Μη χάσετε , Μουσική

Ξέρεις για τη μεγάλη χορωδιακή παρέλαση που θα γίνει στη Λευκωσία;

Απ’ τη Λευκωσία ως την καρδιά, τραγούδια μια αγκαλιά

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2019

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μεγάλη χορωδιακή παρέλαση με θέμα “Απ’ τη Λευκωσία ως την καρδιά, τραγούδια μια αγκαλιά”, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.

Εκτός από τα ποικίλα οφέλη του τραγουδιού, η συγκεκριμένη δράση στοχεύει, παράλληλα, στην καθιέρωση της Λευκωσίας ως κέντρου μεγάλων χορωδιακών εκδηλώσεων σε ανοιχτό χώρο και τη μεταλαμπάδευση του πολιτισμού και της φωνητικής μουσικής υψηλού επιπέδου στην κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης, χορωδιακά και φωνητικά σύνολα με μαθητές από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μαθητές Ωδείων, φοιτητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί και τραγουδιστές, θα «ταξιδέψουν» το κοινό τους με τη μουσική τους, με το φως και τη χαρά του τραγουδιού. Συγκεκριμένα, η παρέλαση θα κινηθεί από την Πλατεία Ελευθερίας προς τις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου. Το ρεπερτόριο μπορεί να περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, έργα Ελλαδιτών και Κυπρίων συνθετών, βυζαντινούς ύμνους, έργα κλασικού ρεπερτορίου κ.λπ. Κάθε σύνολο θα πρέπει να ετοιμάσει δύο έως τρία τραγούδια δικής του επιλογής, με συνοδεία μουσικών οργάνων ή a capella, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στιγμιότυπα από την περσινή Χορωδιακή Παρέλαση μπορείτε να δείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://mousm.schools.ac.cy/index.php/el/stochos-2016-20-tragoudi/17-mera-tragoudiou/138-2018-mera-tragoudiou-lefkosia

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://bit.ly/2H6vjrL

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να αποτείνεστε στο Γραφείο ΕΜΕ Μουσικής (τηλέφωνο 22800698, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο dme-mousiki@schools.ac.cy).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close