Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

25 υπέροχες ιδέες για το τριήμερο που έρχεται

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις το επόμενο τριήμερο!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2019

Το τρήμερο της 25ης Μαρτίου είναι ήδη εδώ κι εμείς φτιάξαμε μία ατζέντα γεμάτη εκδηλώσεις, τις οποίες σου προτρίνουμε για βγεις και να περάσεις καλά! 

Από μουσική, θέατρο, χορό και φεστιβάλ, για κάθε ηλικία και γούστο. 

Η Ρένα η Σμυρνιά 
Η Ρένα, το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, γίνεται θεατρικό και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο. Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους, κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. www.soldoutticketbox.com.
 
Έπεα Πτερόεντα της Στεφανίας Σάββα
H πρώτη ποιητική συλλογή της Στεφανίας Σάββα με τίτλο «Έπεα Πτερόεντα: Ρίμες σε πεζό ρυθμό», από τις Εκδόσεις Αφή παρουσιάζεται σήμερα στο ΤΕΠΑΚ. Στην πρώτη της εκδοτική απόπειρα, η συγγραφέας, -υποψήφια με το έργο της για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2018- εμπνευσμένη από τον Καρυωτάκη και τον Καβάφη, αλλά και νεότερους όπως η Αλκυόνη Παπαδάκη, πραγματεύεται θέματα που πηγάζουν άλλοτε από τα προσωπικά της βιώματα κυρίως από τα πρώτα φοιτητικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, και άλλοτε καταφεύγοντας σε μυθοπλασία για να ζωγραφίσει τον κόσμο μέσα από τα μάτια της.  Η έκδοση κατέστη δυνατή με την ευγενή χορηγία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στα πλαίσια του Προγράμματος Πρωτοβουλίες Νέων. 
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, ΤΕΠΑΚ, Πεύκιος Γεωργιάδης, Κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Λεμεσός, 19.00.
 
Χαρακτικά του Marc Hellicar στο Φυτώριο
«Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το ταπεινό φύλλο ως καμβά και ως μέσο για τη δημιουργία μικρών έργων χαρακτικής. Για πολλά χρόνια οι λεπτομέρειες που συναντούσα στη φύση με γοήτευαν ιδιαίτερα. Τα έργα αυτά μου έδιναν την δυνατότητα να φέρω και άλλους σε επαφή με αυτό τον μικρόκοσμο» λέει ο αρχιτέκτονας Marc Hellicar  για την εικαστική του δουλειά με τίτλο «Περπάτα ανάλαφρα στη γη», που παρουσιάζει από σήμερα στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας. Το "λεξιλόγιο" των πρώτων έργων επηρεάζεται αισθητά από τη λαϊκή κυπριακή παράδοση, το κυπριακό ιδίωμα. Οι καμάρες, οι αυλές, οι "αρσέρες", οι εκκλησίες, τα μοναστήρια , του έδωσαν ερεθίσματα για τα έργα της σειράς αυτής. Στη χαρακτική διαδικασία ο δημιουργός φτιάχνει επιφάνειες από χρώμα με τη χρήση ακρυλικού μελανιού. Δημιουργεί δηλαδή επεμβάσεις σε μίαν μικρή επιφάνεια. Μικρογραφίες.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας, Λευκωσία, εγκαίνια 19.00, τηλ. 22 681088. Μέχρι 29/3.

BLACK ANIS και Γιάννης Μαργάρης
Δυο μήνες μετά την ανακοίνωση για την αλλαγή στη σύστασή του, το συγκρότημα BLACK ANIS ανακοινώνει την πρώτη εμφάνισή του για το 2019. Στις 22 Μαρτίου, οι BLACK ANIS επιστρέφουν στο Savino Live στη Λάρνακα, όπου και για πρώτη φορά θα εμφανιστούν με τη νέα φωνή του συγκροτήματος, τον Γιάννη Μαργάρη. Το πρόγραμμα τους αποτελείται από τα κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Resonance 21:16», καθώς και από διασκευές, πάντα προσαρμοσμένες στο ύφος τους. Επίσης, θα ακουστεί ζωντανά το νέο single τους για το 2019, με τίτλο «Hey». Τη βραδιά θα ανοίξει με ακουστικό πρόγραμμα ο Παναγιώτης Διογένους.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Savino Live, Λάρνακα, 22:30. Είσοδος: €10. Πληρ. 99426011 / 99860304.
 
Αφιέρωμα στην Εντίθ Πιάφ
To Θέατρο Δέντρο μετατρέπεται σε μουσική σκηνή με άρωμα Παρισιού και νοσταλγική ατμόσφαιρα, για να φιλοξενήσει μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στη θρυλική Edith Piaf, με τους Βανέσσα Μεγαλέμου (Φωνή), Αντρέα Μιχαλόπουλο (πιάνο) και το φωνητικό σύνολο Ergo Sum. Μουσική Διδασκαλία, Χορωδιακή Προσαρμογή και Διεύθυνση Συνόλου: Κυριακή Ιακωβίδου. Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννος Λούρας.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 99520835.

Κατάδικός μου
Ένα έργο με πανέξυπνο σπινθηροβόλο χιούμορ που χαρίζει αβίαστα το γέλιο, γέλιο πικρό! την ίδια στιγμή που υψώνει μεγεθυντικό φακό μπροστά στην υποκρισία μας και μας υποχρεώνει να έρθουμε κατάφατσα αντιμέτωποι με τους φόβους μιας κοινωνίας. Η κοινωνία είμαστε εμείς και η κοινωνία πάσχει όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά και συναισθηματικά. Ένας Ιρανός μετανάστης, ο Καρίμ, μπαίνει στο σπίτι μιας υστερικής φιλολόγου, της Καίτης, για να κλέψει. Καθοδόν όμως προς την κρυψώνα του τον χτυπάει με το αυτοκίνητο του ένας ασυνείδητος μεθυσμένος Έλληνας και τον εγκαταλείπει στη μέση του δρόμου. Συμπτωματικά ο οδηγός αυτός είναι ο σύζυγος της Καίτης, ο Γιάννης. Ο Γιάννης είναι χρήστης ουσιών και η Καίτη στην προσπάθεια της να σώσει τον βουτηγμένο στις καταχρήσεις Γιάννη πασχίζει να αποσιωπήσει το γεγονός, όχι επειδή αγαπάει τον Καρίμ – αφού αυτός είναι ένας κλέφτης! - αλλά γιατί θέλει να φέρει κοντά της τον σύζυγο της.. μάταια όμως προσπαθεί καθώς συνειδητοποιεί ότι έπεσε θύμα της δικής της “απάτης”, των δικών της φόβων απέναντι στο ξένο και ανοίκειο στοιχείο, παρασυρμένη από τις κοινωνικές επιταγές. Στο μεταξύ ο Καρίμ, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα της Καίτης, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με αλτσχάιμερ.  Όλοι οι παραπάνω και δύο χαρακτήρες ακόμα –ένας φίλος του Καρίμ, έμπορος ναρκωτικών και ένας φίλος του Γιάννη που προσπαθεί να τον βοηθήσει, μπερδεμένοι σ’ ένα πολύχρωμο γαιτανάκι αλληλεξαρτήσεων και φόβων, προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγαπηθούν, να ακουμπήσουν και να εμπιστευθούν, με φόντο την Ελλάδα του σήμερα. Παίζουν: Μαρία Μιχαήλ, Γιώργος Τζωρτζής, Θανάσης Ιωάννου, Νικόλας Πέτρου, Κλαούντιο Ντιμονού, Κώστας Βήχας. 
>> Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00 μέχρι τις 21 Απριλίου. Κρατήσεις 70007721.
 
Ποιητική βραδιά 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων οργανώνει Ποιητική Βραδιά «Μέρες Μαρτίου» υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη. Χαιρετισμοί: Ιωσήφ Ιωσήφ, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΥΠΕ, Χρύσανθος Φάκας, Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας. Συμμετέχουν οι ποιητές: Μαρίνα Αρμεύτη, Λεωνίδας Γαλάζης, Αυγή Λίλλη, Μιχάλης Παπαδόπουλος,  Αντωνίνη Σμυρίλλη, Αθηνά Τέμβριου, Ευφροσύνη Μαντά Λαζάρου, Πάμπος Κουζάλης, Alev Adil, Φροσούλα Κολοσιάτου. Δημοσιογράφοι του ΚΥΠΕ θα αναγνώσουν ποιήματα από την παγκόσμια λογοτεχνία. Συντονιστής: Γιώργος Χριστοδουλίδης, Ποιητής-Βοηθός Αρχισυντάκτης ΚΥΠΕ. Πιάνο: Αθένα Βούργος.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας, Λευκωσία, 19.00. 
 
«Η υπόσχεση της Αυγής» στο Cine Studio
H γαλλική ταινία «Η υπόσχεση της Αυγής» αφηγείται την ρομαντική ιστορία του Ρομέν Γκαρί, ενός εκ των διασημότερων Γάλλων συγγραφέων. Η απίστευτη ζωή του, από τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Πολωνία μέχρι την εφηβεία του στη Γαλλία και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτω υπό την επιρροή της ισχυρής προσωπικότητας της μητέρας του.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491.

Fork Food Market
Η ιδέα της υπαίθριας φαγητοαγοράς της Λευκωσίας άρεσε και ο κόσμος την αγκάλιασε τόσο, που αναζητούμε να μαθαίνουμε κάθε βδομάδα τις λεπτομέρειες, το μενού, τις ώρες και βέβαια την τοποθεσία για το επόμενο Fork Food Market. Aυτήν την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα γίνει η τελευταία εκδήλωση του μήνα στο Παλαιό Δημαρχείο της Παλιάς Λευκωσίας. Το φαγητό θα σερβίρεται απο τις 7 μμ ενώ το μπαρ και η μουσική απο την DJ Suzie Selecta θα παραμείνουν μέχρι τις 12 μμ! Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 99567591 & 96395261, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.forkfoodmarket.com. 
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Παλαιό Δημαρχείο, Παλιάς Λευκωσίας, 19.00-24.00.



Sharam 
Μια νέα ομάδα με όρεξη και νέες ιδέες έρχεται να φέρει άλλον αέρα στο nightlife του νησιού. Η Bass Goes Boom παρουσιάζει τον διάσημο Sharam και ταράζει τα νερά! H Bass Goes Boom είναι ένα γκρουπ επαγγελματιών και Dj, που έχουν πάνω από δέκα χρόνια πείρα και βαρύ βιογραφικό στα venue και στα party του νησιού, που στόχο έχει να δημιουργήσει μια νέα εμπειρία house διασκέδασης, σε πολλά και αγαπημένα party hotspots, κάποιες φορές και πιο… ανατρεπτικά! O Sharam είναι μέλος των Deep Dish. Ο διάσημος παραγωγός γράφει εδώ και 20 και πλέον χρόνια ιστορία στο στερέωμα της ηλεκτρονικής. Ο Dj και παραγωγός, αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής dance μουσικής σκηνής, είναι βραβευμένος με Grammy, κι έρχεται για ένα μοναδικό πάρτυ την Παρασκευή 22 Μαρτίου στο Omnia Nightclub στη Λευκωσία! Γνωστός για τις μουσικές επιτυχίες και τις δυνατές συνεργασίες του όπως: 'Flashdance', 'Say Hello', 'Party All The Time', 'The One' feat. Daniel Bedingfield, 'She Came Along' with Kid Cudi, 'M.I.T. T.' feat. Shakira και 'Fun' by Chris Martin of Coldplay θα βρεθεί στο νησί μας για ένα ανεπανάληπτο house set. Warm up set by DJ Leandro. Opening set by Vinyl Mafia. Closing set by Asmo Brothers.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Omnia Nightclub, Λευκωσία. Πληρ. 70087108.

Ένα καπέλο γεμάτο βροχή
Το έργο του Μάικλ Γκάτσο καταπιάνεται με το θέμα των ναρκωτικών και σκηνοθετείται από τη Μόνικα Μελέκη. Ένα έργο για το καυτό πρόβλημα των ναρκωτικών, άμεσο και επίκαιρο. Οι κοινωνικοί ή και προσωπικοί λόγοι που οδηγούν συνανθρώπους μας στην εξάρτηση από διάφορες ουσίες. Ανθρώπινα ράκη που οδηγούνται σε απαράδεκτους θανάτους, συν άνθρωποι μας ηθικά ξεπεσμένοι από την εξάρτηση που η κοινωνία, που εν μέρει ευθύνεται για το κατάντημα τους, τους πετά τώρα σαν απόβλητα, στοιβάζοντας τους στην «άκρη» της πόλης σχεδόν σαν σε ανθρώπινες χωματερές. Το δράμα μιας οικογένειας που τα μέλη της καλούνται να ξεσκεπάσουν την καμουφλαρισμένη αλήθεια, να την δουν κατάματα και να αναλάβουν τις οδυνηρές τους ευθύνες. Στην συνέχεια να λυτρωθούν καταθέτοντας το υπόλοιπο της αγάπης προς το θύμα. Αυτή την αγάπη που όλα τα ελπίζει και όλα τα υπομένει.
>> άθε Σάββατο – 8.30μ.μ. και κάθε Κυριακή – 6.30μ.μ. (Μέχρι 14 Απριλίου), Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»,  Λάρνακα. Πληρ. 24652800/1 κ  αι 99490102.   
 

Σούλη Ανατολή (Ρένα Μόρφη)
Η Ρένα Μόρφη μας παρουσιάζει την φανταχτερή περσόνα Σούλη Ανατολή. Η ζαργάνα του Παγασητικού έχοντας στις αποσκευές της τη μεγάλη της επιτυχία «Όταν σου χορεύω», που έχει ξεπεράσει τα 7.000.000 views, αλλά και το «Αμάντο μίο», που μόλις κυκλοφόρησε, αλλά έχει ήδη αγαπηθεί, ανεβαίνει στη σκηνή , για να μας ταξιδέψει μπρoς και πίσω στο χρόνο και τον Ατλαντικό , ανακατεύοντας το Αιγάλεω city του Ζαμπέτα με το Siboney της Αβάνα σε ένα ξεχωριστό μουσικό πάντρεμα. Εκτός από τις επιτυχίες του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Μπαλογιάννη που υπογράφουν τον δίσκο της, θα ακούσουμε ασυνήθιστες διασκευές που θα συζητηθούν. Μέσα από 60s και 70s επιτυχίες που άφησαν ιστορία και χτυπήσαν στην καρδιά μας, η Σούλη Ανατολή ανακατεύει ξανά την τράπουλα και μας τραγουδά ό,τι επέζησε από τις περασμένες δεκαετίες, χωρίς ταμπέλες και ταμπού, υποσχόμενη αυθεντική διασκέδαση. Δύο κορυφαίοι περκασιονίστες, ο Κουβανός Carlos Menéndez και ο Άγγελος Πολυχρόνου ενώνουν μαγικά Ανατολή και Δύση, με cumbia και καρσιλαμά, bachata και Τσιφτετέλι, κάνοντας την Λατινική Αμερική με το Κουκάκι να μοιάζει ένα τσιγάρο δρόμος. Οι συνήθεις ύποπτοι με το αστείρευτο ταλέντο τους, Λάμπης Κουντουρόγιαννης στην ηλεκτρική κιθάρα και Αστέρης Παπασταματάκης στη φαρφίσα και ο Σπύρος Λιγκώνης στα ντραμς μπαίνουν στην χρονομηχανή και μας φέρνουν απογειωτικές μελωδίες που δύσκολα ξεχνιούνται. Επί σκηνής στην κλασική κιθάρα και ο συνθέτης Δημήτρης Μπαλογιάννης. Στον ήχο ο Αγαπητός Καταξάκης.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Moυσική Σκηνή RED, Λευκωσία. Πληροφορίες : 99059257 και 96245929. Προπώληση: www.tickethour.com.cy (on line) και σε όλα τα καταστήματα Αcs courier (77777040).
>> Σάββατο 23 & Kυριακή 24 Μαρτίου, Vinylio Wine Etc, Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 99300430.

"Ο θείος Γιάννης" του Αντώνη Γεωργίου ανεβαίνει στη Λευκωσία
Το καινούργιο έργο του Αντώνη Γεωργίου, γραμμένο το 2016 στην καθομιλουμένη κυπριακή διάλεκτο, διαδραματίζεται στην Κύπρο, αλλά δεν αφορά μόνο τον τόπο μας. Ένα σύγχρονο, πολυπρόσωπο έργο που, εκκινώντας από το τοπικό και το συγκεκριμένο, παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω και μέσα μας και αγγίζει διαπροσωπικά και κοινωνικά ζητήματα του σήμερα. Ένα έργο για τη μοναξιά του καθενός μας στο φόντο της πραγματικότητας γύρω του,  μια ελεγεία για τον χρόνο που περνάει και τον έρωτα. Τα σκηνικά και κοστούμια σχεδιάζει ο Λάκης Γενεθλής, τον φωτισμό ο Αλεξάντερ Γιότοβιτς ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης. 
>> Παρασκευή 22, 20.30 & Σάβαβτο 23 Μαρτίου, 18.00, WhereHaus612, Λευκωσία.

"Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν" του Μπέρτολτ Μπρεχτ από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ
Η ΕΘΑΛ ανεβάζει στις 12 Μαρτίου 2019 το αριστουργηματικό έργο του Μπέρολτ Μπρεχτ, Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν. Ένα από τα κορυφαία έργα της της παγκόσμιας δραματουργίας, τρυφερό, αλλά συνάμα σκληρό και ρεαλιστικό, «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» αποτελεί το έργο του Μπρεχτ, με τις περισσότερες απευθύνσεις στο κοινό. Στο κέντρο του βρίσκεται ένα ηθικό πρόβλημα: Μπορεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων; Το  έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άδωνι Φλωρίδη, σκηνικά/κοστούμια Ηλέκτρας Κυθραιώτου, μουσική σύνθεση Δημήτρη Σπύρου, χορογραφίες Αριάνας Μαρκουλίδου και σχεδιασμό φωτισμών Σεσίλιας Τσελεπίδη. Πρωταγωνιστούν οι Ήβη Νικολαϊδου, Μυρτώ Κουγιάλη, Μαρίνα Βρόντη, Βάρσια Αδάμου, Αντρέας Κουτσούμπας, Παναγιώτης Μπρατάκος, Στέλιος Καλλιστράτης και Αντρέας Λουκά.
>> Παρασκευή 22 & Σάβαβτο 23 Μαρτίου, 20.30, Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ, Λεμεσός. Πληροφορίες/κρατήσεις: 25877827.
 

Soirée Edith Piaf
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, το Θέατρο Δέντρο μετατρέπεται σε μουσική σκηνή με άρωμα Παρισιού και νοσταλγική ατμόσφαιρα, για να φιλοξενήσει μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στη θρυλική Edith Piaf, με τους Βανέσσα Μεγαλέμου (Φωνή), Αντρέα Μιχαλόπουλο (πιάνο) και το φωνητικό σύνολο Ergo Sum. Συντελεστές: Βανέσσα Μεγαλέμου, Αντρέας Μιχαλόπουλος, Κυριακή Ιακωβίδου. Ergo Sum: Γεωργία Μιλτιάδους, Λυδία Λαμπιρίτη, Γκάμπριελ Λάμπρου, Νέαρχος Μιλτιάδους, Χριστόφορος Κρύσταλλος, Αθηνά Ζησίμου, Έλενα Κρύσταλλου, Αλεξάνδρα Σοφία Βιλουμσόνε, Παναγιώτα Παπακυριακού, Παναγιώτης Ηλία. Μουσική Διδασκαλία, Χορωδιακή Προσαρμογή & Διεύθυνση Συνόλου: Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 21.00. Εισιτήρια: €10. Πληρ. 99520835.

Η θεατρική ομάδα Αντί-Σκηνο παρουσιάζει την παράσταση "pανωλεθρίa stand-up tragedy"
Ο Ευθύμης Τελεμές στέκεται μπροστά από ένα μικρόφωνο-από μηχανής θεό κι αρχίζει να μιλά όπως πoτέ προηγουμένως. Μιλά με τόλμη κι ειλικρίνεια σ’ ένα ανύπαρκτο, αλλά απολύτως επιβεβλημένο ακροατήριο. Το έργο, κινούμενο μεταξύ του μονολογικού σχήματος, της μουσικής παράστασης και του stand-up comedy, πραγματεύεται την οριστική απώλεια του άλλου από τη ζωή μας. Πώς είναι, λοιπόν, η επαύριον του έρωτα; Πώς είμαστε αυτή τη δεύτερη μέρα, όταν το έτερο σώμα έχει γίνει μια αμετάκλητη απουσία και μια λέξη που σκάλωσε στον ουρανίσκο. Πώς είμαστε την τρίτη, τη δωδέκατη, τη χιλιοστή μέρα; Αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει για τον εαυτό του και για τον καθένα ο Ευθύμης Τελεμές.
>> Επίσημη πρεμιέρα Παρασκευή, 22 Μαρτίου, Flea Theatre, Λευκωσία, 20.30. Γενική είσοδος €10. Πληροφορίες | κρατήσεις: 99574678.
>> Κυριακή, 24 Μαρτίου, Flea Theatre, Λευκωσία. 

Χάρολντ και Μωντ
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει τη ρομαντική κωμωδία «Χάρολντ και Μωντ» του ανατρεπτικού συγγραφέα Κόλιν Χίγγινς. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία υποδύεται και το ρόλο της Μωντ. Ένας από τους πλέον αναπάντεχους και ειλικρινείς έρωτες στην ιστορία του θεάτρου σε ένα έργο που αψηφά την ιδέα του θανάτου και απετέλεσε «φάρο» για μία ολόκληρη γενιά στη δεκαετία του '70. Τρυφερό και αστείο αλλά ταυτόχρονα δραματικό και συγκινητικό, έχει αγγίξει την ψυχή του κοινού όποτε και όπου και αν ανέβηκε.Μετάφραση: Γιάννης Ιορδανίδης, Γιάννης Βούρος. Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής. Μουσική: Χρίστος Σταυρινίδης.
>> Παρασκευή 22 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745. 

Κυνήγι θησαυρού Let's SHARE Larnaka
Κυνήγι θησαυρού που θα διοργανωθεί στη Λάρνακα το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στις 10.30πμ. όπου άτομα, ομάδες, οικογένειες, φίλοι, κ.λπ. καλούνται να έρθουν και να μοιραστούν σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς ή σημεία αναφοράς της πόλης με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Σημείο συνάντησης η Πλατεία Ευρώπης στην αρχή των Φοινικούδων. Κατά τη διάρκειου του παιχνιδιού οι συμμετέχοντες καλούνται να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, από σημεία της Λάρνακας σε Facebook, Instagram, Twitter χρησιμοποιώντας τις λέξεις κλειδιά #DIGINV #DIGINVCyprus. Στις φωτογραφίες μπορούν να εμφανίζονται και τα άτομα της ομάδας ή μπορεί να χρησιμοποιείται η μάσκα της εκδήλωσης.
>> Σάββατο 23 Μαρτίου, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα, 10.30. 

Xana Zoo 11 Χρόνια μαζί!
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η Εταιρεία Μέθεξις, παρουσιάζουν το “ΧΑΝΑ ΖΟΟ”. Στην παράσταση “XANA ZOO 11 Χρόνια μαζί!” παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo an the Zoo” και το “XANA ZOO”. Είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο, βλέπουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες. Οι XANA ZOO ανεβαίνουν στο Μαγικό χαλί του XANA ZOO και ταξιδεύουν σε όλη την Χοραλία. Πρώτος σταθμός η Ινδία για να συναντήσουν την Τίγρη που είναι “μπουρλότο και όλες ζηλεύουν το λυγερό κορμί της”. Επόμενος σταθμός η Αφρική για να συναντήσουν την αγαπημένη τους Καμήλα και τον μαλλιαρό Γορίλα. Το ταξίδι δεν έχει τελειωμό! Να σου και η Κατσίκα που είναι γλύκα και μοιάζει με την Μόνικα Μπελούτσι, να σου και ο Σκαντζόχοιρος, να σου και η Αγελάδα που είναι η πιο ωραία στην Ελλάδα, να σου και ο Παπαγάλος, να σου και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα. Οι μικροί μας (..και όχι μόνο) φίλοι συμμετέχουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, χορεύοντας και τραγουδώντας, σε μια ονειρεμένη παράσταση που θα τους μείνει αξέχαστη!
>> Σάββατο 23 Μαρτίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 16.00. 
>> Κυριακή 24 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11.00.
>> Δευτέρα 25 Μαρτίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 15.00. 

Health and Beauty Forum
Όταν η ομορφιά συνδυάζεται με την ευεξία και την υγεία, τότε είναι που μια γυναίκα μπορεί πραγματικά να λάμψει και να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό! Έτσι το Health and Beauty Forum, γιa ακόμη μια χρονιά, έρχεται να αποτελέσει «γέφυρα» προς την απόλυτη ευεξία και ομορφιά. Το Health and Beauty Forum αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα forums στην Κύπρο. Είναι μια έκθεση αφιερωμένη σε θέματα υγείας και ομορφιάς που κατά τη διάρκειά της διοργανώνονται πάνω από 30 σεμινάρια, παρουσιάσεις και αριστοτεχνικά μαθήματα με περισσότερες από 100 συμμετέχουσες εταιρείες. 
>> Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Pavilion, Λευκωσία. 
 

Μάριος Φραγκούλης - Let's Fall in Love
Κάθε εμφάνιση του Μάριου Φραγκούλη είναι μια γιορτή της μουσικής. Αυτή τη φορά ο πολυαγαπημένος διεθνής σταρ διαλέγει να ερμηνεύσει εμβληματικά τραγούδια που έχουν χαραχτεί στο μυαλό και τις καρδιές των απανταχού φίλων του με θέμα την αγάπη και τον έρωτα. “Let’s fall in love” είναι το σύνθημα της συναυλίας, ο κωδικός για να ανοίξουν οι πόρτες και το κοινό να ακολουθήσει τη φωνή του Μάριου Φραγκούλη στα μονοπάτια των ωραιότερων ερωτικών τραγουδιών. Με το“Let’s fall in love”, ο Μάριος Φραγκούλης συναντά μεταξύ άλλων ξανά αγαπημένους πρωταγωνιστές και ρόλους που έχει υποδυθεί στο παρελθόν στα πιο διάσημα θέατρα του κόσμου στην Σκάλα του Μιλάνο, αλλά και στο περίφημο West End του Λονδίνου. O Μάριος Φραγκούλης θα γιορτάσει την ζωή, το πάθος και τον έρωτα μέσα από τις μελωδίες που διάλεξε για εσάς στις 24 Μαρτίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού και ώρα 8.30 μ.μ.
>> Kυριακή 24 Μαρτίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com & Περίπτερα SoEasy.

Ένα φεστιβάλ με Βότανα και Γαϊδουράκια
Για το φεστιβάλ Βότανα και Γαϊδουράκια, θα πάμε και φέτος στη Σκαρίνου, το χωριό της ορεινής Λάρνακας. Συγκεκριμενα το Bοτανικό Πάρκο Cyherbia και η Golden Donkeys Farm συνδιοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Βότανα & Γαϊδουράκια, στο χώρο της Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου από τις 10.00 μέχρι τις 18.00.  Το φεστιβάλ θα έχει και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα και το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει από διαλέξεις και χορό μέχρι δοκιμές και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. 
Μάθε το πρόγραμμα ΕΔΩ
>> Κυριακή 24 Μαρτίου, Golden Donkeys Farm, Σακρίνου, 10.00-18.00.

Νίκος Μακρόπουλος
Ο  Νίκος Μακρόπουλος δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Αισίως έκλεισε τα 20 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, χαρίζοντας μας πάρα πολλά σπουδαία και διαχρονικά τραγούδια. Ο τραγουδιστής θα έχει στις αποσκευές του τις νέες του επιτυχίες όπως το "Παράδεισέ μου" και "Κάνε χιλιοστά τα χιλιόμετρα" που έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού και με αυτά, αλλά και με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θα καταφέρει να μας χαρίσει ακόμα μια μοναδική εμφάνιση στην Κύπρο.
>> Κυριακή 24 Μαρτίου, Pavilion Hall, Λευκωσία, 22.30. Η προπώληση αρχίζει την Τρίτη 26/2 στο Pavilion Hall, μεταξύ των ωρών 11.00-19.00 (Τρ-Σ). Πληροφορίες: 22322 222 / 99053417.

 

Τα τρία Γουρουνάκια και ο λύκος ο Τελευταίος
«Τα τρία Γουρουνάκια και ο λύκος ο Τελευταίος», είναι η νέα παραγωγή από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ. Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαμε με τα προηγούμενα δύο γουρουνάκια μας : «Τα τρία γουρουνάκια και ο λύκος ο Λίλύκος και το δεύτερο μέρος στην σειρά με τον λύκο Τράλα – λύκο τον ξάδελφο» , επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε, με το τρίτο και τελευταίο μας μέρος , με έναν ακόμα λύκο, τον Τελευταίο. Το νέο μας παιδικό έργο, είναι βασισμένο και πάλι στο γνωστό κλασσικό παραμύθι, των διάσημων αδελφών Γκρίμ, (τα τρία γουρουνάκια και ο λύκος) ένα παραμύθι που άντεξε και αντέχει – που αγαπήθηκε και ακόμα αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους αφού οι ήρωες του με τις τσαχπινιές , την εξυπνάδα τους και την ατελείωτη τους δράση, σε ‘’προκαλούν’’ με μιάς να τους λατρέψεις.
>> Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 (ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ), Θέατρο Αίθουσας Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός, 15:00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close