Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Οι 14 νέες αφίξεις που πρέπει να ξέρεις

Τα νέα μαγαζιά που έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2019

Κάνε check-in στα νέα στέκια της πόλης που έκαναν την εμφάνισή τους πολύ πρόσφατα. Αυτή την περίοδο τόσο σε Λευκωσία όσο και Λεμεσό εμφανίστηκαν αρκετά νέα μαγαζιά που προσφέρουν πολύ καλές επιλογές για φαγητό μεσημέρι και βράδυ αλλά και φαγητό στα γρήγορα. Η Λευκωσία αυτή την περίοδο έχει την πρωτοπορία στον τομέα των χώρων εστίασης με το άνοιγμα αρκετών νέων μικρών χώρων που προσφέρουν ιδανικές προτάσεις για μεσημεριανό, διάλειμμα από τη δουλειά αλλά και για φαγητό το βράδυ. Οι 14 νέες αφίξεις που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα προσφέρουν επιλογές από sushi, ασιατική κουζίνα, σαλάτες, μπέργκερ, σπιτικά πιάτα, υγιεινές επιλογές, ψάρια και θαλασσινά, καφέ, κοκτέιλ ακόμα και χαλάρωση για μπίρα. Ένας μεγάλος κύκλος επιλογών που πρέπει να ανακαλύψεις και να διευρύνεις έτσι τις επιλογές σου. 
 



Apron Cooking Stories
Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη σε περιμένει στην οδό Σοφούλη στο κέντρο της Λευκωσίας. Πριν από μερικές εβδομάδες έκανε την εμφάνισή του ένα κουκλίστικο μαγαζάκι, με μίνιμαλ, σουδική αισθητική στη διακόσμηση, φωτεινό χώρο που ευχαριστιέσαι να καθίσεις εκεί χαλάρα για καφεδάκι. Πρόκειται για το Apron Cooking Stories όπου θα βιώσεις πραγματικά νόστιμες ιστορίες καθημερινά τα μεσημέρια σε ένα ξεχωριστό χώρο. Το νέο μικρό εστιατόριο σερβίρει καφέ από νωρίς το πρωί μαζί με πρωινό, σπιτικά αρτοποιήματα, διάφορα cakes, quiche lorraine και σάντουιτς. Τα μεσημέρια η κουζίνα του εστιατορίου φτιάχνει καθημερινά ένα διαφορετικό μενού με πιάτα ημέρας και υλικά της εποχής. Καθημερινά σερβίρεται και μία διαφορετική σούπα όπως σούπα με σπαράγγια και πατάτα, ντοματόσουπα αλλά και πιάτα με ψάρι όπως σολομό, με κοτόπουλό και επιλογές για vegans και χορτοφάγους. Εδώ θα βρεις επίσης και vegan, healthy επιλογές πιάτων ενώ τα Σάββατα μπορείς να απολαύσεις και brunch με pancakes και άλλα νόστιμα πιάτα. 
(22675858) Σοφούλη 32-34, Λευκωσία. Δ-Σ 08.00-16.00.



Blue Fresh Seafood
Μία νέα επιλογή για ψάρια και θαλασσινά έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στον κεντρικό πυρήνα της παλιάς Λευκωσίας στην Ονασαγόρου. Πρόκειται για το εστιατόριο Bleu Fresh Seafood που υπόσχεται φρεσκάδα στο πιάτο και γεύσεις που θα μυρίζουν θάλασσα στο κέντρο της Λευκωσίας. Το Bleu Fresh Seafood στην αρχή της οδού Ονασαγόρου διαθέτει ένα μεγάλο, πλούσιο μενού με πολλές επιλογές πιάτων με φρέσκα ψάρια, θαλασσινά αλλά και όλα όσα αφορούν στη θάλασσα. Ένας χώρος ιδιαίτερα φροντισμένος για μεσημέρι και ψάρι, με μικρές θαλασσινές πινελιές και άνετο, φωτεινό περιβάλλον.
(70007011) Ονασαγόρου 35, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-00.00.
 
Go Healthy Etc
Μία πολύ ενδιαφέρουσα νέα άφιξη έκανε την εμφάνισή της πρόσφατα στην περιοχή της Έγκωμης στη Λευκωσία. Πρόκειται για το νέο εστιατόριο Gohealthyetc με ένα casual χώρο για καφέ και φαγητό από πρωί μέχρι το βράδυ. Το νέο εστιατόριο που φέρει την υπογραφή του Περικλή Ρουσουνίδη σου προσφέρει πολύ καλές ιδέες για υγιεινές επιλογές για φαγητό πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Εδώ θα φας wraps, σάντουιτς, σαλάτες, σούπες, κρουασάν, γλυκά και κέικ παραγωγής του καταστήματος. Από το μεγάλο μαρμάρινο μπαρ του μαγαζιού βγαίνουν επίσης δροσεροί φρέσκοι χυμοί και ιδιαίτερα superfood smoothies. 
(22744744) Διογένους 1, Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Σ 07.00-21.00.



Σαββίκος Cyprus 
Μία νέα αλυσίδα φαγητού έκανε την εμφάνισή της στην Κύπρο ανοίγοντας το πρώτο της μαγαζί στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Έγκωμη. Πρόκειται για ένα θεσσαλονικιώτικο μαγαζί με ιστορία 70 χρόνων που τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα ο Σαββίκος, ένα μαγαζί που φημίζεται για το σουβλάκι και το κεμπάπ του διαθέτει πέντε καταστήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Σαββίκος φημίζεται για το σουβλάκι του αλλά συγκεκριμένα σερβίρει μερίδες κρεατικών ψημένα στα κάρβουνα, σάντουιτς σε γαλλικές μπαγκέτες και χειροποίητες πίτες, μπέργκερ με χειροποίητα μπιφτέκια και παραδοσιακές συνταγές πολλών ετών αλλά και ποικιλία από σαλάτες.
(22276276) Ευριπίδου 25, Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-23.00. 



Καρβουνοτσιμπήματα 
Το νέο μαγαζί της πρωτεύουσας αγαπά το καλό φαγητό, την παρεΐστική διάθεση και τη άψογη εξυπηρέτηση! Πρόκειται για το ταβερνάκι τα ΚαρβουνοΤσιμπήματα, το οποίο πήρε τη θέση ενός διάσημου ταβερνείου. Το μαγαζί λοιπόν που μέχρι πρόσφατα στέγαζε "Το Ταβερνάκι Του Πάμπου", άλλαξε εμφάνιση και διεύθυνση, αλλά όχι φιλοσοφία.  Σε έναν πλήρως ανανεωμένο χώρο με πέτρα και μουσικά όργανα να διακοσμούν τους τοίχους του μαγαζιού, με ωραία ατμόσφαιρα και φιλική διάθεση από όλο το προσωπικό, θα πας για να απολαύσεις παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Ξεχωρίζει, ωστόσο, η οροφή του, την οποία κάλυψε μία κληματαριά! Όσον αφορά το μενού, μπορείς να επιλέξεις το μεγάλο (€18) ή το μικρό μεζέ (€14), ή ακόμα και πιάτα a la carte, που θα ικανοποίησουν κάθε απαιτητικό! Σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, σεφταλιές, μανιτάρια, χαλούμι και ό,τι άλλο λαχταρά ο ουρανίσκος σου, θα φτάσουν στο τραπέζι σου!
(22260017) Αχαιών 35, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία. Δευτέρα-Σάββατο 18:00-12:00.


Rocomamas Cyprus 
Ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο franchise φαγητού άνοιξε μόλις το περασμένο Σάββατο το πρώτο του κατάστημα στην Ευρώπη το οποίο θα βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας. Η διεθνής αλυσίδα των φημισμένων μπέργκερ Rocomamas προέρχεται από την Νότια Αφρική και άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2013. Έκτοτε, η εταιρεία έχει ανοίξει πάνω από 70 καταστήματα σε Αφρική, Αυστραλία, Ινδία και σύντομα στην Κύπρο. Πρόκειται για μία αλυσίδα με κύριο πιάτο της τα πληθωρικά μπέργκερ σε διάφορες εντυπωσιακές εκδοχές ενώ στο μενού της θα βρεις σαλάτες, nachos, ribs, wings και μία σειρά από φανταστικά milkshakes και waffles. Το πρώτο κατάστημα του Rocomamas βρίσκεται στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού και στεγάζεται στο γωνιακό μαγαζί (πρώην Via Santaroza) το οποίο θα είναι ανοικτό καθημερινά από το μεσημέρι.
(22778878) Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 3, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-23.00. 

Φουλ του μεζέ
Ένα νέο μικρό μικρό αυτό ταβερνάκι με την ονομασία "Φουλ του μεζέ" έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή Άγιος Παύλος στη Λευκωσία. Η νέα άφιξη της πόλης αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να απολαύσει κανείς αυθεντικές κυπριακές γεύσεις. Ένας παρεϊστικος χώρος σε μία γειτονιά της Λευκωσίας.  Το μενού του νέου εστιατορίου περιλαμβάνει όσπρια, μαγειρευτά και είδη σχάρας. Ανεπιφύλακτα όμως, μας προτείνουν τον μεζέ τους, γιατί όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομα τους είναι “Φούλ του Μεζέ”! Η ταβέρνα είναι ανοικτή καθημερινά το βράδυ και ταυτόχρονα προσφέρει delivery και take away.
(22777355) Αγίου Παύλου 87, Άγιος Παύλος, Λευκωσία. Δ-Κ 18.00-23.00.


 
Boho Café Bar 
Μία νέα άφιξη φέρνει ένα άλλο αέρα στο τέρμα της οδού Λήδρας στο κέντρο της παλιάς πόλης. Ένας ατμοσφαιρικός χώρος, με φλοράλ καναπέδες, boho αισθητική, που αποπνέει ηρεμία και ονομάζεται Boho. Ο χώρος είναι μικρός, μακρύστενος και άνετος που προσφέρει καφέ από νωρίς το πρωί, μεσημεριανό αλλά και φαγητό για το βράδυ. Κάθε σαββατοκύριακο από τις 10.00 μέχρι τις 14.00 το μαγαζί σου ετοιμάζει νόστιμα pancakes και άλλες επιλογές για brunch.  To μενού περιλαμβάνει street food πιάτα όπως μπέργκερ, σάντουιτς, κλαμπ σάντουιτς και hot dog. To βράδυ μπορείς να βρεθείς εκεί με την παρέα σου για ποτό και κοκτέιλ και να απολαύσεις την νυχτερινή όμορφη ατμόσφαιρα του μαγαζιού.
(70088806) Λήδρας 67, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-01.00.

Αναμμένα Κάρβουνα
Μία νέα άφιξη στον Άγιο Δομέτιο φέρνει μία καινούργια επιλογή για νόστιμο σουβλάκι, σεφταλιά στην πίτα, σε μερίδες αλλά και λαχταριστά κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα.  Πρόκειται για το ταβερνάκι "Αναμμένα Κάρβουνα" που όμως δηλώνει και το όνομά του σου ψήνει τα πάντα στα κάρβουνα. Από κυπριακό σουβλάκι και σεφταλιά μέχρι λουκάνικο και χαλούμι. Μικρός χώρος ιδανικός για χαλαρή έξοδο με παρέα για φαγητό στις γειτονιές του Αγίου Δομετίου στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.
(22777747) Γρηγόρη Αυξεντίου 128, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-23.00.

Sushitime
Οι φίλοι της ιαπωνικής κουζίνας και ιδιαίτερα των σούσι και sashimi θα μπορούν τώρα να απολαμβάνουν εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο τους φαγητό στο κέντρο της πόλης. Το Sushitime είναι η νέα άφιξη της Λευκωσίας στη Διαγόρου το οποίο φτιάχνει αποκλειστικά σούσι για take away & delivery, ενώ στον χώρο υπάρχουν μερικά τραπεζάκια για φαγητό επί τόπου. Το νέο sushi spot της Λευκωσίας διαθέτει ένα μικρό μενού με σαλάτες, special rolls, platters, sushi και sashimi. Μία ακόμα επιλογή για γρήγορο ιαπωνικό sushi στο κέντρο της πόλης.
(22610100) Διαγόρου 4Ε, Λευκωσία. Δ-Παρ 11.30-15.30 & 18.30-22.30, Σ-Κ 18.30-22.30.

La Sushi Tsia
Μία νέα άφιξη έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της περιφερειακά της Λευκωσίας και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση Δημήτρη Σταύρου και Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά. Πρόκειται για ένα μικρό μαγαζάκι το La Sushi Tsia το οποίο προσφέρει αποκλειστικά take away & delivery υπηρεσία. Το νέο sushi spot διαθέτει ένα διευρυμένο μενού επιλογών με όλα τα είδη της ιαπωνικής γαστρονομίας. Εκεί θα βρεις διάφορα sushi, maki roll, vegetarian, sashimi, nigiri, sushi sandwich, temaki roll και πολλά άλλα. Μία ιδανική λύση για to go φαγητό καθημερινά τα μεσημέρια αλλά και το βράδυ.
(22260051) Δημήτρη Σταύρου 1Α, Λατσιά , Λευκωσία. Τρ-Κ 12.00-22.00.

ΛΕΜΕΣΟΣ 



Πινάκιο Γεύσης 
Νέα άφιξη και νέα προσέγγιση σε αυτό που λέμε κυπριακή, δημιουργική κουζίνα. Το Πινάκιο Γεύσεων φέρνει στο τραπέζι μας ένα μενού με ‘ψαγμένους’ μεζέδες, που αλλάζει συνεχώς αναλόγως εποχής, έμπνευσης και δημιουργικότητας του chef Χριστόδουλου Αβραάμ. Βρίσκεται στην καρδιά του Αγίου Αθανασίου στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού και διαθέτει πιάτα που σέβονται την κυπριακή παράδοση και αναβιώνουν μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας. Τα γνήσια υλικά από την κυπριακή φύση μαγειρεύονται με σύγχρονες τεχνικές και τεχνοτροπίες πασπαλισμένα με αγάπη, πάθος και απόλυτη αφοσίωση στην ντόπια φιλοσοφία. Αξίζει να δοκιμάσεις τον Πινακιομεζέ που αποτελείται από 16 δημιουργικά πιάτα, τα οποία αλλάζουν τακτικά. Αυτή τη στιγμή ωστόσο στο μεζέ θα βρεις σούπα ημέρας, ντιπ-αλοιφές, σαλάτα, χαλούμι σε φύλλο και ραβιόλες με σος τραχανά και κόκκινη κολοκύθα. Η συνέχεια δίνεται με συκώτι μαγειρευτό, μαραθόπιττα, σιταρώτο και αρνί κότσι κλέφτικο. Ακολούθως θα φτάσει κοντά σου κοντοσούβλι, κοτόπουλο στη σχάρα, μπιφτέκι γεμιστό με χαλούμι, πατάτες και ψητά λαχανικά. Στο τέλος πορτοκαλόπιττα με παγωτό μαστίχα. Ο μεζές διαφοροποιείται  αναλόγως εποχής, πιάτων ημέρας και επίσης υπάρχει χορτοφαγικός μεζές.
(25747480) Σταυραετού Μαχαιρά 42, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός. Τρ-Σ 19.00-23.00 & Σ-Κ 12.00-15.00. 



Madburger.club
Μία νέα άφιξη μόλις έκανε την εμφάνισή της αυτή τη φορά στην πόλη της Λεμεσού και συγκεκριμένα στην περιοχή Εναέριος. Πρόκειται για ένα καινούργιο μπεργκεράδικο, το madburger.club που φιλοδοξεί να μας μαγέψει με τα νόστιμα και λαχταριστά τους μπέργκερ. Το νέο στέκι του Εναέριου διαθέτει μία όμορφη καταπράσινη αυλή όπου κυριαρχεί το ξύλο και οι μεταλλική κατασκευή του χώρου, άνετους καναπέδες και εντυπωσιακά φωτιστικά. Εδώ θα φας μία σειρά από καλοφτιαγμένα μπέργκερ των 200 γραμμαρίων για όλα τα γούστα σερβιρισμένα σε ψωμάκια brioche. Πέραν των μπέργκερ το μαγαζί διαθέτει νόστιμες σπιτικές σούπες, σαλάτες, μπριζόλες αλλά και hot dogs. 
(25255455, 25255432) Αρχ. Μακαρίου Γ 239, Kanika Coutrt, Εναέριος, Λεμεσός. Δ-Κ 12.00-22.30. 



Il Gusto
Το αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο Il Gusto - La pasteria Italiano, το οποίο και μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στο Ακρωτήρι, μετακόμισε στην καρδιά της Παλιάς Λεμεσού και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Ανδρέου. Μάλιστα, βρήκε στέγη σε ένα από τα πιο εμβληματικά αρχοντικά σπίτια της περιοχής που χρονολογείται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα (εκεί έβρισκες κάποτε το bar/restaurant "House") και αποτελεί από την πρώτη μέρα τον πιο δυνατό πόλο έλξης της πόλης. Τα αρώματα της πλούσιας σάλτσας ντομάτας, του φρέσκου σκόρδου και του σπιτικό πέστο που αναδύονται από το χώρο, το πολύμηνης παλαίωσης προσούτο το οποίο αντικρίζεις πλάι στο μεγάλο κεφάλι παρμεζάνας που λάμπουν διά της παρουσίας τους στην είσοδο του πανέμορφου αρχοντικού, είναι στοιχεία που δεδομένα θα καταγραφούν πρώτα-πρώτα στο μπλοκάκι των πρώτων σου εντυπώσεων.
(25364040, 25952638) Αγίου Ανδρέου 239, Λεμεσός. Δ-Κ 18.00 23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close