27 March 2019
Θέατρο , News

Μάθε πως θα γιορτάσει ο ΘΟΚ την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου

Ο ΘΟΚ στρέφει το βλέμμα του στα Αρχαία Θέατρα της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2019

Με μια εκδήλωση που τιμά το θέατρο καθώς στρέφει το βλέμμα στα Αρχαία Θέατρα της Κύπρου και στη σύνδεση του Αρχαίου Θεάτρου με τη σημερινή, σύγχρονη κοινωνία, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου θα γιορτάσει την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου και προσκαλεί το θεατρόφιλο κοινό στο Κτίριο ΘΟΚ, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει για τα Αρχαία Θέατρα της Κύπρου η ηθοποιός-αρχαιολόγος Ανθή Αντωνιάδου.

Επίτιμος προσκεκλημένος του ΘΟΚ και ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο Σταύρος Ιωάννης Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Ελλάδας.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ Αντιγόνη Αθηαινίτη. 

Στο χώρο του φουαγιέ, θα εκτίθενται κοστούμια και αφίσες Αρχαίου Δράματος από παραστάσεις του ΘΟΚ.

Παρουσιάσεις

Τα Αρχαία Θέατρα της Κύπρου 
Ανθή Αντωνιάδου, Ηθοποιός-Αρχαιολόγος

Ένα ταξίδι στην ιστορία της θεατρικής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο, κυριότερα μέσα από την αναλυτική τεκμηρίωση των σωζόμενων Αρχαίων Θεάτρων της Κύπρου, με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα, τις φιλολογικές και επιγραφικές μαρτυρίες. Μέσα από τη συνολική μελέτη των Αρχαίων Θεάτρων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο διαφαίνεται ο χαρακτήρας της κυπριακής κοινωνίας και ότι το κυπριακό κοινό απολάμβανε το θέατρο και εν γένει το θέαμα από την αρχαιότητα.
Η Ανθή Αντωνιάδου είναι ηθοποιός, αρχαιολόγος. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Επιστήμες της Αρχαιότητας με πεδίο έρευνας την αρχαιολογία και την ιστορική-κοινωνική διάσταση των Αρχαίων Θεάτρων του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Έχει πτυχίο στην Υποκριτική και στην Ιστορία-Αρχαιολογία.
 
Η Αξία και η μαγεία των συνεργειών 
Σταύρος Ιωάννης Μπένος, Πρόεδρος Σωματείου Διάζωμα

  Με γενικό πρόσταγμα Τα μνημεία στο κέντρο της ζωής και αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της απόλυτης συνέργειας μεταξύ των πολιτών, των φορέων και των θεσμών του κράτους, των χορηγών και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, το Σωματείο Διάζωμα σχεδιάζει και προτείνει την υλοποίηση νέων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, στόχος των οποίων είναι αφ’ ενός μεν η ανάδειξη και προστασία των μνημείων, αφ’ ετέρου δε η σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Σταύρος Ιωάννης Μπένος, υπηρέτησε το δημόσιο βίο της Ελλάδας ως Δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), Βουλευτής (Μεσσηνίας 1990-2004,  Β΄ Αθήνας 2004-2007), Υφυπουργός Πολιτισμού στη τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη.
Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Διάζωμα, για την διατήρηση και ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων.

Είσοδος ελεύθερη – Π.Α. στο 77772717, Τρίτη με Κυριακή 10:00-13:30 και 16:00-18:00

Ανοικτή παράσταση για το κοινό 
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου, ο ΘΟΚ θα δώσει ανοικτή παράσταση για το κοινό (με δωρεάν είσοδο) σε μια από τις τρέχουσες παραγωγές του. Λεπτομέρειες, θα ανακοινωθούν σύντομα.  
 

19.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close