Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

22 υπέροχες προτάσεις για το weekend

Όλες οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κύπρο αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2019

Ο Μάρτιος βάλθηκε για τα καλά να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας βγαλει έξω!

Εξ ου κι αυτό το σαββατοκύριακο μας επιφυλάσσει πολλά και ενδιαφέροντα σε όλη την Κύπρο. Θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, εκδηλώσεις για το παιδί και όλη την οικογένεια.

Σημείωσε λοιπόν αυτά που σε ενδιαφέρουν και κάλεσε την παρέα για βόλτες και έξοδο στην πόλη σου. 

Ο κόμπος της καρδιάς... στη σκηνή
Μια συγκλονιστική σπουδή πάνω στον εθισμό και τις μοιραίες επιπτώσεις του στις ανθρώπινες σχέσεις είναι το έργο του  Ντέιβιντ Έλντριτζ «Ο κόμπος της καρδιάς» που ανεβάζει από σήμερα η Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Ο συγγραφέας  μας οδηγεί στους σκοτεινούς και πολυδαίδαλους διαδρόμους των ναρκωτικών με ένα ατμοσφαιρικό και ποιητικό έργο. Μέσα από ακραία συναισθήματα και λεπτές ισορροπίες, σκιαγραφεί το μέγεθος της ψυχοσύνθεσης μιας εθιστικής προσωπικότητας και την τρομακτική επίδραση που έχει ο εθισμός στην ποιότητα της οικογενειακής ζωής και τις σχέσεις των ανθρώπων. Παίζουν Πόπη Αβραάμ, Άννα Γιαγκιώζη, Παναγιώτης Κυριάκου, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Ραφαέλλα Καβάζη.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Σατιρικό θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22312940, 22421609.
 


 
«Ο θείος Γιάννης» έρχεται Λευκωσία
Μετά τη Λεμεσό, το καινούργιο έργο του θεάτρου Versus, του συγγραφέα Αντώνη Γεωργίου «Ο θείος Γιάννης» που σκηνοθετεί ο Ευριπίδης Δίκαιος, ταξιδεύει στη Λευκωσία. Το έργο στην καθομιλουμένη κυπριακή διάλεκτο, διαδραματίζεται στην Κύπρο, αλλά δεν αφορά μόνο τον τόπο μας. Ένα σύγχρονο, πολυπρόσωπο έργο που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω και μέσα μας και αγγίζει διαπροσωπικά και κοινωνικά ζητήματα του σήμερα. Ένα έργο για τη μοναξιά του καθενός μας στο φόντο της πραγματικότητας γύρω του, μια ελεγεία για τον χρόνο που περνάει και τον έρωτα. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Δημήτρης Αντωνίου, Δήμητρα Δημητριάδου, Χάρης Ευριπίδου, Σάββας Μενοίκου, Γιολάντα Χριστοδούλου.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, WhereHaus612, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99395970.
>> Σάββατο 16 Μαρτίου, WhereHaus612, Λευκωσία, 18.00. Πληρ. 99395970. 

 
Νίκος Ξυδάκης και Μιχάλης Γκανάς στο Ριάλτο
Ο κύκλος τραγουδιών «Γυάλινα Γιάννενα» που κυκλοφόρησε πρόσφατα, καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη, πλάθουν μια ξεχωριστή μουσική ιστορία, την οποία μας παρουσιάζει ο γνωστός τραγουδοποιός μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Μιχάλη Γκανά, σε μια παράσταση μουσικής και λόγου στο Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού. Ερμηνεύει ο Νίκος Ξυδάκης και διαβάζει ποιήματά του ο Μιχάλης Γκανάς, με τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο, ενώ παίζει λύρα ο Γιώργος Κοντογιάννης και λαούτο ο Δημήτρης Βαρελόπουλος.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ.. 77 77 77 45, e-ticket: www.rialto.com.cy.

Το αστροπαίδι, του Όσκαρ Ουάιλντ 
Ένα παιδί που έχει πειστεί ότι κατάγεται από τα αστέρια αναστατώνει με το αλλόκοτο φέρσιμό του ένα ολόκληρο βασίλειο. Υποτιμά την καλοσύνη που του προσφέρουν οι γύρω του, χλευάζει την δύναμη της φύσης και τελικά αρνείται την ανθρώπινη φθαρτότητα. Ο Oscar Wilde, μέσα από το ‘’αστροπαίδι’’ του, παρέδωσε μία αριστουργηματική λογοτεχνική μινιατούρα για τα δύσκολα ταξίδια της ενηλικίωσης. Το μουσικοαφηγηματικό δίδυμο της αφηγήτριας Μαρίνας Κατσαρή και του μουσικού Βαγγέλη Γέττου, ζωντανεύει το εκπληκτικό παραμύθι του μεγάλου Ιρλανδού δημιουργού στα πλαίσια του ‘’The Cyprus Oscar Wilde Festival’’.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Ίδρυμα ARtos, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 96753271.
 
Ανθρωποκεντρική γλυπτική
Έργα γλυπτικής από πέτρα, μάρμαρο και ξύλο εκθέτει ο Χαράλαμπος Χριστοδούλου στη Γκαλερί Γκλόρια. Στον πυρήνα της δημιουργικής έκφρασης του καλλιτέχνη βρίσκονται οι απρόβλεπτες μεταπτώσεις που παρουσιάζουν τα υλικά που χρησιμοποιεί κατά την ώρα της επεξεργασίας τους, διατηρώντας την αρχική τους φυσική διαμόρφωση, όγκο και σχήμα. Το έργο του είναι ανθρωποκεντρικό, καθώς οι μορφές που εναλλάσσονται σε αυτό σχηματίζουν μια κλίμακα αξιών με συμβολικές προεκτάσεις. Υπάρχουν γλυπτά που υποβάλλουν την ιδέα της μητρότητας και της γονιμότητας, του έρωτα και της τρυφερής αφοσίωσης, της ψυχικής δύναμης και της ακαταμάχητης κυριαρχίας της φύσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Γκλόρια, Λευκωσία, εγκαίνια 19.30. Πληρ. 22 762605. Μέχρι 29/3.

Η Δώρα Ορόντη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις 
Έκθεση της Δώρας Ορόντη διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει έργα της από διάφορες περιόδους, αντιπροσωπευτικά της δουλειάς της από το 1975 μέχρι σήμερα. Kάποια μεγάλων διαστάσεων, άλλα μικρότερα, έργα ζωγραφικής και ανάγλυφα, λάδια, ακρυλικά και μικτής τεχνικής. Κύρια πηγή έμπνευσης της καλλιτέχνιδας είναι η φύση, και τα έργα της διακρίνονται για την έντονη κινητικότητα, τη χρωματική ρευστότητα και το δυναμισμό της σύνθεσης. Στις κατασκευές της συνδυάζει τη γεωμετρικότητα με τις έντονες χειρονομιακές πινελιές.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος, εγκαίνια 19.00. Μέχρι 15/4.  

Απόστολος Ρίζος - Minimals
Από το «Τι να θυμηθώ» και τη «Φυσαλίδα», στο «Σ΄αυτή τη χώρα» και το «Ντούρου-Ντούρου». Δεκαεφτά χρόνια δισκογραφίας και ο Απόστολος Ρίζος, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ερμηνευτές και τραγουδοποιούς της εποχής μας, σε ένα μινιμαλιστικό μουσικό project μυσταγωγίας. Με τη χαρακτηριστική του επιμέλεια στην επιλογή των τραγουδιών και τις ξεχωριστές του ερμηνείες συμπράττει μουσικά τα τελευταία χρόνια με τον δεξιοτέχνη του κοντραμπάσου Θεοδωρος Κουελης και παρουσιάζουν μια παράσταση εφ’ όλης της ύλης που εξαφανίζει τα σύνορα μεταξύ των μουσικών ειδών, δημιουργώντας μια μοναδική μουσική εμπειρία στον ακροατή. Αγαπημένα κομμάτια από την παλαιότερη δισκογραφία του Απόστολου Ρίζου συναντούν τα πιο πρόσφατα από το νέο του ψηφιακό album με τίτλο ‘ΕΛΛΗΣ ΑΗ ΛΑΝΤ’, για να συνομιλήσουν άλλοτε συνωμοτικά και άλλοτε ανατρεπτικά με τον Βαμβακάρη, τον Λοΐζο, τον Χατζιδάκι, τον Θοδωράκη, τον Ξυδάκη, τον Τσιτσάνη, τον Μικρούτσικο, τον Θ. Παπακωνσταντίνου, τον Ζούδιαρη, τον Καζαντζή, τον Ζερβουδάκη, τον Σουρή, τον Λειβαδίτη, τον Ρασούλη, τη Νικολακοπούλου. Παίζουν: Θεόδωρος Κουέλης: κοντραμπάσο / effects bass. Απόστολος Ρίζος: κιθάρες / φυσαρμόνικα/ loops.
>> Παρασκευή 15 Μαρτίου, Κουρσάρος Rock Bar, Παραλίμνι, 22.30. 
>> Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Μαρτίου, καφενείο Χουζούρι, Λεμεσός, 21.00. 

Κατάδικός μου
Ένα έργο με πανέξυπνο σπινθηροβόλο χιούμορ που χαρίζει αβίαστα το γέλιο, γέλιο πικρό! την ίδια στιγμή που υψώνει μεγεθυντικό φακό μπροστά στην υποκρισία μας και μας υποχρεώνει να έρθουμε κατάφατσα αντιμέτωποι με τους φόβους μιας κοινωνίας. Η κοινωνία είμαστε εμείς και η κοινωνία πάσχει όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά και συναισθηματικά. Ένας Ιρανός μετανάστης, ο Καρίμ, μπαίνει στο σπίτι μιας υστερικής φιλολόγου, της Καίτης, για να κλέψει. Καθοδόν όμως προς την κρυψώνα του τον χτυπάει με το αυτοκίνητο του ένας ασυνείδητος μεθυσμένος Έλληνας και τον εγκαταλείπει στη μέση του δρόμου. Συμπτωματικά ο οδηγός αυτός είναι ο σύζυγος της Καίτης, ο Γιάννης. Ο Γιάννης είναι χρήστης ουσιών και η Καίτη στην προσπάθεια της να σώσει τον βουτηγμένο στις καταχρήσεις Γιάννη πασχίζει να αποσιωπήσει το γεγονός, όχι επειδή αγαπάει τον Καρίμ – αφού αυτός είναι ένας κλέφτης! - αλλά γιατί θέλει να φέρει κοντά της τον σύζυγο της.. μάταια όμως προσπαθεί καθώς συνειδητοποιεί ότι έπεσε θύμα της δικής της “απάτης”, των δικών της φόβων απέναντι στο ξένο και ανοίκειο στοιχείο, παρασυρμένη από τις κοινωνικές επιταγές. Στο μεταξύ ο Καρίμ, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα της Καίτης, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με αλτσχάιμερ.  Όλοι οι παραπάνω και δύο χαρακτήρες ακόμα –ένας φίλος του Καρίμ, έμπορος ναρκωτικών και ένας φίλος του Γιάννη που προσπαθεί να τον βοηθήσει, μπερδεμένοι σ’ ένα πολύχρωμο γαιτανάκι αλληλεξαρτήσεων και φόβων, προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγαπηθούν, να ακουμπήσουν και να εμπιστευθούν, με φόντο την Ελλάδα του σήμερα. Παίζουν: Μαρία Μιχαήλ, Γιώργος Τζωρτζής, Θανάσης Ιωάννου, Νικόλας Πέτρου, Κλαούντιο Ντιμονού, Κώστας Βήχας. 
>> Πρεμιέρα: Παρασκευή 15 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00 μέχρι τις 21 Απριλίου. Κρατήσεις 70007721.
 

Φεστιβάλ Επιστήμης
Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαρτίου 2019 το πρωτοποριακό και πολυδιάστατο Φεστιβάλ Επιστήμης “SCYENCE Fair 2019”, που διοργανώνει για πρώτη φορά το Ινστιτούτο Κύπρου, με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων, αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας, για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία. Στη διάρκεια του “SCYENCE Fair 2019”, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και στηρίζει ο Δήμος Αγλαντζιάς, οι μαθητές θα παρουσιάσουν καινοτόμες δραστηριότητες και δικές τους επιστημονικές έρευνες, ενώ η καλύτερη και πιο ευφάνταστη δραστηριότητα ή παρουσίαση θα βραβευθεί. Παράλληλα το Ινστιτούτο Κύπρου θα ανοίξει τις πόρτες του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μικρούς ερευνητές και στο κοινό να περιηγηθούν στα εντυπωσιακά επιστημονικά εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις του και να παρακολουθήσουν πρωτότυπες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα, εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές και ενημερωτικές διαλέξεις, αλλά και να απολαύσουν φαγητό και μουσική. Χορηγοί Επικοινωνίας: Συγκρότημα ΔΙΑΣ, Τηλεόραση Sigma.
>> Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Μαρτίου, Ινστιτούτο Κύπρου, Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 22208702, Φαξ: 22208625 . Email: scyence@cyi.ac.cy, Web: https://scyence.cyi.ac.cy.

4ο Φεστιβάλ “Μεσαιωνική Λευκωσία”
H Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού, o Δήμος Λευκωσίας και το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας διοργανώνουν το 4ο Φεστιβάλ “Μεσαιωνική Λευκωσία”. Ελάτε να ζήσετε από κοντά αυτήν την εμπειρία! Απολαύστε 5 ημέρες γεμάτες με μεσαιωνικές εκδηλώσεις, μέχρι τις 17 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις αυτές θα αποτελούνται από ξεναγήσεις σε μουσεία, μουσικές εκδηλώσεις και υπαίθριο φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την μεγάλη παρέλαση μεσαιωνικών θυρεών και ξενάγηση στην παλιά πόλη.
>> Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Μαρτίου, Λευκωσία (αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ).
 



Ριχάρδος Γ’ σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου 
Ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην κυπριακή σκηνή. Η ιστορία του δύσμορφου, κακού αλλά και απροσδόκητα γοητευτικού βασιλιά Ριχάρδου Γ’ είναι μια μελέτη για την εξουσία, τη βία και την «ομορφιά», που εκτυλίσσεται μέσα στο σκοτεινό περιβάλλον της μεσαιωνικής Αγγλίας και αποκαλύπτει τα πιο αρχέγονα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης. Συνωμοσίες, λυκοφιλίες, συναλλαγές και εκβιασμοί συνθέτουν το σκηνικό της ζωής αυτού του αινιγματικού ήρωα, που βαδίζει το δρόμο από την γρήγορη άνοδο ως την εκκωφαντική πτώση. Η σκηνοθεσία του Πάρι Ερωτοκρίτου διερευνά την πολύπλοκη φύση του Ριχάρδου -στον ομώνυμο ρόλο ο Προκόπης Αγαθοκλέους- και τη σχέση του θεάτρου με την Ιστορία, για να αναδείξει τη διαχρονικότητα των θεμάτων του έργου. Η παράσταση βασίζεται σε ένα εντυπωσιακό επιτελείο συντελεστών και ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης Μπουγιούρης, Χριστίνα Παυλίδου και Δημήτρης Φραγκιόγλου.
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20.30) & Κυριακή (18.00), Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληρ. 77772717.

Χρήστος Δάντης
Το Notes Live, το μαγαζί της Λεμεσού που ξέρει τι θα πει διασκέδαση, γιορτάζει και ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις τις Κυριακές! Μία από αυτές, είναι και η συνύπαρξη πέντε αγαπημένων καλλιτεχνών στην ίδια σκηνή! Στις 17 Μαρτίου, λοιπόν, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Ευρυδίκη, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και η Δέσποινα Ολυμπίου, οι οποίοι εμφανίζονται στις Notes Live κάθε Σάββατο και Κυριακή, υποδέχονται τον Χρήστο Δάντη. Η πιο must έξοδος του κοινού όλης της Κύπρου, που απολαμβάνει το καλύτερο μουσικό πρόγραμμα και μια εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, στον καλύτερο μουσικό χώρο live εμφανίσεων.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, Νότες Live, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25344344.

Τάκης Ζαχαράτος
Ο Τάκης Ζαχαράτος φέρνει στην Κύπρο ένα λαμπερό show. Ο αγαπημένος showman Τάκης Ζαχαράτος, ο οποίος αυτή την περίοδο εμφανίζεται στο Vergina Theatro του Regency Casino Thessaloniki, καταφέρνει σε κάθε του εμφάνιση να "σπάει" κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων, παρουσιάζοντας το «Ζω για σένα». Το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας του με τις περισσότερες μιμήσεις και τις περισσότερες μεταμφιέσεις που έχει κάνει ποτέ, φαντασμαγορικά σκηνικά & κοστούμια, μοναδικές χορογραφίες και καταιγιστικά κείμενα γέλιου, χαράς & αισιοδοξίας! Ο Τάκης Ζαχαράτος λοιπόν ετοιμάζεται να κατέβει και στο νησί μας για μια τρεις βραδιές στη Μουσική Σκηνή RED.
>> Κυριακή 17, Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 21.00.  Τιμές εισιτηρίων: Κεντρικές θέσεις €50 το άτομο συμπεριλαμβάνει μια φιάλη whisky / vodka ανά 4 άτομα. Κανονικές θέσεις €35 απλά είσοδος. Προκρατήσεις μόνο με την αγορά των εισιτηρίων στο RED στα τηλέφωνα 99059257 και 96245929. Εισιτήρια: www.tickehour.com.cy.

Ένα καπέλο γεμάτο βρ οχή
Το έργο του Μάικλ Γκάτσο καταπιάνεται με το θέμα των ναρκωτικών και σκηνοθετείται από τη Μόνικα Μελέκη. Ένα έργο για το καυτό πρόβλημα των ναρκωτικών, άμεσο και επίκαιρο. Οι κοινωνικοί ή και προσωπικοί λόγοι που οδηγούν συνανθρώπους μας στην εξάρτηση από διάφορες ουσίες. Ανθρώπινα ράκη που οδηγούνται σε απαράδεκτους θανάτους, συν άνθρωποι μας ηθικά ξεπεσμένοι από την εξάρτηση που η κοινωνία, που εν μέρει ευθύνεται για το κατάντημα τους, τους πετά τώρα σαν απόβλητα, στοιβάζοντας τους στην «άκρη» της πόλης σχεδόν σαν σε ανθρώπινες χωματερές. Το δράμα μιας οικογένειας που τα μέλη της καλούνται να ξεσκεπάσουν την καμουφλαρισμένη αλήθεια, να την δουν κατάματα και να αναλάβουν τις οδυνηρές τους ευθύνες. Στην συνέχεια να λυτρωθούν καταθέτοντας το υπόλοιπο της αγάπης προς το θύμα. Αυτή την αγάπη που όλα τα ελπίζει και όλα τα υπομένει.
>> Σάββατο 16 Μαρτίου, Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»,  Λάρνακα, 20.30. Τακτικές παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο – 8.30μ.μ. και κάθε Κυριακή – 6.30μ.μ. (Μέχρι 14 Απριλίου). Θα δοθούν επίσης 2 παραστάσεις στη Λευκωσία των οποίων οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα. Πληρ. 24652800/1 κ  αι 99490102.   

 

 Δύο ξεροκέφαλες κουτ άλες
 Η βραβευμένη θεατρική ομάδα Κοπέρνικος επιστρέφει στο θέατρο Ριάλτο μετά την πετυχημένη της παράσταση Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτή την φορά παρουσιάζει το έργο της «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες», μια παράσταση που συνεχίζεται για 4η χρονιά στην Αθήνα, αφού συνδυάζει, πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, το χιούμορ, την π ρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας, που πάντα γοητεύει μικρούς και μεγάλους θεατές!  Κείμενο-Μουσική-Στίχοι: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη, Σκηνοθεσία-Σκηνικά : Γκάυ Στεφάνου, Ελισσαίος Βλάχος. Παίζουν: Αντώνης Γουγιός, Δημήτρης Δημητρόπουλος,  Ιωάννης Μυστακίδης. Κατάλληλο για ηλικίες 4+. 
>> Σάββατο 16 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 18:00. Εισιτήρια:  € 10 /5. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77777745. E-ticket: www.rialto.com.cy.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 16.00. Πληροφορίες: 22894356.

      



Family Fun Day στη φάρμα, για καλό σκοπό
Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 το εκπαιδευτικό θεματικό και ψυχαγωγικό πάρκο Petrides Farm Park ανοίγει τις πόρτες του σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΚΑΦ. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ψυχαγωγηθούν στους χώρους της φάρμας και να περάσουν όμορφα την ημέρα τους. Οι επισκέπτες, παιδιά και γονείς, θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους πεζόδρομους της φάρμας και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας στα παιχνίδια και τις παιδικές δραστηριότητες. Στο χώρο θα υπάρχει αγορά με κατασκευές, γλυκά, βιβλία, κοσμήματα κ.ά.  Όλα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, Petrides Farm Park, Μαρκί, 10:00 – 18:00. Είσοδος: Ενήλικες: €5, Παιδιά: €3. Για πληροφορίες καλέστε στο 22 345 444.     



i Fitness Day
Το « i Fitness Day », είναι μια ετήσια  φιλανθρωπική εκδήλωση αφιερωμένη στη γυμναστική. Απευθύνεται σε όλους, παιδιά και μεγάλους, είτε αυτοί είναι γυμνασμένοι είτε δεν είναι και τόσο γυμνασμένοι… Αυτό που υπόσχονται οι διοργανωτές στους συμμετέχοντες, είναι μια ευχάριστη μέρα με κίνηση, ρυθμό και άσκηση για όλη την οικογένεια. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το πρόγραμμα που επιθυμούν να γυμναστούν και μάλιστα από τους επαγγελματίες εγκεκριμένους εκπαιδευτές της LesMills Κύπρου.  Από φέτος θα προσφέρονται, παράλληλα και ειδικά προγράμματα γυμναστικής για παιδιά κάθε ηλικίας.  Μεταξύ άλλων, ειδικοί εκπαιδευτές θα παραδώσουν μαθήματα Ζούμπα, Καπουέϊρα και Κυκλικής Γυμναστικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία. Το ποσό συμμετοχής θα είναι 9 ευρώ το άτομο, και στο χώρο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν ένα πακέτο δώρων. Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές θα διατεθεί στον φιλανθρωπικό θεσμό TELETHON. Επίσης στο χώρο θα λειτουργεί οργανωμένος παιδότοπος με την επίβλεψη αδειούχου νηπιαγωγού και δωρεάν face-painting. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο Facebook i Fitness Day ή καλώντας το 99 663 255. Την εκδήλωση διοργανώνει η Morfou Karate ΜΜΑ Fitness by Ice Man και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.  
>> Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστ ήμιο Κύπρου.  

       
 
"Τα τρία γουρουνάκ ια και ο λ ύκος ο τελευταίος"

Μ ετά την τεράστια επιτυχία που είχαμε με τα προηγούμενα δύο γουρουνάκια μας : «Τα τρία γουρουνάκια και ο λύκος ο Λίλύκος και το δεύτερο μέρος στην σειρά με τον λύκο Τράλα – λύκο τον ξάδελφο», επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε , με το τρίτο και τελευταίο μας μέρος , με έναν ακόμα λύκο, τον Τελευταίο.  Το νέο μας παιδικό έργο, είναι βασισμένο και πάλι στο  γνωστό κλασσικό παραμύθι, των διάσημων αδελφών Γκρίμ, (τα τρία γουρουνάκια και ο λύκος) ένα παραμύθι που άντεξε και αντέχει – που αγαπήθηκε και ακόμα αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους αφού οι ήρωες του με τις τσαχπινιές , την εξυπνάδα τους και την ατελείωτη τους δράση, σε ‘’προκαλούν’’ με μιάς να τους λατρέψεις. Εντελώς ολοκαίνουργιες ιστορίες και περιπέτειες σε καλούν και σε προσκαλούν να γίνεις μάρτυρας για ένα μαγικό παιχνίδι στο δάσος.Η διασκευή – σενάριο , οι στίχοι τραγουδιών και η σκηνοθεσία ανήκουν πάλι στον ηθοποιό – συγγραφέα Γιάννη Σπανό. Την μουσική υπογράφει και πάλι η Βάσω Βασιλείου ενώ τις χορογραφίες  ο Γιώργος Νικολάου. Στα σκηνικά – κούκλες – μάσκες  και κατασκευές η Ανδρούλα Εμπεδοκλέους και τα υπέροχα κοστούμια κατασκευάζει η Δώρα Χιώτη. Την φω τογράφιση επιμελείται και αυτή την φορά η Κωνσταντίνα Λοίζου. Τις υπέροχες τους φωνές στα τραγούδια , μας δίνει επίσης ο ηθοποιός Αντώνης Λαπηθιώτης.
Τεχνικός σκηνής – ηχολήπτης – φωτιστής ο Μαρίνος Σπανός.  
>> Σάββατο 16  Μαρτίου, 15.00 & 17.30 & Κυριακή 17 Μαρτίου, 11.00 & 15.00,  αίθουσα  Μ ελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. 

 

   Φ εστιβάλ  Μ α  νταρινιού
Πέρσι για πρώτη χρονιά το χωριό Διερώνα της επαρχίας Λεμεσού μας προσκάλεσε να απολαύσουμε τα φημισμένα μανταρίνια της περιοχής, και όχι μόνο, καθώς και να διασκεδάσουμε στο 1ο Φεστιβάλ Μανταρινιού. Φέτος τον Μάρτιο αναμένουμε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας και τον Περιφερειακό Σύλλογο Γυναικών να ετοιμάσουν το ίδιο πλούσιο πρόγραμμα, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, αγορά με παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και δωρεάν ζιβανία μανταρινιού.  Κι αυτό μιας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας μαζί με τον Περιφερειακό Σύλλογο Γυναικών και Νέων Ημιορεινής Λεμεσού διοργανώνουν το 2ον Φεστιβάλ Μανταρινιού.
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, Διερώνα, επαρχίας Λεμεσού, 10.30-17.30.

Ο Γαργαληστής 
Ο Δημήτρης Μπασλάμ μετά την παράσταση «Σοφία η Μέλισσα» που παρουσιάστηκε πέρσι στον ΘΟΚ και κέρδισε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει με την παράσταση «Ο Γαργαληστής» στο Θέατρο Δέντρο. Ο Γαργαληστής είναι ένα έργο για παιδιά και ενήλικες, με ζωντανή μουσική και χορό, με ιστορία τόσο απλή και κατανοητή όσο ένα λαϊκό παραμύθι. Επί σκηνής 3 μουσικοί μια αφηγήτρια και μία χορεύτρια η μάλλον, μια υπέροχη χορωδία 4 χορευτές και δυο αφηγητές η καλύτερα 3 ηθοποιοί 3 μουσικοί και 4 χορευτές. Ούτε. Μια εξωστρεφής ωραία παρέα που συναντιέται στο θέατρο Δέντρο κάθε Κυριακή χορεύει, τραγουδάει και μας αφηγείται την ιστορία ενός παράξενου ληστή. 
>> Κυριακή 17 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 99520835.

Δεινόσαυροι του Ωκεανού
Τρία χρόνια μετά την εντυπωσιακή έκθεση «Ζωντανοί Δεινόσαυροι - LivingDinosaurs», η οποία καθήλωσε και εντυπωσίασε χιλιάδες επισκέπτες, οι δεινόσαυροι επιστρέφουν ξανά στην Κύπρο. Αυτή τη φορά σε μια διαφορετική έκδοση, θα δούμε, θα γνωρίσουμε και θα ακούσουμε τους «Δεινοσαύρους του Ωκεανού – DinosaursoftheOcean». Πρόκειται για τους θαλάσσιους δεινόσαυρους και άλλα τέρατα που κολυμπούσαν στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού, πριν από εκατομμύρια χρόνια. Οι «Δεινόσαυροι του Ωκεανού» είναι μια διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική έκθεση, η οποία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας από μικρά παιδιά και φοιτητές μέχρι τον παππού και τη γιαγιά, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα. Η έκθεση φιλοξενεί 15 διαφορετικά είδη ρομποτικών τεράτων, σε πραγματικά μεγέθη (με μήκος έως 16 μέτρα). Με τις κινήσεις, τα χρώματα, τις υφές και τους ήχους τους, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές από την "πραγματική ζωή" αυτών των τεράστιων δεινοσαύρων της θάλασσας.
>> Κρατική Έκθεση, Λευκωσία. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 08:30 – 12:30 και 15:00 – 19:00 / Σάββατο & Κυριακή (και αργίες): 10:00 – 19:00. Εισιτήρια: Θα πωλούνται στην είσοδο και στον ιστότοπο www.dinoscy.com. Γενική είσοδος €10.

"Έλα": Μία παράσταση για παιδιά από 8 μηνών μέχρι 4 χρονών από το Θέατρο Δέντρο
Το Θέατρο Δέντρο, με την ίδια σοβαρότητα και αγάπη για το καλό θέατρο που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις του για παιδιά και ενήλικες, ανεβάζει την πρώτη του παράσταση θεάτρου για βρέφη και παιδιά μέχρι 4 ετών. Δύο παιδάκια κι ένα γιγαντιαίο πάπλωμα.  Ξυπνούν σαν μέσα σε όνειρο κι ένα μαγικό παραμύθι ξεκινά.  Ψάχνουν το φως, τον ήλιο και το φεγγάρι, ανακαλύπτουν ήχους, παίζουν με ό,τι τους μοιάζει με παιχνίδι και χορεύουν σαν να βρίσκονται σε πανηγύρι.  Έχουν την ανάγκη να μοιραστούν την κάθε έκπληξη που εμφανίζεται από τον ουρανό αλλά και την κάθε ανακάλυψη με το φίλο τους, φωνάζοντας το ένα στο άλλο… «έλα»! Επί του έργου: Κατερίνα Λούρα. Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Δημητρίου, Δώρα Δημητρό
Μουσική/μουσική διδασκαλία: Κυριακή Ιακωβίδου Στίχοι τραγουδιών:  Ελένη Αναστασίου Σκηνικά-Κοστούμια: Μικαέλλα Κάσινου Σχεδιασμός φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης Τεχνικός: Θεόδωρος Γεωργίου Επικοινωνία: The White Angel Company Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννος Λούρας.
>> Κάθε Κυριακή, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 16:00. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: www.soldouttickets.com.cy, επιλεγμένα περίπτερα SO EASY και στο 99520835.

       

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close