Cine News , Κινηματογράφος

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Δύο νέεςταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2019

Ο Mads Mikkelsen ίσως στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του στην ταινία "Arctic" που υποδεχόμαστε σήμερα στις αίθουσες μαζί με το animation to "Πάρκο των Θαυμάτων". Επίσης αυτή την εβδομάδα προβάλλεται ξανά η πολυβραβευμένη κυπριακή ταινία του Άδωνι Φλωρίδη "Rosmarie". 

 

 

Arctic
Ένας άνδρας απομεμονωμένος στην Αρκτική είναι τελικά έτοιμος να αποδεχτεί την πολυαναμενόμενη διάσωσή του. Ωστόσο, μετά από ένα τραγικό ατύχημα, η ευκαιρία του χάθηκε. Πρέπει τότε να αποφασίσει εάν θα παραμείνει στη σχετική ασφάλεια της κατασκήνωσής του ή θα ξεκινήσει ένα θανατηφόρο ταξίδι μέσ’το άγνωστο, για πιθανή σωτηρία. Ισλανδικής παραγωγής περιπέτεια επιβίωσης του Michael Penna, η οποία συμμετείχε στο Εκτός Συναγωνισμού στο Φεστιβάλ Καννών με τον φοβερό  Mads Mikkelsen (σχεδόν ολομόναχο σε ολόκληρο το φιλμ) να δίνει για ακόμα μια φορά ρεσιτάλ ερμηνείας, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας του.  H ταινία δεν είναι (ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο) μια παραβολή για την πάλη ενός ανθρώπου ενάντια στη φύση. Η ταινία αφορά στον αλτρουισμό ακόμα και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός ) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.45, 22.15

 

 

Πάρκο των Θαυμάτων
Μια 8χρονη με ταλέντο στις μηχανολογικές εφευρέσεις δημιουργεί με τη φαντασία της ένα εντυπωσιακό λούνα παρκ που όμως, όπως ανακαλύπτει, ζωντανεύει. Όταν το αγαπημένο της πάρκο κινδυνεύσει, μόνο εκείνη μπορεί να σώσει τη δημιουργία της με τη βοήθεια της ασταμάτητης φαντασίας της και των πολύ ξεχωριστών φίλων της. Ταινία κινουμένων σχεδίων των Dylan Brown, η οποία θα προβληθεί μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.  Ακούγονται οι: Γιώργος Λιανός, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Θάνος Λέκκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Άγγελος Λιάγκος, Φώτης Πετριδης, Άριελ Κωνσταντινίδη, Κωνσταντίνος Λάγκος και Μάρκος Σιώνης.
(GR)
K Cineplex  (The Mall of Cyprus ) 17.20 μόνο σ/κ 11.30, 13.30, 15.30
K Cineplex  (Λευκωσία) 17.20  σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex  (Λεμεσός )17.20  σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex (Λάρνακα) 17.20 , 19.45 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex   (Kings Avenue – Πάφος) 17.20 μόνο σ/κ 11.30, 13.30, 15.30
RIO  19.45 σ/κ επίσης  15.30, 17.30

 

 

Rosemarie
Βραβευμένη Κυπριακή ταινία του Άδωνη Φλωρίδη, η οποία κέρδισε το Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, καθώς και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Κύπρου 2017. Κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας είναι ο Κώστας, ένας συγγραφέας μιας τηλεοπτικής σαπουνόπερας, ο οποίος βλέπει τις εμπνεύσεις του να τον έχουν εγκαταλείψει, ενώ δέχεται συνεχώς πιέσεις από τον παραγωγό του για να παραδώσει νέα επεισόδια. Έχοντας μόλις μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα, σε μια παλιά πολυκατοικία, και ψάχνοντας για κάτι που να τον εμπνεύσει, η προσοχή του στρέφεται προς τους μυστήριους γείτονες του, τους οποίους αρχίζει να παρακολουθεί. Εξιδανικεύει την τραγική καθημερινότητά τους μετατρέποντάς την σε ανάλαφρα τηλεοπτικά επεισόδια. Καθώς η σαπουνόπερα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, η περιέργεια του Κώστα για την οικογένεια στο διπλανό διαμέρισμα μετατρέπεται σε εμμονή. Η προσοχή του στρέφεται ιδιαίτερα προς τη, Χρύσω, μια νεαρή γυναίκα που συχνά το σκάζει από το σπίτι, όπου μένει με την οικογένειά της. Ο Κώστας, συναρμολογώντας σταδιακά τα διάφορα κομμάτια του παζλ που μαζεύει, έρχεται αντιμέτωπος με την τραγική της ιστορία. Μια εμπειρία που θα τον υποχρεώσει να αντιμετωπίσει και τους δικούς του 'δαίμονες' που για χρόνια είναι κρυμμένοι βαθιά μέσα του. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νιόβη Χαραλάμπους, Γιάννης Κόκκινος, Ανδρούλλα Ηρακλέους, Ανδρέας Βασιλείου, Μάριος Ιωάννου, Γιόλα Κλείτου, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Μάριος Αριστοτέλους, Εμμανουέλλα Χαραλάμπους. Η προβολή γίνεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού σε συνεργασία με την ΑΛΙΑΝΣ ΦΡΑΝΣΑΙΖ Λεμεσού.
Δευτέρα 18 Μαρτίου, ΡΙΟ Λεμεσός, στις 20.15. 

 

 

Deux jours avec mon père
Ένας γέρος που αρνείται να πεθάνει στο νοσοκομείο παίρνει το σκούτερ του και πηγαίνει  στα βουνά όπου ο παππούς του τον πήρε όταν ήταν παιδί για να βρουν  απολιθώματα. Αναγκαστικά ο γιος του θα τον ακολουθήσει. Η γαλλική ταινία του 2014 σε σκηνοθεσία Anne Gonthier, θα προβληθεί στην αίθουσα του Cine Studio με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρωταγωνιστούν Stefan Kollmuss Jean-Pierre Gos και Baptiste Gilliéron. 
Παρασκευή 15 Μαρτίου, Cine Studio Λευκωσία στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close