencrantz and Guildenstern are Dead, About Time) και Alex Hassell (Grantchester, The Miniaturist).
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Lyttelton Theatre στο Λονδίνο, με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους. € 10 / 8 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close