Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γιατί όλοι μιλούν γι' αυτήν την Μπέμπα;

Η Mπέμπα μας μαγειρεύει!

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2019

Η Μπέμπα είναι το ολοκαίνουριο εστιατόριο της Λευκωσίας, που ήδη έγινε σημείο αναφοράς και γεύσης!

Ζεστό και οικείο
Το νέο, χαριτωμένο και ατμοσφαιρικό μαγαζί του Θωμά Μπέκα, γνωστού στον χώρο της εστίασης, και του chef Βαρνάβα Ηλία προσφέρει μια νοστιμότατη κουζίνα διανθισμένη από ελληνικές και κυπριακές συνταγές σε ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον.

Εποχικό comfort food
Τα πιάτα θυμίζουν ‘γεύσεις από μαμά και γιαγιά’ και ο ξυλόφουρνος φέρνει ‘αρώματα χωριού’ στον χώρο. Το μενού αποτελείται από ορεκτικά, αλοιφές και κυρίως πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα. Καθημερινά προστίθενται διαφορετικά πιάτα ημέρας με ό,τι πιο φρέσκο και εύγευστο προσφέρει η ντόπια αγορά. Όλα τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα και φρεσκοφτιαγμένα στο εστιατόριο, ενώ η πίτα ημέρας στον ξυλόφουρνο έχει ήδη γίνει ανάρπαστη.

Ξεχωρίσαμε τον λευκό ταραμά, την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και τα τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι. Η σαλάτα με ρόκα, χοιρομέρι, φρούτα εποχής και γραβιέρα αποτελεί μια δροσερή εναλλακτική της αγαπημένης μας χωριάτικης.

Ενθουσιαστήκαμε και με τα θαλασσινά, όπως το τηγανητό καλαμάρι με πέστο μυρωδικών, αλλά και με το λαβράκι με μους από κουνουπίδι και χόρτα εποχής. Από τα κρεατικά ξεχωρίζουν το κοτόπουλο κοντοσούβλι και το ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα μαγειρεμένα και τα δύο στα κάρβουνα. Τέλος, από τα αγαπημένα γλύκα η καρυδόπιτα της Μπέμπας με κανταΐφι και παγωτό βανίλια και η πάβλοβα με κρέμα λεμονιού κλείνουν το γεύμα με τον καλύτερο τρόπο.

Και χειμώνα και καλοκαίρι
Ο χώρος είναι ζεστός με όμορφη, αλλά χαλαρή διακόσμηση, που δεν ‘φωνάζει’, και ο απαλός φωτισμός προδιαθέτει για παρεΐστικες συνάξεις και ταυτόχρονα για γεύματα εργασίας με τη βοήθεια της καλής ακουστικής του χώρου.

Ανυπομονούμε να καλοκαιριάσει, γιατί η πανέμορφη αυλή, που θυμίζει μεσογειακές αυλές μιας άλλης εποχής με τα ώριμα λεμονόδεντρα, τις μανταρινιές και τις ελιές -και ήδη τη θαυμάζουμε μέσα από τις μεγάλες τζαμόθυρες- φαντάζει μια ελκυστική, δροσερή πρόταση εστίασης για τους ζεστούς μήνες του χρόνου, ενώ τα τραπέζια στο μπροστινό πεζοδρόμιο είναι ιδανικά για τις ηλιόλουστες, χειμωνιάτικες μέρες.

(22252626) Πινδάρου 2, Λευκωσία. Δ-Σ 12.30-16.00 & 19.30-23.00.

Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Μάρτιος 2019 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close