Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γευτήκαμε τα πιάτα του Θάνου Στασινού στο νέο μενού του Patio και ενθουσιαστήκαμε

Ένα νέο γαστρονομικό ταξίδι ξεκίνησε για τοδημοφιλές cocktail bar της Λευκωσίας με ένα μοναδικό νέο μενού

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2019

Η συνεχής, ανοδική πορεία του πρωτευουσιάνικου bar resto, Patio, από ότι φαίνεται δεν έχει σταματημό. Η κάθοδος του διακεκριμένου και πολύπειρου σε Ελλάδα, Μονακό, Γαλλία και Ισπανία, μεριά, σεφ Θάνου Στασινού στις κουζίνες του Patio, άλλαξε άρδην τα γαστρονομικά δεδομένα της πόλης, που διψά για avant garde πιάτα, αγγιγμένα με fusion διάθεση, μα πρωτίστως με νότες παρθενογένεσης.

Η χαρά μας, σα μάθαμε ότι θα τρώγαμε από τα ίδια τα χέρια του Θάνου κατά τη γαστριμαργική μας έξοδο, ιδιαίτερα μεγάλη, όπως τεράστια ήταν και η χαρά μας, όταν πρωτοαντικρύσαμε την εδεσματολογική του κάρτα, η οποία απόπνεε πανταχόθεν γεύσεις και αρώματα από Nikkei κουζίνα (πάντρεμα περουβιανής και ιαπωνικής).


Ο σεφ Θάνος Στασινός στην κουζίνα του Patio επί το έργον 

Μια κάρτα, με μοιρασιάρικες και για όλη την παρέα εκπλήξεις, που ενσωματώνει έξυπνα εξωτικές εκπλήξεις, ισπανικές, πρωτοκλασάτες πρώτες ύλες και όχι μόνο. Με το ισορροπημένο Pinot Noir του Gerard Bertrand, να αγγίζει πρώτο τους γευστικούς μας κάλυκες, λέμε τα πρώτα μας ‘’ναι’’ στην δροσερή σαλάτα μεσκλάν με στήθος πάπιας και σος από hoisin, passion fruit και σουσαμέλαιο (€12.50), μα και υποκλινόμαστε στην κορωνίδα της Nikkei κουζίνας, το θρυλικό σεβίτσε από μυλοκόπι, που ήρθε κι έδεσε υπέροχα στο στόμα με κρεμώδη γλυκοπατάτα, περουβιανό καλαμπόκι και lime (€11.50). Συγχαίρουμε δις το duo των ιδιοκτήτων, τον Γιάννη και τον Γιώργο για τις υπέροχες, ρετουσαριστικές προσθήκες στο χώρο, το ολοκαίνουριο πάτωμα και την όμορφη επίπλωση, μα στέλνουμε μέσω τους τα εύσημά μας στο Θάνο και την ομάδα του για τα αριστοτεχνικά Gyoza (παραλλαγή των dumplings) γεμιστά με Jamon Iberico (€9.50) και τις γαρίδες τεμπούρα με τσίλι που εγκιβωτίζονται σε ανάλαφρα steam buns (€8).


Η κάθοδος του διακεκριμένου και πολύπειρου σε Ελλάδα, Μονακό, Γαλλία και Ισπανία, μεριά, σεφ Θάνου Στασινού στις κουζίνες του Patio, άλλαξε άρδην τα γαστρονομικά δεδομένα της πόλης

To live βιολί με την υπέρλαμπρη βιολίστρια με την αυτοφωτιζόμενη ενδυμασία, πρόσθεσe αρκετούς πόντους στην όλη εμπειρία, η οποία ολοκληρώθηκε με δύο από τις κυρίως επιλογές, την εξαίρετη μπριζόλα Pata negra, συνδυασμένη με πουρέ τσορίθο (€17.00) και το φιλέτο σολομού με λατρεμένη, κριτσανιστή πέτσα, αγγιγμένο με τεριγιάκι (€17.00). Τα περί επιδορπίων, ταλανίζουν ακόμη ευχάριστα τον ουρανίσκο του γράφοντος, με την ναμελάκα από σοκολάτα valrhona, με cremeux από πιστάτσιο και αλμυρούτσικο παγωτό καραμέλας (€9) και το συγγενικό cremeux από τσάι μάτσα και γιουζού (€8.50), να έχουν καταγραφεί από τώρα στις γλυκοαλχημιστικές επιλογές και της επόμενής μου επίσκεψης.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close