News , Τέχνη

Έκδοση Wonder Island: Contemporary Artists from Cyprus

H έκδοση θέτει την πρόκληση της χαρτογράφησης τoυ σημερινού momentum στη σύγχρονη Κυπριακή τέχνη

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2019

H έκδοση Wonder Island: Contemporary Artists from Cyprus σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή θέτει την πρόκληση της χαρτογράφησης τoυ σημερινού momentum στη σύγχρονη Κυπριακή τέχνη. Ένα σώμα 175 νέων έργων που αναδεικνύει συνάφειες και αντιπαραθέσεις και προτείνει εναλλακτικές κατευθύνσεις και διαλόγους. Η γεωγραφία και η φαντασία έρχονται σε επαφή με τη παράδοση και τη καινοτομία. Στο σταυροδρόμι μεταξύ τριών ηπείρων, οι Κύπριοι εικαστικοί, συγγραφείς, designers, αρχιτέκτονες και performers δημιουργούν μοναδικά έργα που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία σε μια αφήγηση γύρω από την ταυτότητα, τη φύση, την ιστορία και τη γεωπολιτική του νησιού.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει κείμενα των Luciano Benetton, Νικόλα Βαμβουκλή και Ευαγόρα Βανέζη και είναι διαθέσιμος από τις Antiga Edizioni.

Η έκδοση Wonder Island: Contemporary Artists from Cyprus αποτελεί μέρος των συλλογών Imago Mundi, μια πρωτοβουλία του Luciano Benetton. Ένα μη κερδοσκοπικό και δημοκρατικό πρότζεκτ τέχνης που στοχεύει στην ευρύτερη χαρτογράφηση σύγχρονων πολιτιστικών εμπειριών ανά το κόσμο με τη συμμετοχή καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close