Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Λεμεσός στις 100 καλύτερες πόλεις για να ζεις στον κόσμο

Η Λεμεσός στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να ζεις

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2019

Για άλλη μια χρονιά η Λεμεσός συγκαταλέγεται στον κατάλογο με τις 231 μητροπόλεις του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση, η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer», η οποία ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας.

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω έρευνα, η Λεμεσός είναι στην 86η θέση με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο, ενώ πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα, βρίσκεται στην 89η θέση.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της διεθνούς εταιρείας Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές.

Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Στη δεύτερη θέση, μετά την αυστριακή πρωτεύουσα, κατατάσσονται η Ζυρίχη και το Βανκούβερ και στην τρίτη θέση το Μόναχο και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Όσο αφορά την πρώτη θέση, σε αυτή βρίσκεται η Βιέννη για ακόμα μια χρονιά, στη δεύτερη θέση μετά την αυστριακή πρωτεύουσα, κατατάσσονται η Ζυρίχη και το Βανκούβερ και στην τρίτη θέση το Μόναχο και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Την πρώτη δεκάδα, συμπληρώνουν το Ντίσελντορφ, η Φρανκφούρτη, η Κοπεγχάγη, η Γενεύη και τέλος η Βασιλεία.

ΔΕΣ εδώ ολόκληρη τη λίστα

Kεντρική φωτογραφία: chooseyourcyprus.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close