Θέατρο , News

3 παραστάσεις που εντυπωσίασαν την Αθήνα έρχονται στην Κύπρο

Ελληνικό θέατρο στην Κύπρο μέσα από τρεις απολαυστικές θεατρικές παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2019

Τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου θα δούμε στην Κύπρο τρεις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις από την Αθήνα με τρία σύγχρονα θεατρικά έργα. 

Ρένα
Η Ρένα, το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, έγινε θεατρικό σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο. Η παράσταση ταξιδεύει στην Κύπρο τον Μάρτιο για 3 παραστάσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Ένας ύμνος στην αγάπη, τη ζωή και τον έρωτα χωρίς φραγμούς ,σε μιαν Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται  και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα  μέχρι σήμερα. Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, και την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.
Παρασκευή 22 Μαρτίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού / Σάββατο 23 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου / Κυριακή 24 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Εισιτήρια: SoldOutTicket

Πέτρες στις τσέπες του
Η παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του», το απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, μετά από δύο χρόνια μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Θέατρο Κιβωτός και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, έρχεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Θέατρο Ριάλτο για μία μόνο παράσταση. Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δύο ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. 
Τρίτη 2 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745. 

Το Παγκάκι 
Ο Γιώργος Κιμούλης πρωταγωνιστεί μαζί με την Φωτεινή Μπαξεβάνη και σκηνοθετεί το σημαντικό ρωσικό θεατρικό έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν «Το Παγκάκι» που γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη.
Τρίτη 9 Απριλίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Πληρ. 25377277. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close