Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το ψάρι "αλλιώς" σε 10 στέκια της Κύπρου

Τα καλύτερα σημεία για να φας fish chips στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2019

Όταν σκεφτείς πως, δεν έχεις να φοβάσαι τα… κοκαλάκια του, τότε η φιλοσοφία του fish & chips είναι η ασφαλέστερη και γρηγορότερη εκδοχή της ψαροαπόλαυσης!

Λευκωσία μεριά…


Η αλυσίδα που μας ήρθε από τη Νότια Αφρική, με Έλληνες εμπνευστές, κι άνοιξε μια σειρά καταστημάτων και στον τόπο μας, καταφέρνει να κρατά ψηλό επίπεδο γεύσεων σε value for money τιμές. Όταν θα επισκεφτώ τα Ocean Basket θα ζητήσω την ‘Πιατέλα για 2’ που περιέχει έξι μύδια, 12 λαχταριστές γαρίδες πρίγκιπας, ψάρι, καλαμάρι στην σχάρα και τραγανά κεφαλάκια καλαμαριού κι έχω μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Ένας… Δράκος στην περιοχή Λακατάμειας φτιάχνει ψάρι της ώρας που έρχεται φρέσκο-φρέσκο από τον Κάτω Πύργο Τυλληρίας. Η Ψαραγορά-Ψαροψησταρία-Ψαροταβέρνα Χ. Δράκος (22383377) είναι ένα απάχικο που σου δίνει την ευκαιρία είτε να αγοράσεις τα ψάρια που θέλεις για το σπίτι ή να τ’ απολαύσεις επί τόπου.

Και σε μια πιο γκουρμέ -και με φρέσκο ψάρι στην πιατέλα του- εκδοχή της ψαροαπόλαυσης, είναι το Sexy Fish (99622915), στην παλιά Λευκωσία. Θα φέρει στο τραπέζι σου ένα μπουκέτο από θησαυρούς της θάλασσας.

Στη Λάρνακα και κοντά
Κλασικό, διαχρονικό, εμβληματικό (με τον δικό του τρόπο) το Lambros/Cessac (24723206) στην Δεκέλεια, παραμένει ως ένα από τα καλύτερα fish and chips του νησιού. Γρήγορο σέρβις, σταθερή ποιότητα και ποσότητα και είναι φιλικό σε παρέες, οικογένειες, ταξιδιώτες και γενικώς τους πεινασμένους.

Μοντέρνα φιλοσοφία χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του ψαριού που σερβίρει. Ο λόγος για το Sea bar (99800600) στη λεωφόρο Φανερωμένης, Sea bar που το μενού του διαθέτει μόνο ψάρια κρύων θαλασσών και θαλασσινά. Το halibut Αλάσκας στη σχάρα είναι λουκούμι.

Καταφέρνει να κρατά την γνώριμη γεύση του αγγλικού fish & chips. Ο λόγος για το Fish Bay (24400567) που σ’ έναν σύγχρονο χώρο σερβίρει το κλασικό ψάρι πανέ και όχι μόνο. Έχω μια αδυναμία στο φρέσκο του καλαμάρι με γλυκόξινο ταϊλανδέζικο τσίλι.

Λεμεσό θα πας και θα ξαναπάς


Μπορεί το Jimmys Killer Prawns (25212921) στην Γεωρ. Γρίβα Διγενή να ειδικεύεται στις γαρίδες, αλλά διαθέτει κι άλλες επιλογές για να σε κάνει να αράξεις αποφασιστικά στο μαγαζί του. Δεν είναι τυχαίο που διαθέτουν 61 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Τα προσιτά του γεύματα και η γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση είναι στα συν του.

Αγαπημένος προορισμός για απόδραση στα ήρεμα και γραφικά σημεία της ακτογραμμής Πισσουρίου-Αυδήμου. Το Melanda (99565336) πρέπει να το ανακαλύψεις για την προνομιακή του θέα, το φιλικό του προσωπικό, το fish n chips το φοβερό και τον μπακλαβά, καπάκι στο τέλος. 

Ονομάζεται The Happy Friar (25104454) και βρίσκεται στη λεωφόρο Αμαθούντος. Σερβίρει παραδοσιακό fish & chips και είναι γρήγορο και βολικό στο να παρκάρεις ακριβώς μπροστά του, είτε για να αρπάξεις την παραγγελία σου και να πας σπίτι, είτε για να καθίσεις εκεί.

Και Πρωταρά
Εοιμάσου, γιατί ανοίγει τον Απρίλιο έμαθα. Ο Mr Cod (23832483), το γνωστό, για χρόνια τώρα, μαγαζί στον Πρωταρά που τιμά το όνομά του με νόστιμο fish & chips αφού το φτιάχνει όπως ακριβώς το απολαμβάνεις στην Αγγλία, είναι η επιλογή που θα αναζητάς όλο το καλοκαίρι για να συνοδεύεις τις μπιρίτσες σου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close