Προβολή της ταινίας "Rosemarie"

Βραβευμένη Κυπριακή ταινία του Άδωνη Φλωρίδη, η οποία κέρδισε το Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, καθώς και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Κύπρου 2017.

Κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας είναι ο Κώστας, ένας συγγραφέας μιας τηλεοπτικής σαπουνόπερας, ο οποίος βλέπει τις εμπνεύσεις του να τον έχουν εγκαταλείψει, ενώ δέχεται συνεχώς πιέσεις από τον παραγωγό του για να παραδώσει νέα επεισόδια. Έχοντας μόλις μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα, σε μια παλιά πολυκατοικία, και ψάχνοντας για κάτι που να τον εμπνεύσει, η προσοχή του στρέφεται προς τους μυστήριους γείτονες του, τους οποίους αρχίζει να παρακολουθεί. Εξιδανικεύει την τραγική καθημερινότητά τους μετατρέποντάς την σε ανάλαφρα τηλεοπτικά επεισόδια. Καθώς η σαπουνόπερα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, η περιέργεια του Κώστα για την οικογένεια στο διπλανό διαμέρισμα μετατρέπεται σε εμμονή. Η προσοχή του στρέφεται ιδιαίτερα προς τη, Χρύσω, μια νεαρή γυναίκα που συχνά το σκάζει από το σπίτι, όπου μένει με την οικογένειά της. Ο Κώστας, συναρμολογώντας σταδιακά τα διάφορα κομμάτια του παζλ που μαζεύει, έρχεται αντιμέτωπος με την τραγική της ιστορία. Μια εμπειρία που θα τον υποχρεώσει να αντιμετωπίσει και τους δικούς του 'δαίμονες' που για χρόνια είναι κρυμμένοι βαθιά μέσα του.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νιόβη Χαραλάμπους, Γιάννης Κόκκινος, Ανδρούλλα Ηρακλέους, Ανδρέας Βασιλείου, Μάριος Ιωάννου, Γιόλα Κλείτου, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Μάριος Αριστοτέλους, Εμμανουέλλα Χαραλάμπους 

Η προβολή γίνεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού σε συνεργασία με την ΑΛΙΑΝΣ ΦΡΑΝΣΑΙΖ Λεμεσού.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία

Άδωνις Φλωρίδης 

Πρωταγωνιστούν

Νιόβη Χαραλάμπους, Γιάννης Κόκκινος, Ανδρούλλα Ηρακλέους

Διάρκεια

112'

Προβολή

Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 20.15 

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31