15 March-11 April 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Το Θέατρο Ανεμώνα ανεβάζει το "Κατάδικός μου" της Ελένης Ράντου

Ένα σύγχρονο έργο με πανέξυπνο χιούμορ και ένα καυτό επίκαιρο θέμα

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2019

Ένα έργο με πανέξυπνο σπινθηροβόλο χιούμορ που χαρίζει αβίαστα το γέλιο, γέλιο πικρό! την ίδια στιγμή που υψώνει μεγεθυντικό φακό μπροστά στην υποκρισία μας και μας υποχρεώνει να έρθουμε κατάφατσα αντιμέτωποι με τους φόβους μιας κοινωνίας. Η κοινωνία είμαστε εμείς και η κοινωνία πάσχει όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά και συναισθηματικά..

Ένας Ιρανός μετανάστης, ο Καρίμ, μπαίνει στο σπίτι μιας υστερικής φιλολόγου, της Καίτης, για να κλέψει. Καθοδόν όμως προς την κρυψώνα του τον χτυπάει με το αυτοκίνητο του ένας ασυνείδητος μεθυσμένος Έλληνας και τον εγκαταλείπει στη μέση του δρόμου. Συμπτωματικά ο οδηγός αυτός είναι ο σύζυγος της Καίτης, ο Γιάννης. Ο Γιάννης είναι χρήστης ουσιών και η Καίτη στην προσπάθεια της να σώσει τον βουτηγμένο στις καταχρήσεις Γιάννη πασχίζει να αποσιωπήσει το γεγονός, όχι επειδή αγαπάει τον Καρίμ – αφού αυτός είναι ένας κλέφτης! - αλλά γιατί θέλει να φέρει κοντά της τον σύζυγο της.. μάταια όμως προσπαθεί καθώς συνειδητοποιεί ότι έπεσε θύμα της δικής της “απάτης”, των δικών της φόβων απέναντι στο ξένο και ανοίκειο στοιχείο, παρασυρμένη από τις κοινωνικές επιταγές. Στο μεταξύ ο Καρίμ, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα της Καίτης, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με αλτσχάιμερ.  Όλοι οι παραπάνω και δύο χαρακτήρες ακόμα –ένας φίλος του Καρίμ, έμπορος ναρκωτικών και ένας φίλος του Γιάννη που προσπαθεί να τον βοηθήσει, μπερδεμένοι σ’ ένα πολύχρωμο γαιτανάκι αλληλεξαρτήσεων και φόβων, προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγαπηθούν, να ακουμπήσουν και να εμπιστευθούν, με φόντο την Ελλάδα του σήμερα.

Μαρία Μιχαήλ, Γιώργος Τζωρτζής, Θανάσης Ιωάννου, Νικόλας Πέτρου, Κλαούντιο Ντιμονού, Κώστας Βήχας. 

Παραστάσεις 

Πρεμιέρα: Παρασκευή 15 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00 μέχρι τις 21 Απριλίου. Κρατήσεις 70007721

Περιοδείες: 
Πάφος, Τετάρτη 27 Μαρτίου, Μαρκίδειο θέατρο 
Λάρνακα, Τετάρτη 3 Απριλίου, θέατρο ΣΚΑΛΑ
Λεμεσός, Τρίτη 9 Απριλίου, Τετάρτη 10 Απριλίου, Πέμπτη 11 Απριλίου, ΕΘΑΛ
 

20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close